|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październik 2020
Cytat:
jeszcze nie bylam w tej ciazy, ale sie wypowiem - sama Na usg przespochwowe tez chce sama. Dopiero na to przez brzuch, czyli od połówkowego mąż może mi towarzyszyć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mówił, że fajne odczucia. Poznał ginekologa i nabrał do niego zaufania jak ja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
ja w pracy, udaję, że żyję normalnie
Mdłości cały dzień, ale jestem pracoholikiem i jak się czymś zajmę, to przynajmniej nie myślę o tym. Ja, póki co, chodzę sama. TŻ-ta zabiorę może na genetyczne/prenatalne (czy jak to się tam nazywa). Jak coś będzie nie tak na początku teraz, to wolę się sama najpierw dowiedzieć i nie robić mu przykrości w gabinecie. Poza tym, jakoś go nie widzę na transwaginalnym Moja lekarkę poznał na korytarzu kiedyś
|
|
#784 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze razem.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
Ja chodzę z mężem, u mojego gina jest taka ścianka oddzielająca fotel ginekologiczny od biurka i mąż zostaje przy biurku i tam jest oddzielny monitor gdzie widać obraz z usg ale nie widzi mnie i ginekologa podczas badania tylko słyszy wiec zupełny luksus
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne rozwiązanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sama. Razem chodzimy tylko na genetyczne i połówkowe,teraz pójdziemy razem z corka. Mój mąż mojego gina zna, bo razem rodziliśmy. Jutro wizyta. Narazie staram się nie myśleć ale jutro chyba osiwieje😣
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno będzie dobrze
|
|
|
#789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystko będzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie październik 2020
kupiłam sobie stanik. Ciekawe ile go ponosze
![]() Chcialam kupic jak zakoncze karmienie i zakonczylam w grudniu. Potem chcialam poczekac z miesiac zeby zobaczyc czy mi piersi zmaleją. Zmalaly jakies 0,5-1 rozmiar. No i zaszlam w ciaze, wiec pewnie zaraz bedzie za maly. No, ale na te swoje juz nie moge patrzec. w ogole w trakcie ciazy i karmienia to ja co najmniej 5 razy zmienialam rozmiar jak nie wiecej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
hehe, ja tez mam stresa a to jeszcze ponad 2 tygodnie do wizyty kciuki! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez xzora Czas edycji: 2020-03-04 o 13:51 |
|
|
|
|
#792 |
|
Realistka
|
Dziewczyny
pisze prosto sprzed gabinetu ![]() Jest serduszko dzidzia ma 8 mm, z usg tydzien 6+4 zresztą tak samo jak z om ![]() Strasznie sie ciesze ))Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia na wizycie! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#795 |
|
Realistka
|
Tak
![]() Wychodzi 7 tydzien i zastanawiam sie kiedy poinformowac o tym w pracy. Mam lekka prace biurowa, czuje sie dobrze, ale w przeszłości mialam problemy z omdleniami i zaatanawiam sie czy nie lepiej gdyby ktos o tym wiedzial jednak gdyby cos sie stalo :/ Plus mialam od 1 maja zmienic stanowisko na wyzsze wiec musze to chyba juz odwolac ![]() Ale z drugiej strony... Nie wiem czy jest sens mowic tak wczesnie. Co sadzicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#796 |
|
Wtajemniczenie
|
Fall gratuluję 🙂
Dziękuję dziewczyny. Musi być dobrze. Nie dopuszczam do siebie złych myśli 🙂 |
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie mam skłonności do omdleń.Ja już z awansu zrezygnowałam na etapie planów i było to trochę szokujące w firmie, ale nie mogłam ich zostawić na lodzie I miałam rację, bo teraz na wiosnę miałam obejmować nowe stanowisko i to po cyklu szkoleń
|
|
|
#799 | |
|
Realistka
|
Cytat:
![]() Mamw przyszlym tygodniu porozmawiac o trybie szkoleniowym na nowe stanowisko wiec pewnie wtedy odmowie i powiem przy okazji jaki jest powod Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się nie boję absolutnie. Po prostu jesienią poronilam w 6 tyg (w 8 zabieg) i jestem trochę bardziej zdystansowana
W pracy plotka roznioslaby się zaraz po całej instytucji i ostatnią rzeczą, którą chciałabym robić, to tłumaczyć, że jednak nie wyszło. Dlatego jeśli dotrwam bez l4 do tego czasu, to chce powiedzieć po 12 tc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po wizycie. Bilo serce
![]() ![]() ![]() ![]() dzidzia ma 5.3 mm. Ciąża jest młodsza z OM mam dziś 7+4, a z USG 6+3. To by się mniej więcej zgadzało, bo wydaje mi się że zaszłam w ciążę 3 tygodnie po miesiaczce. Z USG wychodzi data porodu 25.10Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#803 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() Jakie fajne dzisiaj informacje. Ja też mam młodszą niż z om o 4 dni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#805 | ||
|
Realistka
|
Cytat:
![]() Sama mialam czekac do konca 1 trymestru ale sytuacja w pracy zaczęła sie gmatwac. Sama naciskalam na awans a teraz odmowie wiec nie wiem jak to inaczej wytłumaczyc tylko wtedy nie myslalam ze aie uda zajsc w ciaze bo nie udawalo się ponad 2 lata ![]() Cytat:
to mamy ten sam wiek ciazy. No... jeden dzien różnicy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#806 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam od południa jakiś spadek formy :x
Boli mnie brzuch jak na @ od wczoraj i zaczynam się stresować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#807 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie październik 2020
Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt
Ja tez dziś straszny spadek formy... Kanarkowaaa, u mnie tez taki ból miesiączkowy od soboty dzisiaj to już miałam takie uczucie, ze okresu dostanę Stresuje się już choć niby wiem, ze to się tam rozciąga wszystko i musimy to jakoś odczuć. No ale, mózg płata figle ![]() Tez się zawsze stresowałam tym jaki kiedy to w pracy powiedzieć jak się w końcu uda w ta ciąże zajść koniec końców wyszło przypadkiem jak byłam chora i szefowa mnie zapytała czy czasem w ciąży nie jestem No przecież nie zaprzeczę, mimo ze to był 5 tydzień ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Hania134 Czas edycji: 2020-03-04 o 18:54 |
|
|
|
#808 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie październik 2020
Cytat:
ja w poprzedniej ciazy powiedzialam ok 11tygodnia. Chyba nawet chcialam poczekac do prenatalnego, ale wiedzialam, ze pozniej nie bede widziala sie z kierowniczką osobiscie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hehe ![]() u mnie przy pierwszej ciazy bylo tak, ze powiedzialam kierowniczce, a ona na to, ze gratuluje i ze ona tez jest w ciazy. U mnie to byl 11tydz, u niej 8tydz A teraz jeszcze nie wiem kiedy powiem, albo ile wytrzymam. Poki co siedze cicho, bo tak naprawde nie mam jeszcze zadnego potwierdzenia poza testem ciazowym ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez xzora Czas edycji: 2020-03-04 o 19:01 |
|||||
|
|
|
#809 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie jak tak boli to zazwyczaj w nocy. I jak szybko wstanę z pozycji siedzącej to zakłuje prawa strona. Mi ginekolog na 1 wizycie mówił, żebym się nie stresowała, bo mogą wystąpić nawet plamienia i to normalne, szczególnie w pierwszych miesiącach podczas terminów kolejnych niedoszłych okresów. Chociaż na szczęście plamień żadnych nie mam, bo bym zwariowała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#810 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdybym dostała plamień to Zawał murowany..
Teraz tak myślę, bo zjadłam placki i kefir... To też chyba mogło wpłynąć na ból brzucha. Kompletnie nic mój organizm nie trawi normalnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

Później zawieziemy młodego do dziadków bo mąż chce iść ze mną na wizytę.
mówił, że fajne odczucia. Poznał ginekologa i nabrał do niego zaufania jak ja
Mdłości cały dzień, ale jestem pracoholikiem i jak się czymś zajmę, to przynajmniej nie myślę o tym.

pisze prosto sprzed gabinetu
dzidzia ma 8 mm, z usg tydzien 6+4 zresztą tak samo jak z om 

tylko wtedy nie myslalam ze aie uda zajsc w ciaze bo nie udawalo się ponad 2 lata 
dzisiaj to już miałam takie uczucie, ze okresu dostanę

No przecież nie zaprzeczę, mimo ze to był 5 tydzień
mnie jak tak boli to zazwyczaj w nocy. I jak szybko wstanę z pozycji siedzącej to zakłuje prawa strona. Mi ginekolog na 1 wizycie mówił, żebym się nie stresowała, bo mogą wystąpić nawet plamienia i to normalne, szczególnie w pierwszych miesiącach podczas terminów kolejnych niedoszłych okresów. Chociaż na szczęście plamień żadnych nie mam, bo bym zwariowała.