|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.71
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.71
no nie ale muszę się przyznać, że był moment, iż miał rację, ale już ogarnęłam wszystko i zapasy stopniały |
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
Dobre rady Cansady. ![]() Ja musialam lazienke opanowac bo sporo klientow przychdzi ogladac. tylko kilka kosmetykow mam w lazience, reszta dwie duze torby na zakupy w szafie.....TZ do dzis nie wierzy gdzie ja to wszystko chomikowalam w takiej niewielkiej lazience. TALENT! ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Ja to zawsze wymowka, musze na zapas przywozic z PL bo tutaj na wsi to albo drogo albo na polnoc trzeba jechac... ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- W koncu mi laptop smiga, dwa dnie sie meczylam z chromium...co za dziadostwo, przestrzegam jak sie zainstaluje z innymi programami. Bardzo ciezko odinstalowac ze wszystkimi wtyczkami. Grrrrrrr..... |
||
|
|
|
#4716 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() hmm wiem fotki lepsze ale przy dwolatku i kocie przekopujacym szafy to trzymanie pojemnikow jest nierealne![]() Cytat:
![]() przepraszam za brak polski znaków ale Mlody przestawil znowu ø |
||||
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u nas dzisiaj w końcu nie pada, ale od rana głowa mnie boli ![]() Dziewczyny mam pytanie, szafy pax z ikei, polecacie? na co zwrócić uwagę? Potrzebuję w ilości 3sztuk, a docelowo 4 do garderoby- ale to później. ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
3dobry...u nas wczoraj tornado jakies przeszlo. Nie pamietam takich wiatrow. Na tarasach wszystkie fruwalo I przynioslo mam burze piaskowa. Tragedia. Caly dom zasypany pylem. Sprzatanie mnie czeka kilkugodzinne.
|
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4720 | |
|
Shopping Queen
|
Cytat:
Ja polecam Na co zwrócić uwagę... To zależy na czym Ci zależy Mnie się tam przede wszystkim podoba to, że możesz na początek kupić drążek i dwie półki, a później na spokojnie się zastanowić co jeszcze będzie Ci potrzebne. Podeślę Ci jak u mnie wygląda szafa, robiliśmy rok temu i oprócz ubrań mam też miejsce na perfumy, kosmetyki, drukarkę, odkurzacz automatyczny, pościel, ręczniki itp. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np kompletnie nie mam wizji na kuchnię, niby wiem czego oczekuję. Z jednej strony chciałabym stosunkowo mało mebli mieć, bo jest ona w formie aneksu kuchenego. Do tego mam spiżarnię. Obawiam się, że skończy się jak zawsze, czyli wezmę za dużo mebli i będę kupować za dużo dziadostwa do kuchni, a chciałabym tego uniknąć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4723 |
|
Shopping Queen
|
Skoro wątek nam się robi taki wykończeniowy a nie kosmetyczny to zapytam czy któraś się wybiera na 4 Design Days do Katowic w najbliższą sobotę?
Miałam jechać z bratem i mężem, ale brata złapała grypa i jeden bilet mi się niestety zmarnuje. Szkoda Mam nadzieję, że chociaż coś fajnego znajdę i się zainspiruję
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4725 | |
|
Shopping Queen
|
Cytat:
Co do kuchni to jak masz już jakiś plan to go sobie wydrukuj w formie widoku mebli od frontu i wpisz ołówkiem co będziesz miała w każdej szufladzie czy szafce. Jak masz spiżarnię to też sobie rozrysuj co i jak będzie mniej więcej ułożone. Pozwoli Ci to z jednej strony uniknąć sytuacji, że nie masz miejsca np. na robot kuchenny, ale też jakieś drobiazgi typu nożyczki, klipsy do woreczków, olejki do ciast itp. małe rzeczy, a z drugiej unikniesz robienia szafek, które zostaną niewykorzystane. Weź pod uwagę jakie sprzęty, garnki, zastawę zamierzasz zostawić, a czego się pozbyć. Ile masz opakowań, które przechowujesz otwarte (mąki, makarony itp.) i jakie sprzęty zamierzasz kupić w najbliższym czasie (ja np. nie przewidziałam miejsca na robot planetrany i teraz nie mam gdzie go w kuchni schować :/ ) |
|
|
|
|
#4726 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mamy te szafy w garderobie przy sypialni, z tym że trzymamy tam tylko ubrania i dodatki (żadnych kurtek czy butów), a poza tym tylko deskę do prasowania z żelazkiem i parownicę stojącą. Robiliśmy jakiś rok temu, a że akurat w ikei było promo na te szafy i dodatki do nich, to chcieliśmy zrobić jak najbardziej na gotowo. Zrobiliśmy sobie w domu projekt w tym ich specjalnym programie. Ja rozplanowywałam swoją stronę, co i gdzie będę trzymać, a Tż swoją. Konkretnie, gdzie bielizna, sukienki, spodnie, garnitury, koszulki, swetry, bluzy, piżamy, paski, torebki, itp. Potem tylko w sklepie babka nam sprawdziła czy wszystko jest ok, czy będzie to miało sens w praktyce, czy zachowane są odp odległości, czy zgadza się ilość półek, zawiasów, prowadnic, itp. Sami wszystko przywoziliśmy, a potem Tż sam to montował, łącznie z systemem oświetlenia do tych szaf. Fajne jest to, że możesz sobie zmacać w sklepie różne rozwiązania zastosowane w tych szafach, pomyśleć co dla Ciebie jest praktyczne. Wszystko jest dostępne i łatwe do zmiany, więc nawet po jakimś czasie, jak uznasz, że gdzieś chcesz zmienić półki na drążek, dodać listwę oświetlenia, jakieś przegródki, itp. to da się to zrobić bez problemu ![]() Dodam, że mamy te szafy otwarte i tylko w dwóch węższych miejscach mamy drzwi z lustrami. Cytat:
Świetnie, że macie spiżarnię, u nas to był jeden z warunków przy wyborze projektu, nie wyobrażam sobie już jej nie mieć ![]() Ze swojej strony bardzo polecam "samowysuwającą" się szufladę z koszami na śmieci - można ją otworzyć udem/kolanem - bardzo praktyczne, kiedy się ma zajęte/brudne/mokre ręce. Nie ma dnia, abym z tego nie korzystała
♥ fragrantica ♥ Edytowane przez Aleksa_888 Czas edycji: 2020-02-05 o 15:19 |
||
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo
dam znać co ustalislimy w Ikei dzisiaj. Teraz dentysta i ikea za niedługo chce też szafę w garderobie. Ale raz że nie wiem co chce, A dwa że kasa... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Byliśmy wczoraj w Ikei i te 3 na luzie zmieszczą się w naszym budżecie - jeszcze zostanie ![]() Fajnie Was mieć |
||
|
|
|
#4729 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio na wątku bardzo mieszkaniowo
Przy okazji zapytam, pralka prawdopodobnie wydaje ostatnie tchnienie, jaką polecacie?
|
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a także oświetlenie podszafkowe na dtyuk - ja macham ręką i się zapala - bardzo sobie chwalę polecam także gniazdka w blacie takie hmm zakręcane - że można je zamknąć i nie widac jak są nieużywane oraz zmywarkę samo otwierającą się po skończeniu programu (w sumie to ona się uchyla sama ale wiecie - ta para świeżo po zmywaniu jest odprowadzana) i w temacie zmywarki - zwróć uwagę czy model jaki chcesz nie ma wyświetlania stanu pracy laserem na podłodze (taki czerwony napis jaki program, ile do końca itd) - bo wtedy listwy pod szafkami będą musiały być inaczej ułożone - u nas np musili wycinać kawałek listwy bo ten napis ucinało.. oraz przeszklen szafki na kieliszki czy kubki podswietlane od wewnątrz - ja mam białe meble a te szafki przeszklone od środka jasno szare podświetlane pięknie wyglądają i wzmacniane szuflady - chyba normalnie mają 20-25kg a ja wzięłam od 50kg i mogę całązastawę tam wrzucić bez stresu że się obwieszą i szuflady w szufladach - zapomniałam jak to się nazywa ale w normalnej szufladzie w środku jest jeszcze jedna płytsza - super miejsce na trzymanie folii aluminowej czy herbat |
|
|
|
|
#4732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam i kocham LG - zabieram ją ze sobą do nowego domku <3 ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4733 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam LG. Moja ma juz 10 lat i pompa zaczyna głośno chodzić. Direct drive dalej działa bez zarzutu. Teraz chyba chciałabym opcję z suszarką.
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4736 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4737 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- [1=44fee507034f68ecff0b692 d635bddccdf886c4e_65540ba 289b10;87565969]Treść usunięta[/QUOTE] fajne to jest za wymarzoną oferte
|
|
|
|
|
#4739 | ||
|
Shopping Queen
|
Cytat:
Dodałabym do tego jeszcze szuflady i szafki z cichym domykiem. Niesamowita wygoda, tylko później jak jestem u kogoś to trzaskam jakbym była na coś wkurzona Co do planowania kuchni to ja byłam ostatnio na "jeździe próbnej" Bluma. Super sprawa, pani była bardzo fajna i dużo nam podpowiedziała mimo, że właściwie wszystko miałam opracowane i przemyślane wcześniej. Mam ich szuflady i zawiasy od 5 lat, sprawdzają się mega dobrze. IKEA też robi na ich prowadnichach Teraz tylko szukam sensownej firmy, która mi zrobi tak jak chcę, a nie tak jak oni chcą... Czy to jest takie dziwne, że robiąc szafki na wymiar chcę móc zadecydować również o ich wysokości, a nie tylko szerokości? Bo rozmawiając z firmami odniosłam wrażenie, że to jest jakieś wymaganie z kosmosu. ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Do IKEA zniechęca mnie tylko to, że mają prowadnice 50 cm, a w ich szafkach spokojnie zmieściłoby się 55cm. Wbrew pozorom traci się przez to mnóstwo miejsca. Z drugiej strony lepsza IKEA niż jakieś szuflady no name bez pełnego wysuwu. |
||
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
[1=44fee507034f68ecff0b692 d635bddccdf886c4e_65540ba 289b10;87565969]Treść usunięta[/QUOTE]
Znam ten ból Zrezygnowaliśmy z budowy domu. Mieszkania strasznie podrożały w ostatnich latach. Mąż nie chce zmienić nawet osiedla, a u nas już nic nie budują
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

Mnie się tam przede wszystkim podoba to, że możesz na początek kupić drążek i dwie półki, a później na spokojnie się zastanowić co jeszcze będzie Ci potrzebne. Podeślę Ci jak u mnie wygląda szafa, robiliśmy rok temu i oprócz ubrań mam też miejsce na perfumy, kosmetyki, drukarkę, odkurzacz automatyczny, pościel, ręczniki itp.
Mam nadzieję, że chociaż coś fajnego znajdę i się zainspiruję
dam znać co ustalislimy w Ikei dzisiaj. Teraz dentysta i ikea
za wymarzoną oferte