..::Dieta Plaż Południowych - część V ::.. - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-26, 09:53   #4141
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..

Witajcie kochane bikiniary

Onaella- wsakujesz na I? bedzie nam razniej

wczoraj miałam rozpocząc ćwiczenia... ale jakoś straszny leń mnie ogarnął i :upa
dziś uderzam z drugiej strony- solarium
chociaz optycznie bedzie lepiej

Miłego dzionka
Stary 2008-08-26, 10:18   #4142
Anetuniaa
Wtajemniczenie

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8749859]Wczorajszą wizytę u fryzjera moge zaliczyć do bardzo udanych Skróciłam długość dość konkretnie i porządnie wycieniowałam, podoba mi sie :yupi:
Musze tylko zainwestowac w prostownice bo nie zapanuje nad koncówkami
Dziś w planach ćwiczeniowych mam basen. nagle znalazłam mobilizacje gdy zbliża się przerwa na czyszczenie [/quote]

Gratuluje udanej wizyty u fryzjera, ale prostownicy to może nie kupuj bo ona robi siano z włosów wiem bo sama walcze z efektami prostowania. Lepiej płaska szczotka i mleczko prostujące na dole masz przykładowy zestaw to mleczko jest niby do prostowania na gorąco (prostownicą) ale ze szczotką i suszarką też jest fajne

Kobiety ratujcie czy wy też miałyście taki beznadziejny humor w pierwszej fazie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11521.jpg (6,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 420545113.jpg (24,8 KB, 2 załadowań)
Stary 2008-08-26, 10:22   #4143
zielonamorelka
Zakorzenienie

witam
ja wlasnie probuje docisnac w siebie sniadanie ale to chyba nie ma sensu oj za duzo tego zrobilam hehe
no nic chwile odpoczne i ruszam do cwiczen
i niech ta pogoda sie wreszcie poprawi!
milego dnia
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 11:16   #4144
PriVativ
Zadomowienie

hej:P ja za jakies 15 minutek bede jadla sobie przekaske:P orzeszki ziemne i papryke czerwona
wiecie co? melduje ze wczoraj cwiczylam wieczorem 40minut!!!!!! nie grzeszylam wcale,niejadlam juz nic po 17 a dzis co?? cm wiecej w udach i pupie!!!!!!! Nosz KUr***. Nie cwicze!!!!!! Nie bede cwiczyc i koniec!!!. Dzis ide po te DECO czy jak mu tam.. juz niemam sily
Stary 2008-08-26, 11:17   #4145
PriVativ
Zadomowienie

yyyyy dziewczyny orzeszki ziemne mozna?? i ile??
Stary 2008-08-26, 11:19   #4146
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
hej:P ja za jakies 15 minutek bede jadla sobie przekaske:P orzeszki ziemne i papryke czerwona
wiecie co? melduje ze wczoraj cwiczylam wieczorem 40minut!!!!!! nie grzeszylam wcale,niejadlam juz nic po 17 a dzis co?? cm wiecej w udach i pupie!!!!!!! Nosz KUr***. Nie cwicze!!!!!! Nie bede cwiczyc i koniec!!!. Dzis ide po te DECO czy jak mu tam.. juz niemam sily
a czemu to po 17 sie juz nic nie jdalo hy?? gdzie kolacyjka bialkowa po cwiczeniach? i nie martw sie tym ze ci prybylo bo po 1 moze tylko zle zmierzylas lub spojzalas po 2 moze to miesnie ci napuchly po wczorajszych cwiczeniach
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2008-08-26, 11:29   #4147
PriVativ
Zadomowienie

dziewczyny napiszcie czy mozna orzeszki ziemne i ile a kolacjie jem o 17-18nto zle??
Stary 2008-08-26, 11:35   #4148
Majka232
Zakorzenienie

Privativ - już Ci wklejałam tę tabelkę....

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...960&w=81384984
Stary 2008-08-26, 11:40   #4149
PriVativ
Zadomowienie

dziekuje kochana Dziewczyny a mozna ocet jablkowy naturalny pic na SB?? ja pilam go jak zaczynalam sie odchudzac.. bardzo dobrze na mnie wplywal..pilam rano i wieczorem lyzeczke na pol szklanki mienralnej... CHciala bym wrocic do tego....
Stary 2008-08-26, 11:45   #4150
Majka232
Zakorzenienie

Ocet jabłkowy - na I fazie odpada, bo jest owocowy, a czy później można - nie wiem.

Czytałam o oczyszczających właściwościach takiego octu, ale także o tym, że on może zakwaszać organizm i nie można pić go zbyt wiele (raz dziennie-rano, chyba łyżka na szklankę wody) i przez niezbyt długi okres czasu i trzeba robić przerwy
Stary 2008-08-26, 11:48   #4151
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Privativ nie martw sie. Mi niby ubylo po 1cm z ud, za to 1cm doszedl na biodra. Po co sie stresujesz i ciagle mierzysz. Zostaw centymetr przynajmniej na tydzien.

Cykada moze sie nam pokazesz w nowej fryzurce? Ja prostuje wlosy od ponad roku odkad mam boba. W sumie tylko z przodu konce, bo sie wywijaja. Ale wlosy mam nadal takie jakie mialam. Nic sie nie pogarsza. Ale ja tez co pare miesiecy podcinalam i skracalam ciagle mojego boba. Plus najlepsze co kiedykolwiek stosowalam to serum keratynowe do wlosow z MAZIDEL. Ale z tym dopiero niedawno zaczelam. Ale goraco polecam.

Ja cwiczylam po samej kawie TW-buns. I kurcze wytrzymalam zaledwie 3 cwiczenia (a ona robi chyba 5-6 plus powtorka wszystkich) a sie napocilam, jak bym marathon przebiegla. Potym jeszcze 8 min abs robilam-ale tam tez robie jakies 5-6 min, bo nie podobaja mi sie niektore cwiczenia i ich nie robie. :P
I tak sie zle po tym cwiczeniu poczulam. Tz mowil, ze bylam biala na buzi. Myslalam, ze zemdleje.
Wiec zrobilam szybko omlecik z serkiem topionym, pomidorkiem i papryka. Pierwszy omlet na SB, ktory mi smakowal. I wypilam dla odmiany do zielonej, czerwona herbate. Ale zielonej i tak dzisiaj duzo bedzie, bo uwielbiam.
Musze zmyc teraz podlogi i wreszcie pod prysznic.

Milego dnia wszystkim!

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 11:56   #4152
blonndee
Wtajemniczenie

ekhem... nie wiem czy mnie tu ktos pamieta
powoli oswajam sie z decyzja powrotu na sb od 1wrzesnia [niech mnie ktos zmotywuje...]
jak tam starsze siostry? pewnie juz wszystkie chude patyczki tylko ja slonikiem pozostalam
Stary 2008-08-26, 11:59   #4153
zielonamorelka
Zakorzenienie

eh wlasnie zrobilam a6w i idem zjesc brzoskwinie albo inny owoc na 2 sniadanko
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2008-08-26, 11:59   #4154
kaska87
Zakorzenienie

witam ja już byłam na mieście
zjadłam na śniadanie 2 kromki z serekiem philadelfia(czy jak to tam) głupek ze mnie!
na drugie śniadanie jogurt naturalny

aha jeszcze się dzisiaj zważyłam-59 więc wracam do normy po 2 dniach sb w sumie mam @ a wtedy puchnę troszkę więc możliwe, ze ważę 58 ale póki co nie wiem zważę się wpiątek jak już będzie po

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 11:59   #4155
Domi22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
powoli oswajam sie z decyzja powrotu na sb od 1wrzesnia [niech mnie ktos zmotywuje...]
jak tam starsze siostry? pewnie juz wszystkie chude patyczki tylko ja slonikiem pozostalam
Ja pamietam, ja pamietam Wracaj kochana do nas, bo naprawde warto - dla zachety - coraz wiecej "starych" Plazowiczek tu zaglada, wiec od 1 wrzesnia bez wahania wskakuj na plaze

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Domi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 12:24   #4156
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Domi22 Pokaż wiadomość
Ja pamietam, ja pamietam Wracaj kochana do nas, bo naprawde warto - dla zachety - coraz wiecej "starych" Plazowiczek tu zaglada, wiec od 1 wrzesnia bez wahania wskakuj na plaze
yeah!
wiem, ze takie 'od tego i tego' a nie 'od dzis' jest zle, ale ja dopiero 1wrzesnia bede juz na spokojnie w miescie, domku, tryb zycia nie bedzie juz pociagowy, a do rozpoczecia roku bede miala miesiac wiec jeszcze zdaze schudnac
no wlasnie widze priv, telika, marzenke bedzie razniej
Stary 2008-08-26, 12:45   #4157
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
Ja tysz musze, więc trzymam za Ciebie kciuki.
Ale ja nie na IF, bo wiem, że nie mam co się oszukiwać, że nie dam chwilowo rady, dlatego wypełniam w 100% poprawnie IIgą
trzymaj mocno kciukasy bo napewno będą potrzebne

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Witajcie kochane bikiniary

Onaella- wsakujesz na I? bedzie nam razniej

wczoraj miałam rozpocząc ćwiczenia... ale jakoś straszny leń mnie ogarnął i :upa
dziś uderzam z drugiej strony- solarium
chociaz optycznie bedzie lepiej

Miłego dzionka
Teliczku Kochany jestem od wczoraj na 1 fazie bo musze chudnąc zanim wróce do PL

Cytat:
o ja, Bloondasek wrócił
ja ze starszych bikiniar a do patyka to mi duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo brakuje, Jak stąd do Mongolii

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 13:04   #4158
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
o ja, Bloondasek wrócił
ja ze starszych bikiniar a do patyka to mi duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo brakuje, Jak stąd do Mongolii
mam nadzieje, ze juz na stale!
ja nie wiem jak ja sie oducze jesc najcudowniejsze lody na swiecie haagen daz teraz kiedy w koncu sa w pl?
no przestan, pewnie blizej niz mi udalo mi sie w wakacje nie wiem jak i kiedy zejsc do 57kg, ale czuje ze dzis jest duuuuuuuzo wiecej, az nie wchodze ze stresu na wage!
taka przerwa a ja juz pozapominalam co moge a czego nie na 1fazie! musze sobie odswiezyc przewodnicze
Stary 2008-08-26, 13:10   #4159
PriVativ
Zadomowienie

witaj blondee pamietam cie dosmkonalE ślicznotko moja:P fajnie ze wrocilas widze z dnia na dzien wiecej starszych plazowiczek

ale co do octu jablkowego to bardzo zaszkodzi jak choc raz na noc bede go pila?? bo juz kupilam;>

pwiedzcie mi ktorej jecie kolacje? bo ja o 8 sniadanie o 11 2 sniadanie o 14-15 obiad i o 17-18 kolacje... potem juz nic;>
Stary 2008-08-26, 13:15   #4160
ulewa11
Przyczajenie

Hej, piszę pierwszy raz Na diecie plaż południa jestem od ponad dwóch tygodni, a dokładniej od poniedziałku zaczęłam drugą fazę. Schudłam dużo, bo około 6 kg (bez ćwiczeń). Ale wczoraj na kolację zjadłam koszyczek malin, ponieważ BARDZO mi ich brakowało i dzisiaj mam wyrzuty sumienia :/ Mało tego, dzisiaj na śniadanie były dwie brzoskwinie i nektarynka, nie wspominając o kilku śliwkach. Ja po prostu jestem uzależniona od owoców!!! Mam nadzieję, że nic mi nie będzie... Ale na dzisiaj już koniec z owocami!

Mam pytanie. Czy mogłabym przygotować na obiad (nie dzisiaj, ale za kilka/kilkanaście dni) kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym? Sos kupuje się w torebce Winiary "Pomysł na...". Trzeba tylko dokupić 500 g kurczaka i 200 ml śmietanki 12%, którą chciałabym zastąpić jogurtem (najlepiej 0%, chociaż nie mam pojęcia, czy coś z tego wyjdzie). W przepisie jest, aby usmażyć kurczaka na oleju, lecz ja mam zamiar na oliwie z oliwek. Mogę podać skład tego sosu w torebce, jeśli będzie trzeba
Aha, są jeszcze inne potrawy, o które chciałabym się zapytać m.in. zapiekanka z szynką (50g żółtego sera - użyłabym takiego 17%, 100 ml śmietanki 12 % - jogurt, 125 g wędzonej szynki - szynka gotowana, 150 g makaronu - makaron razowy) i kurczak z papryką (500 g piersi z kurczaka, 200 ml śmietanki 12% - jogurt , średnia papryka). Czy któreś z tych dan mogłabym przygotować, czy to raczej wykluczone?
ulewa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 13:15   #4161
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
pwiedzcie mi ktorej jecie kolacje? bo ja o 8 sniadanie o 11 2 sniadanie o 14-15 obiad i o 17-18 kolacje... potem juz nic;>
ja jem tak samo jak Ty o 18-19 ostatni posiłek i wcale nie jestem głodna

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 13:36   #4162
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
mam nadzieje, ze juz na stale!
ja nie wiem jak ja sie oducze jesc najcudowniejsze lody na swiecie haagen daz teraz kiedy w koncu sa w pl?
no przestan, pewnie blizej niz mi udalo mi sie w wakacje nie wiem jak i kiedy zejsc do 57kg, ale czuje ze dzis jest duuuuuuuzo wiecej, az nie wchodze ze stresu na wage!
taka przerwa a ja juz pozapominalam co moge a czego nie na 1fazie! musze sobie odswiezyc przewodnicze
Zawsze mozesz sie przerzucic na sorbety haagen dazs. Pyszne i fat free Najwiecej blonnika i najmniej cukru maja truskawkowe bodajze
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 13:58   #4163
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez ulewa11 Pokaż wiadomość
Hej, piszę pierwszy raz Na diecie plaż południa jestem od ponad dwóch tygodni, a dokładniej od poniedziałku zaczęłam drugą fazę. Schudłam dużo, bo około 6 kg (bez ćwiczeń). Ale wczoraj na kolację zjadłam koszyczek malin, ponieważ BARDZO mi ich brakowało i dzisiaj mam wyrzuty sumienia :/ Mało tego, dzisiaj na śniadanie były dwie brzoskwinie i nektarynka, nie wspominając o kilku śliwkach. Ja po prostu jestem uzależniona od owoców!!! Mam nadzieję, że nic mi nie będzie... Ale na dzisiaj już koniec z owocami!

Mam pytanie. Czy mogłabym przygotować na obiad (nie dzisiaj, ale za kilka/kilkanaście dni) kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym? Sos kupuje się w torebce Winiary "Pomysł na...". Trzeba tylko dokupić 500 g kurczaka i 200 ml śmietanki 12%, którą chciałabym zastąpić jogurtem (najlepiej 0%, chociaż nie mam pojęcia, czy coś z tego wyjdzie). W przepisie jest, aby usmażyć kurczaka na oleju, lecz ja mam zamiar na oliwie z oliwek. Mogę podać skład tego sosu w torebce, jeśli będzie trzeba
Aha, są jeszcze inne potrawy, o które chciałabym się zapytać m.in. zapiekanka z szynką (50g żółtego sera - użyłabym takiego 17%, 100 ml śmietanki 12 % - jogurt, 125 g wędzonej szynki - szynka gotowana, 150 g makaronu - makaron razowy) i kurczak z papryką (500 g piersi z kurczaka, 200 ml śmietanki 12% - jogurt , średnia papryka). Czy któreś z tych dan mogłabym przygotować, czy to raczej wykluczone?
Moim zdaniem dania z torebki i pizza to zaprzeczenie SB. Ta dieta ma oduczyc zlych nawykow i nauczyc cie zdrowo gotowac nie korzystajac z polproduktow czy wysoko przetworzonej zywnosci. Takie moje zdanie

EDIT: zle doczytalam, wybacz. Myslalam, ze masz na mysli pizze a nie zapiekanke
Stary 2008-08-26, 14:05   #4164
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość

Teliczku Kochany jestem od wczoraj na 1 fazie bo musze chudnąc zanim wróce do PL

kochana Eluś ja tez od wczoraj
a zostajesz tydzień czy dwa?
bo ja tylko chyba tydzień

Cytat:
nnno nie wierze, Iza kochana wróciła
no my patykami nie jestesmy bo cały czas okupujemy to forum
wracaj jak najszybciej
ale kasiaczek sie ucieszy

a ja własnie po lunchu pycha sałtaka grecka
Stary 2008-08-26, 14:09   #4165
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Zgadzam sie z paparak ale z drugiej strony nie ma co popadać w przesade, od czasu do czasu mozna sobie pozwolic na takie rzeczy, zeby ułatwić sobie zycie. Czasem jestesmy tak zalatane i zabiegane ze po prostu brak sil i weny.
Ja dziś np. miałam ogromną potrzebę czegoś słodkiego
Skonczylo sie na Macku i prince pollo z orzechami. I dobrze, ze sobie na to pozwolilam bo czuje ze w przeciwnym razie po powrocie do domu zjadlabym pół lodówki.
Łapie mnie znow zmeczenie i dołek, a tu dopiero wtorek. Mam nadzieje ze moje ambitne basenowe plany nie ulegnal zmianie

Rozwazam wklejenie zdjecia fryzury
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 14:13   #4166
agusiencja
Rozeznanie

Witam Was
Ulewa11 jeśli zmienisz składniki tak jak powiedziałaś to myślę, że bez problemu co jakiś czas możesz przyrządzić taki obiadek

A ja dziś śniadanie zjadłam bardzo późno bo koło 12, zdążyłam przed zrobić dwie rundki do miasta była owsianka.

A na obiad mam naszykowane dwa pojemniczki surówek buraczki i surówkę z białej kapusty. A oprócz tego, żeby białko było zjem dwa jajka sadzone. Później muszę pędzić do cioteczki, bo ta kupiła sobie laptopa, zamontowali jej internet, a ona nie umie jeszcze go uruchamiać

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 14:15   #4167
Anetuniaa
Wtajemniczenie

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8755546]Rozwazam wklejenie zdjecia fryzury [/quote]
Wklej to wszystkie plażowiczki się tak obetną
Stary 2008-08-26, 14:18   #4168
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8755546]Zgadzam sie z paparak ale z drugiej strony nie ma co popadać w przesade, od czasu do czasu mozna sobie pozwolic na takie rzeczy, zeby ułatwić sobie zycie. Czasem jestesmy tak zalatane i zabiegane ze po prostu brak sil i weny.
Ja dziś np. miałam ogromną potrzebę czegoś słodkiego
Skonczylo sie na Macku i prince pollo z orzechami. I dobrze, ze sobie na to pozwolilam bo czuje ze w przeciwnym razie po powrocie do domu zjadlabym pół lodówki.
Łapie mnie znow zmeczenie i dołek, a tu dopiero wtorek. Mam nadzieje ze moje ambitne basenowe plany nie ulegnal zmianie

Rozwazam wklejenie zdjecia fryzury [/QUOTE]
wklej koniecznie nowa fryzure ja zapuszczam juz tak dlugo , ze chetnie poogladam jakas inna fryzure dla odmiany
Stary 2008-08-26, 14:25   #4169
ulewa11
Przyczajenie

Bardzo, BARDZO dziękuję za błyskawiczną odpowiedź Co do tych dań to jeszcze się zastanowię... może w przyszłym tygodniu
ulewa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 14:31   #4170
agusiencja
Rozeznanie

O Tak Cykadko wklejaj, wszystkie jesteśmy bardzo ciekawe

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości