|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2020
Szalejecię z tymi zakupami
a ja jutro mam wizytę o 8 rano ciekawe czy podejrzymy młodego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3692 |
|
Rozeznanie
|
dostałam na urodziny kase od męża na lakiery,chce zobaczyc czy uczulenie wyskoczy z innymi....
Kwiatki i jest tak mily ze pójdzie ze mną do Mc na zakrecone frytki bo mi się zachcialo xd żyć nie umierać
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, jak o 7:30 wyszłam z domu, tak dopiero weszłam. Na szczęście w międzyczasie byliśmy na obiedzie więc nie muszę nic pichcić. Więc ja już po połówkowych. Miałam dużego stresa przed badaniami, a do tego pani doktor znacznie się spóźniła z uwagi na kiepskie warunki drogowe i wypadek w trasie. Już się bałam, że w ogóle nie przyjedzie i będę musiała czekać na inny termin. Badanie trwało dosyć długo, ok. pół godziny. Mały rozbójnik zasnął (tak, tak - już na 100 % potwierdzony chłopak) i pomimo pukania głowicą USG w mój brzuch za nic w świecie nie chciał się obudzić (no po kimś ma to spanie
). Zanim jednak zasnął - zesikał się Normalnie widać było dokładnie ten trysk Nieźle się uśmialiśmy, i wszyscy stwierdzili, że pewnie będzie łobuz. Jak już zasnął to ze względu na ułożenie niemożliwe było zobaczenie stópek. Tak więc powtórka z prenatalnych. Musiałam wyjść, zjeść coś słodkiego i poczekać aż malec się obudzi i pokaże stópki. I tu mała rada - warto mieć przy sobie jakiegoś batonika albo ciasteczko. U mnie przydało się to dwa razy. Po zjedzeniu i odczekaniu była kontynuacja USG - tym razem wszystko było widać. Wszystko jest prawidłowe, bąbel bardzo dobrze się rozwija i waży 355 g. Z uwagi na to, że byłam na badaniach refundowanych z Funduszy Unijnych to wykonano mi również test potrójny z krwi. Na wyniki mam czekać ok. 3 tygodni.
|
|
|
|
#3694 |
|
Raczkowanie
|
Po drodze wstąpiliśmy po zakupy żywnościowe i jak zwykle nie mogłam się powstrzymać. Za wszystko łącznie z książeczką do wody i pojemnikiem na smoka (akurat nie wiem czy się przyda, ale wzięłam) wyszło niecałe 77 zł (wszystko z przeceny).
|
|
|
|
#3695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ślczne <3
|
|
#3696 |
|
Rozeznanie
|
Pat super wieści! I świetne zakupy
te książeczki polecam - moja lubiła je smakować ze zwykłymi ksiezeczkami byłby problem![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Pat super zakupy. Świetnie ze wizyta sie udała.
Kolejny test z krwi? Kuzwa czy ja go przeżyje. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak to tak widać, że sika...w tych wszystkich wodach płodowych? Nie wiedziałam, że to możliwe ![]() I ciuchy super ![]() Ja mam stresa przed tymi połówkowymi, a to jeszcze tyyyyle czasu ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3699 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Nawet pani doktor była rozentuzjazmowana bo podobno nie często zdarza się takie coś zobaczyć. Podejrzewam, że było to widoczne bo niejako jest to robione pod ciśnieniem i dobry sprzęt to wyłapał.Kocurko - odnośnie Pappy dzisiaj lekarka zaczęła badanie od przejrzenia moich wcześniejszych wyników. Sama stwierdziła, że rzadko zdarza się, aby wynik Pappy tak zminimalizował ryzyko jak u mnie i, że najczęściej to ryzyko jednak podwyższa. Tak więc wszystko z Tobą w porządku To ja jestem ewenementem W ogóle z powodu opóźnienia - w poczekalni zebrało się kilka pań. Wszystkie pewnie na podobnym etapie ciąży skoro to połówkowe. I trochę zwątpiłam bo miałam najmniejszy brzuch. Od niektórych nawet dużo, dużo mniejszy. Oczywiście znowu zaczęłam wymyślać 10 milionów problemów. Ale później poczytałam, że nie ma reguły i skoro przybieram na wadze w odpowiednim tempie i lekarz nie widzi nic niepokojącego to jest ok
Edytowane przez Pat1988 Czas edycji: 2020-01-17 o 19:26 |
|||
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nikt absolutnie nic nie powiedział na ten temat, więc to chyba normalne, że ten brzuch jest taki jakby go nie było - jedna ma taki, druga większy... To chyba ja inaczej to sobie wyobrażałam...i chyba też wszyscy inni inaczej sobie to wyobrażali na tym etapie, bo jak mówię koleżankom, szczególnie niedzieciatym, że to już 5 miesiąc sobie leci to robią takie wielkie oczy wpatrując się w mój brzuch Najważniejsze to żeby dzieć rósł i jego waga, a nie nasza ![]() A z tym sikaniem to niezły egzemplarz Ci się trafił, skoro nawet lekarkę tym podekscytował Jak tam psychicznie czujesz się z faktem posiadania synka? Już się przestawiłaś? ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie czy u Was w rodzinie,już wszyscy wiedza o ciąży?
Bo My nadal nikomu nie mówimy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3702 |
|
Rozeznanie
|
U nas wiedza rodzice moi, teściowa i babcia jedna. Reszta po drugich prenatalnych. O ile się uda utrzymać w tajemnicy, bo brzuch już widać 🤣
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jedne dziadki jeszcze nie wiedzą na pewno, ale w weekend powiemy (bo zaraz dzień babci i dziadka to przy okazji :p).A Ty to chyba masz trochę bardziej widoczny brzuch? To ciężej ukryć, nikt się nie domyślił? ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Bura
Moj teść nawet wozek widział. I nic nie podejrzewają ![]() ![]() . Pewnie myślał ze to po dzieciach ![]() Moj brzuch na siedząco IMG_1900.jpgWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Wozek widział przypadkowo. Bo chciał zob co mamy w tym pokoju co nie używamy. Ja dopiero po czasie skumałam ze tam wozek.
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Wątpię. Mam ost z Nimi napięta sytuacje. I na bank nie wie. Ogolnie jutro maja przyjechać. A ja sie szykuje na wojnę. Moja teściowa jest spec osoba ![]() Ogolnie postanowiłam ze od nowego roku,Bede osoba stanowcza itd. Mój M ost stwierdził ze mam taki charakter ze nawet na w kosmosie bym sie ogarnęła. Ze jestem twarda. Aż w szoku byłam. ![]() Ogolnie czekam na dobry moment. Chce zgasić teściowa jak będzie jakaś akcja
|
|
|
|
|
#3707 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno zwiększył mi się obwód pod biustem i sam biust, który już wcześniej do najmniejszych nie należał. Będę musiała zainwestować w nowe staniki bo mi wszystko wypływa Wydaje mi się, że uda też mi troszkę przybrały, choć ostatnio byłam w normalnych, przedciążowych dżinsach i weszłam w nie bez problemu. W aucie tylko guzik rozpięłam. Ale masz rację, wiele chyba zależy od naszych wyobrażeń. U mnie końcówka 20 tygodnia. Myślałam, że J mi będzie buty wiązał,bo nie będę już własnych stóp widzieć i wszyscy mnie będę w kolejce przepuszczać ( z tą kolejką to oczywiście żart )A jak się psychicznie czuję ? Dużo lepiej niż kiedy po raz pierwszy padła sugestia, że jednak może być chłopak. Teraz się cieszę Grzechem byłoby narzekać w momencie kiedy wszystko wskazuje, że dzieć jest zdrowy, silny i prawidłowo się rozwija. Jakiś tam ułamek procenta tęsknoty za dziewczynką jeszcze się przewija bo oboje obstawialiśmy i chcieliśmy dziewczynkę. Trochę nietypowo, bo raczej większość facetów marzy o synu. Poza tym nigdy nie planowałam więcej dzieci niż jedno, więc wiesz..No chyba, że coś mi się odmieni ![]() Poza tym boję się wychowania chłopca, jego "obsługi", czynności higienicznych itp. Moja mama mówi, że nie ma różnicy, ale jak przypomnę sobie jakim łobuzem był mój młodszy brat to mama chyba troszkę mija się z prawdą Z kolei babcia mówi, że to właśnie moja mama była największym łobuzem na podwórku, w czym przebijała wszystkich chłopaków ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Najbliższa rodzina, ta z którą utrzymuję kontakt wie. Wszystkie koleżanki mojej mamy też ![]() A czemu nie mówicie ? Nie chcecie "zapeszyć" ? Czy po prostu uznaliście, że tak będzie lepiej ? |
|||
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Pat
Chce poprostu jak zgasić w pewnym momencie. Oni ogolnie licza ze ja wrócę do pracy. Swojej starej. Bo zarobię więcej od M. Wczoraj ona to mojej mamie mówiła. Jak jutro będzie taki temat to jej powiem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Obsługa chłopca dla mnie łatwiejsza niż dziewczynki. Choć lubie wyzwania ![]() U mnie wiedza tylko rodzice, i nauczycielka młodszego. Kiedyś ja spotkałam u gina. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Czasami mi głupio ze nikomu nie mówię. Bo często do mnie dzwoni jakaś ciocia czy kuzynostwo. Ale jakos w tej ciąży jest jakaś anty na mówienie. Nie wiem czemu. Kazdy będzie później w szoku . Z jednej str to głupie ale z drugiej jakos tak mi lepiej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie lubiłaś swojej starej pracy? Co ich to interesuje jak sobie życie zawodowe układasz, heh... ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
To problem z płytkami krwi. W kwietniu mam kolejną wizytę,aby otrzymać lek, który należy zabrać do szpitala jak będę rodzić
|
|
|
|
#3711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie czerwcowe 2020
Cytat:
Wychodziłam do pracy o godz 4:30 w mojej miejscowości byłam o 18. Zrobiłam zakupy itd w domu byłam o 19. Dużo zarabiałam ale co z tego. Jak wogole dzieci nie widziałam. M z Nimi siedział. Stwierdziliśmy z M ze to nie ma sensu. Wiele razy dzwonili do mnie miałam dostać podwyżkę itd. Ale wole być z dziećmi. Coś kosztem czegoś. Może jesli by ta praca była bliżej. Prace ogolnie bardzo lubilam. A moja teściowa by każdym chciała rządzić. A sama gowno wie o życiu. Ona akurat jako matka, babcia i kobieta. Nie jest dobrym przykładem. Ogolnie jesli będzie dzisiaj jakiś temat, to jestem w stanie jej to powiedzieć. Mam taki charakter ze jestem szczera do bólu. Niektórym to nie pasuje . Ogolnie moja mama tez sie wkurzyła. Pytała o której przyjadą, bo chce słuchać co ona będzie mówić. Ona nawet dzieci sie moich czepia. Masakra z nia. Ale ona jest chora psychicznie.![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
A dużo przekraczasz te płytki? Ja tez mam z Nimi problem. Ale jak są wysokie to odrazu organizmu daje mi znaki. Zaburzenia widzenia, zawroty głowy itd Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2020-01-18 o 08:00 |
||
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a wtrącania się nikt nie lubi, wiadomo...ciekawe co będzie Ci mówiła dzisiaj. A kiedy zamierzacie im powiedzieć nowiny? Czy właśnie przy okazji jak zacznie temat pracy? ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie jestem nastawiona dzisiaj na wojne
. Zobaczę jakie beda okoliczności. Może powiem może nie .Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3714 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Używacie robotów sprzatajacych? Chciałam mamie kupić a nie wiem na co zwracać uwagę ![]() Bobo tłucze się po brzuchu młoda dużo mniej się ruszala, tym bardziej na tym etapie ciekawe co nas czeka po porodzie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam iLife i jestem zadowolona
patrz na sile z pewnością Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie odkurzacza nie pomogę. Bo nie mam.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Odnośnie robotów sprzątających ja od długiego czasu korzystam z tego : https://www.euro.com.pl/odkurzacze-a...E&gclsrc=aw.ds Jest to dla mnie zbawienie przy moim kudłatym przyjacielu Oczywiście nie wjedzie w każdą szparkę tak jakbyś robiła to normalnym odkurzaczem z wymiennymi szczotkami, ale z całego serca polecam. Wybierając patrzyłam głównie na siłę ciągu (nie wiem jak fachowo to nazwać), sposób komunikacji i poruszania się po mieszkaniu (ten model "mapuje" mieszkanie i nie jeździ po omacku). Często uruchamiamy go przez aplikację, nawet kiedy nie ma nas w domu. Moim zdaniem obok zmywarki najlepszy wynalazek do pomocy w domu
|
|
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U moich rodziców to jest naprawdę super sprzęt - mieszkają w domu, mają duże i nie zagracone powierzchnie. Nie używają innego odkurzacza tylko puszczają ten Taki piasek jak im się niesie do domu z dworu i kurz wciąga super a nie muszą się narobić przy tym nic, także oni wychwalają go pod niebiosa ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Eh, tak piszecie o tych ruchach dziecka, a ja nadal nic nie czuję A to już 18 tydzień...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej używamy normalnego mopa po odkurzaniu ![]() Chociaż moja koleżanka sobie chwaliła tą opcję, także co osoba to opinia pewnie... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

a ja jutro mam wizytę o 8 rano
ciekawe czy podejrzymy młodego 

). Zanim jednak zasnął - zesikał się
Normalnie widać było dokładnie ten trysk
Nieźle się uśmialiśmy, i wszyscy stwierdzili, że pewnie będzie łobuz. Jak już zasnął to ze względu na ułożenie niemożliwe było zobaczenie stópek. Tak więc powtórka z prenatalnych. Musiałam wyjść, zjeść coś słodkiego i poczekać aż malec się obudzi i pokaże stópki. I tu mała rada - warto mieć przy sobie jakiegoś batonika albo ciasteczko. U mnie przydało się to dwa razy. Po zjedzeniu i odczekaniu była kontynuacja USG - tym razem wszystko było widać. Wszystko jest prawidłowe, bąbel bardzo dobrze się rozwija i waży 355 g. Z uwagi na to, że byłam na badaniach refundowanych z Funduszy Unijnych to wykonano mi również test potrójny z krwi. Na wyniki mam czekać ok. 3 tygodni.

te książeczki polecam - moja lubiła je smakować
ze zwykłymi ksiezeczkami byłby problem

To ja jestem ewenementem
Jak tam psychicznie czujesz się z faktem posiadania synka? Już się przestawiłaś? 

Wydaje mi się, że uda też mi troszkę przybrały, choć ostatnio byłam w normalnych, przedciążowych dżinsach i weszłam w nie bez problemu. W aucie tylko guzik rozpięłam. 
młoda dużo mniej się ruszala, tym bardziej na tym etapie