|
|
#511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październik 2020
Dobry wieczór.
Witam nowe mamusie I gratuluję udanych wizyt ! Zazdroszczę serduszek 🥰 Ja jestem zmasakrowana , trzeci dzień z rzędu po 11 godzin i w pracy i jutro to samo Mnie właśnie po takich dniach męczących ciągnie najbardziej w brzuchu. Mam nadzieję, że to nic takiego. U mnie wizyta za 6 dni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#512 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#513 |
|
Rozeznanie
|
Arenika ja miałam w 5+6 1,3mm zarodek, jutro mam wizytę serduszkową i się mega denerwuję
![]() Dzisiaj przeglądaliśmy z narzeczonym wózki i upatrzyliśmy sobie jakiś za 2 kafle dowalony mój tata nam go postawi. No to pozostaje kwestia fotelika, łóżeczka, itp, itd... masakra
|
#514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wybiegasz bardzo daleko do przodu, wózki, nacięcia krocza Ja w sumie narazie myśle o tym żeby był zarodek, serduszko, żeby w pracy powiedzieć z sensem, wszystko poukładać i jakoś w miarę zdrowo się odżywiać z czym miałam problem zazwyczaj. Mało czasu na zakupy i gotowanie, same gotowce. Staram się kupować i jeść świeże owoce i warzywa i to aktualnie dla mnie narazie wyzwanie ![]() Z ambitniejszych planów to czytam książkę „mamy dla mamy” żeby się oswajać z tematem ale baaaardzo pomalutku ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#515 |
|
Rozeznanie
|
Obloczek bo wierze, że będzie okej
Tak dostaję w dupę od fasoli, że na pewno z nią jest wszystko ok
|
#516 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
Ja też póki co aż tak daleko w przyszłość nie wybiegam. Wozki i reszta wyprawki jak bedzie wszystko ok to mysle dopiero w wakacje mnie zacznie wciągać.
Obłoczek tez myślałam nad ta książką polecasz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#518 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadłam na kolację kiwi i jabłko, naleśnika z nutellą, pół kotleta i chleb z pastą z makreli. A wy jak tam ? 🤣
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#519 | |
|
Raczkowanie
|
Mamusie październik 2020
Cytat:
Mnie tez jakiś głód złapał ![]() u mnie wjechała kiełbasa swojska (2 bułki! ) plus paczek ![]() ![]() W sumie to myśle o jeszcze jednym... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#520 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj sie czuje jakbym miala dostac okres i tak tez mnie brzuch pobolewa. Plamienie dalej jest. Jutro rano na kolejna bete ide..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#521 |
|
Rozeznanie
|
Kanarkowa ja mam straszną fazę właśnie na kiwi i jabłka- kilogramami mogę te owoce jeść
ananas też lekko wchodzi
|
#522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dopiero zaczęłam ale przyjemnie się czyta Fajne jest to że jest zupełnie polska i pisana o polskich realiach- np jest rozdział o prawach pracowniczych i urlopach i jest praktycznie napisane wszystko jak jest a nie jakieś dziwne przekłady z ameryki. Także pierwsze wrażenie o książce na plus ale to moja pierwsza i dopiero początek także nie mam innego porównania ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Ugotowałam dziś wielki gar ogórkowej. Zjadłam przy tym pol paczki kiszonych ogórków. Przy czym nie wiem czy co coś dziwnego bo takie fazy jedzeniowe potrafiłam mieć tez wcześniej Także nie zwalam tego jeszcze na ciążęWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#523 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.Gratuluje udanych wizyt. Fajnie się czyta dobre wiadomości. Jest nas już tyle że się gubię 🤣Ja wcześniej miałam taki apetyt. A teraz nie mam checi na nic. Jadłabym w kółko to samo. I to niezdrowo niestety. Ruchu mam mało. Czekam na wiosnę.Czuje się dobrze, ta ciąża jest totalnie inna. Za to psychicznie trochę daje mi w kość. Co do wyprawki jeszcze czas. Ale warto sobie kupować po trochę bo to bardzo duży wydatek. My wszystko mamy, ale w razie chłopca ubranka muszę kupić. Po córce praktycznie nie mam neutralnych ubranek. Dziewczyny robicie hybrydy? Ja musze zdjąć i się zastanawiam czy robić kolejne, czy odpuścić do końca pierwszego trymestru.
|
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wyprawki to będę myśleć dopiero po połówkowych, dla dziewczynki większość mam, dla chłopczyka trzeba będzie kupić a czuje się inaczej niż w ciąży z córką, ciekawe czy to zwiastuje syna ![]() 🤣Mug na którą dziś wizytujesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#525 |
|
Wtajemniczenie
|
Pretty ja też się zastanawiam, czy czasem nie synek 😉Córka cały czas mówi o braciszku, ciekawe czy jej życzenie się spełni 🤣
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
A no i dziękuję za wszystkie gratulacje odnośnie wizyt
kolejna za 3 tygodnie, a gin mówił że nawet za 4 tygodnie ale tyle nie wytrzymam i nie przełożyłam ![]() Może zrobimy na pierwszej stronie też kalendarz wizyt, będzie prościej trzymać za kogoś kciuki jak będziemy wiedziały kto wizytuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero 28 lutego, chyba skonam do tego czasu
To będzie siódmy tydzień, tak mi kazała przyjść. A jutro robię betę.
|
|
#528 | |||
|
Realistka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja mam wizyte w sobote, ale dzis robilam jeszcze bete )
|
|
#529 |
|
Wtajemniczenie
|
To wyślijcie mi w pw , tp, która ciąża, ile dzieci , wiek czy co tam chcecie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwielbiam takie posty. Cudnie ![]() Ja właśnie wróciłam z kompletu badań krwi. Zawsze ciężko było mi iść na czczo na pobranie, ale dziś to był prawdziwy wyczyn, szczególnie, że wczoraj wieczorem znowu przytulałam się z toaletą wiem, że w ciąży to normalne, ale boję się, że wymioty mogą zaszkodzić mróweczce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
Kanarkowa ja napiszę priv dopiero po wizycie 😉
|
|
|
|
#532 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Ja też napiszę po wizycie serduszkiem czyli 3 marca dopiero Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#533 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze prąd mnie lekko kopnął w palca. I już przezywam.. Ale czytam że porażenie jest niebezpieczne a takie lekkie kopnięcie nie🙄
|
|
|
|
#534 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie martw się na zapas, po prostu obserwuj czy wszystko w porządku i jakby coś cię niepokoiło jedz do lekarza. Czasu już nie cofniesz, najpewniej nic się nie stało a stres już może zaszkodzić. I uważaj na siebie następnym razem! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#535 |
|
Rozeznanie
|
A ja wizyta na 18:15, kisnę już...
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki! Dawaj znać zaraz po wizycie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#538 |
|
Wtajemniczenie
|
Obłoczek dziękuję. Uspokoiłam się, wyczytałam że nic złego się nie stanie. Fakt, stres jest najgorszy w ciąży. Wiem cos o tym niestety.
Mug daj znać. |
|
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
Ja dopiero 26.02 wizyta i wtedy podam jakieś dane swoje. Dziś powtórzyłam betę. W poniedziałek było 169, dziś 698. Objawów jak na razie zero.
|
|
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
Mug jak tam ?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

Witam nowe mamusie

mój tata nam go postawi. No to pozostaje kwestia fotelika, łóżeczka, itp, itd... masakra
Ja w sumie narazie myśle o tym żeby był zarodek, serduszko, żeby w pracy powiedzieć z sensem, wszystko poukładać i jakoś w miarę zdrowo się odżywiać z czym miałam problem zazwyczaj. Mało czasu na zakupy i gotowanie, same gotowce. Staram się kupować i jeść świeże owoce i warzywa i to aktualnie dla mnie narazie wyzwanie

u mnie wjechała kiełbasa swojska (2 bułki!
) plus paczek 

Fajne jest to że jest zupełnie polska i pisana o polskich realiach- np jest rozdział o prawach pracowniczych i urlopach i jest praktycznie napisane wszystko jak jest a nie jakieś dziwne przekłady z ameryki. Także pierwsze wrażenie o książce na plus ale to moja pierwsza i dopiero początek także nie mam innego porównania 

kolejna za 3 tygodnie, a gin mówił że nawet za 4 tygodnie ale tyle nie wytrzymam i nie przełożyłam

wiem, że w ciąży to normalne, ale boję się, że wymioty mogą zaszkodzić mróweczce