|
|
#2911 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2020
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem co czułaś.Super, że Cię nawet nie nacięli ![]() Właśnie wróciłam do tego tematu, zaczęłam coś sobie czytać i trafiłam na artykuł w którym napisano że oksytocyna podana podczas wywoływanego porodu powoduje potem senność u dziecka a tym samym mniej efektywne ssanie i często kończy się to żółtaczką. U nas dokłądnie tak było... Smutno mi teraz że nie wiedziałam, że taki może być powód tego że moja córa gorzej jadła :/
|
|
|
|
|
#2913 |
|
Rozeznanie
|
Ja też zawsze mówiłam, że urodzę tylko przez cc a teraz sama już nie wiem. Póki co boję się tego strasznie - nie aż tak bólu jak możliwych komplikacji u mnie, u dziecka czy też pęknięcia, nacięcia itd. Z lekarzem będę rozmawiać na temat porodu pewnie za kilka miesięcy. Póki co staram się nie myśleć o tym za dużo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Riellee Czas edycji: 2020-02-23 o 21:51 |
|
|
|
#2914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz skupmy się na pozytywnym myśleniu o ciąży, dziecku itd Do porodu jeszcze duuużo czasu |
|
|
|
|
#2915 | |
|
Żona
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jak myślicie prenatalne mam 2.03 a wizytę u ginekologa 9.03 i teraz zastanawiam się czy nie przesunąć ją na późniejszy termin by pójść wtedy gdy będę miała wyniki pappy. Bo jak umawiałam się na tą wizytę 9.03 gdy prenatalne miałam mieć 26.02 i teraz nie wiem jak myślicie?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez MrsSeductive Czas edycji: 2020-02-24 o 07:43 |
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakochana bez pamięci
|
Cytat:
Dzisiaj jest mi lepiej w kwestii podbrzusza, ale za to znów miałam mega bezsenna noc 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2918 |
|
Żona
|
Ja za to spałam super
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2919 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2920 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja mam super spanie w nocy. Gdyby nie budzik do pracy to spalabym do południa
Ale fakt faktem że przez te wiatry i błyski nie mogłam zasnąć dłuższą chwilę Zaraz do pracy ale lajtowy tydzień się zapowiada a w piątek wizyta, ale dopiero wieczorem.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2921 |
|
Rozeznanie
|
Ja że spaniem też nie mam problemów. Śpię w dzień, śpię w nocy
budzę się n siku.Problem mam z jedzeniem. Bo ostatnio nic w siebie nie mogę wcisnąć bo ból żołądka. Dochodzi potem do sytuacji gdzie wymiotuje niczym. Dzis 11t+1d za dwa tygodnie prenatalne ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2923 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie że spaniem nawet spoko choć jak się wybudze w nocy to ciężko mi potem zasnąć.
Dziś to miałam sen pojechaliśmy z TŻ na jakąś wycieczkę i zostawiliśmy kilkudniowe dziecko babci bez żadnych instrukcji dotyczących karmienia, bez butelek itp ![]() no i to była dziewczynka. A poprzedniej nocy śniło mi się, że na USG wyszło, że urodzę chłopca.W rzeczywistości na poprzednich dwóch wizytach lekarze sugerowali, że będzie dziewczynka Jutro mam wizytę i ciekawa jestem czy będzie coś widać (14+4) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2925 | |
|
Żona
|
Cytat:
![]() Ja mam za tydzień i zobaczę dzidziusia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2926 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam dzisiaj wizyte i juz mega stresa
mąż chce mnie przed wizytą jeszcze wyciągnąć, żeby polatać po sklepach ale chyba nie dam rady... za bardzo sie stresuje, czy u moich (nie wiem czemu chciałam napisać chłopaków ) fasolek jest wszytsko okej.Za to ciesze się bo mój mąż ostatni tydzień w pracy na etacie i zaczynamy nowy etap w życiu ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2927 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#2928 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja ostatnio nie mam problemu ze snem. Wczoraj w końcu powiedzieliśmy moim rodzica o 🤰. A jutro prenatalne, mam stresa ![]() Czy w tej książce W oczekiwaniu na dziecko jest tylko o ciąży czy o zajmowaniu się noworodkiem też? Szukam książki jak się zajmować bobasem i nie wiem na co się zdecydować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2929 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja się witam z rana. Ja miałam tragiczną noc
nie dosyć, że córka się wierciła i płakała (podejrzewam albo zęby, albo nogi ją bolą) to ja się tak mega źle czułam, że szok z resztą do teraz się źle czuje. Boli mnie brzuch, głowa i strasznie mi niedobrze. No tragedia. Pół nocy nie spałam, a dzisiaj taki ciężki dzień mnie czeka ![]() ![]() i jeszcze sama w pracy jestem. No załamać się można ![]() Jedyne co dobre w dzisiejszym dniu, to wizyta o 12 i już się nie mogę doczekać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
Jeksi chodzi o zajmowanie się dzieckiem mam pytanie, czy chodzi tak ogólnie czy raczej o strach, że zrobi się krzywdę?
Chodzi mi o to, że kiedyś usłyszałam, nie pamiętam od kogo, ale podejrzewam, że od położnej jak hylam w pierwszej ciąży (15 lat temu ), że jeśli tylko nie chcesz dziecku zrobić krzywdy, to nie zrobisz, a reszty się nauczysz chodziło o to, że trzeba się nauczyć oczywiście, że dziecka nie wolno przegrzewać chociażby, czy nauczyć się pierwszej pomocy i tego, że główkę trzeba przytrzymywać, żeby nie sadzać dziecka na siedząco z poduszkami w okolo itd. ale chciałam napisać, że jeśli chodzi o krzywdę to naprawdę nie martwcie się na zapas, bo ciężko nieświadomie zrobić coś dziecku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2931 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po prenatalnych, w usg wszystko ok, dostałam ładne zdjęcia 3D i nagranie na płycie. Lekarz stwierdził też płeć - chłopiec
![]() Teraz czekam na wynik pappa. Nie wiecie czy łóżeczko ikea GONATT w białym kolorze zostało wycofane? W ikei jest dostępne tylko szare, a na OLX są tez białe 🤨 wolałabym białe - ciekawe czy jeszcze będą dostępne czy tylko z drugiej ręki? Jakie łóżeczka kupujecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2932 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#2933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2934 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#2935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w wogóle szkoła rodzenia jest obowiązkowa?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakochana bez pamięci
|
W książce 'w oczekiwaniu na dziecko' głównie mamy opisany czas przed zajściem w ciążę i samej ciąży. Co do zajmowania się dzieciątkiem jest inna część - nie pamiętam tytułu. Ja mam tą pierwszą część, bo akurat dostałam ale ta o zajmowaniu też zakupie, bo podoba mi się ta książka jako poradnik.
Ja już szkole rodzenia przypadkiem znalazłam, ale zapisy od 20tc Ja czekam na wynik pappy, mam nadzieję, że w tym tygodniu już będzie 🤞 Widzę, że mamy potencjalnie meska drużynę pilkarska na grupie i tylko jedna chilliderke ![]() Dzisiaj 12+4 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2937 | ||
|
Żona
|
Cytat:
tzn. Wydaje mi się że to nie jest obowiązek.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo się cieszę, że wszytsko w porządku. Będę dzisiaj w IKEI w Krakowie to zapytam o to łóżeczko jak nie zapomne sami jeszcze nie mysleliśmy, ale raczej kupimy dwa mniejsze albo jedno duże. Zalezy ile miejsca nam zostanie w sypialni po roszadach chce mieć oboje po swojej stronie łóżka a to nas znacznie ogranicza ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie o L4. Mam wystawione do 26.02, wizytę mam 25.02 a że lekarz może wystawić jeden dzień do przodu to będzie się jeden dzień nakładać. Może tak być?
Teraz widzę że zwolnił się termin do mojej gin na 27.02 ale wizyta będzie kosztowac 100 zł drożej🤨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() Ja planuję kupić łóżeczko dostawne na początek. Mamy też normalne drewniane po corce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam wystawione wcześniej, tzn. jak hylam na chorobowym na kręgosłup to w sobotę wystawił mi doktor od wtorku bo wtedy w poniedziałek było swieto trzech króli i do wtedy miałam zwolnienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Ale jasne, jak nie masz doświadczenia w rozciąganiu czy kogoś dobrego kto by pokazał co i jak to rozumiem jak najbardziej 
zobaczymy jak to będzie
Zawsze tak mam :P
wiem co czułaś.
jak myślicie?

Ale fakt faktem że przez te wiatry i błyski nie mogłam zasnąć dłuższą chwilę
ale lajtowy tydzień się zapowiada a w piątek wizyta, ale dopiero wieczorem.

) fasolek jest wszytsko okej.

nie dosyć, że córka się wierciła i płakała (podejrzewam albo zęby, albo nogi ją bolą) to ja się tak mega źle czułam, że szok 

12.09.2015 
wolałabym białe - ciekawe czy jeszcze będą dostępne czy tylko z drugiej ręki?
sami jeszcze nie mysleliśmy, ale raczej kupimy dwa mniejsze albo jedno duże. Zalezy ile miejsca nam zostanie w sypialni po roszadach