|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
BAN stały
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie.
U mnie w mieście odwołali firmowa imprezę u koleżanki mamy przez wirusa taka jest panika
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#812 |
|
Czarna owca
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba ludzie naparwdę w to wierzą.
Godnaś, Lucyperowi żeby cię dać w dary, Boś jest wyobrażeniem a właśnie owego, Co wieniec ma na wierzchu z szybu smrodliwego, Popraw się, babo, na tej swojej wdzięcznej twarzy Albo mi się za jedno tysiąc złych słów zdarzy. |
|
|
|
|
#814 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
|
#815 |
|
Bot
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;87638992]A to, że w państwowej szkole, nie będącej szkołą katolicką, takie akcje nie powinny mieć miejsca. Co ta pani robi w prywatnym czasie, to jej sprawa, ale niech nie agituje.[/QUOTE]
W sensie uważasz tak, bo zasugerowała modlitwę chętnym? Gdyby jakiś nauczyciel wywiesił kartkę, że zaprasza na rajdy turystyczne, też byś tak mówiła? Albo zasugerowałby spotkania koła zainteresowań modelarstwem? Według Ciebie nie wolno w szkole robić nic innego, niż jest to w programie nauczania?
|
#816 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#818 |
|
Bot
|
"Co ta pani robi w prywatnym czasie, to jej sprawa"
W prywatnym czasie możesz na przykład modlić się lub zajmować się modelarstwem, a potem podzielić się tym z innymi.
|
#819 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Możesz też palić papierosy. Onanizować się. Obcinać paznokcie. Do żadnych z tych rzeczy nie będziesz namawiać publicznie w pracy. Dlaczego? Szkoda mi tłumaczyć, naprawdę. |
|
|
|
|
#820 |
|
Bot
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;87639114]W prywatnym czasie możesz także tańczyć nago na rurze.
Możesz też palić papierosy. Onanizować się. Obcinać paznokcie. Do żadnych z tych rzeczy nie będziesz namawiać publicznie w pracy. Dlaczego? Szkoda mi tłumaczyć, naprawdę.[/QUOTE] Mi się już też odechciało z Tobą rozmawiać, więc nie odpowiem. Miłego dnia.
|
#821 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#822 | |
|
Bot
|
Cytat:
Masz rację co do tych miejsc. "wywiesiła info, że w intencji nierozprzestrzeniania się wirusa codziennie o 20.30 odmawiamy różaniec" Z tego co zrozumiałam, nie chodzi o to, by się modlono w szkole, tylko o tej samej porze. ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- [1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;87639148]Nie odpowiesz, bo ci zabraklo argumentow i tyle. [/QUOTE]Nie, nie odpowiem, bo moja rozmówczyni "tyle w temacie" ma do powiedzenia i "szkoda tłumaczyć", to mi się już też odechciało. Ale jeżeli interesuje Cię, co mam do powiedzenia lub chcesz ze mną uprzejmie porozmawiać, to chętnie, ale albo na privie, albo załóżmy oddzielny wątek, bo już byśmy znacznie odbiegli/ły od tematu tego wątku.
|
|
#823 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Po powrocie do PL singapurskie szpitale to już poza nim. Ale mam nadzieję że faktycznie nie ma co świrować. Najwyżej po powrocie wyślesz go mieszkać do mamusi na 2 tygodnie. Cytat:
![]() Natomiast to już wydaje się kontrowersyjne, to jest jednak pociąg, w ruchu; figura wydaje się dość ciężka, mogłoby nastapić bardziej gwałtowne hamowanie i taki posążek spaść na kogoś. Plus to jest jednak inicjatywa prywatna i może takie zajmowanie miejsca innym przeszkadzać. https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomo...pieczenie.html Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2020-03-06 o 12:52 |
||
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo zbieranie się w _grupę_ w momencie zagrożenia zakażeniem koronawirusem, żeby się przed nim chronić, jest d.e.b.i.l.n.e.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- A Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#825 | ||
|
Bot
|
Cytat:
"wywiesiła info, że w intencji nierozprzestrzeniania się wirusa codziennie o 20.30 odmawiamy różaniec" Z tego co zrozumiałam, nie chodzi o to, by się modlono w tym samym miejscu, tylko o tej samej porze. ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie od dziś wiadomo, że świadkowie Jehowy, kulty i inne religie namierzają ludzi słabych. Takich, którzy mają gorszy czas, są chorzy, mają problemy finansowe, umarł im ktoś bliski. To po prostu nieetyczne żerowanie na zagrożeniu epidemią. Nawet jeśli nieświadome i z absolutnie najlepszymi chęciami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#827 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#829 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A tu info dla dorosłych nauczycieli. No sorry, ale może mi się to nie podobać, naprawdę w pracy nie potrzebuję żadnej religii. |
|
|
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;87638945]A ja dzisiaj padłam.
Któraś koleżanka z pracy wywiesiła info, że w intencji nierozprzestrzeniania się wirusa codziennie o 20.30 odmawiamy różaniec Serio, serio, nie robię sobie jaj.[/QUOTE] Aż taka z niej dewotka? Nawet Prymas wyśmiał księdza,który chciał modlitwą z wirusem walczyć...
|
|
#831 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Bo trochę to bez różnicy czy ktoś cie zaprasza na kurs gotowania, jogę czy spotkanie modlitewne.
|
|
|
|
|
#832 |
|
Zadomowienie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;87638646]Skąd z taką pewnością możesz rozstrzygać czy się mija prawdą, czy nie ?
Równie dobrze mogli być pewni, że opozycja zagłosuje za ustawą i tyle. A może - gdyby nie zagłosowali, to wirus dotarłby do Polski jeszcze później ? Ci patentowani kłamcy i manipulatorzy są zdolni do wszystkiego, co już nie raz i nie dwa udowadniali.[/QUOTE] I w tym konkretnym względzie nie różnią się niczym od każdego jednego rządu RP po 89r.
|
|
#833 |
|
Konto usunięte
|
4 nowe przypadki Koronawirusa w Polsce
Wrocław, Szczecin i (Ostróda chyba) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2020-03-06 o 17:22 |
|
|
|
#834 |
|
Konto usunięte
|
Śmiać mi się chce, bo dopiero dzisiaj czytałam wypowiedź Szumowskiego: na pytanie o nowe przypadki odparł, że jeszcze 2-3 będą pewnie i tyle.
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Ta Ostróda (jeśli to Ostróda)mi psuje koncepcję
Pomyślałam, że za chwilę okaże się że jest w Gdańsku i Łodzi, może Katowicach a potem jeszcze bardziej na wschód- Kraków i Warszawa.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
#836 |
|
Konto usunięte
|
Myślę, że wirus jest już w całym kraju, ale ludzie przechodzą go w miarę łagodnie i nawet nie wiedzą, że go złapali.
W "moim" Rossmannie wykupione zostały mydła w kostce, których używam na co dzień. Mam nadzieję, że jutro uzupełnią pułki, bo kończą mi się zapasy. ![]() Ciekawe informacje: https://fakty.interia.pl/raporty/rap...no,nId,4362268 https://fakty.interia.pl/raporty/rap...wa,nId,4362137 |
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Mam "coś".
Zwolniłam się z pracy i siedzę w domu. Będę obserwować. Zwłaszcza że widziałam się z człowiekiem, który był w Wuhanie w grudniu. Więc wygląda na to, że weekend w izolatce, zanim ogarnę, czy to przeziębienie, czy objawy grypopodobne.
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;87639872]Myślę, że wirus jest już w całym kraju, ale ludzie przechodzą go w miarę łagodnie i nawet nie wiedzą, że go złapali.
W "moim" Rossmannie wykupione zostały mydła w kostce, których używam na co dzień. Mam nadzieję, że jutro uzupełnią pułki, bo kończą mi się zapasy. ![]() Ciekawe informacje: https://fakty.interia.pl/raporty/rap...no,nId,4362268 https://fakty.interia.pl/raporty/rap...wa,nId,4362137[/QUOTE]Też tak sądzę. Dlatego podejrzewam, że nie wszystkie zgony "grypowe" są "grypowe". Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
A dziewczyny tak z ciekawości jak wygląda taka kwarantanna domowa? Wiadomo każdy ma rodziny, męża, dzieci, psy. Czyli jak ja np. jestem poddana kwarantannie, to mój mąż też? Czy go wywożą gdzieś
Powiedzmy, że nie ma rodziny do której może się przenieść. A jak ja i mąż byśmy byli w kwarantannie to kto wyprowadza psa i robi zakupy?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#840 |
|
Konto usunięte
|
Limonka, ale człowiek w Wuhanie w grudniu, mamy marzec... Ten ktoś zachorowałby do połowy stycznia.
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Właśnie przeczytałam (onet.pl), że pacjenci leczeni są objawowo, dostają też osłonowo antybiotyk. Ktoś medyczny mi wyjaśni, po co antybiotyk przy wirusie? Serio pytam. Nie znam się. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

Powiedzmy, że nie ma rodziny do której może się przenieść. A jak ja i mąż byśmy byli w kwarantannie to kto wyprowadza psa i robi zakupy??