|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ewa moja mama też kiedyś miała taki samochód, którego wszelkie możliwe wypadki spotykały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marta Ty się nie telep do Poznania z czajnikiem, chyba, że koniecznie musisz. My weźmiemy to przecież będziesz używała kiedy będziesz potrzebowała ![]() Grill fajny pomysł (oby pogoda odpowiednia była). Jeśli pomysł spotka się z akceptacją "reszty" ![]() ![]() I uważam, że "telepiące się" pociągiem (Marta i Madzia) należy zwolnić od przywożenia "tobołów" bo im i tak ciężko będzie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilke powiedzieć hej
![]() Mam te chol***ne egzaminy za tydzień we wtorek i kupe materiałów do nauki.Pomimo, ze już 2 tygodnie sie uczę, to jakos ich jest coraz wiecej ![]() Musze sie uczyć, a spac mi sie juz chce ![]() Marta fajnie, ze domki zamówione. U nas nie bedzie problemu ze spaniem Emilki na pojedynczych łózkach, bo my bierzemy ze sobą łóżeczko turystyczne ![]() Przepraszam, ze nic wiecej nie napiszę, ale musze isć kuć, dopóki jeszcze nie padłam w spanie ![]() Buziaki dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Wtajemniczenie
|
Basiu ja doskonale rozumiem, że Ty się tymi egzaminami przejmujesz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Myślę, że w Twoim przypadku też chodzi raczej o kwit więc jak czegoś tam nie doczytasz to nie przejmuj się ![]() ![]()
![]() |
#3154 |
BAN stały
|
Czarinko - dziękuję
może jak mleko nie jest słodkie to i kaszki takie będą. |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Wtajemniczenie
|
dubel przez ten powolny net i moją niecierpliwość
![]()
![]() |
#3156 |
Wtajemniczenie
|
Kamilka obejrzałam Wasze zdjęcia i jestem zauroczona Wami
![]() ![]() ![]() A czemu Was w Poznaniu nie będzie? (chyba, że mi umknęło, że będziecie). Pisałaś tylko coś o łączeniu przez net. A może przyjedziecie? ![]() ![]() Fotogrametria i Geodezja zamówione. Wielkie dzięki dla Was ![]()
![]() |
#3157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() KURDE! Robiłam jeszcze inne posty na "wielocytuj" i doooopa. Otóż - jesli chodzi o przewożenie mięcha na grila to pomysł z grubsza ok, tylko...nie wiadomo czy będzie gdzie je zrobić to raz, a dwa - nawet jesli będzie, to nie wiadomo czy pogoda dopisze na pieczenie. No chyba, że mają jakąś strzechę z grilem. Ana! Jak Ty sobie to w ogóle wyobrażasz?! My tu wszyscy stajemy na rzęsach, żeby zebrać się do kupy, bo ANA przylatuje, a Ty co!? Bo nakopię do dooopy! Hadżiki mają manto obiecane, więc jak się dobrze rozbujam to i Tobie się sięgnie! Zostajesz z nami do niedzieli i tej wersji się trzymaj! ![]() ![]() Słuchajcie, literki mi przeskakują bo winko piję. A winko na uczczenie rozmowy "od serca" z p. kier. Ale naprawdę od serca, na spokojnie było, tylko nie wiem na ile się to zda, bo jakoś bestii nie ufam. General;nie dowiedizałam się ciekawej rzeczy. Niby powinnam się cieszyć, ale się nie cieszę. Powiem Wam gdy juz będzie o czym. Uzbrójcie się w cierpliwość to moze w miesiącach trwać (PS. i nie chodzi o emeryturę p. kier. )) Taaa....co tu miałam jeszcze.... Martuś ucałuj Irka za dobre spisanie się. ![]() ![]() Hadziki co do przewożenia sprzętów autem, jestem za i tez mozemy coś wziąć. Póki co na liście są: laptop czajnik elektryczny winka Mogę też kubeczków, talerzyków plastikowych i sztućców nabrać. Kurde, wezmę tez chyba kilka lampek do wina, bo jakoś źle mi się kojarzy wino z kubka plastikowego ![]() Wena mnie opuszcza... Właśnie - a'propo Czarinko niech Ci się polepszy! ![]() ![]() Tak sobie piję winko, piszę do Was i mi gra Maryla.... http://pl.youtube.com/watch?v=_FsWLEy2lmU Tymczasem Robaczki ![]() ******* esti!!! WIDZĘ CIĘ! PISZ !!!! Wiecie co, tak sobie myślę....Trochę się stresuję chyba tym spotkaniem, bo mam taki pysk czasem, że ...W wolnym tłumaczeniu oznacza to, iż bywaja takie chwile, w których moje polszczyzna jest BARDZO bezpośrednia...i nie chodzi tu tylko o ewentualne wulgaryzmy typu: k***a, dupa, cholera, ja pierd**ę, ale również o sposób przekazywania innych informacji, tym bardziej po użyciu niewielkiej ilości alkoholu (zupełnie jest to nieproporcjonalne). Miewam tez bezpośredni dowcip i....ehhhhh, w sumie znacie mnie nie od dziś, więc chyba dacie radę ![]() Edytowane przez ikol_a Czas edycji: 2008-08-26 o 21:41 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Wtajemniczenie
|
Som, som
![]() No wiesz co????? Ty się jakimiś tam "językami" przejmujesz???? Tosz do cholery same swoje będą ![]() ![]() A.... i pamiętam, że Ty po kilku % MUSISZ tańczyć ![]() ![]() Już się nie mogę doczekać choć też trochę stracha mam ![]()
![]() |
#3161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://pl.youtube.com/watch?v=l_Y4RY...eature=related Akurat w temacie ![]() A właśnie, moze wezmę odtwarzacz CD, ale łon stary i czasem głupieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Wtajemniczenie
|
Witojcie ino z gór wróciliśmy
![]() ![]() No i jestem ![]() ![]() Widzę że rozmawiacie o spotkaniu. Ale Wam dobrze ![]() ![]() Bardzo chciałabym przyjechać ale zapewne nie wypali. Czego bardzo żałuję. Róbcie mnóstwo zdjęć i wstawiajcie je tutaj ![]() U Nas nic nowego ![]() Rozmawiałam z Kamilą na gg i dowiedziałam się o nowych mamusiach ![]() GRATULUJĘ ANGIE I LACHKASI ![]() ![]() ![]() ![]() A Aga i Dysia niedługo rodzą....ale ten czas leci ![]() Ale chciałabym być na bieżąco ![]() Zasypię Was fotkami troszkę. Żebyście o Nas nie zapomnieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Wtajemniczenie
|
...............
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Wtajemniczenie
|
c.d kraków
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Wtajemniczenie
|
..
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2008-08-27 o 21:10 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 |
Wtajemniczenie
|
.............
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2008-08-27 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Wtajemniczenie
|
..
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2008-08-27 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
hej.
![]() esti - wspaniale fotki, szkoda ze nie bedzie was w poznaniu, widac ze mieliscie swietne wakacje ![]() ![]() ana - byloby super gdybys zostala na noc z nami, zreszta podejrzewam ze nie bedziesz miec wyjscia, jak bedzie trzeba to cie silą zatrzymamy, o my takie temperamentne jestesmy ![]() ![]() jula - my tez cos ciufą przywieziemy, moze nie mieso i salatki, ale cos kupimy, a z tym grillem to moze na miejscu pomyslimy, i chlopaki skoczą do jakiegos sklepu i kupia prowiant, bo szkoda ze np. jesli bedzie lipna pogoda zeby sie jedzonko zmarnowalo, chociaz moja sasiadka jak chciala kielbase z grilla a padal deszcz to stala nad grillem z parasolem i grill byl ![]() kieliszki plastikowe na winko widzialam, jak spotkam znowu to kupie ![]() kurde powiem wam ze jak sobie pomysle ze juz za pare dni was zobacze to sie czuje jak przed pierwsza randka z moim irkiem, klucha w gardle, szybszy puls ![]() a jak sie ciesze ze nasze dzieciaki beda mogly razem brykac, kto wie moze ich znajomosc przetrwa dlugie lata i kiedys zaloza wlasny wątek na forum ... ![]() ![]() mam nadzieje ze moj wito bedzie grzeczny strasznie sie zrobilam dla wita krzykata, nastapilo chyba jakies przemeczenie u mnie, bo wkurza mnie czesciej niz zwykle, tzn. ja sie zrobilam nerwowa, mam na to sposob, wychodze jak najwczesniej rano ide z nim do parku, wygania sie wybawi, wracajac robie zakupy, i jak przychodzimy do domu to jest padniety i idzie spac, ikola-przydalaby sie jakas muzyka, kto wie moze i beda tance ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jeszcze co do grilla, to ta babka powiedziala irkowi ze jest miejsce na grilla ale trzeba miec wszystko swoje, to nie wiem co to znaczy??ze grilla tez trzeba miec ??moze by jeszcze raz tam zadzwonic i spytac o to ?? basiu - dasz rade i nie wkrecaj sie tak, jula dobrze napisala, ze te egzaminy sa po to zeby miec papier, i sie je zdaje , wiec spoko ![]() ikola -moze jakis awansik cie czeka w pracy ![]() jula - to ja nie bede brac czajnika, bede od was brac wrzatek ![]() ale namiszalam w tym poscie ![]() _________________________ _________________________ ______________ edit: idziemy na spacer, do pozniej ![]()
Edytowane przez Wisniowysad Czas edycji: 2008-08-27 o 07:41 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Wtajemniczenie
|
Eloł!
ANA Byłoby naprawdę Piknie gdybyś mogła przekimać się z nami i wrócić dopiero w niedzielę. Naciskać w tym temacie nie będę ale mam cichą nadzieję ![]() ![]() Czy mamy przytargać tą kiszoną kapuchę. Pytam serio ! Jeszcze z Julą nie rozmawiałem ale tak w głowie magazynuję i zabierzemy na pewno: Kawę rozpuszczalną i plutą, do tego ze 2 L mleczka w kartoniku, cukier, czajnik, piwka i ... No i jeśli Ikola będzie miała Laptoka to przydałoby się aby każda z Was wzięła ze sobą Flesza/Pendriva/Memory Stick by zgrać dla siebie Foty ![]() Basienko Wytrzymaj jeszcze troszkę z tym wkuwaniem. W przyszły weekend odbijesz sobie te wszystkie stresująco - męczące dni. Dużo siłufów Ci ślę ![]() Ikola ale również o sposób przekazywania innych informacji, tym bardziej po użyciu niewielkiej ilości alkoholu (zupełnie jest to nieproporcjonalne). Miewam tez bezpośredni dowcip i....ehhhhh, w sumie znacie mnie nie od dziś, więc chyba dacie radę Witam w śród "swoich" ![]() ![]() ![]() Z tego co się znamy to myślę że "dogadamy się" w 5 minut ![]() Czarinko ![]() Może jak coś napiszesz do się "odblokujesz" choć troszkę i dalej jakoś to pójdzie ![]() Esti Zaraz dokładnie pooglądam foty ale już widzę że wypady mieliście bardzo udane. Wisienko kurde powiem wam ze jak sobie pomysle ze juz za pare dni was zobacze to sie czuje jak przed pierwsza randka z moim irkiem, klucha w gardle, szybszy puls ![]() ![]() Ściskam Ciotkę Wisienkę mocno. Się tak nie stresuj, wszystko będzie dobrze. No może kilka łez wzruszenia popłynie a potem już już tylko gadanie , gadanie ,gadanie , babskie pogaduchy ![]() a jeszcze co do grilla, to ta babka powiedziala irkowi ze jest miejsce na grilla ale trzeba miec wszystko swoje, to nie wiem co to znaczy? To znaczy że jest miejsce ale opał i żarełko trzeba mieć swoje.
Michałek ![]() ![]() Edytowane przez Hadżi Czas edycji: 2008-08-27 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Wtajemniczenie
|
Esti super zdjęcia
![]() ![]() Marta nasz czajnik jest do Waszej dyspozycji ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3171 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() U nas główną rolę odgrywa czas - jak uda się pewne rzeczy poprzesuwać to będziemy, a póxniej kasa - trochę spłukaliśmy się na budowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Kamilko,moze jednak sie uda i bedzie,byloby super!!! ![]() Marta,dzieki za nr telefonu ![]() ![]() ![]() ![]() Kochani,ja z tym moim zostaniem na noc to narazie nic nie obiecuje.Dopiero jak bede w Polsce to na sto procent sie okaze czy bede mogla zostac czy tez nie,wiec prosze nie robcie sobie na dzien dzisiejszy wielkich nadziei ![]() Esti,fotki przesliczne,Julka,Ty i Siostra powalacie na kolana-sliczne z Was dziewczyny! Wielka szkoda,ze nie dacie rady przyjechac do Poznania ![]() Hadzi,bardzo dziekuje za pamiec i dobre checi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Wtajemniczenie
|
Ana
tylko tak jakby trema ![]() O, patrzcie, następna po Wisience co się boi ale i ekscytuje ![]() Rozumiem podniecenie bo chyba każdemu się udziela ale myślę że to odbędzie się tak jak wizyta u Synty. Przyjechaliśmy, przywitaliśmy się po pięciu minutach rozmawialiśmy luźno jakbyśmy się znali od urodzenia ![]() Doczekac sie juz nie moge. Nie tylko Ty, Laluchna, nie tylko Ty ![]() wiec prosze nie robcie sobie na dzien dzisiejszy wielkich nadziei ![]() OK ![]() Ja przypuszczam,ze zaraz jak tylko wlece do Polski to sie w kapustke obkupie i najem do syta Aha, no w sumie masz racjęale zapytać musiałem ![]() ![]()
#3174 |
Zakorzenienie
|
wlasnie wito sobie usnął, wiec mam chwile
wpadlam doniesc ze kupilam dzis nianie elektroniczną, uzywaną, za 15zl, tak wiec madziaO - dzieki za checi ![]() zaraz zabieram sie za obiad, bo juz dzis puscilam 4-tą pralke prania, ledwo pomiescilam zeby porozwieszac wszystko, ale w koncu mam pusty kosz na pranie, a to wyczyn, uwierzcie mi, ostatnio ten kosz byl pusty jak urodzilam wita i moja mama przejela nadz dom na tydzien, prala jak szalona i poprala wszystko, o niektorych ciuchach, to nawet zapomnialam ze je mam, co najlepiej dowodzi temu ze mam ich za duzo ech... a przed chwila bylam u irka babci (dom obok) i wzielam tez jej posciel do prania bo babinka nie ma automatu, to niech moj jej wypierze spadam obierac ziemniory do pozniej ![]()
#3175 | |
BAN stały
|
Cytat:
dobra z ciebie kobieta - poważnie co do niani - cena standardowo mnie powaliła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zadomowienie
|
przeczytalam niemalze wszystko ale nie odpisze wszystkim bo czasu mam malo bo musze robic salatke na obiad
mam wam tyle do powiedzenia i taki metlik w glowie bo musze sie spieszyc...co do spotkania to ja dzis stwierdzolam,po klotni ![]() ![]() ikolka jak mam to samo z tym pyskiem ![]() ![]() ![]() ![]() co so alkoholu ja pijam wszystko ![]() ![]() ...no to sobie zrobilam autoreklame ze hej ![]() poprosze 4 browki 0,7.moze byc żubr,albo lech,ogolnie wsio mi jedno zaraz dokoncze ***** na weselu bylo bardzo fajnie,nie liczas stresow i klotni przed weselem... na godz 9 mialam fryzjera,o 8 dzwoni tesciowa i mowi zebysmy byli u nich-40 km drogi-tak okolo godz 12.ja w szoku bo zmiana planow i nikt nie wie po co mamy tam jechac.pierwotny plan byl taki ze rafala siostra z facetem mieli po nas zajechac jak juz wyrusza po drodze a oni sobie wymyslili,moj tesc za***isty znaczy,ze mi may nadrobic razem 70 km bo oni nie mogli nadrobic 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zamiast do kosciola poszlismy z rafalem nakarmic Tatisie na plac zabaw.Tati kradla balony "ba" z samochodow. dobra ide na obiad zaraz dokoncze ![]()
![]() "...Jak dzieci są malutkie to rodzice z miłości chcą je zjeść...a jak dorosną to żałują, że tego nie zrobili..." ![]() ![]() ALBUMY TATIANY ![]() https://wizaz.pl/forum/album.php?u=104100 Edytowane przez madziaMADZIA Czas edycji: 2008-08-27 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Zadomowienie
|
my pijemy wlasnie nan junior glownie waniliowe ale czasem inne-z miodem lub z kleikiem,tati nie ma problemow z kupka.robi raz dziennie rano jak wstanie.czasem zrobi jednego gluta czasem nawet tak luzno ale nie bobki,no chyba ze owocow malo je i zje czekolade to wtedy tak
Tati pije kaszke rano i wieczorem,czasem i w dzien dostanie.robie jej z deserkiem,z biszkoptem na noc i rano dostaje tez z kaszka i z jogurtem 220.120 wody+mleko,3 miarki kaszki i reszta jogurt lub danio waniliowe szczoteczke mamy teraz taka zwykla dla dzieci 0-2lat.a paste 0-6 lat.wczesniej mialam taka 0-2 i tamta byla lepsza a ta teraz jest dla tati za mocna.mamy chyba colgate ![]() zapomnialam dodac-droga powrotna z wesela byla soper.Tati przespala 3 godziny i przez nastepne pol godz byla grzeczna na weselu wybawilam sie juz dawno nie.rafal co prawda zmyl sie ok 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zarelko bylo wysminite ale niestety nie mialam czasu go jesc ![]() a na sptkanie z dziewczynami nie moglam dojechac bo nie mielismy swojego samochodu,a na pocztku mieli nim jechac tescie,no a wyszlo inaczej ![]() zmienilam sobie fryzure ![]() ![]() ![]() poza tym tesc dzwonil niedawno i prosil zebysmy pojechgali im chalupy i samochodow popilnowali na czas wyjazu.wcale mi sie widzi to bo bede siedziec cale dnie sama z Tati.gdyby nie Hakus,koty i rybki to bysmy nie jechali. mam @...dobrze ze po weselu.foty pozniej,wieczorem, w ogole mamy malo fotek i takie byle jakie ![]() Tati mowi "kot" ale tak smiesznie,po pawlakowemu ![]() i "mama-mija" ![]() ![]() ![]() na piłkę mowi "kija",pokazuje kto jest ble a kto wrrrr (czytaj ![]() ![]() dobra spadam na dwor z Tati bo siedze tu na wizazu caly dzien ![]() ![]()
#3178 |
Zadomowienie
|
Ja na razie na chwilę
![]() ![]() Karol był dzisiaj z Małą na szczepieniu. Ten klocuch mój waży 14,2 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Do poźniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Zadomowienie
|
Madzia,Ty to jestes niemozliwa
![]() ![]() ![]() Tesciowie bardzo dziwni ludzie,tak Was uganiali a na koncu i tak prawie pod Waszym domem wyladowaliscie ![]() ![]() Czekam zatem na fotki z wesela i w nowej fryzurce. Co do domku,to ja tez bym BARDZO chciala ale narazie to nic pewnego,takie tylko moje ciche plany,ktore z pewnoscia (jak znam zycie) w ostatnim momencie cos pokrzyzuje ![]() Basiu,rzeczywiscie klocus z Emi ![]() ![]() ![]() Marta,Ty to masz farta-niania za 15zl,super! U mnie tez juz od daaaaawna nie widac dna kosza na brudne ciuchy ![]() ![]() ![]() Isiu chyba ma uczulenie na winogrona,bo po dwukrotnym podaniu (w odstepie tygodnia) nastepnego dnia po podaniu wysypalo mu raczki,od dloni po lokcie-takie drobne krosteczki.Tylko w tym miejscu i pare krosteczek na brodzie.Nie wiem czy to mozliwe zeby byl uczulony na winogrono? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zadomowienie
|
faktycznie Ana to dziwne ze Isio by mial na winogrona uczulenie.one sa malo alergiczne
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.