Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-26, 19:53   #3151
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III

Cytat:
Napisane przez Ana2 Pokaż wiadomość
W ogole to sie zastanawiam nad domkiem,bo tak sobie pomyslalam,ze gdyby jednak Madzia bez Rafala przyjechala to moglybysmy wziasc domek na wspole,
To najlepsza rzecz jaką dzisiaj usłyszałam/przeczytałam Czy Ty sobie w ogóle wyobrażasz, że w sobotę nas opuszczasz????????? Bo ja nie

Cytat:
Napisane przez Ana2 Pokaż wiadomość
Czarinko,witaj kochana,super ze Trollki zdrowe,ze dobrze sie maja.
A u Ciebie co tam znowu? problemy z Michalem? mam nadzieje,ze nie i ze to tylko brak weny.Wrzuc jakies fotki ,bo niedlugo zapomnimy jak wygladacie.
Calusy dla Ciebie i Maluchow:cmok :
To chciałam napisać Dmucham w Twoją stronę Czarinko żeby wena wróciła i nastrój był lepszy

Ewa moja mama też kiedyś miała taki samochód, którego wszelkie możliwe wypadki spotykały Łącznie z tym, że wyjeżdżając z garażu nie zamknęła drzwi od strony kierowcy i "same się " podczas wyjeżdżania zamknęły tylko nie w tą stronę co potrzeba Elektronika mu wysiadała, poobijany ciągle był aż w końcu go sprzedała i wszelkie zło samochodowe odeszło Taki widać pechowy był A w dodatku zielony a moja mama nienawidzi tego koloru

Marta Ty się nie telep do Poznania z czajnikiem, chyba, że koniecznie musisz. My weźmiemy to przecież będziesz używała kiedy będziesz potrzebowała
Grill fajny pomysł (oby pogoda odpowiednia była). Jeśli pomysł spotka się z akceptacją "reszty" to my możemy jakieś sałatki zrobić i przywieźć i np. udka zamarynowane czy karkówkę czy kiełbaskę czy wszystko na raz
I uważam, że "telepiące się" pociągiem (Marta i Madzia) należy zwolnić od przywożenia "tobołów" bo im i tak ciężko będzie A w samochód to się zapakuje i już Ale to tylko moje nieśmiałe sugestie
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Atiluj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 19:55   #3152
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Ja tylko na chwilke powiedzieć hej

Mam te chol***ne egzaminy za tydzień we wtorek i kupe materiałów do nauki.Pomimo, ze już 2 tygodnie sie uczę, to jakos ich jest coraz wiecej

Musze sie uczyć, a spac mi sie juz chce

Marta fajnie, ze domki zamówione. U nas nie bedzie problemu ze spaniem Emilki na pojedynczych łózkach, bo my bierzemy ze sobą łóżeczko turystyczne Mała będzie w nim spała.

Przepraszam, ze nic wiecej nie napiszę, ale musze isć kuć, dopóki jeszcze nie padłam w spanie

Buziaki dla Was

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 20:02   #3153
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Basiu ja doskonale rozumiem, że Ty się tymi egzaminami przejmujesz i uczysz się nieustannie ale odpocznij też czasem I powiem Ci z własnego doświadczenia, że wszelkie "urzędnicze" egzaminy dla pracowników są tak "skonstruowane", że się je zdaje (chyba, że chodzi o pretekst do zwolnienia "niewygodnego" pracownika). To nie są egzaminy mające na celu udowodnić "niewiedzę" pracownika tylko dostarczyć działowi personalnemu kwit, że egzamin się odbył i pracownik wziął w nim udział
Myślę, że w Twoim przypadku też chodzi raczej o kwit więc jak czegoś tam nie doczytasz to nie przejmuj się Będzie dobrze
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Stary 2008-08-26, 20:04   #3154
Kamilanet
BAN stały

GG do Kamilanet Send a message via Skype™ to Kamilanet

Czarinko - dziękuję
może jak mleko nie jest słodkie to i kaszki takie będą.
Kamilanet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 20:15   #3155
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

dubel przez ten powolny net i moją niecierpliwość

Stary 2008-08-26, 20:15   #3156
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Kamilka obejrzałam Wasze zdjęcia i jestem zauroczona Wami Fajna z Was rodzinka A to zdjęcie, na którym "raczkujesz" jest najlepsiejsze
A czemu Was w Poznaniu nie będzie? (chyba, że mi umknęło, że będziecie). Pisałaś tylko coś o łączeniu przez net. A może przyjedziecie?
Fotogrametria i Geodezja zamówione. Wielkie dzięki dla Was

Stary 2008-08-26, 21:34   #3157
ikol_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atiluj Pokaż wiadomość
Basiu ja doskonale rozumiem, że Ty się tymi egzaminami przejmujesz i uczysz się nieustannie ale odpocznij też czasem I powiem Ci z własnego doświadczenia, że wszelkie "urzędnicze" egzaminy dla pracowników są tak "skonstruowane", że się je zdaje (chyba, że chodzi o pretekst do zwolnienia "niewygodnego" pracownika). To nie są egzaminy mające na celu udowodnić "niewiedzę" pracownika tylko dostarczyć działowi personalnemu kwit, że egzamin się odbył i pracownik wziął w nim udział
Myślę, że w Twoim przypadku też chodzi raczej o kwit więc jak czegoś tam nie doczytasz to nie przejmuj się Będzie dobrze
OJ TAAK, takze Basieńko...wrzuć luuuzzzzz

KURDE! Robiłam jeszcze inne posty na "wielocytuj" i doooopa.

Otóż - jesli chodzi o przewożenie mięcha na grila to pomysł z grubsza ok, tylko...nie wiadomo czy będzie gdzie je zrobić to raz, a dwa - nawet jesli będzie, to nie wiadomo czy pogoda dopisze na pieczenie. No chyba, że mają jakąś strzechę z grilem.

Ana! Jak Ty sobie to w ogóle wyobrażasz?! My tu wszyscy stajemy na rzęsach, żeby zebrać się do kupy, bo ANA przylatuje, a Ty co!? Bo nakopię do dooopy! Hadżiki mają manto obiecane, więc jak się dobrze rozbujam to i Tobie się sięgnie! Zostajesz z nami do niedzieli i tej wersji się trzymaj!

Słuchajcie, literki mi przeskakują bo winko piję. A winko na uczczenie rozmowy "od serca" z p. kier. Ale naprawdę od serca, na spokojnie było, tylko nie wiem na ile się to zda, bo jakoś bestii nie ufam. General;nie dowiedizałam się ciekawej rzeczy. Niby powinnam się cieszyć, ale się nie cieszę. Powiem Wam gdy juz będzie o czym. Uzbrójcie się w cierpliwość to moze w miesiącach trwać (PS. i nie chodzi o emeryturę p. kier. ))
Taaa....co tu miałam jeszcze....

Martuś ucałuj Irka za dobre spisanie się. (nie żeby tylko ode mnie, ale od całej naszej familii ) Dziękujemy!

Hadziki co do przewożenia sprzętów autem, jestem za i tez mozemy coś wziąć. Póki co na liście są:
laptop
czajnik elektryczny
winka

Mogę też kubeczków, talerzyków plastikowych i sztućców nabrać. Kurde, wezmę tez chyba kilka lampek do wina, bo jakoś źle mi się kojarzy wino z kubka plastikowego

Wena mnie opuszcza... Właśnie - a'propo Czarinko niech Ci się polepszy! Wszystko, co chciałabym Ci napisać, a Ty wiesz co bym chciała, ...zamkną teraz w jednym prostym zdaniu - Piłka jest jedna a bramki są zawsze dwie

Tak sobie piję winko, piszę do Was i mi gra Maryla.... http://pl.youtube.com/watch?v=_FsWLEy2lmU

Tymczasem Robaczki

esti!!! WIDZĘ CIĘ! PISZ !!!!

Wiecie co, tak sobie myślę....Trochę się stresuję chyba tym spotkaniem, bo mam taki pysk czasem, że ...W wolnym tłumaczeniu oznacza to, iż bywaja takie chwile, w których moje polszczyzna jest BARDZO bezpośrednia...i nie chodzi tu tylko o ewentualne wulgaryzmy typu: k***a, dupa, cholera, ja pierd**ę, ale również o sposób przekazywania innych informacji, tym bardziej po użyciu niewielkiej ilości alkoholu (zupełnie jest to nieproporcjonalne). Miewam tez bezpośredni dowcip i....ehhhhh, w sumie znacie mnie nie od dziś, więc chyba dacie radę

Nie walcz z życiem...i tak nie wyjdziesz z tego żywa...

Edytowane przez ikol_a
Czas edycji: 2008-08-26 o 21:41 Powód: dopisek
ikol_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 21:40   #3158
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Cytat:
Napisane przez ikol_a Pokaż wiadomość
wezmę tez chyba kilka lampek do wina, bo jakoś źle mi się kojarzy wino z kubka plastikowego
Patrzta jaka burżujka Weź, weź Ino plastikowe coby można było wyrzucić a nie w jeziorku myć

Stary 2008-08-26, 21:42   #3159
ikol_a
Zadomowienie

Cytat:
Patrzta jaka burżujka Weź, weź Ino plastikowe coby można było wyrzucić a nie w jeziorku myć
a są takie? bom nie widziała jeszcze, jakem żywa....

Stary 2008-08-26, 21:50   #3160
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Cytat:
Napisane przez ikol_a Pokaż wiadomość
a są takie? bom nie widziała jeszcze, jakem żywa....
Som, som
No wiesz co????? Ty się jakimiś tam "językami" przejmujesz???? Tosz do cholery same swoje będą I jakoś nie zauważyłam przez ten dłuuugi czas coby my jakieś obrażalskie szczególnie były
A.... i pamiętam, że Ty po kilku % MUSISZ tańczyć Więc i pobalujemy
Już się nie mogę doczekać choć też trochę stracha mam

Stary 2008-08-26, 21:53   #3161
ikol_a
Zadomowienie

Cytat:
Som, som
No wiesz co????? Ty się jakimiś tam "językami" przejmujesz???? Tosz do cholery same swoje będą I jakoś nie zauważyłam przez ten dłuuugi czas coby my jakieś obrażalskie szczególnie były
A.... i pamiętam, że Ty po kilku % MUSISZ tańczyć Więc i pobalujemy
Już się nie mogę doczekać choć też trochę stracha mam
Alez Ty pamiętliwa bestia Ano muszę, ale to po większej ilości %. Teraz nawet do tej lampki winka słucham (dalej wiernie Maryli) - obecnie
http://pl.youtube.com/watch?v=l_Y4RY...eature=related
Akurat w temacie

A właśnie, moze wezmę odtwarzacz CD, ale łon stary i czasem głupieje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-26, 23:23   #3162
esti1984
Wtajemniczenie

Witojcie ino z gór wróciliśmy Byliśmy w Krakowie, Zakopanym, Szczawnicy, na Słowacji i oczywiście w Tatralandiipolecam

No i jestem Ciężko mi się zabrać za pisanie jak nie jestem w temacie. A Wy tak pięknie skrobiecie
Widzę że rozmawiacie o spotkaniu. Ale Wam dobrzeMy się bardzo wykosztowaliśmy: mój dwukrotny pobyt w Gdańsku, teraz góry.....odwieczny remont
Bardzo chciałabym przyjechać ale zapewne nie wypali. Czego bardzo żałuję. Róbcie mnóstwo zdjęć i wstawiajcie je tutaj
U Nas nic nowego
Rozmawiałam z Kamilą na gg i dowiedziałam się o nowych mamusiach
GRATULUJĘ ANGIE I LACHKASIale fajowo
A Aga i Dysia niedługo rodzą....ale ten czas leci

Ale chciałabym być na bieżąco

Zasypię Was fotkami troszkę. Żebyście o Nas nie zapomnieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1200728.JPG (58,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200729.JPG (63,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200731.JPG (54,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FIL350.JPG (136,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1210327.JPG (76,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1210308.JPG (66,8 KB, 21 załadowań)
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 23:26   #3163
esti1984
Wtajemniczenie

...............
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1200910.JPG (79,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200936.JPG (126,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1210237.JPG (78,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1210356.JPG (63,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200779.JPG (87,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200823.JPG (130,7 KB, 14 załadowań)
Stary 2008-08-26, 23:34   #3164
esti1984
Wtajemniczenie

c.d kraków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1200840.JPG (80,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200842.JPG (88,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200846.JPG (71,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200848.JPG (81,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200872.JPG (59,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FIL28.JPG (75,6 KB, 15 załadowań)
Stary 2008-08-26, 23:35   #3165
esti1984
Wtajemniczenie

..

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2008-08-27 o 21:10
Stary 2008-08-26, 23:36   #3166
esti1984
Wtajemniczenie

.............

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2008-08-27 o 21:08
Stary 2008-08-26, 23:37   #3167
esti1984
Wtajemniczenie

..

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2008-08-27 o 21:08
Stary 2008-08-27, 07:30   #3168
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

hej.

esti - wspaniale fotki, szkoda ze nie bedzie was w poznaniu, widac ze mieliscie swietne wakacje

ana - byloby super gdybys zostala na noc z nami, zreszta podejrzewam ze nie bedziesz miec wyjscia, jak bedzie trzeba to cie silą zatrzymamy, o my takie temperamentne jestesmy

jula - my tez cos ciufą przywieziemy, moze nie mieso i salatki, ale cos kupimy, a z tym grillem to moze na miejscu pomyslimy, i chlopaki skoczą do jakiegos sklepu i kupia prowiant, bo szkoda ze np. jesli bedzie lipna pogoda zeby sie jedzonko zmarnowalo, chociaz moja sasiadka jak chciala kielbase z grilla a padal deszcz to stala nad grillem z parasolem i grill byl

kieliszki plastikowe na winko widzialam, jak spotkam znowu to kupie

kurde powiem wam ze jak sobie pomysle ze juz za pare dni was zobacze to sie czuje jak przed pierwsza randka z moim irkiem, klucha w gardle, szybszy puls
a jak sie ciesze ze nasze dzieciaki beda mogly razem brykac, kto wie moze ich znajomosc przetrwa dlugie lata i kiedys zaloza wlasny wątek na forum ...
mam nadzieje ze moj wito bedzie grzeczny

strasznie sie zrobilam dla wita krzykata, nastapilo chyba jakies przemeczenie u mnie, bo wkurza mnie czesciej niz zwykle, tzn. ja sie zrobilam nerwowa, mam na to sposob, wychodze jak najwczesniej rano ide z nim do parku, wygania sie wybawi, wracajac robie zakupy, i jak przychodzimy do domu to jest padniety i idzie spac,

ikola-przydalaby sie jakas muzyka, kto wie moze i beda tance

a jeszcze co do grilla, to ta babka powiedziala irkowi ze jest miejsce na grilla ale trzeba miec wszystko swoje, to nie wiem co to znaczy??ze grilla tez trzeba miec ??moze by jeszcze raz tam zadzwonic i spytac o to ??

basiu - dasz rade i nie wkrecaj sie tak, jula dobrze napisala, ze te egzaminy sa po to zeby miec papier, i sie je zdaje , wiec spoko

ikola -moze jakis awansik cie czeka w pracy ?

jula - to ja nie bede brac czajnika, bede od was brac wrzatek, my dajemy witowi mleko wieczorem ok. 21.00 i rano ok. 8.00

ale namiszalam w tym poscie

_________________________ _________________________ ______________
edit:

idziemy na spacer, do pozniej

Edytowane przez Wisniowysad
Czas edycji: 2008-08-27 o 07:41 Powód: dopiska
Wisniowysad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 07:47   #3169
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Eloł!
ANA

Byłoby naprawdę Piknie gdybyś mogła przekimać się z nami i wrócić dopiero w niedzielę. Naciskać w tym temacie nie będę ale mam cichą nadzieję że dasz się namówić bo w sumie to Twój zlot .
Czy mamy przytargać tą kiszoną kapuchę. Pytam serio !
Jeszcze z Julą nie rozmawiałem ale tak w głowie magazynuję i zabierzemy na pewno:
Kawę rozpuszczalną i plutą, do tego ze 2 L mleczka w kartoniku, cukier, czajnik, piwka i ...

No i jeśli Ikola będzie miała Laptoka to przydałoby się aby każda z Was wzięła ze sobą Flesza/Pendriva/Memory Stick by zgrać dla siebie Foty .

Basienko
Wytrzymaj jeszcze troszkę z tym wkuwaniem. W przyszły weekend odbijesz sobie te wszystkie stresująco - męczące dni.
Dużo siłufów Ci ślę

Ikola
ale również o sposób przekazywania innych informacji, tym bardziej po użyciu niewielkiej ilości alkoholu (zupełnie jest to nieproporcjonalne). Miewam tez bezpośredni dowcip i....ehhhhh, w sumie znacie mnie nie od dziś, więc chyba dacie radę

Witam w śród "swoich"
Z tego co się znamy to myślę że "dogadamy się" w 5 minut .

Czarinko
Oby deprecha szybka minęła.
Może jak coś napiszesz do się "odblokujesz" choć troszkę i dalej jakoś to pójdzie

Esti
Zaraz dokładnie pooglądam foty ale już widzę że wypady mieliście bardzo udane.

Wisienko
kurde powiem wam ze jak sobie pomysle ze juz za pare dni was zobacze to sie czuje jak przed pierwsza randka z moim irkiem, klucha w gardle, szybszy puls

Ściskam Ciotkę Wisienkę mocno. Się tak nie stresuj, wszystko będzie dobrze.
No może kilka łez wzruszenia popłynie a potem już już tylko gadanie , gadanie ,gadanie , babskie pogaduchy

a jeszcze co do grilla, to ta babka powiedziala irkowi ze jest miejsce na grilla ale trzeba miec wszystko swoje, to nie wiem co to znaczy?

To znaczy że jest miejsce ale opał i żarełko trzeba mieć swoje.

Edytowane przez Hadżi
Czas edycji: 2008-08-27 o 08:14
Hadżi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-27, 09:26   #3170
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Esti super zdjęcia Julcia na niektórych to jak zaawansowany przedszkolaczek już wygląda

Marta nasz czajnik jest do Waszej dyspozycji My Misiowi mleko dajemy około 20 i 23 także nie wejdziemy sobie w paradę

Stary 2008-08-27, 10:31   #3171
Kamilanet
BAN stały

Cytat:
Kamilka obejrzałam Wasze zdjęcia i jestem zauroczona Wami Fajna z Was rodzinka A to zdjęcie, na którym "raczkujesz" jest najlepsiejsze
A czemu Was w Poznaniu nie będzie? (chyba, że mi umknęło, że będziecie). Pisałaś tylko coś o łączeniu przez net. A może przyjedziecie?
Fotogrametria i Geodezja zamówione. Wielkie dzięki dla Was
dziękujemy

U nas główną rolę odgrywa czas - jak uda się pewne rzeczy poprzesuwać to będziemy, a póxniej kasa - trochę spłukaliśmy się na budowie.
Stary 2008-08-27, 11:18   #3172
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Dzien dobry!

Kamilko,moze jednak sie uda i bedzie,byloby super!!!

Marta,dzieki za nr telefonu.Ja tez mam stresa przed spotkaniem ale to nie taki typowy stres,nerwy...tylko tak jakby trema i w ogole podekscytowanie jak to bedzie.Doczekac sie juz nie moge.

Kochani,ja z tym moim zostaniem na noc to narazie nic nie obiecuje.Dopiero jak bede w Polsce to na sto procent sie okaze czy bede mogla zostac czy tez nie,wiec prosze nie robcie sobie na dzien dzisiejszy wielkich nadziei.Ja bardzo bym chciala...no zobaczymy.

Esti,fotki przesliczne,Julka,Ty i Siostra powalacie na kolana-sliczne z Was dziewczyny! Wielka szkoda,ze nie dacie rady przyjechac do Poznania

Hadzi,bardzo dziekuje za pamiec i dobre checiale daj Ty sobie spokoj z ta kiszona kapucha,gdzie tam bedziesz kapuste wiozl.Ja przypuszczam,ze zaraz jak tylko wlece do Polski to sie w kapustke obkupie i najem do syta (co by mi starczylo znowu na pare lat).A takie pomieszanie kapusty z browarkiem mogloby sie nieciekawie dla mnie skonczyc wiec lepiej nie ryzykowac

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 11:37   #3173
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Ana
tylko tak jakby trema

O, patrzcie, następna po Wisience co się boi ale i ekscytuje .
Rozumiem podniecenie bo chyba każdemu się udziela ale myślę że to odbędzie się
tak jak wizyta u Synty. Przyjechaliśmy, przywitaliśmy się po pięciu minutach rozmawialiśmy luźno jakbyśmy się znali od urodzenia .

Doczekac sie juz nie moge.
Nie tylko Ty, Laluchna, nie tylko Ty

wiec prosze nie robcie sobie na dzien dzisiejszy wielkich nadziei.Ja bardzo bym chciala...no zobaczymy.
OK
Ja przypuszczam,ze zaraz jak tylko wlece do Polski to sie w kapustke obkupie i najem do syta

Aha, no w sumie masz racjęale zapytać musiałem

Stary 2008-08-27, 12:56   #3174
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

wlasnie wito sobie usnął, wiec mam chwile

wpadlam doniesc ze kupilam dzis nianie elektroniczną, uzywaną, za 15zl, tak wiec madziaO - dzieki za checi mamy juz swoją, wiec wezmiemy ją

zaraz zabieram sie za obiad, bo juz dzis puscilam 4-tą pralke prania, ledwo pomiescilam zeby porozwieszac wszystko, ale w koncu mam pusty kosz na pranie, a to wyczyn, uwierzcie mi, ostatnio ten kosz byl pusty jak urodzilam wita i moja mama przejela nadz dom na tydzien, prala jak szalona i poprala wszystko, o niektorych ciuchach, to nawet zapomnialam ze je mam, co najlepiej dowodzi temu ze mam ich za duzo ech...
a przed chwila bylam u irka babci (dom obok) i wzielam tez jej posciel do prania bo babinka nie ma automatu, to niech moj jej wypierze

spadam obierac ziemniory

do pozniej
Wisniowysad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 13:58   #3175
Kamilanet
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wisniowysad Pokaż wiadomość
wpadlam doniesc ze kupilam dzis nianie elektroniczną, uzywaną, za 15zl, tak wiec madziaO - dzieki za checi mamy juz swoją, wiec wezmiemy ją

a przed chwila bylam u irka babci (dom obok) i wzielam tez jej posciel do prania bo babinka nie ma automatu, to niech moj jej wypierze

dobra z ciebie kobieta - poważnie

co do niani - cena standardowo mnie powaliła
Stary 2008-08-27, 14:04   #3176
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

przeczytalam niemalze wszystko ale nie odpisze wszystkim bo czasu mam malo bo musze robic salatke na obiad

mam wam tyle do powiedzenia i taki metlik w glowie bo musze sie spieszyc...co do spotkania to ja dzis stwierdzolam,po klotni,ze przyjade sama,bardzo bylo by mi milo gdybym miala pokoj z Ana,i dzieciaczki lepiej by sie poznaly...wspolna noc razem w takim wieku

ikolka jak mam to samo z tym pyskiemmam czasami dziwne zarty i czasem sie martwie czy mnie ludzie dobrze rozumieja,tez jestem bezposredna i...co tu krycproste ze mnie dziewczewiec w razie co wybaczcie

co so alkoholu ja pijam wszystko wiem,wiem jak to zabrzmialo,jedyne czego nie lubie to whisky i koniaki wszelkie.glowe mam raczej mocna.mieszac alkohole tez moge bez zadnych pozniejszych "eksplozji gastrycznych" i boli glowy
...no to sobie zrobilam autoreklame ze hej
poprosze 4 browki 0,7.moze byc żubr,albo lech,ogolnie wsio mi jedno

zaraz dokoncze

na weselu bylo bardzo fajnie,nie liczas stresow i klotni przed weselem...
na godz 9 mialam fryzjera,o 8 dzwoni tesciowa i mowi zebysmy byli u nich-40 km drogi-tak okolo godz 12.ja w szoku bo zmiana planow i nikt nie wie po co mamy tam jechac.pierwotny plan byl taki ze rafala siostra z facetem mieli po nas zajechac jak juz wyrusza po drodze a oni sobie wymyslili,moj tesc za***isty znaczy,ze mi may nadrobic razem 70 km bo oni nie mogli nadrobic 10no wkurzylam sie jak nie wiem co jak juz tam dotarlismy.a przez tel nie powiedzili dokladnie po co mamy przyjezdzac.myslalam ze oni chca jechac naszym fordem z bratem i siotra rafala jesza i ze poprostu pojedziemy na 2 samochody a pojechalismy w koncu na 3 bo oni maja 2 osobowe.no niewazne.Tati nie dojadla bo wszystko na szybkiego,ja fryzure mialam do doopy,polowy rzeczy nie wzielam bo pakowalam wszystko na szybko.i w koncu pojechalismy tam tylko po to zeby sie przebraci to tez na szybko.a co do czego sie okazalo to tescie wyjechali wczesniej od siebie z domu do musieli zajechac jeszcze do reala i do bankomatu,ktory jest 3 km od naszego domu!!!!no czaicie to w ogole??????my nadrabialismy 70 bo oni nie mogli paru km do nas przejechac.i jezszce 2 godz w plecy!co za duren z tego tescia,wybaczcie ale nawet jak o tym wspominam to mi cisnienie skacze...nie wspomne juz o tym ze Tati ma ta chorabe lokomocyjna.w drodze do Ełku troche pospala,pozniej marudzila,wzielam ja na rece z fotelika a zatrzymac sie na dluzej juz nie moglismy bo czasu nie bylo i tak zajechalismy akurat na sama 17 na slub pod kosciol...w trasie Tati 2 razy zwrocila cale sniadanie...
zamiast do kosciola poszlismy z rafalem nakarmic Tatisie na plac zabaw.Tati kradla balony "ba" z samochodow.

dobra ide na obiad

zaraz dokoncze

"...Jak dzieci są malutkie to rodzice z miłości chcą je zjeść...a jak dorosną to żałują, że tego nie zrobili..."

ALBUMY
TATIANY
https://wizaz.pl/forum/album.php?u=104100

Edytowane przez madziaMADZIA
Czas edycji: 2008-08-27 o 14:44
madziaMADZIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 15:53   #3177
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

my pijemy wlasnie nan junior glownie waniliowe ale czasem inne-z miodem lub z kleikiem,tati nie ma problemow z kupka.robi raz dziennie rano jak wstanie.czasem zrobi jednego gluta czasem nawet tak luzno ale nie bobki,no chyba ze owocow malo je i zje czekolade to wtedy tak
Tati pije kaszke rano i wieczorem,czasem i w dzien dostanie.robie jej z deserkiem,z biszkoptem
na noc i rano dostaje tez z kaszka i z jogurtem 220.120 wody+mleko,3 miarki kaszki i reszta jogurt lub danio waniliowe

szczoteczke mamy teraz taka zwykla dla dzieci 0-2lat.a paste 0-6 lat.wczesniej mialam taka 0-2 i tamta byla lepsza a ta teraz jest dla tati za mocna.mamy chyba colgatewczesnie jsza szczoteczke tatisia wygryzla...

zapomnialam dodac-droga powrotna z wesela byla soper.Tati przespala 3 godziny i przez nastepne pol godz byla grzeczna
na weselu wybawilam sie juz dawno nie.rafal co prawda zmyl sie ok 24ale wybaczylam mu bo usiadl kolo kolegi 2 razy wiekszego od siebie jak poszlam usypiac Tatisie.ale i dobrze.ja do pokoju zawitalam o 4a Tati 7.40 pobodka: a wlasnie na pocztku wesela okazalo sie za nie mamy zarezerwowanego pokoju a prosilismy o to.na szczescie recepsjonistka znalala pokoj na samej gorze gdzie nic nie bylo slychac i to byl pokoj akurat nad sala wiec niania nam dzialala
zarelko bylo wysminite ale niestety nie mialam czasu go jesc

a na sptkanie z dziewczynami nie moglam dojechac bo nie mielismy swojego samochodu,a na pocztku mieli nim jechac tescie,no a wyszlo inaczeja nie chcielismy pozyczac.hotel byl super,

zmienilam sobie fryzuremoze na wieczor jeszcze pofarbuje,tak na zlosc rafalowi za to ze bez mojej wiedzy zgodzil sie na pozyczenie aparatu bo tescie na wycieczke do bulgarii jada jutro.a juz 1 aparat nam zalatwili.kamere nich sobie biora ale nie aparat.wiem zolza ze mnie ale oni wracaja w czwartek wieczorem i jeszcze na poznan nie odzyskam i co???

poza tym tesc dzwonil niedawno i prosil zebysmy pojechgali im chalupy i samochodow popilnowali na czas wyjazu.wcale mi sie widzi to bo bede siedziec cale dnie sama z Tati.gdyby nie Hakus,koty i rybki to bysmy nie jechali.

mam @...dobrze ze po weselu.foty pozniej,wieczorem, w ogole mamy malo fotek i takie byle jakie

Tati mowi "kot" ale tak smiesznie,po pawlakowemu,tak bardziej "kłot"
i "mama-mija" a wczoraj spytalam sie "tati a kto jest zołza?" a ona mowi "mama...."i tak 3 razy....wiec to nie przypadek:rolleyes :juz w ogole taka jest kumata i myslaca,wszystko wykabluje,wszystko powie co chce.
na piłkę mowi "kija",pokazuje kto jest ble a kto wrrrr (czytajdglos warczacy jak sie sciska kogos bo sie go kocha)przeslodka jest.ale niedlugo sie sami przekoncie

dobra spadam na dwor z Tati bo siedze tu na wizazu caly dzienale tyle was nie "widzialam"

"...Jak dzieci są malutkie to rodzice z miłości chcą je zjeść...a jak dorosną to żałują, że tego nie zrobili..."

ALBUMY
TATIANY
Stary 2008-08-27, 16:36   #3178
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Ja na razie na chwilę Moja siostra przyjechała, to przypilnuje Miski, a ja troche sie pouczę

Karol był dzisiaj z Małą na szczepieniu. Ten klocuch mój waży 14,2 kg i ma 89 cm. Baba mi rośnie, ze hej Jest powyzej 97 centyla, takze chyba musze sie zastanowić poważnie nad jej dieta, bo boje sie, zeby nie była grubaskiem (a mozliwe, bo tatuś niczego sobie ) Ponoc lekarka nic nie mówiła, ze to za dużo, nie wiem

Do poźniej

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 17:59   #3179
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Madzia,Ty to jestes niemozliwa; Twoje opisy powalaja!
Tesciowie bardzo dziwni ludzie,tak Was uganiali a na koncu i tak prawie pod Waszym domem wyladowaliscie echhhh...Najwazniejsze,ze wybawilas sie na weselu i ze jestes zadowolona.No i Tatunie musze pochwalic,ze ladnie spala i dala sie Wam wyszalec
Czekam zatem na fotki z wesela i w nowej fryzurce.
Co do domku,to ja tez bym BARDZO chciala ale narazie to nic pewnego,takie tylko moje ciche plany,ktore z pewnoscia (jak znam zycie) w ostatnim momencie cos pokrzyzuje

Basiu,rzeczywiscie klocus z Emi 14kg...a co Emilka je w ciagu dnia,ze tak ladnie przybiera? Napisz prosze co i w jakich ilosciach,bo ja na Iska to juz sil ostatnio nie mam.Nie chce jesc obiadow,podziamdzia pare lyzeczek i koniec.Juz nie wiem co wymyslac do jedzenia...jednego dnia zrobie cos co bardzo ladnie zje,a innego dnia ta sama potrawa jest bleeee.Normalnie rece opadaja.Niejadek straszny sie z Niego zrobil,mam nadzieje,ze to wina idacych zebow i ze wkrotce minie,bo inaczej sie wykoncze.

Marta,Ty to masz farta-niania za 15zl,super! U mnie tez juz od daaaaawna nie widac dna kosza na brudne ciuchy i pewnie jeszcze dlugo nie bedzie widac

Isiu chyba ma uczulenie na winogrona,bo po dwukrotnym podaniu (w odstepie tygodnia) nastepnego dnia po podaniu wysypalo mu raczki,od dloni po lokcie-takie drobne krosteczki.Tylko w tym miejscu i pare krosteczek na brodzie.Nie wiem czy to mozliwe zeby byl uczulony na winogrono?

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 19:34   #3180
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

faktycznie Ana to dziwne ze Isio by mial na winogrona uczulenie.one sa malo alergiczne

ALBUMY
TATIANY
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości