..::Dieta Plaż Południowych - część V ::.. - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-25, 15:05   #4081
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..

Mam w koncu pomysl na obiad. Bedzie kurczak przysmazany, a potem dorzuce do niego duzo szpinaku listnego i fety i moze zaprawie ciupka smietany 10%.
Ja sole sporo, ale tylko sola morska.
I jak mam warzywa na chlebie, to nie sole wcale. A tak to tyle, ile mi trzeba.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 15:13   #4082
eweelinaa91
Zadomowienie

Tak co do tego Deco:
Cytat:
Postać:
KAPSUŁKI

Producent: UNIA

Opakowanie: 30 KAPS.

Charakterystyka:
Deco to nowoczesny preparat zalecany osobom z nadwagą i skłonnością do otyłości. Jego receptura została profesjonalnie opracowana w oparciu o naturalne składniki, których synergistyczne działanie gwarantuje wysoką skuteczność preparatu.

Działanie:
Dzięki unikalnemu połączeniu naturalnych wyciągów roślinnych:
Ekstrakt z owocu śliwy
Ekstrakt z kłącza perzu
Ekstrakt z kwiatów hibiskusa
z kompleksem mikroelementów : cynk, jog, żelazo, miedź, mangan, selen Deco reguluje procesy metaboliczne mające wpływ na utrzymanie prawidłowej masy ciała: pobudza perystaltykę jelit,
wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej,
oczyszcza organizm ze szkodliwych produktów przemiany materii oraz
uzupełnia niedobory pierwiastków śladowych, niezbędnych składników enzymów i hormonów ustrojowych biorących udział w procesie przemiany materii.

Stosowanie:
Już po miesięcznej kuracji widoczne są efekty, dawkowanie w zależności od masy ciała oraz indywidualnej przemiany materii, 1-2 kapsułki dziennie, po posiłku.
Produkt do stosowania okresowego, nie stosować w czasie ciąży i dzieci poniżej 12 roku życia.

Skład:
Jedna kapsułka zawiera: 150 mg ekstraktu z kłącza perzu (Agropyron repens), 100 mg ekstraktu z owocu śliwy domowej (Prunus domestica), 100 mg ekstraktu z kwiatów hibiskusa (Hibiscus sabdariffa), mikroelementy: cynk - 2,85 mg (19% ZDS*), jod - 40,0 mcg (27% ZDS), żelazo (Fe2+) - 4,8 mg (34% ZDS), miedź - 330 mcg, mangan - 300 mcg, selen - 16,5 mcg, nośniki ekstraktów - celulozę, maltodekstrynę, substancje przeciwzbrylające - krzemionkę koloidalną (0,5%), stearynian magnezu (0,5%).
Wróciłam przed chwilą z zakupów, kupiłam tenże suplement i już się nie mogę doczekać jak wrócę od koleżanki i go wypróbuję. Ciekawe czy faktycznie da się stracić 7 kg w miesiąc... Mam nadzieję, że nie zgrzeszę u tej mojej koleżanki niczym czym zapewne będzie dokarmiać.
Jem właśnie pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym, przepis z tego forum. Muszę przyznać, że dobre.
A co do soli, to ją ograniczam, bo w końcu zatrzymuje wodę, ale trochę zawsze użyję.
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 15:21   #4083
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anetuniaa Pokaż wiadomość
Aniołeczki a napiszcie jak jest z soleniem w I fazie?? Ograniczać mocno czy normalnie solić?? Bo cukier zrobił u mnie aut na razie. Tylko bez soli to u mnie ciężko :/
Sól, pieprz, cynamon, przyprawy ziołowe, właściwie wszystkie byle bez dodatku cukru są ok. Polecam te Kamis Fit. Sól jest niezdrowa, więc warto jej unikać

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Mam w koncu pomysl na obiad. Bedzie kurczak przysmazany, a potem dorzuce do niego duzo szpinaku listnego i fety i moze zaprawie ciupka smietany 10%.
Ja sole sporo, ale tylko sola morska.
I jak mam warzywa na chlebie, to nie sole wcale. A tak to tyle, ile mi trzeba.
Smacznego obiadku życzę!

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość

Wróciłam przed chwilą z zakupów, kupiłam tenże suplement i już się nie mogę doczekać jak wrócę od koleżanki i go wypróbuję. Ciekawe czy faktycznie da się stracić 7 kg w miesiąc... Mam nadzieję, że nie zgrzeszę u tej mojej koleżanki niczym czym zapewne będzie dokarmiać.
Jem właśnie pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym, przepis z tego forum. Muszę przyznać, że dobre.
A co do soli, to ją ograniczam, bo w końcu zatrzymuje wodę, ale trochę zawsze użyję.
Żaden specyfik nie spowoduje, że schudniemy 7 kg, a nawet mniej tylko od samego brania go. Ewentualnie Meridia itp. ale to jest silny środek, na receptę i drogi.

Smacznego obiadku! Podaj link do przepisu na tego kurczaka
Stary 2008-08-25, 15:33   #4084
Domi22
Rozeznanie

Wrocilam

Marzenko, jak tam cwiczenia z T. Webb, polecasz?
PriVativ co do cwiczen na uda... ja robie 8min buns...niby na posladki, ale uda tez sporo tam pracuja...Robie je codziennie od tygodnia i widze, ze uda takie fajniejsze sie zrobily Zobacze za kolejny tydzien i zdam relacje co i jak...aha i 1cm w udzie zlecial...nie wiem cy to od tych cw. czy tez od orbitreka...pewnie wszystko mialo swoj udzial...

Kurcze, po wczorajszym grillu jestem taka najedzona, ze jeszcze dzisiaj nic nie jadłam...i chyba szybko to nie nastapi... wiem, ze to niezdrowo, ale nie mam ochoty na jedzenie...wole moja wode z cytryna

Aha, tak narzekacie na rozmiar ud - moje ma obecnie 60cm a to i tak o 7 cm mniej nic kilka miesiecy temu...Szkoda, ze uda mi tak wolna chudna...buuu...

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Domi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 15:36   #4085
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domi22 Pokaż wiadomość
Wrocilam

Marzenko, jak tam cwiczenia z T. Webb, polecasz?
PriVativ co do cwiczen na uda... ja robie 8min buns...niby na posladki, ale uda tez sporo tam pracuja...Robie je codziennie od tygodnia i widze, ze uda takie fajniejsze sie zrobily Zobacze za kolejny tydzien i zdam relacje co i jak...aha i 1cm w udzie zlecial...nie wiem cy to od tych cw. czy tez od orbitreka...pewnie wszystko mialo swoj udzial...

Kurcze, po wczorajszym grillu jestem taka najedzona, ze jeszcze dzisiaj nic nie jadłam...i chyba szybko to nie nastapi... wiem, ze to niezdrowo, ale nie mam ochoty na jedzenie...wole moja wode z cytryna

Aha, tak narzekacie na rozmiar ud - moje ma obecnie 60cm a to i tak o 7 cm mniej nic kilka miesiecy temu...Szkoda, ze uda mi tak wolna chudna...buuu...
A ja mam szczupłe uda, ale ten brzuuuch.. Ja w udach na chwilę obecną mam 52 cm, ale w talii 74 cm :/

A Dominiko Tamilee Web.. mhm, ciężko powiedzieć. Jedno jest pewne - cały czas czułam mięśnie brzucha, raz bardziej raz mniej. A efekty? No zobaczymy za tydzień.

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 15:38   #4086
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

fruity- posliniłam się cała na mysl o Twoim obiadku

ja mam piers z grecką sałtka chyba
jakos pomysłów mi brak na I fazowe gotowanie musze poszperac w starych postach zeby sobie zasady przypomniec

a te wasze ćwiczonka to wieczorem czy rano robicie?
Stary 2008-08-25, 15:39   #4087
fruity
Wtajemniczenie

Marzenko ja mam w talii 69-70 a waze nie wiecej jak 60kg.

Ja robie z reguly rano po kawie co drugi dzien, zeby miesnie sie zregenerowaly. Ale bede teraz czasem wrzucac dodatkowe, wiec bedzie codziennie plus jakies 1 dniowe przerwy co jakis czas. Acha, a wieczorem hh. Mam nadzieje, ze zrealizuje ten plan w taki sposob. A jak za 2 tygodnie nie bedzie zadnych zmian, to znowu co drugi dzien. I planuje kupic bialko w proszku.

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

Stary 2008-08-25, 15:42   #4088
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a te wasze ćwiczonka to wieczorem czy rano robicie?
Ja zazwyczaj wieczorem, dzisiaj jakoś tak wysżło

Cytat:
Marzenko ja mam w talii 69-70 a waze nie wiecej jak 60kg.

Ja robie z reguly rano po kawie co drugi dzien, zeby miesnie sie zregenerowaly. Ale bede teraz czasem wrzucac dodatkowe, wiec bedzie codziennie plus jakis 1 dniowe przerwy codziennie. Acha, a wieczorem hh.
Ah, ta talia ja jestem jeszcze w dodatku szeroka w pasie. Kurcze, gdyby nie pas to byłabym zadowolona

B L O G

Stary 2008-08-25, 15:48   #4089
fruity
Wtajemniczenie

Mi najbardziej na tych udach zalezy, zeby byly rowne i bez boczkow. Ale kurcze, jak wazylam w zeszlym roku 58kg to tez byly takie jak teraz. :/

Mi od SB 3cm w biuscie spadly,a tak to chyba po cm w kazdym udzie i talii. Czemu na odwrot nie moze byc..

Powinnam wziasc sie znowu za rolki, ale bez auta to kiepsko tam dochodzic a jeszcze gorzej z tamtad wracac padnieta. Ale to mi wlasnie chyba spadek z ud powodowalo.

Stary 2008-08-25, 15:50   #4090
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Mi najbardziej na tych udach zalezy, zeby byly rowne i bez boczkow. Ale kurcze, jak wazylam w zeszlym roku 58kg to tez byly takie jak teraz. :/

Mi od SB 3cm w biuscie spadly,a tak to chyba po cm w kazdym udzie i talii. Czemu na odwrot nie moze byc..
Bo za pięknie by wtedy było

edit:
a właśnie dziewczyny, bo rozważam nad tym jak się ubrać na rozpoczęcie. Myślicie, że czarny gorset to byłby dobry pomysł, czy lepiej kombinować z czymś innym?

B L O G

Stary 2008-08-25, 15:51   #4091
kaska87
Zakorzenienie

a ja o 18:00 będę jadła serek z jogurtem naturalnym i pomidorkiem teraz idę do sklepu po jogurt i szczypiorek

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 15:51   #4092
zielonamorelka
Zakorzenienie

jeju gaduly wy...
telik gratuluje
a te zdjecia ktore dodalyscie nie no ja kiedys naprawde nie wytrzymam i z nerwow przestane jesc bo jak patrze na wasze zdjecia i jeszcze narzekacie na te swoje ciala eh juz dawno powinnam sie zalamac z moimi wielgasnymi udami
marzenko moze powklejaj fotki w ubrankach i my ci powiemy w czym najlepiej bedziesz wygladac
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 15:51   #4093
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja o 18:00 będę jadła serek z jogurtem naturalnym i pomidorkiem teraz idę do sklepu po jogurt i szczypiorek
A ja sobie na kolację zjem łomlecika z serkiem wiejskim.

B L O G

Stary 2008-08-25, 16:00   #4094
fruity
Wtajemniczenie

A mi dzisiaj spontanicznie wyszedl dzien fazy I. Ale mysle, ze nie zaszkodzi.

Stary 2008-08-25, 16:06   #4095
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Na pewno nie zaszkodzi

Dziewczyny ratujcie po odstawieniu kawy i cukru ledwo na oczy patrze :/
Stary 2008-08-25, 16:07   #4096
Wiolka525
Rozeznanie

Puk, puk.....ale naskrobałyście Dzień mija bezgrzesznie i niech tak pozostanie jak najdłużej Oj coś pobolewa mnie gardło, mam nadzieje, ze nie szykuje sie jakieś przeziebienie. Zamówiłam sobie oliwke nuxe tonific minceur, ale jestem ciekawa jaka będzie?
Teliczku gratulacje
Anetuniaa witaj.
Stary 2008-08-25, 16:11   #4097
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

witam

dziewczyny zalamujecie mnie tymi pomiarami w sobote osiagnelam wage 53,5 kg i bylam zadowolona a teraz sie naogladalam zdjec i naczytalam jak wy sie dokladnie mierzycie i szukam metra krawieckiego. A tak powaznie to wszystkie jestescie laski szczuple NIe bede kadzic bo widze u niektorych to samo co i u siebie czyli wzgorek na brzuchu. Dolna czesc brzucha to masakra do zrzucenia dlatego trzeba bialko wcinac. I cwiczyc.

Kaska87 rodzynki na jedynce zabronione a na dwojce tez nie zalecane. wciaz naleza do grupy produktow, ktore nalezy dawkowac ostroznie jak melony, arbuzy, ananasy, itp.

Ahtaga zupy mozesz smialo zabielac serekiem light topionym (doskonale pasuje do zupy z porow z klopsikami) albo jajkiem po oprzednim ostudzeniu zupki.

Marzeniatko 6kg do przodu to na pewno wynik intensywnego treningu. Miesnie sa duzo ciezsze niz tluszcz. Poza tym na poczatku zawsze jakby miesnie puchna i ma sie wrazenie "nabicia".

Cykado, to co piszesz o wzdeciach to moze byc nietolerancja laktozy jesli masz grupe krwi 0. Ja nie toleruje laktozy i musze bardzo uwazac z nabialem. Poza tym powinnas przebadac sie badz zrobic test (w kazdej aptece za 30zl) na obecnosc helicobacter pylori. Odkad przeszlam na SB to mordowaly mnie wzdecia po nabiale i owocach, ciemnym chlebie, warzywach i jak sie okazalo mialam ta bakterie. Odkad wyleczona wszystko ustapilo. A juz myslalam, ze sie powiesze - co wieczor brzuch tak wydety, ze w koncowej fazie przed tym jak sie zdecydowalam na gastroskopie to juz musialam fotel rozkladac w samochodzie bo nie moglam inaczej siedziec.

Telik, gratuluje i zycze milych przygotowan do slubu

Ja dzis zjadlam na sniadanie znowu resztke wczorajszego obiadu czyli makaron z pomidorem, feta, oliwkami z oliwa, czosnkiem i przyprawami Zaraz bede espresso saczyc

Milego dnia
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 16:12   #4098
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiolka525 Pokaż wiadomość
Anetuniaa witaj.
Witam
Stary 2008-08-25, 16:37   #4099
fruity
Wtajemniczenie

Anetunia to napil sie kawy. Ja bym nie wytrzymala bez. Zreszta jest wiele dziewczyn, ktore na I fazie pily/pija i chudna.

Jutro przyjdzie kumpel do nas, a ze on nie cierpi podobno szpinaku, a ja mu naopowiadalam, jaka pyszne rolade robie z ciasta francuskiego i szpinaku, i ze TZ tez szpinaku do tej pory nie jadl, a ta rolade lubi, wiec jutro ja zrobie. Mam nadzieje, ze sie sama na nia nie skusze, a jak to tylko troszeczke. Czemu nie ma ciasta francuskiego z ciemnej, pelnorazowej maki??

Stary 2008-08-25, 16:40   #4100
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez Anetuniaa Pokaż wiadomość
Na pewno nie zaszkodzi

Dziewczyny ratujcie po odstawieniu kawy i cukru ledwo na oczy patrze :/
Mozesz pic kawe bezkofeinowa spokojnie albo zielona herbate. Wszyscy na pierwszej fazie pija zwykla kawe i jakos zyja
Stary 2008-08-25, 17:01   #4101
PriVativ
Zadomowienie

wlasnie robi mi sie kolacja tzn jaja gotuja bo bedzie pasta jajeczna zserkiem wiejskim i rzodkiewka wymieszana i pomidor:P.
dziweczyny a powiedzcie mi czy na SB tu jemy duzo bialka w jakich godzinach najlepiej cwiczyc?? ja cwicze wieczorem a jem kolacje 17-18 ja mam wrazeniez emi puchna miesnie,a nie chce wysiasc psychicznie i robic glodowek bo bede miala dosc ;/
Stary 2008-08-25, 17:08   #4102
fruity
Wtajemniczenie

Bialko najlepiej dostarcza sie po cwiczeniach. Ale jesli nie cwiczysz rano, to nie ma znaczenia, bo jesz na SB jakies 3, czasami wiecej, razy bialko. Wiec zawsze w organizmie masz.

Stary 2008-08-25, 17:12   #4103
PriVativ
Zadomowienie

wiem ale mi chodzi o to zey miesnie sie nie rozrastaly. Wiec iedy najlepiej cwiczyc zeby doeta niewplywala na te miesnie...
Stary 2008-08-25, 17:15   #4104
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
wiem ale mi chodzi o to zey miesnie sie nie rozrastaly. Wiec iedy najlepiej cwiczyc zeby doeta niewplywala na te miesnie...
Wydaje mi sie, ze jesli nie wykonujesz cwiczen silowych (duze obciazenia, malo powtorzen w dostepach kilkudniowych) to nie masz co sie obawiac, ze ci miesnie porosna. Co najwyzej sie zarysuja. Od cwiczen aerobowych (male obciazenie, dlugotrwale, codziennie) spalasz tluszcz ale i nie narasta tkanka miesniowa. Miesnie zeby rosly potrzebuja odpoczynku.
Stary 2008-08-25, 17:15   #4105
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
nqajprostrza metoda by miesnie przy cwiczeniach zbytino sie nie rozrastaly jest rozciaganie ich przed i koniecznie po treningu
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 17:19   #4106
kaska87
Zakorzenienie

mi się robi kaloryfer na brzuchu nie wiem czy tego chce czy nie

Stary 2008-08-25, 17:22   #4107
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mi się robi kaloryfer na brzuchu nie wiem czy tego chce czy nie
Mi sie akurat podoba. Niestety pomimo zarysu kaloryfera nadal mam brzuszek
Stary 2008-08-25, 17:22   #4108
PriVativ
Zadomowienie

hmmm czyli jak bede codziennie wykonywac jakies tam cwiczenia rozne wymachy nogami,brzuszki 8 minlegs i przysiady itp to moge byc spokojna?? jem kolacje 17-18 to bede cwiczyla gdzies miedzy 20 a 22 rano niestety nie moge bo po cwiczeniach miesnie mi puchna. Wy dziewczyny wykonujecie cwiczenia na SB? czy jest ktos taki jak ja ze nie wykonuje:??
Stary 2008-08-25, 17:23   #4109
PriVativ
Zadomowienie

a jakie cwiczenia wykonujeie na ten kaloryfer?? i jak dlugo trzeba cwiczyc eby juz sie pijawaly zaryzy?? ja akirat tluszczy na brzuchu niemam ale mam nie umiesniony ...
Stary 2008-08-25, 17:27   #4110
kaska87
Zakorzenienie

ja wyrobiłam sobie go 3 lata temu jak Tadzik był u siostry ćwiczyłam z nudów i miałam taki brzuch tylko robiłąm ok 500 brzuszków dziennie-nie naraz ale w sumie z 5 serii po 100 było a teraz tylko go reaktywuję, ale niestety przytyłąm i mam boczki i już nie widać tak tego efektu jak wtedy, ale pracuję nad tym

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości