Mamy wrześniowe 2020 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-02-23, 21:15   #2911
WerBel
Raczkowanie

Dot.: Mamy wrześniowe 2020

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Takim zwykłym rozciąganiem, typu w siadzie przyciągnąć nogi zgięte w kolanach do brzucha albo, rozciągnąć pośladki poprzez przełozenia w siadzie zgiętej nogi w kolanie na drugą stronę drugiej nogi i przytrzymać - krzywdy sobie nie można zrobić Ale jasne, jak nie masz doświadczenia w rozciąganiu czy kogoś dobrego kto by pokazał co i jak to rozumiem jak najbardziej

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

dzięki ) Jestem już po. Mam mieszane odczucia, trochę pokręciłam zobaczymy jak to będzie Ale oczywiście tuż po miałam dobre wrażenia a potem zaczęłam wątpić czy zdam Zawsze tak mam :P

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Ja urodziłam sn, poród wywoływany bo wody odeszły a nic się nie ruszało. Miałam ciężki poród. I pękłam też.
Ale wolę sn. Pęknięcia się nie czuje, szycia się nie czuje. Wszystko tam na dole mi wróciło do normy. Dziecko dostało moją florę bakteryjną podczas porodu, laktacja szybciej przychodzi po sn. Było ciężko ale nie żałuję. Mam tylko nadzieję że drugi poród będzie w 100 proc naturalny - nie wywoływany
Rozciąganie jest wskazane każdemu. Wystarczy włączyć YT i raczej nikt sobie krzywdy nie zrobi, chyba że przeszłyście jakieś poważne kontuzje lub operacje.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
WerBel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-23, 21:24   #2912
Baambi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
Nie denerwuj się na zapas. Dobrze, że niedługo masz wizyte

U mnie zawsze wychodzi 2 a teraz w ciąży mam 1 pierwszy raz w zyciu

Jak nie są to intensywne bóle okresowe to chyba wszytsko ok.
Mnie od dawna nie bolał brzuch a dziś też mnie kłuje ale to nie są jakieś intensywne dolegliwości.
Jak coś to skonsultuj z lekarzem

U mnie było to samo. Wody odeszły wieczorem i zero postępu porodu. Dopiero w południe podali mi oksytocynę i się zaczęło. Ból był okropny ale nie pękłam i mnie nie nacinali, miałam dużo jakichś mikro otarć i trochę mnie tam zszywali. A córka ważyła ponad 4 kg.
Też mam nadzieję, że drugi poród będzie naturalny bez żadnych wspomagaczy. Chętnie też przyjmę znieczulenie w razie potrzeby, za pierwszym razem się nie udało.
Mnie to jednak bardziej przeraża cc niż kolejny sn.

Poród wywoływany jest zwykle cięższy niż normalny wiem co czułaś.
Super, że Cię nawet nie nacięli
Właśnie wróciłam do tego tematu, zaczęłam coś sobie czytać i trafiłam na artykuł w którym napisano że oksytocyna podana podczas wywoływanego porodu powoduje potem senność u dziecka a tym samym mniej efektywne ssanie i często kończy się to żółtaczką.
U nas dokłądnie tak było... Smutno mi teraz że nie wiedziałam, że taki może być powód tego że moja córa gorzej jadła :/
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-23, 21:50   #2913
Riellee
Rozeznanie

Ja też zawsze mówiłam, że urodzę tylko przez cc a teraz sama już nie wiem. Póki co boję się tego strasznie - nie aż tak bólu jak możliwych komplikacji u mnie, u dziecka czy też pęknięcia, nacięcia itd. Z lekarzem będę rozmawiać na temat porodu pewnie za kilka miesięcy. Póki co staram się nie myśleć o tym za dużo.

Edytowane przez Riellee
Czas edycji: 2020-02-23 o 21:51
Riellee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-23, 22:08   #2914
Baambi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Riellee Pokaż wiadomość
Ja też zawsze mówiłam, że urodzę tylko przez cc a teraz sama już nie wiem. Póki co boję się tego strasznie - nie aż tak bólu jak możliwych komplikacji u mnie, u dziecka czy też pęknięcia, nacięcia itd. Z lekarzem będę rozmawiać na temat porodu pewnie za kilka miesięcy. Póki co staram się nie myśleć o tym za dużo.

I tak chyba najlepiej Teraz skupmy się na pozytywnym myśleniu o ciąży, dziecku itd Do porodu jeszcze duuużo czasu
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-24, 06:11   #2915
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
I tak chyba najlepiej Teraz skupmy się na pozytywnym myśleniu o ciąży, dziecku itd Do porodu jeszcze duuużo czasu
To prawda.

Dziewczyny jak myślicie prenatalne mam 2.03 a wizytę u ginekologa 9.03 i teraz zastanawiam się czy nie przesunąć ją na późniejszy termin by pójść wtedy gdy będę miała wyniki pappy. Bo jak umawiałam się na tą wizytę 9.03 gdy prenatalne miałam mieć 26.02 i teraz nie wiem jak myślicie?

Edytowane przez MrsSeductive
Czas edycji: 2020-02-24 o 07:43
MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-24, 07:52   #2916
Klusia91
Zakochana bez pamięci

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
To prawda.

Dziewczyny jak myślicie prenatalne mam 2.03 a wizytę u ginekologa 9.03 i teraz zastanawiam się czy nie przesunąć ją na późniejszy termin by pójść wtedy gdy będę miała wyniki pappy. Bo jak umawiałam się na tą wizytę 9.03 gdy prenatalne miałam mieć 26.02 i teraz nie wiem jak myślicie?
Jeżeli jesteś w stanie przesunąć wizytę o kilka dni to myślę, że to dobry pomysł. Oszczedzisz sobie zachodu z kolejna wizyta.

Dzisiaj jest mi lepiej w kwestii podbrzusza, ale za to znów miałam mega bezsenna noc 🤦

Stary 2020-02-24, 07:55   #2917
Katarznaka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klusia91 Pokaż wiadomość
Jeżeli jesteś w stanie przesunąć wizytę o kilka dni to myślę, że to dobry pomysł. Oszczedzisz sobie zachodu z kolejna wizyta.

Dzisiaj jest mi lepiej w kwestii podbrzusza, ale za to znów miałam mega bezsenna noc

U mnie też ciężko było ze spaniem, ale raczej przez wiatry i burze. Jestem taka nie dospana, a tyle mam dzisiaj obowiązków z rana, że już mi się nie chce

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Katarznaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-24, 08:02   #2918
MrsSeductive
Żona

Ja za to spałam super

Stary 2020-02-24, 08:10   #2919
mamaporazczwarty
Zadomowienie

Cytat:

Dzisiaj jest mi lepiej w kwestii podbrzusza, ale za to znów miałam mega bezsenna noc 🤦

Miałam właśnie zapytać czy lepiej Ci, a nic, to pewnie przez wiatr... U nas nawet grzmotnęło porządnie...

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaporazczwarty Pokaż wiadomość
Miałam właśnie zapytać czy lepiej Ci, a nic, to pewnie przez wiatr... U nas nawet grzmotnęło porządnie...

Noc*

mamaporazczwarty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-24, 08:16   #2920
laluna91
Rozeznanie

Hej, ja mam super spanie w nocy. Gdyby nie budzik do pracy to spalabym do południa Ale fakt faktem że przez te wiatry i błyski nie mogłam zasnąć dłuższą chwilę

Zaraz do pracy ale lajtowy tydzień się zapowiada a w piątek wizyta, ale dopiero wieczorem.

laluna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-24, 08:42   #2921
ewulkamala16
Rozeznanie

Ja że spaniem też nie mam problemów. Śpię w dzień, śpię w nocy budzę się n siku.
Problem mam z jedzeniem. Bo ostatnio nic w siebie nie mogę wcisnąć bo ból żołądka. Dochodzi potem do sytuacji gdzie wymiotuje niczym.
Dzis 11t+1d za dwa tygodnie prenatalne !

Stary 2020-02-24, 08:47   #2922
sunshine16
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda.

Jak masz możliwość przesunięcia to chyba bym to zrobiła żeby mieć na wizycie już komplet wyników

sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-24, 08:50   #2923
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
Jak masz możliwość przesunięcia to chyba bym to zrobiła żeby mieć na wizycie już komplet wyników

Super, że też tak uważacie

Stary 2020-02-24, 08:51   #2924
sunshine16
Zakorzenienie

U mnie że spaniem nawet spoko choć jak się wybudze w nocy to ciężko mi potem zasnąć.

Dziś to miałam sen pojechaliśmy z TŻ na jakąś wycieczkę i zostawiliśmy kilkudniowe dziecko babci bez żadnych instrukcji dotyczących karmienia, bez butelek itp no i to była dziewczynka. A poprzedniej nocy śniło mi się, że na USG wyszło, że urodzę chłopca.
W rzeczywistości na poprzednich dwóch wizytach lekarze sugerowali, że będzie dziewczynka
Jutro mam wizytę i ciekawa jestem czy będzie coś widać (14+4)

Stary 2020-02-24, 08:51   #2925
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez ewulkamala16 Pokaż wiadomość
Ja że spaniem też nie mam problemów. Śpię w dzień, śpię w nocy budzę się n siku.
Problem mam z jedzeniem. Bo ostatnio nic w siebie nie mogę wcisnąć bo ból żołądka. Dochodzi potem do sytuacji gdzie wymiotuje niczym.
Dzis 11t+1d za dwa tygodnie prenatalne !

Ja też w dzień muszę chociaż pospać z 30-40 min. ale tylko jak wstaję wcześnie
Ja mam za tydzień i zobaczę dzidziusia
Stary 2020-02-24, 09:02   #2926
Katarznaka
Zadomowienie

Ja mam dzisiaj wizyte i juz mega stresa mąż chce mnie przed wizytą jeszcze wyciągnąć, żeby polatać po sklepach ale chyba nie dam rady... za bardzo sie stresuje, czy u moich (nie wiem czemu chciałam napisać chłopaków ) fasolek jest wszytsko okej.
Za to ciesze się bo mój mąż ostatni tydzień w pracy na etacie i zaczynamy nowy etap w życiu

Stary 2020-02-24, 09:13   #2927
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez Katarznaka Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj wizyte i juz mega stresa mąż chce mnie przed wizytą jeszcze wyciągnąć, żeby polatać po sklepach ale chyba nie dam rady... za bardzo sie stresuje, czy u moich (nie wiem czemu chciałam napisać chłopaków ) fasolek jest wszytsko okej.
Za to ciesze się bo mój mąż ostatni tydzień w pracy na etacie i zaczynamy nowy etap w życiu

Ja też cały myślę że to chłopak

Stary 2020-02-24, 09:39   #2928
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Dzień dobry
Ja ostatnio nie mam problemu ze snem. Wczoraj w końcu powiedzieliśmy moim rodzica o 🤰. A jutro prenatalne, mam stresa

Czy w tej książce W oczekiwaniu na dziecko jest tylko o ciąży czy o zajmowaniu się noworodkiem też? Szukam książki jak się zajmować bobasem i nie wiem na co się zdecydować

Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-24, 09:58   #2929
stypi_89
Wtajemniczenie

I ja się witam z rana. Ja miałam tragiczną noc nie dosyć, że córka się wierciła i płakała (podejrzewam albo zęby, albo nogi ją bolą) to ja się tak mega źle czułam, że szok z resztą do teraz się źle czuje. Boli mnie brzuch, głowa i strasznie mi niedobrze. No tragedia. Pół nocy nie spałam, a dzisiaj taki ciężki dzień mnie czeka i jeszcze sama w pracy jestem. No załamać się można

Jedyne co dobre w dzisiejszym dniu, to wizyta o 12 i już się nie mogę doczekać

23.03.2017
stypi_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-24, 09:58   #2930
mamaporazczwarty
Zadomowienie

Jeksi chodzi o zajmowanie się dzieckiem mam pytanie, czy chodzi tak ogólnie czy raczej o strach, że zrobi się krzywdę?
Chodzi mi o to, że kiedyś usłyszałam, nie pamiętam od kogo, ale podejrzewam, że od położnej jak hylam w pierwszej ciąży (15 lat temu ), że jeśli tylko nie chcesz dziecku zrobić krzywdy, to nie zrobisz, a reszty się nauczysz chodziło o to, że trzeba się nauczyć oczywiście, że dziecka nie wolno przegrzewać chociażby, czy nauczyć się pierwszej pomocy i tego, że główkę trzeba przytrzymywać, żeby nie sadzać dziecka na siedząco z poduszkami w okolo itd. ale chciałam napisać, że jeśli chodzi o krzywdę to naprawdę nie martwcie się na zapas, bo ciężko nieświadomie zrobić coś dziecku

Stary 2020-02-24, 10:15   #2931
calineczka_dwa
Raczkowanie

Ja już po prenatalnych, w usg wszystko ok, dostałam ładne zdjęcia 3D i nagranie na płycie. Lekarz stwierdził też płeć - chłopiec
Teraz czekam na wynik pappa.

Nie wiecie czy łóżeczko ikea GONATT w białym kolorze zostało wycofane? W ikei jest dostępne tylko szare, a na OLX są tez białe 🤨 wolałabym białe - ciekawe czy jeszcze będą dostępne czy tylko z drugiej ręki?

Jakie łóżeczka kupujecie?

calineczka_dwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-02-24, 10:17   #2932
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja ostatnio nie mam problemu ze snem. Wczoraj w końcu powiedzieliśmy moim rodzica o 🤰. A jutro prenatalne, mam stresa

Czy w tej książce W oczekiwaniu na dziecko jest tylko o ciąży czy o zajmowaniu się noworodkiem też? Szukam książki jak się zajmować bobasem i nie wiem na co się zdecydować

Ja szukam szkoły rodzenia.

Stary 2020-02-24, 10:19   #2933
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Ja szukam szkoły rodzenia.

Już? Tak szybko, ja nawet o tym nie myślałam

Stary 2020-02-24, 10:26   #2934
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Już? Tak szybko, ja nawet o tym nie myślałam

Tzn chodziło że nie będę czytać książek tylko obserwuje jedną szkołę rodzenia by tam się zapisać

Stary 2020-02-24, 10:28   #2935
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Tzn chodziło że nie będę czytać książek tylko obserwuje jedną szkołę rodzenia by tam się zapisać

Aaaa, rozumiem a w wogóle szkoła rodzenia jest obowiązkowa?

Stary 2020-02-24, 10:30   #2936
Klusia91
Zakochana bez pamięci

W książce 'w oczekiwaniu na dziecko' głównie mamy opisany czas przed zajściem w ciążę i samej ciąży. Co do zajmowania się dzieciątkiem jest inna część - nie pamiętam tytułu. Ja mam tą pierwszą część, bo akurat dostałam ale ta o zajmowaniu też zakupie, bo podoba mi się ta książka jako poradnik.

Ja już szkole rodzenia przypadkiem znalazłam, ale zapisy od 20tc

Ja czekam na wynik pappy, mam nadzieję, że w tym tygodniu już będzie 🤞

Widzę, że mamy potencjalnie meska drużynę pilkarska na grupie i tylko jedna chilliderke

Dzisiaj 12+4

Stary 2020-02-24, 10:32   #2937
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Aaaa, rozumiem a w wogóle szkoła rodzenia jest obowiązkowa?

Nie tzn. Wydaje mi się że to nie jest obowiązek.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
W książce 'w oczekiwaniu na dziecko' głównie mamy opisany czas przed zajściem w ciążę i samej ciąży. Co do zajmowania się dzieciątkiem jest inna część - nie pamiętam tytułu. Ja mam tą pierwszą część, bo akurat dostałam ale ta o zajmowaniu też zakupie, bo podoba mi się ta książka jako poradnik.

Ja już szkole rodzenia przypadkiem znalazłam, ale zapisy od 20tc

Ja czekam na wynik pappy, mam nadzieję, że w tym tygodniu już będzie 🤞

Widzę, że mamy potencjalnie meska drużynę pilkarska na grupie i tylko jedna chilliderke

Dzisiaj 12+4

U mnie chyba od 28 tc. więc jeszcze dużo czasu ale obserwuje

Stary 2020-02-24, 10:43   #2938
Katarznaka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calineczka_dwa Pokaż wiadomość
Ja już po prenatalnych, w usg wszystko ok, dostałam ładne zdjęcia 3D i nagranie na płycie. Lekarz stwierdził też płeć - chłopiec

Nie wiecie czy łóżeczko ikea GONATT w białym kolorze zostało wycofane? W ikei jest dostępne tylko szare, a na OLX są tez białe wolałabym białe - ciekawe czy jeszcze będą dostępne czy tylko z drugiej ręki?

Gratuluję bardzo się cieszę, że wszytsko w porządku. Będę dzisiaj w IKEI w Krakowie to zapytam o to łóżeczko jak nie zapomne sami jeszcze nie mysleliśmy, ale raczej kupimy dwa mniejsze albo jedno duże. Zalezy ile miejsca nam zostanie w sypialni po roszadach chce mieć oboje po swojej stronie łóżka a to nas znacznie ogranicza

Stary 2020-02-24, 10:50   #2939
sunshine16
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie o L4. Mam wystawione do 26.02, wizytę mam 25.02 a że lekarz może wystawić jeden dzień do przodu to będzie się jeden dzień nakładać. Może tak być?
Teraz widzę że zwolnił się termin do mojej gin na 27.02 ale wizyta będzie kosztowac 100 zł drożej🤨

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez calineczka_dwa Pokaż wiadomość

Nie wiecie czy łóżeczko ikea GONATT w białym kolorze zostało wycofane? W ikei jest dostępne tylko szare, a na OLX są tez białe 🤨 wolałabym białe - ciekawe czy jeszcze będą dostępne czy tylko z drugiej ręki?

Super

Ja planuję kupić łóżeczko dostawne na początek. Mamy też normalne drewniane po corce

Stary 2020-02-24, 10:56   #2940
mamaporazczwarty
Zadomowienie

Ja miałam wystawione wcześniej, tzn. jak hylam na chorobowym na kręgosłup to w sobotę wystawił mi doktor od wtorku bo wtedy w poniedziałek było swieto trzech króli i do wtedy miałam zwolnienie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości