..::Dieta Plaż Południowych - część V ::.. - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-26, 19:19   #4201
Marzeniatko
Zakorzenienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..

Cytat:
Napisane przez asi_ula Pokaż wiadomość
Marzenko jak Ty ślicznie wyglądasz !!! Nie poznają Cię w tej szkole
Oby, oby.

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
marzeniatko super fryzurka i tak masz dlugie wlosy to jakie dlugasne mialas wczesniej?
Dziękuję! Wcześniej miałam za łopatki

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 19:25   #4202
Kaszkiecik Lover
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Domi22 Pokaż wiadomość
Kaszkiecik długo Cie tu nie widziałam ciekawe, co piszesz o tym skakaniu na pilce...mowisz, ze zaskwasy miałas na udach...hmm...a ja wlasnie szukam czegos skutecznego na uda
Właśnie się zdziwiłam, że po skakaniu na piłce mogę zakwasy mieć Ale dla mnie to dobrze, bo wiem, że ćwiczenia coś dają... No i musiałam znaleźć coś zamiennego do HH, bo nie chcę mieć aż tak umięśnionych górnych partii brzucha...

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
aaa, moge wam pokazac jak sie pod koniec wakacji roztylam. ale opalenizna troszke wyszczupla optycznie
ku przestrodze, zeby nie grzeszyc! bo bedzie tak jak ze mna
Ja uważam, że na tym zdjęciu bardzo ładnie, szczuplutko wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Nedda Pokaż wiadomość
Co do tych plamien...Bierzesz moze tabletki anty?One czasem je powodują...A co do piłki to powinnas miec jeszcze zakwasy w brzuchu bo dobrze by bylo skaczac spinac miesnie brzuchola A co do cwiczen to mozesz wzmacniac dolne partie miesni brzucha takze przy uzyciu pilki-Kladąc sie na niej na plecach-kolana ugiete-cale stopy na podlodze-wykonywac klasyczne brzuszki proste i skosne.

Ja też sie ciesze Kaszkieciku ze jestes
Odnośnie tych plamień, to może dlatego, że jeszcze chyba nieregularny @ mam Bo miesiączkuję dopiero drugi rok, a tabletek anty nie biorę Poczekam, może się ustabilizuje...
I dzieki za pomysł na te ćwiczenia z piłką

Cytat:
Specjalnie dla Kaszkiecika i Domi zainspirowalyscie mnie jako przyszlego instruktora :P i znalazlam bardzo fajne cwiczenia z pilka ze zdjeciami i dokladnymi opisami.

http://www.sdw.pl/arch.php?archid=k001&page=1
No właśnie wydawało mi się, że Ty się trochę na tym znasz... bo jeszcze pamiętam, jak mnie instruowałaś, gdy zaczynałam SB To ja się biorę za te ćwiczonka, dzięki wielkie!

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
A ja dziewuszki jak mówiłam, byłam u fryzjera. I w przeciwieństwie do Cykady od razu Wam zdjęcia wstawię (załącznik, welcome ). A właśnie apropopos Cykada wstaw zdjęcia, wstaw I chciałam Wam powiedzieć, że małego szoka miałam jak ściełam włosy, bo sporo wycieniowanego miałam i takie nagle "jajks, gdzie moje długie włosy" Ale zmiana całkowita, w sumie sama na początku siebie nie poznałam w lustrze. Ahh, głupek ze mnie, wieeem
Aaa! I jeszcze jedno. Ważyłam się dzisiaj. I już jest na wadze 70kg, a mam jeszcze @, więc może wcale nie przytyłam i będzie to moje 68.
ślicznie Ci w tej fryzurce, tak inaczej Po prostu super!
I na pewno pojawi się na wadze to 68! Trzymam kciuki

Wiecie co? Naszła mnie ochota na takie batoniki z różnych ziaren... Znalazłam takowy przepis:
Składniki:
397 g mleka zagęszczonego słodzonego (ja dałabym niesłodzone, też podobno można)
250 g płatków owsianych górskich
75 g wiórków kokosowych
100 g suszonej żurawiny (nie dam, bo jak patrzyłam, to ma cukier taka z torebki)
125 g mieszanki nasion (pestki słonecznika, dyni, sezam, siemie)
125 g niesolonych fistaszków
Przepis:
Mleko skondensowane podgrzać w garnuszku, ale nie do zagotowania. W misce wymieszać wszystkie suche składniki, dolać ciepłego mleka, dobrze wymieszać. Formę o wymiarach 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na to wyłożyć przygotowaną mieszankę, wyrównać powierzchnię. W zależności od tego, jakie lubi się batony można masę lekko ugnieść: bez tego dla mnie były zbyt miękkie. Ale też nie ugniatać masy na siłę, bo wtedy zrobią się kamyczki, nie batony. Piec ok. 1 godziny w temperaturze 130oC. Po wyjęciu i przestudzeniu pokroić na 16 prostokątnych batoników.

Jak sądzicie, da radę? Jedynie trochę przeraża mnie mleko skondensowane, ono ma 17% tł. Tak na jakiś czas może być, nie?
Kaszkiecik Lover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 19:32   #4203
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaszkiecik Lover Pokaż wiadomość
Właśnie się zdziwiłam, że po skakaniu na piłce mogę zakwasy mieć Ale dla mnie to dobrze, bo wiem, że ćwiczenia coś dają... No i musiałam znaleźć coś zamiennego do HH, bo nie chcę mieć aż tak umięśnionych górnych partii brzucha...

a nie cwiczysz czegos oprucz hh?bo ja to myslalam ze od tego miesnie sie nie robia na brzuchu a juz napewno nie na gorze
a na tej pilce to jak skakalas?na zwyklej do pilatesu czy takiej co dzieci skacza "z rogami"i na rozszerzonych nogach czy zlaczonych?bo ja tez czesto sobie skacze ale raczej to jak na niej siedze przed kompem hehe i nie dlugo wiec zakwasow nie mam
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 20:10   #4204
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Cytat:
anetuniaa ale przeciez z dodatkowych kcal na 1 fazie dozwolone jest az 75 [chyba ze to mi sie przysnilo hehe]wiec nie masz co sie martwic tymi dropsami
marzeniatko super fryzurka i tak masz dlugie wlosy to jakie dlugasne mialas wczesniej?
Pocieszyłaś mnie bo mi depresja mineła po tych dropsach
Stary 2008-08-26, 20:17   #4205
Domi22
Rozeznanie

Marzenko, fryzurka super
Anetunia jak masz ochote na jakies cukierki to sa takie chyba z Alpenlibe z czekolada bez cukru...
2 dzien fazy I zaliczam do udanych

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Domi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 20:18   #4206
Marzeniatko
Zakorzenienie

A ja się dzisiaj zobaczyłam w odbiciu i powiedziałam "eee, laska" Jestem zadowolona, a jak!

B L O G

Stary 2008-08-26, 20:21   #4207
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

no dobra moja nowa fryzura i Bazyl na dokladke to juz wiecie jak wygladam
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 20:22   #4208
Domi22
Rozeznanie

Cytat:
A ja się dzisiaj zobaczyłam w odbiciu i powiedziałam "eee, laska" Jestem zadowolona, a jak!
No to super Marzenko Bo najwazniejsze to samoakceptacja
Ja w sumie ostatnio patrzac w lustro usmiecham sie, wiec jest dobrze (choc wiadomo do idealu daleko.......) uda nadal grube, ale jakies miesnie sie fajnie wyrobily Nie moge doczekac sie soboty albo poniedziałku, bo mam nadzieje, ze jakies kg poleca...

Edit: Cykado bardzo ładnie wygladasz I figurke z tego, co widac tez masz super

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Domi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 20:27   #4209
Marzeniatko
Zakorzenienie

Domi pewnie, że Cykada ma śliczną figurkę ona już na utrzymaniu

A Cykado ślicznie wyglądasz! Piękna kobieta z Ciebie.

B L O G

Stary 2008-08-26, 20:37   #4210
Konto usunięte

Dzieki dziewczyny W orginale fryzura ma dłuższy przód, który najlepiej wygląda wyprostowany. Wlosy zdarzyly sie juz pofalować więc wyladowały za uszami
Tak teraz patrze na to ostatnie zdjecie: Bazyl wyglada na nim jak lalka
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 20:38   #4211
Majka232
Zakorzenienie

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8762006]no dobra moja nowa fryzura i Bazyl na dokladke to juz wiecie jak wygladam[/quote]

Miło Cię zobaczyć
Fajna fryzurka, a Ty jaka szczuplutka
Stary 2008-08-26, 21:02   #4212
zielonamorelka
Zakorzenienie

no cykada jaka ty piekna kobieta jestes a figurka jaka slicznaa ta fryzurka ci naprawde pasuje poprostu slicznie
marzenka i tak trzymac ja tez sie do lustra smieje bo wtedy lepiej wygladam hihi no a poza tym wszystkie lustra w domu mam takie ze widze najwyzej od pasa w gore hihi wiec nog nie zobacze i moze dlatego sie jeszcze nie zalamalam
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2008-08-26, 21:02   #4213
Konto usunięte

Dzieki Majka i Morelka, co do mojej figury to z góry jestem zadowolona, gorzej z udami, ale taka najwyrazniej moja uroda
Stary 2008-08-26, 21:49   #4214
Kaszkiecik Lover
Raczkowanie

Cytat:
a nie cwiczysz czegos oprucz hh?bo ja to myslalam ze od tego miesnie sie nie robia na brzuchu a juz napewno nie na gorze
a na tej pilce to jak skakalas?na zwyklej do pilatesu czy takiej co dzieci skacza "z rogami"i na rozszerzonych nogach czy zlaczonych?bo ja tez czesto sobie skacze ale raczej to jak na niej siedze przed kompem hehe i nie dlugo wiec zakwasow nie mam
No czasami oprócz HH robię brzuszki, ale to rzadko, bo mi się już nie chce No i codziennie długie spacery. Od HH rozbudowały mi się mięśnie pod stanikiem, czyli górna partia brzucha chyba... Wcześniej miałam tam tłuszczyk, teraz jest twarde, czyli mięśnie Na piłce skaczę tak, żeby mięśnie na udach czuć Nogi mam złączone w udach, ale im niżej, tym szerzej je rozstawiam... Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale trochę boli po paru minutach skakania Co paręnaście min robię sobie "przerwę" i rozłączam je na chwilkę (cały czas skacząc). Używam takiej zwykłej piłki do skakania dla dzieci z rogami (ja tych rogów nie używam, ręce raz trzymam w górze, raz podpieram boki, czasami nimi macham, zależy w jakim stopniu mnie energia rozpiera) Bo skaczę dość "intensywnie" i energicznie... Dziś dosłownie mnie nosiło, gdy puściłam głośniej muzykę i prócz skakania sobie potańczyłam jakieś wygibasy Siostra stwierdziła, że mieszka w domu z wariatką i jeżeli się nie uspokoję, to będzie mnie pokazywać ludziom (coś na zasadzie zoo...) Ale ja skakałam i tańczyłam i biegałam po pokoju dopóki miałam siłę... Teraz ledwo na nogach stoję

Cytat:
Napisane przez Domi22 Pokaż wiadomość
..2 dzien fazy I zaliczam do udanych
Gratki! Przeszłabym i ja na I fazę, ale chyba nie wytrzymałabym bez owsianki i owoców

Cytat:
I o to właśnie chodzi! Trzymaj tak dalej, to jest najważniejsze!

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8762006]no dobra moja nowa fryzura i Bazyl na dokladke to juz wiecie jak wygladam[/quote]
Boskie włoski i figurka i wogóle ślicznie!

A mi się pieką w piekarniku te batoniki, co wrzuciłam przepis Taki sobie prezent jutro zrobię, zamiast tortu, a co!
Lecem oglądać Monka, może jeszcze zajrzę później! Buziaki
Stary 2008-08-26, 22:17   #4215
Marzeniatko
Zakorzenienie

Dzie sią syscy?

B L O G

Stary 2008-08-26, 22:26   #4216
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzie sią syscy?
ja jestem ja jestem melduje sie
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2008-08-26, 22:30   #4217
Nedda
Zadomowienie

Cytat:
No czasami oprócz HH robię brzuszki, ale to rzadko, bo mi się już nie chce No i codziennie długie spacery. Od HH rozbudowały mi się mięśnie pod stanikiem, czyli górna partia brzucha chyba... Wcześniej miałam tam tłuszczyk, teraz jest twarde, czyli mięśnie Na piłce skaczę tak, żeby mięśnie na udach czuć Nogi mam złączone w udach, ale im niżej, tym szerzej je rozstawiam... Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale trochę boli po paru minutach skakania Co paręnaście min robię sobie "przerwę" i rozłączam je na chwilkę (cały czas skacząc). Używam takiej zwykłej piłki do skakania dla dzieci z rogami (ja tych rogów nie używam, ręce raz trzymam w górze, raz podpieram boki, czasami nimi macham, zależy w jakim stopniu mnie energia rozpiera) Bo skaczę dość "intensywnie" i energicznie... Dziś dosłownie mnie nosiło, gdy puściłam głośniej muzykę i prócz skakania sobie potańczyłam jakieś wygibasy Siostra stwierdziła, że mieszka w domu z wariatką i jeżeli się nie uspokoję, to będzie mnie pokazywać ludziom (coś na zasadzie zoo...) Ale ja skakałam i tańczyłam i biegałam po pokoju dopóki miałam siłę... Teraz ledwo na nogach stoję
Miesnie pod stanikiem...Pod stanikiem to ja mam żebra...Ale wiedziona moje dociekliwoscia zalaczam rysunek dokladnie objasniajacy podzial miesni brzucha

Marzenkaja jestem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg miesnie.jpg (66,0 KB, 8 załadowań)

Nedda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 22:41   #4218
Marzeniatko
Zakorzenienie

No to ja się cieszę, że jesteście.
Nedda ja tak patrzę w Twój podpis i Ty chudzielec normalnie jesteś! Boże, jak ja bym chciała takie wymiary.

B L O G

Stary 2008-08-26, 22:45   #4219
Nedda
Zadomowienie

Cytat:
No to ja się cieszę, że jesteście.
Nedda ja tak patrzę w Twój podpis i Ty chudzielec normalnie jesteś! Boże, jak ja bym chciała takie wymiary.
Co do tego chudzielca to ja bym polemizowala Do chudzielca jeszcze sporo brak...Juz nie moge sie doczekac powrotu do Was na plaze...Narazie nie spie i denerwuje sie zbizajaca sesja i pokazem...Bleee...

Stary 2008-08-26, 22:49   #4220
zielonamorelka
Zakorzenienie

a mnie juz niema hihi odmeldowuje sie ide sie pluskac w wannie i do lozeczka dobranoc
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2008-08-26, 22:50   #4221
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tego chudzielca to ja bym polemizowala Do chudzielca jeszcze sporo brak...Juz nie moge sie doczekac powrotu do Was na plaze...Narazie nie spie i denerwuje sie zbizajaca sesja i pokazem...Bleee...
Nie martw się a wymiary,aahh też takie chcę. Mnie od nich dzieli w sumie jakieś, mhm.. 25 cm

B L O G

Stary 2008-08-26, 23:00   #4222
Nedda
Zadomowienie

Cytat:
Nie martw się a wymiary,aahh też takie chcę. Mnie od nich dzieli w sumie jakieś, mhm.. 25 cm
Bardzo sie staram ale narazie srednio to widze Kocie osiagnelas juz tak wiele,że napewno mozesz osiagnac wszsytko masz silna wole i rosadek ktorej nie jedna dorosla kobitka moze Ci zazdroscic...Dla takiej osobki pare cm to nie problem.Jesli tylko zechcesz zgubisz
"Małymi kroczkami,dogonimy marzenia..."

Stary 2008-08-26, 23:05   #4223
Kaszkiecik Lover
Raczkowanie

Ja juz jestem ale wybieram się spać
Nedda źle się wyraziłam - miałam na myśli partie poniżej stanika a powyżej pępka, a na podstawie tej fotki, to będzie chyba mięsień brzucha prosty Jakoś tak, w każdym razie ja potraktowałam to jeszcze jako brzuch... lepiej zamieszczę przykładowe zdjęcie, hihi Jakby co, to wybaczcie błąd
P.S. Oj, podoba mi się taka figura...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hihi.jpg (34,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2008-08-26, 23:06   #4224
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo sie staram ale narazie srednio to widze Kocie osiagnelas juz tak wiele,że napewno mozesz osiagnac wszsytko masz silna wole i rosadek ktorej nie jedna dorosla kobitka moze Ci zazdroscic...Dla takiej osobki pare cm to nie problem.Jesli tylko zechcesz zgubisz
"Małymi kroczkami,dogonimy marzenia..."
Jajksik.. ale mi się komplemenciory trafiły. Dziękuję
Apropopo osiągania efektów itd. to ja po wczorajszej Tamilee Web i hh dzisiaj nie mogę się gibać na boki. Tamilee Web sobie odpuściłam, ale oczywiście hh był aa, bolą boczki, to chyba się spalają.

A dziewczynki, ja tak wywalę jak głupia. Znacie jakiś domowy sposób na przyspieszenie wzrostu paznokci?

edit:
Kaszkieciku jaka babka z Twojego załącznika lalka barbi. Na moje oko to mięsień górny brzucha

B L O G

Stary 2008-08-26, 23:18   #4225
Kaszkiecik Lover
Raczkowanie

Cytat:
Jajksik.. ale mi się komplemenciory trafiły. Dziękuję
Apropopo osiągania efektów itd. to ja po wczorajszej Tamilee Web i hh dzisiaj nie mogę się gibać na boki. Tamilee Web sobie odpuściłam, ale oczywiście hh był aa, bolą boczki, to chyba się spalają.

A dziewczynki, ja tak wywalę jak głupia. Znacie jakiś domowy sposób na przyspieszenie wzrostu paznokci?

edit:
Kaszkieciku jaka babka z Twojego załącznika lalka barbi. Na moje oko to mięsień górny brzucha
No wiem, że jak barbie, ale cóż, ta pierwsza mi w googlach wyskoczyła Mimo to figura (albo chociaż jej zarys) to mi się marzy...
O! Ja też chcę poznać tajemną recepturę na wzrost paznokci , bo ścięłam i żałuję... Kocham długie pazurki!!!
Hmmm... a na czym polegają ćwiczenia Tamilee Web? Może się skuszę, czy coś
Stary 2008-08-26, 23:20   #4226
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
No wiem, że jak barbie, ale cóż, ta pierwsza mi w googlach wyskoczyła Mimo to figura (albo chociaż jej zarys) to mi się marzy...
O! Ja też chcę poznać tajemną recepturę na wzrost paznokci , bo ścięłam i żałuję... Kocham długie pazurki!!!
Hmmm... a na czym polegają ćwiczenia Tamilee Web? Może się skuszę, czy coś
Słoneczko Tamilee Web wydała taką serię "Ja chcę.." i masz tam:
- brzuch
- pośladki
- ręce
- nogi
- ciało

i ja robiłam sobie na brzuch Takie filmiki z ćwiczeniami, po 30 minut

B L O G

Stary 2008-08-26, 23:24   #4227
Kaszkiecik Lover
Raczkowanie

Cytat:
Słoneczko Tamilee Web wydała taką serię "Ja chcę.." i masz tam:
- brzuch
- pośladki
- ręce
- nogi
- ciało

i ja robiłam sobie na brzuch Takie filmiki z ćwiczeniami, po 30 minut
O! Już znalazłam A ciekawe te ćwiczenia są? Niestety się szybko nudzę, więc chętnie urozmaicę HH i piłkę
Stary 2008-08-26, 23:30   #4228
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
O! Już znalazłam A ciekawe te ćwiczenia są? Niestety się szybko nudzę, więc chętnie urozmaicę HH i piłkę
No jak ćwiczenia :PP

B L O G

Stary 2008-08-26, 23:36   #4229
Kaszkiecik Lover
Raczkowanie

Cytat:
No jak ćwiczenia :PP
No nic, ale i tak spróbuję Najwyżej będę sobie coś ewentualnie urozmaicać
Stary 2008-08-26, 23:43   #4230
Marzeniatko
Zakorzenienie

A ja jutro znowu mam dużo łażenia
Od rana muszę posprzątać w domku, później na szybkie zakupy. Następnie do Gustpola (aah, uwielbiam kupować papiernicze rzeczy! ! mam na tym punkcie fioła :P jak kiedyś jeden koleś zapytał się mnie co ma mi kupić, to kazałam mu kupić bajerancki długopis to chyba już mania, nie? ), ale dalej.. później muszę lecieć do apetyki po to Deco, na solarkę wpadnę i się wypytam babeczki co i jak i przylezę do Was

B L O G

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości