Mamusie czerwcowe 2020 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-01-17, 16:08   #3691
Krychulec89
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2020

Szalejecię z tymi zakupami a ja jutro mam wizytę o 8 rano ciekawe czy podejrzymy młodego

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2020-01-17, 16:17   #3692
mancia9301
Rozeznanie

dostałam na urodziny kase od męża na lakiery,chce zobaczyc czy uczulenie wyskoczy z innymi....
Kwiatki i jest tak mily ze pójdzie ze mną do Mc na zakrecone frytki bo mi się zachcialo xd
żyć nie umierać
Stary 2020-01-17, 16:21   #3693
Pat1988
Raczkowanie

Dzień dobry, jak o 7:30 wyszłam z domu, tak dopiero weszłam. Na szczęście w międzyczasie byliśmy na obiedzie więc nie muszę nic pichcić. Więc ja już po połówkowych. Miałam dużego stresa przed badaniami, a do tego pani doktor znacznie się spóźniła z uwagi na kiepskie warunki drogowe i wypadek w trasie. Już się bałam, że w ogóle nie przyjedzie i będę musiała czekać na inny termin. Badanie trwało dosyć długo, ok. pół godziny. Mały rozbójnik zasnął (tak, tak - już na 100 % potwierdzony chłopak) i pomimo pukania głowicą USG w mój brzuch za nic w świecie nie chciał się obudzić (no po kimś ma to spanie ). Zanim jednak zasnął - zesikał się Normalnie widać było dokładnie ten trysk Nieźle się uśmialiśmy, i wszyscy stwierdzili, że pewnie będzie łobuz. Jak już zasnął to ze względu na ułożenie niemożliwe było zobaczenie stópek. Tak więc powtórka z prenatalnych. Musiałam wyjść, zjeść coś słodkiego i poczekać aż malec się obudzi i pokaże stópki. I tu mała rada - warto mieć przy sobie jakiegoś batonika albo ciasteczko. U mnie przydało się to dwa razy. Po zjedzeniu i odczekaniu była kontynuacja USG - tym razem wszystko było widać. Wszystko jest prawidłowe, bąbel bardzo dobrze się rozwija i waży 355 g. Z uwagi na to, że byłam na badaniach refundowanych z Funduszy Unijnych to wykonano mi również test potrójny z krwi. Na wyniki mam czekać ok. 3 tygodni.
Pat1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-17, 16:22   #3694
Pat1988
Raczkowanie

Po drodze wstąpiliśmy po zakupy żywnościowe i jak zwykle nie mogłam się powstrzymać. Za wszystko łącznie z książeczką do wody i pojemnikiem na smoka (akurat nie wiem czy się przyda, ale wzięłam) wyszło niecałe 77 zł (wszystko z przeceny).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg auch 2.jpg (78,8 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg auch 3.jpg (75,1 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg auch 4.jpg (50,0 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kik.jpg (59,7 KB, 57 załadowań)
Stary 2020-01-17, 16:25   #3695
mancia9301
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pat1988 Pokaż wiadomość
Po drodze wstąpiliśmy po zakupy żywnościowe i jak zwykle nie mogłam się powstrzymać. Za wszystko łącznie z książeczką do wody i pojemnikiem na smoka (akurat nie wiem czy się przyda, ale wzięłam) wyszło niecałe 77 zł (wszystko z przeceny).

ślczne <3
Stary 2020-01-17, 17:23   #3696
lubieCie
Rozeznanie

Pat super wieści! I świetne zakupy te książeczki polecam - moja lubiła je smakować ze zwykłymi ksiezeczkami byłby problem

Stary 2020-01-17, 17:39   #3697
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Pat super zakupy. Świetnie ze wizyta sie udała.
Kolejny test z krwi? Kuzwa czy ja go przeżyje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-17, 17:47   #3698
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry, jak o 7:30 wyszłam z domu, tak dopiero weszłam. Na szczęście w międzyczasie byliśmy na obiedzie więc nie muszę nic pichcić. Więc ja już po połówkowych. Miałam dużego stresa przed badaniami, a do tego pani doktor znacznie się spóźniła z uwagi na kiepskie warunki drogowe i wypadek w trasie. Już się bałam, że w ogóle nie przyjedzie i będę musiała czekać na inny termin. Badanie trwało dosyć długo, ok. pół godziny. Mały rozbójnik zasnął (tak, tak - już na 100 % potwierdzony chłopak) i pomimo pukania głowicą USG w mój brzuch za nic w świecie nie chciał się obudzić (no po kimś ma to spanie ). Zanim jednak zasnął - zesikał się Normalnie widać było dokładnie ten trysk Nieźle się uśmialiśmy, i wszyscy stwierdzili, że pewnie będzie łobuz. Jak już zasnął to ze względu na ułożenie niemożliwe było zobaczenie stópek. Tak więc powtórka z prenatalnych. Musiałam wyjść, zjeść coś słodkiego i poczekać aż malec się obudzi i pokaże stópki. I tu mała rada - warto mieć przy sobie jakiegoś batonika albo ciasteczko. U mnie przydało się to dwa razy. Po zjedzeniu i odczekaniu była kontynuacja USG - tym razem wszystko było widać. Wszystko jest prawidłowe, bąbel bardzo dobrze się rozwija i waży 355 g. Z uwagi na to, że byłam na badaniach refundowanych z Funduszy Unijnych to wykonano mi również test potrójny z krwi. Na wyniki mam czekać ok. 3 tygodni.
Super, że wszystko ok!

Ale jak to tak widać, że sika...w tych wszystkich wodach płodowych? Nie wiedziałam, że to możliwe

I ciuchy super

Ja mam stresa przed tymi połówkowymi, a to jeszcze tyyyyle czasu Jeszcze w dodatku jak gadałam z koleżanką, która miała świetne wyniki tej całej pappy chociaż jest starsza ode mnie, jakoś mi się znowu zrobiło tak przykro, że co ze mną nie tak jest Albo, że coś jednak z małą jest nie tak, więc jeszcze gorzej...w ogóle dzisiaj jestem nerwowo-płaczliwa, więc do niczego się nie nadaję

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-17, 19:20   #3699
Pat1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lubieCie Pokaż wiadomość
Pat super wieści! I świetne zakupy te książeczki polecam - moja lubiła je smakować ze zwykłymi ksiezeczkami byłby problem

O to super, że ją wzięłam. Była połowę tańsza, ale niestety tylko jeden rodzaj/wzór.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Pat super zakupy. Świetnie ze wizyta sie udała.
Kolejny test z krwi? Kuzwa czy ja go przeżyje.

Wiesz co, ja nie wiem czy ten test był w ogóle potrzebny. Prawdę powiedziawszy nawet nie wiedziałam, że będę go miała. Wyczytałam gdzieś, że jest on polecany kobietom, które z jakiegoś powodu np. nie zdążyły wykonać testu Pappa. Ja miałam te badania połówkowe jako drugą część prenatalnych refundowanych przez Fundusze UE. Może zostały im jakieś środki niewykorzystane ? Stąd ta krew. Albo nie mają co z pieniędzmi robić ? W każdym razie krew pobierał mi taki potężny pan pielęgniarz. Trochę się go nawet wystraszyłam, ale o dziwo w ogóle nie bolało .

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Super, że wszystko ok!

Ale jak to tak widać, że sika...w tych wszystkich wodach płodowych? Nie wiedziałam, że to możliwe

I ciuchy super

Ja mam stresa przed tymi połówkowymi, a to jeszcze tyyyyle czasu Jeszcze w dodatku jak gadałam z koleżanką, która miała świetne wyniki tej całej pappy chociaż jest starsza ode mnie, jakoś mi się znowu zrobiło tak przykro, że co ze mną nie tak jest Albo, że coś jednak z małą jest nie tak, więc jeszcze gorzej...w ogóle dzisiaj jestem nerwowo-płaczliwa, więc do niczego się nie nadaję

Naprawdę. Sama byłam w szoku, dosłownie było widać ten sik Nawet pani doktor była rozentuzjazmowana bo podobno nie często zdarza się takie coś zobaczyć. Podejrzewam, że było to widoczne bo niejako jest to robione pod ciśnieniem i dobry sprzęt to wyłapał.

Kocurko - odnośnie Pappy dzisiaj lekarka zaczęła badanie od przejrzenia moich wcześniejszych wyników. Sama stwierdziła, że rzadko zdarza się, aby wynik Pappy tak zminimalizował ryzyko jak u mnie i, że najczęściej to ryzyko jednak podwyższa. Tak więc wszystko z Tobą w porządku To ja jestem ewenementem W ogóle z powodu opóźnienia - w poczekalni zebrało się kilka pań. Wszystkie pewnie na podobnym etapie ciąży skoro to połówkowe. I trochę zwątpiłam bo miałam najmniejszy brzuch. Od niektórych nawet dużo, dużo mniejszy. Oczywiście znowu zaczęłam wymyślać 10 milionów problemów. Ale później poczytałam, że nie ma reguły i skoro przybieram na wadze w odpowiednim tempie i lekarz nie widzi nic niepokojącego to jest ok

Edytowane przez Pat1988
Czas edycji: 2020-01-17 o 19:26
Stary 2020-01-17, 20:07   #3700
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
O to super, że ją wzięłam. Była połowę tańsza, ale niestety tylko jeden rodzaj/wzór.

Wiesz co, ja nie wiem czy ten test był w ogóle potrzebny. Prawdę powiedziawszy nawet nie wiedziałam, że będę go miała. Wyczytałam gdzieś, że jest on polecany kobietom, które z jakiegoś powodu np. nie zdążyły wykonać testu Pappa. Ja miałam te badania połówkowe jako drugą część prenatalnych refundowanych przez Fundusze UE. Może zostały im jakieś środki niewykorzystane ? Stąd ta krew. Albo nie mają co z pieniędzmi robić ? W każdym razie krew pobierał mi taki potężny pan pielęgniarz. Trochę się go nawet wystraszyłam, ale o dziwo w ogóle nie bolało .

Naprawdę. Sama byłam w szoku, dosłownie było widać ten sik Nawet pani doktor była rozentuzjazmowana bo podobno nie często zdarza się takie coś zobaczyć. Podejrzewam, że było to widoczne bo niejako jest to robione pod ciśnieniem i dobry sprzęt to wyłapał.

Kocurko - odnośnie Pappy dzisiaj lekarka zaczęła badanie od przejrzenia moich wcześniejszych wyników. Sama stwierdziła, że rzadko zdarza się, aby wynik Pappy tak zminimalizował ryzyko jak u mnie i, że najczęściej to ryzyko jednak podwyższa. Tak więc wszystko z Tobą w porządku To ja jestem ewenementem W ogóle z powodu opóźnienia - w poczekalni zebrało się kilka pań. Wszystkie pewnie na podobnym etapie ciąży skoro to połówkowe. I trochę zwątpiłam bo miałam najmniejszy brzuch. Od niektórych nawet dużo, dużo mniejszy. Oczywiście znowu zaczęłam wymyślać 10 milionów problemów. Ale później poczytałam, że nie ma reguły i skoro przybieram na wadze w odpowiednim tempie i lekarz nie widzi nic niepokojącego to jest ok
No ja raczej nie przybieram na wadze w odpowiednim tempie, według tego wszystkiego co tam piszą na internetach - aktualnie chyba wróciłam do wagi początkowej Ale nikt absolutnie nic nie powiedział na ten temat, więc to chyba normalne, że ten brzuch jest taki jakby go nie było - jedna ma taki, druga większy... To chyba ja inaczej to sobie wyobrażałam...i chyba też wszyscy inni inaczej sobie to wyobrażali na tym etapie, bo jak mówię koleżankom, szczególnie niedzieciatym, że to już 5 miesiąc sobie leci to robią takie wielkie oczy wpatrując się w mój brzuch

Najważniejsze to żeby dzieć rósł i jego waga, a nie nasza

A z tym sikaniem to niezły egzemplarz Ci się trafił, skoro nawet lekarkę tym podekscytował Jak tam psychicznie czujesz się z faktem posiadania synka? Już się przestawiłaś?

Stary 2020-01-17, 20:18   #3701
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Mam pytanie czy u Was w rodzinie,już wszyscy wiedza o ciąży?
Bo My nadal nikomu nie mówimy

Stary 2020-01-17, 20:23   #3702
mala_iskierka
Rozeznanie

U nas wiedza rodzice moi, teściowa i babcia jedna. Reszta po drugich prenatalnych. O ile się uda utrzymać w tajemnicy, bo brzuch już widać 🤣

mala_iskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-17, 20:25   #3703
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:

Wszyscy to nie...ja tam jakimś pociotkom i innym, których rzadziej widzę, nie opowiadam, ale daliśmy pozwolenie rodzicom, że mogą się ewentualnie chwalić jak chcą No i jedne dziadki jeszcze nie wiedzą na pewno, ale w weekend powiemy (bo zaraz dzień babci i dziadka to przy okazji :p).

A Ty to chyba masz trochę bardziej widoczny brzuch? To ciężej ukryć, nikt się nie domyślił?

Stary 2020-01-17, 20:48   #3704
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Bura
Moj teść nawet wozek widział. I nic nie podejrzewają . Pewnie myślał ze to po dzieciach
Moj brzuch na siedząco IMG_1900.jpg

Stary 2020-01-17, 20:49   #3705
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Bura
Moj teść nawet wozek widział. I nic nie podejrzewają . Pewnie myślał ze to po dzieciach
Moj brzuch na siedząco Załącznik 7704291

Albo po prostu nic nie powiedział i czeka

Stary 2020-01-17, 20:55   #3706
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Wozek widział przypadkowo. Bo chciał zob co mamy w tym pokoju co nie używamy. Ja dopiero po czasie skumałam ze tam wozek.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Albo po prostu nic nie powiedział i czeka

Wątpię. Mam ost z Nimi napięta sytuacje. I na bank nie wie. Ogolnie jutro maja przyjechać. A ja sie szykuje na wojnę. Moja teściowa jest spec osoba
Ogolnie postanowiłam ze od nowego roku,Bede osoba stanowcza itd. Mój M ost stwierdził ze mam taki charakter ze nawet na w kosmosie bym sie ogarnęła. Ze jestem twarda. Aż w szoku byłam.
Ogolnie czekam na dobry moment. Chce zgasić teściowa jak będzie jakaś akcja
Stary 2020-01-17, 21:10   #3707
Pat1988
Raczkowanie

Cytat:
No ja raczej nie przybieram na wadze w odpowiednim tempie, według tego wszystkiego co tam piszą na internetach - aktualnie chyba wróciłam do wagi początkowej Ale nikt absolutnie nic nie powiedział na ten temat, więc to chyba normalne, że ten brzuch jest taki jakby go nie było - jedna ma taki, druga większy... To chyba ja inaczej to sobie wyobrażałam...i chyba też wszyscy inni inaczej sobie to wyobrażali na tym etapie, bo jak mówię koleżankom, szczególnie niedzieciatym, że to już 5 miesiąc sobie leci to robią takie wielkie oczy wpatrując się w mój brzuch

Najważniejsze to żeby dzieć rósł i jego waga, a nie nasza

A z tym sikaniem to niezły egzemplarz Ci się trafił, skoro nawet lekarkę tym podekscytował Jak tam psychicznie czujesz się z faktem posiadania synka? Już się przestawiłaś?

A ja właśnie przytyłam Na pewno zwiększył mi się obwód pod biustem i sam biust, który już wcześniej do najmniejszych nie należał. Będę musiała zainwestować w nowe staniki bo mi wszystko wypływa Wydaje mi się, że uda też mi troszkę przybrały, choć ostatnio byłam w normalnych, przedciążowych dżinsach i weszłam w nie bez problemu. W aucie tylko guzik rozpięłam.
Ale masz rację, wiele chyba zależy od naszych wyobrażeń. U mnie końcówka 20 tygodnia. Myślałam, że J mi będzie buty wiązał,bo nie będę już własnych stóp widzieć i wszyscy mnie będę w kolejce przepuszczać ( z tą kolejką to oczywiście żart )

A jak się psychicznie czuję ? Dużo lepiej niż kiedy po raz pierwszy padła sugestia, że jednak może być chłopak. Teraz się cieszę Grzechem byłoby narzekać w momencie kiedy wszystko wskazuje, że dzieć jest zdrowy, silny i prawidłowo się rozwija. Jakiś tam ułamek procenta tęsknoty za dziewczynką jeszcze się przewija bo oboje obstawialiśmy i chcieliśmy dziewczynkę. Trochę nietypowo, bo raczej większość facetów marzy o synu. Poza tym nigdy nie planowałam więcej dzieci niż jedno, więc wiesz..
No chyba, że coś mi się odmieni
Poza tym boję się wychowania chłopca, jego "obsługi", czynności higienicznych itp. Moja mama mówi, że nie ma różnicy, ale jak przypomnę sobie jakim łobuzem był mój młodszy brat to mama chyba troszkę mija się z prawdą Z kolei babcia mówi, że to właśnie moja mama była największym łobuzem na podwórku, w czym przebijała wszystkich chłopaków

Cytat:

Cytat:
Bura
Moj brzuch na siedząco Załącznik 7704291

No i u Ciebie to już pięknie widać

Najbliższa rodzina, ta z którą utrzymuję kontakt wie. Wszystkie koleżanki mojej mamy też

A czemu nie mówicie ? Nie chcecie "zapeszyć" ? Czy po prostu uznaliście, że tak będzie lepiej ?
Stary 2020-01-17, 21:35   #3708
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Pat
Chce poprostu jak zgasić w pewnym momencie. Oni ogolnie licza ze ja wrócę do pracy. Swojej starej. Bo zarobię więcej od M. Wczoraj ona to mojej mamie mówiła. Jak jutro będzie taki temat to jej powiem

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Obsługa chłopca dla mnie łatwiejsza niż dziewczynki. Choć lubie wyzwania
U mnie wiedza tylko rodzice, i nauczycielka młodszego. Kiedyś ja spotkałam u gina.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Czasami mi głupio ze nikomu nie mówię. Bo często do mnie dzwoni jakaś ciocia czy kuzynostwo. Ale jakos w tej ciąży jest jakaś anty na mówienie. Nie wiem czemu. Kazdy będzie później w szoku. Z jednej str to głupie ale z drugiej jakos tak mi lepiej.

Stary 2020-01-17, 22:39   #3709
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Pat
Chce poprostu jak zgasić w pewnym momencie. Oni ogolnie licza ze ja wrócę do pracy. Swojej starej. Bo zarobię więcej od M. Wczoraj ona to mojej mamie mówiła. Jak jutro będzie taki temat to jej powiem

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Obsługa chłopca dla mnie łatwiejsza niż dziewczynki. Choć lubie wyzwania
U mnie wiedza tylko rodzice, i nauczycielka młodszego. Kiedyś ja spotkałam u gina.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Czasami mi głupio ze nikomu nie mówię. Bo często do mnie dzwoni jakaś ciocia czy kuzynostwo. Ale jakos w tej ciąży jest jakaś anty na mówienie. Nie wiem czemu. Kazdy będzie później w szoku. Z jednej str to głupie ale z drugiej jakos tak mi lepiej.

W zasadzie jest w tym też coś ekscytującego trzymać taką tajemnicę...

A nie lubiłaś swojej starej pracy? Co ich to interesuje jak sobie życie zawodowe układasz, heh...

Stary 2020-01-18, 00:53   #3710
adela50
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz zbyt duzo krwinek czerwonych?
U mnie czasami problem z płytkami krwi. Ale objawy tego są momentalne.

To problem z płytkami krwi. W kwietniu mam kolejną wizytę,aby otrzymać lek, który należy zabrać do szpitala jak będę rodzić
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-18, 07:56   #3711
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan
Mamusie czerwcowe 2020

Cytat:
W zasadzie jest w tym też coś ekscytującego trzymać taką tajemnicę...

A nie lubiłaś swojej starej pracy? Co ich to interesuje jak sobie życie zawodowe układasz, heh...

Wychodziłam do pracy o godz 4:30 w mojej miejscowości byłam o 18. Zrobiłam zakupy itd w domu byłam o 19. Dużo zarabiałam ale co z tego. Jak wogole dzieci nie widziałam.
M z Nimi siedział. Stwierdziliśmy z M ze to nie ma sensu. Wiele razy dzwonili do mnie miałam dostać podwyżkę itd. Ale wole być z dziećmi. Coś kosztem czegoś. Może jesli by ta praca była bliżej. Prace ogolnie bardzo lubilam.
A moja teściowa by każdym chciała rządzić. A sama gowno wie o życiu. Ona akurat jako matka, babcia i kobieta. Nie jest dobrym przykładem. Ogolnie jesli będzie dzisiaj jakiś temat, to jestem w stanie jej to powiedzieć.
Mam taki charakter ze jestem szczera do bólu. Niektórym to nie pasuje. Ogolnie moja mama tez sie wkurzyła. Pytała o której przyjadą, bo chce słuchać co ona będzie mówić. Ona nawet dzieci sie moich czepia. Masakra z nia. Ale ona jest chora psychicznie.

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez adela50 Pokaż wiadomość
To problem z płytkami krwi. W kwietniu mam kolejną wizytę,aby otrzymać lek, który należy zabrać do szpitala jak będę rodzić

A dużo przekraczasz te płytki? Ja tez mam z Nimi problem. Ale jak są wysokie to odrazu organizmu daje mi znaki. Zaburzenia widzenia, zawroty głowy itd

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2020-01-18 o 08:00
Stary 2020-01-18, 08:53   #3712
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodziłam do pracy o godz 4:30 w mojej miejscowości byłam o 18. Zrobiłam zakupy itd w domu byłam o 19. Dużo zarabiałam ale co z tego. Jak wogole dzieci nie widziałam.
M z Nimi siedział. Stwierdziliśmy z M ze to nie ma sensu. Wiele razy dzwonili do mnie miałam dostać podwyżkę itd. Ale wole być z dziećmi. Coś kosztem czegoś. Może jesli by ta praca była bliżej. Prace ogolnie bardzo lubilam.
A moja teściowa by każdym chciała rządzić. A sama gowno wie o życiu. Ona akurat jako matka, babcia i kobieta. Nie jest dobrym przykładem. Ogolnie jesli będzie dzisiaj jakiś temat, to jestem w stanie jej to powiedzieć.
Mam taki charakter ze jestem szczera do bólu. Niektórym to nie pasuje. Ogolnie moja mama tez sie wkurzyła. Pytała o której przyjadą, bo chce słuchać co ona będzie mówić. Ona nawet dzieci sie moich czepia. Masakra z nia. Ale ona jest chora psychicznie.

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

A dużo przekraczasz te płytki? Ja tez mam z Nimi problem. Ale jak są wysokie to odrazu organizmu daje mi znaki. Zaburzenia widzenia, zawroty głowy itd

W takim razie wcale Ci się nie dziwię, że zrezygnowałaś - tak jak mówisz, coś trzeba wybrać. Taka praca jest dobra, ale na krótko jak się nie ma życia rodzinnego... tak samo jak od nas jeżdżą ludzie do Warszawy pracować i tak codziennie. Niby daleko nie jest, ale nadal tym pociągiem trzeba sobie liczyć 2 godziny, więc łącznie masz co najmniej 4 godziny na same głupie dojazdy dziennie. Ja bym chyba nie wyrobiła, wolałabym się przeprowadzić

No a wtrącania się nikt nie lubi, wiadomo...ciekawe co będzie Ci mówiła dzisiaj. A kiedy zamierzacie im powiedzieć nowiny? Czy właśnie przy okazji jak zacznie temat pracy?

Stary 2020-01-18, 09:29   #3713
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Ogolnie jestem nastawiona dzisiaj na wojne. Zobaczę jakie beda okoliczności. Może powiem może nie .

Stary 2020-01-18, 11:00   #3714
lubieCie
Rozeznanie

Hej!
Używacie robotów sprzatajacych? Chciałam mamie kupić a nie wiem na co zwracać uwagę

Bobo tłucze się po brzuchu młoda dużo mniej się ruszala, tym bardziej na tym etapie ciekawe co nas czeka po porodzie

Stary 2020-01-18, 11:09   #3715
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ja mam iLife i jestem zadowolona patrz na sile z pewnością

Stary 2020-01-18, 11:32   #3716
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Odnośnie odkurzacza nie pomogę. Bo nie mam.

Stary 2020-01-18, 11:41   #3717
Pat1988
Raczkowanie

Cytat:
Hej!
Używacie robotów sprzatajacych? Chciałam mamie kupić a nie wiem na co zwracać uwagę

Bobo tłucze się po brzuchu młoda dużo mniej się ruszala, tym bardziej na tym etapie ciekawe co nas czeka po porodzie

Ja pół nocy nie spałam bo dzieć wyjątkowo długo łobuzował. Na badaniach dobudzić go nie szło, a w nocy fikał jak szalony

Odnośnie robotów sprzątających ja od długiego czasu korzystam z tego : https://www.euro.com.pl/odkurzacze-a...E&gclsrc=aw.ds Jest to dla mnie zbawienie przy moim kudłatym przyjacielu Oczywiście nie wjedzie w każdą szparkę tak jakbyś robiła to normalnym odkurzaczem z wymiennymi szczotkami, ale z całego serca polecam. Wybierając patrzyłam głównie na siłę ciągu (nie wiem jak fachowo to nazwać), sposób komunikacji i poruszania się po mieszkaniu (ten model "mapuje" mieszkanie i nie jeździ po omacku). Często uruchamiamy go przez aplikację, nawet kiedy nie ma nas w domu. Moim zdaniem obok zmywarki najlepszy wynalazek do pomocy w domu
Stary 2020-01-18, 12:12   #3718
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Moi rodzice i my mamy Roborocka. U nas jest mniejsza powierzchnia i bardziej zagracona, więc przed puszczeniem odkurzacza trzeba trochę pousuwac przeszkód. Mimo to - nieźle zbiera kłaków i kurzu. Zwykłego odkurzacza używamy dzięki temu może z raz w miesiącu albo rzadziej. U mnie trochę słabo radzi sobie z kocim żwirkiem, a mam takie koty wierzgające, że jest dosłownie...wszędzie :| Ale to chyba tylko normalny odkurzacz albo zmiotka ogarnia, z tych wszystkich zakamarków.

U moich rodziców to jest naprawdę super sprzęt - mieszkają w domu, mają duże i nie zagracone powierzchnie. Nie używają innego odkurzacza tylko puszczają ten Taki piasek jak im się niesie do domu z dworu i kurz wciąga super a nie muszą się narobić przy tym nic, także oni wychwalają go pod niebiosa

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Eh, tak piszecie o tych ruchach dziecka, a ja nadal nic nie czuję A to już 18 tydzień...

Stary 2020-01-18, 12:17   #3719
Pat1988
Raczkowanie

Cytat:
Moi rodzice i my mamy Roborocka. U nas jest mniejsza powierzchnia i bardziej zagracona, więc przed puszczeniem odkurzacza trzeba trochę pousuwac przeszkód. Mimo to - nieźle zbiera kłaków i kurzu. Zwykłego odkurzacza używamy dzięki temu może z raz w miesiącu albo rzadziej. U mnie trochę słabo radzi sobie z kocim żwirkiem, a mam takie koty wierzgające, że jest dosłownie...wszędzie :| Ale to chyba tylko normalny odkurzacz albo zmiotka ogarnia, z tych wszystkich zakamarków.

U moich rodziców to jest naprawdę super sprzęt - mieszkają w domu, mają duże i nie zagracone powierzchnie. Nie używają innego odkurzacza tylko puszczają ten Taki piasek jak im się niesie do domu z dworu i kurz wciąga super a nie muszą się narobić przy tym nic, także oni wychwalają go pod niebiosa

Ja też zastanawiałam się nad Roborockiem, ale w sumie stwierdziłam, że wycierać jednak wolę ręcznie żebym nie miała mazów na podłodze. Bo prócz możliwości zmywania podłóg parametry są chyba takie same/porównywalne z niższym, posiadanym przeze mnie modelem (przynajmniej z tego co pamiętam) ? A cena Roborocka jest jednak kilkaset zł wyższa. A Twoi rodzice albo Ty korzystacie z tej funkcji wycierania podłóg ? Jeśli tak to jak ją oceniacie ? Może jednak zrobiłam błąd, że nie wybrałam takiej funkcji.
Stary 2020-01-18, 12:22   #3720
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też zastanawiałam się nad Roborockiem, ale w sumie stwierdziłam, że wycierać jednak wolę ręcznie żebym nie miała mazów na podłodze. Bo prócz możliwości zmywania podłóg parametry są chyba takie same/porównywalne z niższym, posiadanym przeze mnie modelem (przynajmniej z tego co pamiętam) ? A cena Roborocka jest jednak kilkaset zł wyższa. A Twoi rodzice albo Ty korzystacie z tej funkcji wycierania podłóg ? Jeśli tak to jak ją oceniacie ? Może jednak zrobiłam błąd, że nie wybrałam takiej funkcji.
Słabe jest to mopowanie, także nie masz czego żałować Raczej używamy normalnego mopa po odkurzaniu

Chociaż moja koleżanka sobie chwaliła tą opcję, także co osoba to opinia pewnie...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości