|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
Kurczę Dziewczyny ja mojego poki co tylko weranduje. Nie wiem dlaczego ale mam stresa przed spacerem, ze się rozplacze, upoci...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3812 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3813 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Nasz był spokojny, nie spał tylko patrzył co się dzieje. Pewnie i tak
widział przez ten za duży misiowy kombinezon, ale co poradzę. To jest 50 z hm, mniejszych nie ma 🤷 A jak się rozpłacze to przeciez jest w wózku. Pobujasz i przestanie mój się spocił dzisiaj i żyje, nic mu nie jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3815 | ||
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
Arya nie wiem niestety co z tym podbrzusze ![]() Nam pępek oczywiście jeszcze nie odpadł, ale j stosuje sucha pielęgnacje. Nie zamroczył nam się jescze niczym, nic się tam nie babra, wiec po prostu robimy... NIC ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
Chłopaki są super ![]() ![]() My gdybyśmy potrafili sobie sami zrobić dzieci i na koncie widziałoby mi kilka baniek to mogłabym mieć i pol drużyny piłkarskiej
|
|
#3816 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
chyba że jutro postanowi się wykluć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
|
|
|
|
#3818 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Nie wiem czy jest się czym chwalić, ale ja dalej rodze... W szpitalu byłam o 2, od razu podłączyli mi oxy i teraz mam 7cm....
|
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
już bliżej niz dalej. Dzielna jesteś ️ jeszcze trochę i będziecie razemWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
A o tych ochrabiaczach to niestety dziewczyny dobrze piszą. Ja w ogóle pilnuję, żeby nawet rożek był odpowiednio od buzi odsłonięty. Położna nam wytłumaczyła, że dziecko leży i oddycha i jeśli ma w łóżeczku ochraniacz to nie ma żadnego przewiewu powietrza od swojej buzi. Podobno dwutlenek węgla, który wydycha jest ciężki i nie unosi się do góry i po jakimś czasie zaczyna mu brakować tlenu przy buzi i zaczyna się dusić. Stąd te wszystkie nowe wytyczne o zakazie ochraniaczy i ryzyku śmierci łóżeczkowej. Ale oczywiście zrobisz jak uważasz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3821 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Nic nie czujesz, serio? Mi do dzisiaj się flaki w środku przelewają jak kurczaki na wolnym wybiegu ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Arya to werandowanie, wiec masz cały arsenał ciuchów pod ręka. Wybierz jakiś „lżejszy” zestaw, obserwuj karczek i w razie czego doubieraj. To wszystko tak naprawdę zależy od dziecka. Z czasem zobaczysz, kiedy Jaśkkowi najlepiej odpowiada.
|
|
#3822 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
ja to naprawde pochodze od małpy ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Ojeeej, byłaś bardzo dzielna mamuśka! A były u malutkiej jakieś symptomy przedłużającego się porodu, czy nie chcieli cię zwyczajnie już dłużej męczyć? Pierwsza faza porodu meeega szybko
|
|
#3825 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
serio to najgorsza rzecz jaką można było wymyśleć, w sensie włosy w wiadomym miejscu ja dostaję białej gorączki jak się muszę ogarnąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Maks też zaczyna mi się już kulać i przemieszczać, a nawet nie ma dwóch tygodni. Na 3 tygodnie pewnie też będzie mi położenie zmieniał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez gosiulam185 Czas edycji: 2019-12-16 o 16:59 |
|
|
|
|
#3827 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Ale dlaczego miałbyś się bez czegokolwiek obywać? Naprawdę możesz sobie nirmalnie pozwolić na słodkie. Jak 50% twojej diety będzie stanowić czekolada to rzeczywiście zaczęłabym się zastanawiać nad ograniczaniem się ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Gosia jak ci się wydaje ten śpiworek? Jest taki dobrze przylegający?
|
|
#3828 | ||
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
Tak mnie siostra nastraszyla z tym jedzeniem ze tego nie wolno, tego nie wolno Z ochraniaczem się wstrzymam, macie rację ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
W domu w wozku się zaraz budzi najlepiej mu sie spi u mnie na kolanach i poduszce albo u tż, aaalbo w naszym lozku ew. Na sofie w rozku. Dzis przy werandowaniu sie rozplakal i ja sie zestresowalam.zamiast dac smoczek zwinelam dziecko do pokoju Ale chciałabym juz wychodzic na spacery, moze w weekend. Najgorsze jest to, ze nie mam w bloku windy a wozek mam w mieszkaniu. Może ktoras.z Was tak ma i ma.jakis patent? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Ale jk już skończysz rodzic, to jaki będzie efekt ![]() ![]() 7cm to już bliżej niż dalej ![]() ![]()
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
- część 5
Wysiadam
Mały dzisiaj nic nie śpi, po werandowaniu usnął tylko na godzinkę i był ryk. Mało je, nie chce ssać max po 8 minut ale dużo się odrywa w trakcie. Z butelki odciągniętego też nie chciał zjeść. Pampers suchy, na rękach się uspokaja i tak cały dzień go nosimy po kąpieli też nic nie pomogło. Nie mam już pomysłu. Cycki mi zaraz eksplodują a jak dociągnę to tylko mrożenie wchodzi w grę bo on tego dzisiaj nie chce jeść eh.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-12-16 o 18:28 |
|
|
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Ja już po wizycie
widać światełko w tunelu szyjka ma jakieś 1.5 cm i przepuszcza 2 palce. Więc lekarz stwierdził że jest bardzo duża szansa na urodzenie około terminu. Więc śmiałam się do TŻ że w tym tyg działamy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
a tak się zamartwiałaś niepotrzebnie, moze teraz spokojnie siegać bo cały naturalny arsenał przyspieszaczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3833 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
stwierdził że najwcześniej jutro 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3834 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
![]() U mnie awersja malej do cycka trwa dalej. Wiec karmimy odciagnietym i mm. Wszyscy mi kaza dostawiac a ona sie po prostu drze przy piersi. To jak mam ja tak katowac? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Milawo a nie masz możliwości skorzystania z porady poloznej albo doradcy laktacyjnego?
Bo rzeczywiście jesli chcesz kp dobrze byloby zejsc z butli albo chociaz zeby ta butla byla raz na kilka karmien piersia. Wiadomo,dziecku wygodniej jesc z butelki bo nie musi sie napracować żeby leciało mleko. Ja do wczoraj myslalam ,ze Tymek nie da rady dossac sie do piersi bez kapturka a super je. Z różnym skutkiem mi sie to udaje , ale potrafi zassać. Arya słabszy dzień widzę u was. :/ Mylukier 7cm to juz prawie koniec ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3836 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#3837 | ||
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3838 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
ma razie mam TŻ co zniesie i wniesie, ale jak wróci do pracy to będę musiała sobie sama radzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ja zamiast isc na spacer z dziećmi gdy oboje zasnęli położyłam się na kanapie i przespałam z nimi ciurkiem 3h
Och, wygralam zycie . Tak niewiele potrzeba do szczęścia czuje sie rozgrzeszona bo padalo , slabo ale padalo jak chcialam wyjsc ;D Biore auto i jadę do Sklepu. Rossmann, netto nadchodzę. ![]() ![]() 20191216_194549.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

️- część 5

widział przez ten za duży misiowy kombinezon, ale co poradzę. To jest 50 z hm, mniejszych nie ma 🤷
mój się spocił dzisiaj i żyje, nic mu nie jest
- część 5

myślałam że nie będzie mi aż tak potrzebna, jak widać mocno się pomyliłam. 

nie wiem nawet jak rozpoznać czy odpadniecie się zbliża... położna mi kazała gazikami ze spirytusem to przecierać, ale tego nie robię 

no i mówi, że to nasze karmienie po 15 minut w zupełności wystarcza bo przy takiej ilości pokarmu to on w tym czasie może nawet z 90 ml wypijać. Trochę mnie uspokoiła. W tym tygodniu czeka nas jeszcze wizyta rodzinnego i w piątek przyjdzie jeszcze raz położna na ważenie 

chyba że jutro postanowi się wykluć 

już bliżej niz dalej. Dzielna jesteś
czasem herbatniki, biszkopty. I tarte z jablkami 

metodą prób i błędów będziemy sprawdzać 

po kąpieli też nic nie pomogło. Nie mam już pomysłu. Cycki mi zaraz eksplodują a jak dociągnę to tylko mrożenie wchodzi w grę bo on tego dzisiaj nie chce jeść eh.
szyjka ma jakieś 1.5 cm i przepuszcza 2 palce. Więc lekarz stwierdził że jest bardzo duża szansa na urodzenie około terminu. Więc śmiałam się do TŻ że w tym tyg działamy
a tak się zamartwiałaś niepotrzebnie, moze teraz spokojnie siegać bo cały naturalny arsenał przyspieszaczy
stwierdził że najwcześniej jutro 🤣