![]() |
#421 |
Konto usunięte
|
Dot.: Niedziela bez zakupów - cz. 3
Mój ma takie podbicie, że nie ma absolutnie żadnej szansy kupić przez neta. A wiązać jeszcze nie umie, więc..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
EDIT Przypuszczam, że gdyby wprowadzono stawki większe za pracę w niedzielę tonagle okazałoby się, że wiele ekspedientek chce dobrowolnie w te niedziele pracować. W końcu im też zależy na kasie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2020-03-05 o 06:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Ja kończę niby wcześnie ale jestem po pracy tak strasznie zmęczona, że mam siłę tylko na obiad i drzemkę - najlepiej trzygodzinną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ja nigdy nie lubiłam, jak ktoś próbował mi układać życie wbrew mojej woli i decydować za mnie kiedy i co mam robić. No i tez nie można robić z ludzi debili. Każdy zawód ma swoją specyfikę pracy i jeśli ktoś pracuje w handlu to dla mnie logicznym jest, że wie, iż to wiąże się z pracą w jedną-dwie niedziele w miesiącu (bo tak z reguły wypadało z grafiku, więc nieprawdą jest, że biedne ekspedientki musiały pracować w KAŻDĄ niedzielę). To taki sam zawód jak lekarz, pielęgniarka, strażak i pracownik stacji benzynowej. Ich też nikt nie uszczęśliwia na siłę wolnymi niedzielami tylko chodzą do pracy jeśli tak im wypada z grafiku akurat.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Konto usunięte
|
No ale tu nie chodzi nawet o mnie, bo ja o tej 17 jeszcze jako tako funkcjonuję, ale o 6-letnie dziecko. Niewiele dzieci lubi zakupy, a co dopiero jak są zmęczone i senne.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Mnie osobiście strasznie wkurza pytanie o to czy nie mogę sobie zrobić zakupów po pracy. Mogę i robię, ale po 10 godzinach w pracy mam poziom skupienia i tempo ruchów dżdżownicy więc po prostu nie jestem w stanie zrobić sporych zakupów i donieść ich do domu.
Najbardziej wkurzają mnie złote rady ludzi którzy nie mają pojęcia o moim życiu i pracy a chcą mi dyktować jak mam żyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Niby wszystko można tylko PO CO?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda kończyłam o 18. Ale zwykle ledwo doczołgiwałam się do mieszkania potem. Jakbym miała wtedy zrobić zakupy, to bym ducha w tym sklepie wyzionęła. I zakupy robił partner. Ale taka śmieszna historia, że nie każdy ma partnera. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#429 |
Zadomowienie
|
Bo jak się popatrzy na ludzkie życie trochę szerzej, nie tylko z własnego punktu widzenia, gdy szanuje się czyjeś decyzje i wybory, gdy szanuje się ludzką różnorodność to się rozumie, że życie teraz wygląda INACZEJ niż 30 lat temu, i że inaczej nie znaczy GORZEJ. Dla niektórych wszystko co inne jest gorsze, wszystko co nowe jest gorsze, kiedyś TO BYŁO LEPIEJ. Nieprawda.
Gdybym wychodziła tylko z własnego punktu widzenia to dla mnie handel w niedziele może nie istnieć, mam taki czas pracy, że zakupy moge robić kiedy mi się podoba. Ja nie potrzebuję prawda? Więc niech zamykają sklepy bo JA nie muszę, ja nie chce, ja nie lubię. Ale ja wiem, że oprócz mnie żyją też inni ludzie. Najbardziej mi żal tych z małymi dziećmi, które wiecznie coś potrzebują. Powiem wam, że jeszcze parę lat temu gdy CH w soboty i niedziele pękały od rodzin z dziećmi to ja wolałam się tam nie zapuszczać ale rozumiem dlaczego oni tam byli. I nie jest prawdą, że Polacy uwielbiają spędzać czas rodzinnie w CH! I że robią to nagminnie. Naprawdę myślicie, ze tylko w ten sposób spędzają czas rodzinnie? To czemu inne atrakcje również, nawet gdy był weekendowy handel też pękały w szwach ![]() I żal mi koleżanek z małymi dziećmi. Przykład kuzynki - dwójka maluchów, mieszkają w małym mieście, ok 30 km od dużego, pracują w dużym. Wieczna gonitwa dom - przedszkole - szkoła - zajęcia dodatkowe. Zakupy z dziećmi wieczorami? Powodzenia - są tak zmęczone, że odstawiają histerie ( nie oszukujmy się mało które dziecko lubi zakupy). Kuzynka mówi, że jak szli rodzinnie w niedzielę to i był obiad i była jakaś atrakcja jak plac zabaw z kulkami i lody i więcej czasu i łatwiej było pogodzić. Nie robili tego co tydzień, raczej raz na kilka tygodni, poza tym weekendy lubią spędzać rodzinnie i aktywnie. Teraz gonitwa szybko szybko, kłótnie, dąsy, nie ma czasu na kulki ![]() Dalsza rodzina - 60 km od dużego miasta - pracjuą tam gdzie mieszkają, mają Lidla, Biedrę itp. spożywka nie problem - problem jest remont i ew. ciuchy - mają tylko Kik i Pepco. Kiedyś jechali w sobotę lub niedzielę do miasta i spędzali w nim cały dzień. Przecież w tygodniu nie będą się tłuc 60 km w jedną stronę po pracy bo być w sklepie 20 minut bo zaraz go zamkną i wracać po nocy.... Rozumiem, że wiele osobom żyje sie teraz trudniej, ciężej pospinać te życie rodzinne. Najgorzej, że rządzącym wcale na ludziach nie zalezy, wybrali sobie uprzywilejowaną grupę i im pozwolili zarabiać pieniądze. Cała masa ludzi, która też by chciała wtedy pracować i zarabiać - nie może, przedsiębiorcy, którzy chcieliby wtedy zarabiać - nie mogą, cała masa ludzi która chciałaby wtedy kupować - nie może....
![]() |
#430 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-19 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprawdę będziemy sie usprawiedliwiać niczym za komuny, że jak jest źle i nie ma mięsa to przeciez można jeśc warzywa? Bo właśnie tak brzmi ta argumentacja. Sama mam to szczęscie, że od jakiegoś czasu pracuje w trybie 8-16 poniedziałek-piatek. Niemniej nawet wtedy szlag mnie trafia jak musze isc po pracy (i dojezdzie) zrobic podstawowe zakupy zeby miec co zjeść - a gdzie takie rzeczy jak kupienie nowych spodni, butów, rzeczy do domu, nawet durnej ksiazki? To nie jest cos co sie robi 'raz na kilka miesiecy". Sobota to dla mnie tak czy inaczej dzien gdzie musze spedzic jego wiekszosc na ogarnianiu mieszkania, teraz dodatkowo marnuje go na kilkugodzinne podróże po galeriach i sklepach wiec w praktyce jak wstaje okolo osmej rano i siadam o 19 na fotelu to jestem bez życia. Krótko mowiac, mam zafundowany po prostu super wypoczynek w weekend. A tak naprawdę to nie, nie mam go niemal wcale bo niedziela to najczęściej juz przygotowywanie sie do pracy w poniedziałek. A przecież wcześniej pracowałam w pewnej znanej sieciówce czasem wychodząc z niej nawet o 22. Na szczęscie to było przed zniesieniem handlu, ale i tak mnie szlag trafiał często z zakupami. Wiec doskonale rozumiem w jak beznadziejnej sytuacji znajduja sie takie osoby. Edytowane przez Trzpiotka91 Czas edycji: 2020-03-05 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
Najbardziej mnie wkurzaj , ze ludzie którzy wymyślili ten zakaz mogą sobie zrobić zakupy kiedy im sie podoba. Wiec im nie przeszkadza to co nam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
I tak najlepsza jest moja mama, chyba od 20 lat na emeryturze. Dobrze wie że w zasadzie mamy z TŻ nienormowany czas pracy i często zdarza się że wychodzimy z pracy koło 18 i musimy zjeść na mieście bo nie było kiedy przygotować nic na obiad.
Złota myśl mojej mamusi: jak byś była lepiej zorganizowana to byś sobie wcześniej zaplanowała i zrobiła. No cóż, trudno, taki ze mnie nieogar że nie mam ochoty spędzać całej soboty na planowaniu i kupowaniu jedzenia a niedzieli na gotowaniu i mrożeniu obiadów na kolejny tydzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W soboty ludzi tłum obecnie, jednak niedziele ten tłum rozrzedzały mocno. Sobota została też zaprogramowana "muszę zrobić zakupy bo jutro zamknięte". MUSZĘ. i już człowiek wkurzony, bo narzucono mu ograniczenia. Brrr. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2020-03-06 o 12:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprzątałaś kiedyś salę kinową po seansie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2020-03-06 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |||
BAN stały
|
Cytat:
to argument że się skonczył w niedzielę dezodorant bo rzeczywiście nie widać było że się kończy to jest argument? jakiś w ogóle problem kupić sobie kosmetyk na zapas? ![]() Ile dziennie osób przewija się przez kino a ile przez biedrę i ile jest kin w kraju bo biedronek coś z ponad 3 tyś? O innych sklepach nie wspominając. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
BAN stały
|
Cytat:
Do tego seanse trwają po 2-3 godziny z reklamami, nawet jak masz kilka sal w multipleksie to i tak nie więcej niż kilkanaście seansów w ciągu dnia. I też na jednej zmianie pracuje więcej niż jedna osoba (bufet i popcorn osbługuje ktoś inny niż kasjerka, zresztą możesz bilet kupić przez neta, do tego jeszcze przed wejściem bileterka). Kasjerka w sklepie uwija się non stop jak nie na kasie to między półkami. Była przecież głośna afera lata temu że pracownicy siedzieli na kasach w pampersach. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2020-03-06 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdej pracy z klientem są straszni Janusze. W handlu, w kinie, w gastronomii, wszędzie. Z moich prywatnych doświadczeń w restauracjach ludzie są najbardziej agresywni, ale to może wynikać ze stażu pracy. Co mi za różnica, czy zużytą podpaskę ktoś przyklei w toalecie kinowej, w toalecie w restauracji, czy w przymierzalni? Wciąż muszę oderwać i wyrzucić czyjąś zużytą podpaskę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najwięcej miałam klientów w KFC. Bo to szło ultrataśmowo, średnio 30 sekund na klienta i kolejka wiecznie i bez przerwy. Na kasie w markecie miałam mniej, no i dłużej mi schodziło na jedną osobę. Ale zaraz powiesz, że ludzie kupują tylko batoniki w supermarkecie, a w KFC nie ma takiego ruchu, bo przecież byłaś i widziałaś. ![]() Wciąż argument żaden nawet jeśli masz rację, ale i tak nie masz racji. ![]()
![]() |
![]() |
#448 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wiesz, są różne sklepy i różne kina. Ja nigdy nie widziałam, żeby kasa w kinie była pusta. Ale fakt, chodzę tylko do wielkich multipleksów w centrach miast. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#450 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Może miałaś pracę w takim sklepie że siedziałaś i liczyłaś ale niebieskie migdały, jak ja zaglądam do marketu to kasjerki zapieprzają bo jak nie to zaraz stękanie i kolejka rośnie. Powiedziałam kiedyś do kobity w L żeby przestała się tak śpieszyć bo mnie nie spieszy i spokojnie niech kasuje to mi odpowiedziała że ona wyliczony czas. A już czego nie znoszę to tego że nie ma czasu by normalnie pozbierac towary z kasy i się spakować bo już lecą następne i oczywiście jak się ''guzdrzesz'' to od razu wszyscy stękają. A ja np. nie znoszę czegoś takiego jak wyjmowanie z koszyka i wrzucanie do koszyka po to żeby potem odejść i dopiero móc włożyć do siatki ani jakiegod durnego pakowania na czas. Dlatego najczęsciej płacę gdy już się spakuję. No sorry ale to nie jest wyścig. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.