|
|
#2941 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2020
Cytat:
Cytat:
Hej Imię dla chłopaka wybrane od czasu pierwszej ciąży, ale raczej będzie dziewczynka i tu problem bo imię męża średnio mi się podoba a już wogóle nie pasuje do nazwiska, no, ale pierwsza córka jest tak jak ja zawsze marzyłam ![]() Fajne podejście lekarza w tej sytuacji kontrola cytologia może poczekać no chyba, że ktoś się intensywnie leczy, ale jak ktoś kontrolnie to myśle, ze ze spokojem może początek kilka tygodni. |
||
|
|
|
#2942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak to pewnie bym się zastanowiła jednak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak to pewnie bym się zastanowiła jednak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2944 |
|
Raczkowanie
|
My zamówiliśmy łóżeczko drewniane z szufladą z Darland. Przez pół roku będzie z nami w sypialni a później przeniesiemy do pokoju dziecka. A na dzień do salonu myśleliśmy o leżaczku lub huśtawce, ale nie wiem czy dzieci w nich śpią. A co myślicie o monitorze oddechu?
|
|
|
|
#2945 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam dwa łóżeczka przy synku, jedno turystyczne było w salonie, a drugie drewniane było w sypialni, ale w sumie to nie za wiele w nim Tymek spał, bo oczywiście spał z nami
A teraz myślałam nad takim kokonem, żeby można było położyć go na kanapie, ale nie wiem, czy zda egzamin przy 2,5 latku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby pokoje dziecięce były większe to super są łóżka domki, przynajmniej mi się bardzo podobają ;-) Spała na dostawce albo nawet z nami więc nie czułam potrzeby, monitor dostaliśmy od kuzynki leżał w szafie nie używany, podobno często piszczą bez potrzeby a jak coś się naprawdę dzieje to potrafią zawieść :-( w ciągu dnia zazwyczaj spała mi na rękach albo w wózku więc naprawdę nie czułam potrzeby monitora oddechu, może gdyby chętnie spała w dzień sama .... |
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś ustaliliśmy, że jednak kupujemy łóżeczko 140 od razu, później zrobi się z niego tapczanik i chyba zdecydujemy się na takie6-vert.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My imię mamy wybrane już z przed ciąży także po problemie Będzie Stefcia A termin porodu masz w moje urodziny Przy zdrowej ciąży i zdrowym dziecku uważam za rzecz zbędną, przy wcześniaku lub jakichkolwiek problemach zdrowotnych jestem na tak. Więc ja mam nadzieję że nie będę musiała go nabywać Zresztą sen po porodzie przestawia się na tak czuwany że byle ruch czy westchnięcie małej w łóżeczku i byłam na nogach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
będziemy mieć, ale tylko dlatego, że dostaniemy od kuzyna. Tak bym nie kupowała
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
|
|
#2950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2951 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mama skończyła właśnie robić na szydełku kocyk dla małej. Zamówiłam fajna bawełniana włóczke z dodatkiem bambusa i kocyk metr na 80cm wyszedł mnie 70zl. Pewnie długo posłuży, pierwsza córka do dzisiaj swój uwielbia poza kocykiem i wózkiem na razie nie mamy nic więcej...Co do imion to u nas lista była długa starsza córka chciała bardzo nazwać siostrę Julka, a ja znowu Rozalia lub Klementynka, ale mąż na żadną z tych opcji nie przystał, więc w rezultacie chyba będzie Ida o ile do lipca nam się nie odmieni ale to jedyne imię, które całą trójką od razu zaakceptowała. Głównie pewnie dlatego, że nie znamy osobiscie nikogo o tym imieniu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2952 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy monitor oddechu Babysense 7 i ciągle używamy przy 15 miesięcznym synku. Powiem szczerze, że mi monitor dawał i daje jako takie poczucie bezpieczeństwa. Śpię dość twardo od narodzin syna a sygnał, gdyby co jest głośny. Ja polecam.
|
|
|
#2953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mi się bardzo podoba, ale kolega ma córeczkę w wieku mojego synka, która ma na imię Ida. Z tego powodu odrzuciłam też Alicję, która mi się też baaaardzo podoba ale moja przyjaciółka ma córeczkę Alicję ;D wiem, że to trochę głupie, no ale chciałabym, żeby chociaż w najbliższym otoczeniu moja córeczka miała dość unikalne imię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
Znowu mnie nie było przez jakiś czas i muszę nadrobić wątek.
Co do łóżeczka, to chcemy kupić jakieś dostawne a starszy zostanie w swoim. Potem młodsze pójdzie do łóżka starszego a starszy dostanie nowe. Jeszcze nic nie robiliśmy bo na razie mieliśmy inne rzeczy na głowie. Co do imion to dla chłopca mamy kilka co nam się podobają i z tym nie ma problemu ( pewnie będzie Leopold, Benedykt albo Ignaz) Gorzej dla dziewczynki bo nie umiemy się na nic zdecydować. Żadne imię żeńskie nam obojgu się jak na razie się nie podoba. Jak dowiemy się czy to chłopiec czy dziewczynka to będziemy nad tym bardziej myśleć. Na razie co chwilę patrzymy na listę i albo mi się nie podoba albo jemu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak jak liczba pi jestem nieobliczalna Edytowane przez dooorra Czas edycji: 2020-03-21 o 22:18 |
|
|
|
#2955 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę to u nas łatwiej byłoby z chłopcem - byłby Tymon, ewentualnie Bartosz albo Paweł. Tyle, że wstępnie bliżej opcji dziewczynki i tu mamy większy problem, na razie w grę wchodzą Lena, Julia, Barbara ale do żadnego nie jestem przekonana na 100%.
|
|
|
|
#2956 |
|
Zadomowienie
|
Jezeli nasz dziewczynka pozostanie dziewczynka to bedzie Emily 🥰 (mialo byc miedzynarodowo).
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2959 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe dziewczyny ☺
Co do łóżeczek to my planujemy zwykłe ale to większe być może z funkcją dla starszaka, a jak nie to później chcemy kupic tzw. domek ale to jeszcze odległy temat i to będzie stało w pokoju maluszka, a u nas w sypialni chciałabym kosz Mojżesza najlepiej na kółkach żeby w ciągu dnia pojechać do salonu ☺ dostawka odpada bo mała sypialnia ale jeden narożnik mamy wolny więc tam postawimy kosz Mojżesza. I później raczej maluch powędruje do swojego pokoiku. Jest to za ścianą naszej sypialni w ogóle domek maly i parterowy więc na pewno będzie słychać jak zacznie plakac a może później dokupie elektroniczną nianie z kamerką 😂 |
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Córka dała dziś pospać do 8 zawsze była pobudka o 6 więc się mega wyspałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2961 |
|
Raczkowanie
|
Czesc czesc
u nas wczoraj mloda pierwszy raz kopnela tak, ze maz poczul sie doczekalismy mam nadzieje ze juz z kazdym dniem bede czuc ruchy czesciej i mocniejWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też już w tym tygodniu poczułam ruchy Małego i mąż też porównał to tak, jakby ktoś w worku się ruszał:-P w sumie racja;-)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2963 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ja czuję ruchy od kilku dni, ale bardzo delikatne, takie bardziej 'przeciągania się' niż kopniaki pamiętam, że w poprzedniej ciąży synek mi dużo wcześniej i mocniej dawał znać o sobie.W ogóle to straszne, że tak się porównuje te swoje ciaze, ale to silniejsze ode mnie Że nie wspomnę o dodatkowych kg na koncie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2964 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w leniwą niedzielę
jeśli chodzi o łóżeczko to będziemy mieć zwykle w sypialni, a wędrować po domu będę z leżaczkiem tiny love który mam po mojej dwójce, muszę go znieść ze strychu zobaczyć czy się jeszcze nadaje. Ale ogólnie to go polecam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Eh u mnie laskawie przybyl kolejny kg wiec mamy magiczne 50 ... mam nadzieje tylko ze nie dostane ochrzanu ze za malow waze :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
Ja tutaj nie bede na glos mowic ile waze
Chyba jutro zadzwonie do invicty zeby sie zapytac czy nie maja jakiegos wolnego terminu wczesniej na badania polowkowe (mam miec normalnie dopiero za prawie 3 tyg ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zamówiliśmy ostatnio komodę w BRW, miała przyjść już kilka dni temu, ale teraz przez tę koronę nie wiadomo kiedy dotrze. Mam nadzieję, że jutro w końcu poznamy płeć i chciałam już zacząć kupować rzeczy po mału, bo nic jeszcze nie mamy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2968 |
|
Zadomowienie
|
Ooo szpital na przeciwko mojego domu zamknal porodowke . Dobrze ze do sierpnia jeszcze troche czasu ...
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polsk...razony/ezf5vhe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mnie chyba nikt nie przebije więc bez obaw
Cytat:
Cytat:
Mój gin na razie nie przyjmuje, coś czuję że wizyty 6 kwietnia nie będę mieć, nie wiem czy szukać kogoś innego czy jak. Dla mnie to ogólnie trochę nieodpowiedzialne i kobiety w ciąży powinny mieć normalny dostęp do lekarzy a nie jakieś teleporady. A w ogóle przeraża mnie fakt że bodajże w Poznaniu rodzice nie mogą odwiedzać swoich maluszków na neonatologii zaraz po urodzeniu, chyba nawet mleka nie mogą podawać ale nie zrozumiałam dokładnie. Ja wiem, że to dla bezpieczeństwa ale to po prostu okrutne urodzić dziecko i np. nie widzieć go dwa tygodnie albo i nawet w gorszym przypadku dwa miesiące Przecież dla takiego maleństwa bliskość też na pewno jest ważna i pomocna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2970 |
|
Raczkowanie
|
Moja jutrzejsza wizyta na szczęście aktualna, ale nie mogłam nigdzie zrobić badań krwi, wszystko zamknięte. No trudno pojadę bez badań.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

czy jeszcze można do Was dołączyć?

powiedział, że ciężarnych wizyt absolutnie nie odwołuje, ale kilka pacjentek, które tylko na kontrolną cytologię miały przyjść, przepisał na wakacje 
tym sposobem wizytę miałam chyba półtorej godziny wcześniej.
tak to pewnie bym się zastanowiła jednak
). 

poza kocykiem i wózkiem na razie nie mamy nic więcej...
starsza córka chciała bardzo nazwać siostrę Julka, a ja znowu Rozalia lub Klementynka, ale mąż na żadną z tych opcji nie przystał, więc w rezultacie chyba będzie Ida 

sie doczekalismy
mam nadzieje ze juz z kazdym dniem bede czuc ruchy czesciej i mocniej
jeśli chodzi o łóżeczko to będziemy mieć zwykle w sypialni, a wędrować po domu będę z leżaczkiem tiny love który mam po mojej dwójce, muszę go znieść ze strychu zobaczyć czy się jeszcze nadaje. Ale ogólnie to go polecam.
Mam nadzieję, że jutro w końcu poznamy płeć i chciałam już zacząć kupować rzeczy po mału, bo nic jeszcze nie mamy.
Mój gin na razie nie przyjmuje, coś czuję że wizyty 6 kwietnia nie będę mieć, nie wiem czy szukać kogoś innego czy jak. Dla mnie to ogólnie trochę nieodpowiedzialne i kobiety w ciąży powinny mieć normalny dostęp do lekarzy a nie jakieś teleporady. A w ogóle przeraża mnie fakt że bodajże w Poznaniu rodzice nie mogą odwiedzać swoich maluszków na neonatologii zaraz po urodzeniu, chyba nawet mleka nie mogą podawać ale nie zrozumiałam dokładnie. Ja wiem, że to dla bezpieczeństwa ale to po prostu okrutne urodzić dziecko i np. nie widzieć go dwa tygodnie albo i nawet w gorszym przypadku dwa miesiące