![]() |
#2941 |
BAN stały
|
Dot.: Chad chadowi i o chadach, czyli...Bies z chadami.
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87567854]Krewet, ale gdzie ty zagadujesz te dziewczyny, bo jeśli na ulicy, to to kiepskie miejsce. Ja bardzo chętnie rozmawiam z facetami na spotkaniach typu impreza dla ekspatow, wymiana językowa, takie tam eventy, w których chodzi o to, żeby poznawać nowych ludzi. Tam ciężko kogoś ignorować, przecież o to chodzi, że każdy rozmawia z każdym. O ile facet od początku nie powie czegoś głupiego, co mnie do niego od razu zniechęci, to nie będę uciekać przed rozmową.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja na imprezach, które nie są stricte imprezami ukierunkowanymi pod nawiazywanie relacji damsko-meskich bardzo źle bym się czuł gdyby jakaś kobieta próbowała wyskakiwać z tematem niezwiązanym z takim spotkaniem. Taka osoba jest raz na zawsze spalona skoro nie umie uszanować mojej prywatności. Dla mnie jasne jest to, że jesli przychodzę na daną imprezę, to jestem zainteresowany tematyka danej imprezy. Jeśli natomiast ktoś próbuje na takiej załatwiać ze mną swoje jakieś dodatkowe interesy, flirty, itd które nie mają nic wspólnego z tematem, to daną osobę uważam za niepowazną Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez edan84 Czas edycji: 2020-02-07 o 06:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Zresztą idąc tym tokiem rozumowania to nawet na takiej wymianie językowej nie można by rozmawiać o niczym innym niż o danym języku i linguistyce, bo przecież wszystko inne jest niezwiązane z tematem. Jak można zadawać komuś pytania typu "skąd jesteś?" I naruszać jego/jej prywatnosc? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Ja jestem słabe 3/10 i jakoś nie narzekam. To chyba najlepiej oddaje że ten wątek to bzdura. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
Mój tz gdyby był szczupły to by chyba podchodził pod CHADA, tak myślę
![]() Ale ma sporo Maćka i pucołowaty na ryjku. W dodatku jego styl (ciuchy) nie powala. Nosi zwykle t-shirt, bluzę i jeansy. Ale akurat na to nie narzekam, bo ja sama noszę zwykle leginsy i bluzę ![]() Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na studiach miałam taką sytuację. Podobałam się dwóm facetom. Jeden był brzydszy ale lepiej mi się z nim gadało, miał to coś. Tym drugim z początku byłam zauroczona ale mi przeszło. Byłam potem w związku z tym brzydszym. Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2020-02-07 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego zakladasz, ze Chad to pustak z wygladem, a przecietniak od razu dostaje w pakiecie extra osobowosc? Na moje to tak: Chad z osobowoscia>przecietniak z osobowoscia>nudny Chad>zamulony przecietniak Kazda sypie przykladami jak to poszla na randke z pieknisiem, a do drugiej nie doszlo, bo bylo dretwo. No fajnie, ale znam bardzo przystojnych mezczyzn, ktorzy sa inteligentni i zabawni, do tego z dobra praca. Czego nie lubic w tym zestawieniu? Jakby mi taki zaproponowal randke to poszlabym i na 2,5 i 15sta, a nie doszukiwala sie atrakcyjnosci z jezyku ciala innego goscia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znałam takiego faceta ale jego z początku nie interesowały kobiety potem zaczęły i już jest żonaty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś wylądowałam w wakacje, jak mi się bardzo nudziło w pracy, na wykopie i poczytałam sobie te wątki Tinderowe, również te udowadniające, że "loszki inaczej rozmawiają z chadami", posługując się ichniejszym językiem i co....
Ja naprawdę nie chcę tutaj się wywyższać, że ja jestem taką mądra (choć przeważnie chcę ![]() Jak na moje oko, to nawet jak się nie zgadzam z którąś użytkowniczką z Wizażu, to jednak większość utrzymuje poziom wypowiedzi. A większość z tych "lecących na chadów", to były nastolatki albo bardzo, bardzo młode kobiety, stałe bywalczynie dyskotek itd. (o ile, powtarzam, to nie było sreparowane). A co do tego, "na co lecą mężczyźni, na co kobiety", no to oczywiście każda jednostka będzie miała trochę inaczej, ale ogólnie - według badań socjologicznych czy psychologicznych - to mężczyźni bardziej zwracają uwagę na atrakcyjność fizyczną, a kobiety na poczucie stabilizacji/ zaradność partnera (nie musi się to wiązać z "utrzymywaniem", ale po prostu mężczyźni zarabiający więcej są postrzegani jako zaradni życiowo). Tutaj jest link do artykułu, w którym się o tym pisze i autorka powołuje się na badania, ale ja o tym czytałam w kilku źródłach, podręcznikach do psychologii itd.: https://ruj.uj.edu.pl/xmlui/bitstrea...=1&isAllowed=y, strona 195-196. Dlatego te wszystkie teorie, że kobiety szaleją na punkcie pięknej buźki, no są dla mnie najzwyczajniej niewiarygodne. Trochę jak jakieś artykuły na pompniku czy plotku. Z kolei to, że mężczyźni mocno zwracają uwagę na atrakcyjność, no to fakt. Oczywiście to uproszczenie, bo bycie w związku to cała gama różnych uczuć. Edytowane przez sublips Czas edycji: 2020-02-07 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprócz swoich osobistych doświadczeń, które jakoś mnie nie przekonują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
BAN stały
|
Cytat:
A i żeby nie było: dziewczyny na ogół były atrakcyjne lub bardzo atrakcyjne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez edan84 Czas edycji: 2020-02-07 o 08:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
live your passion
|
Cytat:
![]() |
#2960 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
Edan, a jak byłeś nauczycielem i porsche nie jeździłeś, to też tak laski na Ciebie leciały?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zapewne większość Twoich znajomych tak funkcjonuje, bo po prostu na tym polega bycie większością. Masz też pewnie wśród znajomych singli i ludzi preferujących mniej zobowiązujące relacje, ale oni są w mniejszości, bo tak po prostu pokazuje statystyka. I nagle wchodzisz sobie na wizaż przy kawie i trafiasz na wątek inceli. Czytasz o jakichś chadach i myślisz sobie: co oni brali? Jaka trauma w dzieciństwie mogła doprowadzić do takiego wypaczenia psychiki? Wiadomo, że na żywo nigdy incela nie spotkałaś, bo to nisza w niszy, jakiś niewielki odsetek singli. Zapewne dobrym tropem jest nawiązanie do wieku nastoletniego. Mnie też na myśl o chadach natychmiast przychodzą do głowy amerykańskie seriale dla nastolatków. Ale rzeczywiście w czasach nastoletnich to trochę tak wyglądało: związki były dość płytkie i oparte na pociągu fizycznym, najprzystojniejszy chłopcy i najładniejsze dziewczęta cieszyli się największym powodzeniem, przeciętni czuli się odsunięci na boczny tor i mieli kompleksy. Potem wszyscy dorośliśmy, dojrzeliśmy, zaczęliśmy inaczej patrzeć na związki międzyludzkie i inaczej oceniać ludzi. Ładna buzia spadła gdzieś daleko na liście priorytetów. No ale właśnie, czy wszyscy? Okazuje się, że nasi forumowi incele zawiśli w niekończącym się wieku dojrzewania. Ciągle postrzegają związki jak w wieku nastoletnim i wszystko tłumaczą urodowymi kompleksami. Tłumaczenie im, jak wyglądają związki dorosłych ludzi jest jak rzucanie grochem o ścianę, bo oni nawet nie są w stanie sobie tego wyobrazić. Nie rozumieją też, czemu ich teorie u większości społeczeństwa wywołują facepalm. Na siłę szukają też potwierdzenia swojego światopoglądu, ignorując niemal wszystko, co ich otacza. Ograniczają życie towarzyskie do takich apek jak Tinder, który przecież został stworzony po to, żeby ludzie oceniali się tam po wyglądzie, więc to raczej oczywiste, że oceniają się tam po wyglądzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Raczkowanie
|
Mijanou, ja mówiłam o kobietach z badoo i tindera. Wiadomo, że w realnym życiu od każdej reguły zdarzają się wyjątki, jak choćby w przypadku jednego z facetów, których opisałam dosłownie jeden post wcześniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Problem w tym, że to są tylko wymówki. Już nawet odchodząc od typowych "Chadów'. Realia są w mojej opinii takie, że jak się facet naprawdę podoba, to nieważne gdzie. Może to być choćby centrum krwiodawstwa. Nie mam za złe kobietom, że podobają im się przystojniaki. Też mi się podobają te ładniejsze, a nie te brzydsze i potem oceniam dopiero charakter. To zupełnie naturalna sprawa. Nie podoba mi się jednak wmawianie mężczyznom przez niektóre kobiety, że "wygląd się dla nich nie liczy". Mocno mnie to irytuje, bo ich zachowanie zupełnie temu zaprzecza. Cytat:
Atrakcyjniejsi są nudni, bo... są nudni. Nie ma to zbyt wiele wspólnego z ich wyglądem. Tak samo nudni mogą być ci brzydcy. Czy "Chad" może wychodzić z założenia, że jego trzeba zabawiać? Oczywiście. W końcu niejedna na sam jego widok ma mokro zanim on powie pierwsze słowo. Każesz mu stawać na głowie albo obniżyć poprzeczkę. Problem w tym, że nie tylko te najatrakcyjniejsze są oblegane na portalach randkowych. Nawet bym powiedział, że te atrakcyjniejsze lepiej zagadywać, bo przynajmniej warto. Cytat:
Bo "Chad" to jakieś 5% mężczyzn. Dziwne takiego w ogóle spotykać, a co dopiero z przeciętną. Cytat:
Nie trzeba mi tłumaczyć jak wyglądają związki dorosłych ludzi. Najczęściej są mega jałowe, mało w nich szczerości, a opierają się głównie na finansowej i rodzinnej wspólnocie. Najważniejszy jest podział czasu i dóbr. Tym bardziej kiedy pojawiają się dzieci. Chcesz się przekonać jak wiele racji mają piszący o "Chadach"? Porozmawiaj sobie szczerze z koleżankami. Najlepiej mieć alkohol do pomocy. Niech opowiedzą o swoich pierwszych prawdziwych miłościach. Zobaczysz jak wiele z nich nadal tęskni do jakiegoś utraconego "Chada" czy "Alfy" będąc w związku z kimś innym. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A bycie w związku akurat też moim zdaniem nie musi o niczym świadczyć. Wiele jest związków z przyzwyczajenia, bo przecież lepiej być z kimś, niż samemu. A o innych, nieosiągalnych można sobie marzyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Raczkowanie
|
Dwight_Schrute, a gdzie ludzie poznają swoje drugie połówki? Wszędzie. Na uczelni, w pracy, na zajęciach hobbystycznych, w sklepie, w kościele, na wyjeździe. Tylko zwykle nie są to znajomości zaczynające się od: "Hej, śliczna jesteś. Chciałbym cię przelecieć, więc jeśli jesteś fajna, to może wejdę z tobą w związek", a właśnie taki komunikat bije po oczach od desperatów. I jeśli taki desperat jest kompletnie nie w naszym typie, to czujemy się zażenowane. W takiej próbie podrywu znajduje się komplement, ale on nie jest miły.
Masz rację - każda płeć zwraca uwagę na wygląd. W końcu tym się różni przyjaźń od miłości, że jednak musi istnieć chemia. Tylko mam wrażenie, że kobietom o wiele łatwiej jest zaakceptować fajnego, przeciętnego mężczyznę (masz dowody powyżej), niż mężczyźnie związać się z przeciętną lub nawet mało atrakcyjną, ale bardzo fajną dziewczyną. Może to wynika z uwarunkowań kulturowych, bo w kwestii wyglądu o wiele więcej wymaga się od kobiet. Tak jak już wspomniałam wcześniej, w przypadku inceli problemem nie jest ich wygląd, ale odrażające i pozbawione szacunku podejście do kobiet. Żadna kobieta nie chce wiązać się z gościem, który sam wygląda jak po bliskim zderzeniu z tramwajem, ale będzie jej truł, że to jej uroda zadecydowała o tym, że warto było z nią pisać. To już faktycznie będzie wolała pójść do takiego mitycznego Chada, z którego przynajmniej nie wylewają się uszami kompleksy i niska samoocena, i który woli porozmawiać o lotach kosmicznych (bo nie jest powiedziane, że przystojny facet = głupi facet) niż o hipergamii czy innej telegonii. |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2969 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.