|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
BAN stały
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie, część 2.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87684028]40-latkowie urodzili się w 1980 roku
toż to młodzi ludzie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2372 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie weszłam do wątku tylko widziałam miniaturkę i skad ja wiedziałam, ze do niej skierowany post? |
|
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87684279]Nie weszłam do wątku tylko widziałam miniaturkę i skad ja wiedziałam, ze do niej skierowany post?[/QUOTE]Ale o co chodzi?
Ja cytowałam post Wizazanki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie zastanawia, w którym kierunku to tam pójdzie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
P. ![]() ____________________ Popycham drzwi, chociaż jest wyraźnie napisane ciągnąć ...tak jestem kobietą ![]() Edytowane przez lusia032 Czas edycji: 2020-03-23 o 09:46 |
|
|
|
#2375 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście. Jednak z mała liczba kasy to nie biznes... fakt zarobisz. Ale ludzie nie maja takich oszczędności aby kupić w kantorze 10tys dolarów. Takie cos sie robi na giełdzie bardziej. No i ja w ten oto sposób zarabiam na kryzysie. |
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja cały czas zastanawiam się nad ideą izolacji 99% społeczeństwa, zamiast odizolować grupę zagrożona. Sensu w tym nie widzę żadnego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2377 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale oglądając na telefonie tylko tematy z subami masz zawsze krótka treść ostatniego posta. akurat był Twój i pomyslałam, ze na bank to jest kierowane do niej. Wchodzę i sie potwierdziło
|
|
|
|
|
#2378 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Żeby tu jakieś wątki o mnie pisać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest po prostu dmuchanie na zimne. rządzący nie ufają ludziom, że by grzecznie siedzieli w domach. teraz cały kraj ma zalecenie, żeby siedzieć na tyłkach w domach, a zobacz co się dzieje. młodzi się nie stosują, a starzy będą? jasne. |
|
|
|
|
#2380 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie tez. Po co i na co? Tym bardziej, ze kwarantannę samemu trzeba sobie ogarnąć... |
|
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87684193]Ja tak samo. Spodni to nie wiem, ile musiałabym wziąć do mierzenia, żeby kupić prawidłowy rozmiar, szczególnie, że w jednym sklepie mam 36, a w innym 42.A ja mam do galerii 20 minut autobusem, wysiadam i jestem praktycznie od razu na miejscu. Poza tym często załatwiam od razu inne zakupy, np. drogerię czy idę do kina sobie.
Teraz kupujemy drukarkę przez neta i już są problemy, wczoraj TŻ kupił, zapłacił, a dzisiaj ma maila z rana, że drukarki nie ma na stanie i proponują mu coś zupełnie innego. Więc musimy w innym sklepie kupić, ale w tym kasa zamrożona. No nie lubię no. A swoją drogą drukarkę kupujemy specjalnie na okoliczność nauki zdalnej :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Rozumiem. Współczuję problemów z zakupem drukarki, być może jakieś przejściowe zawirowania w związku z ogólną sytuacją. U mnie apteka (to co nie na receptę), drogeria też idzie online ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2382 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszyscy jesteśmy w grupie ryzyka, nie ma się co oszukiwać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zwolnienia z zus to też wygląda mi to na zagrywkę "wspaniałomyślności" prezydenta najpierw odroczenie a teraz po wysłuchaniu próśb spełnienie potrzeb ludności.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87684321]A poza tym kto jest w grupie zagrożonej, skoro ta wczorajsza ofiara miała 37 lat i umiarkowane obciążenia zdrowotne? To ja mam 35, więc też jestem w grupie ryzyka, bo zapewne jakieś obciążenia by się znalazły. Nie badałam ostatnio długo cukru, nie wiem, jak mi tam serce pracuje, jestem permanentnie zestresowana, co mnie oczywiście niszczy od środka.
Wszyscy jesteśmy w grupie ryzyka, nie ma się co oszukiwać. [/QUOTE] najgorsze jest w sumie to, że my nic właśnie nie wiemy. może ta osoba przyjechała do szpitala w ciężkim stanie już, może jednak na coś chorowała, ale o tym nie wiedziała, a może właśnie była zdrowa jak koń - nie wiemy niestety. w zasadzie to tak jak piszesz - każdy z nas może chorować na coś i o tym nie wiedzieć. ludzie przechodzą zapalenia płuc i nie zdają sobie z tego sprawy. |
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Kto chce dokładną statystykę z Włoch - polecam absolutnie najlepszą stronę jaką widziałam:
https://achab94.shinyapps.io/covid-19/ |
|
|
|
#2386 | |
|
Eternal rebel
|
Cytat:
Zarówno ciuchy, jak i buty, biżuterię, etc. Podoba mi się, że są tam rzeczy marek, które nie mają sklepów w Polsce, a ja lubię nosić rzeczy jak najbardziej unikatowe, zamiast takich z sieciówek, które pół ulicy nosi Dodatkowo zachęcające jest to, że masz aż 100 dni na zwrot, bezpłatną wysyłkę i zwrot, możliwość odbioru paczki z każdej Żabce, itp.Aczkolwiek przymierzam się do corocznego wiosennego zakupu tshirtów i dżinsów w Reserved Ich tshirty mają bardzo ciekawy design, podoba mi się również ich krój. Rok temu na wiosnę obkupiłam się w ich sklepie online w jedno i drugie, do dziś nie spotkałam żadnej dziewczyny w żadnym z tshirtów, które kupiłam, natomiast w tych Zary - bardzo często ![]() Czasem korzystam też z Uniqlo, wysyłka z UK. Ich ciuchy są bardzo wytrzymałe i bardzo dobrej jakości. Edytowane przez LhunLai Czas edycji: 2020-03-23 o 10:11 |
|
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I płynności, bo klienci z problemami nie uregulowali swoich zobowiązań względem mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Oczywiście, że tak. Zaczęła się potężna recesja.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2020-03-23 o 10:11 |
|
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2389 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2390 | |||
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Myślałam że tak zrobili z tą kasą na TVP- że wjedzie Duda cały na biało i przekaże te pieniądze na medycynę. Ale niestety, podkulił ogonek i podpisał (jak wszystko co mu dają). Cytat:
Załóż firmę paczkomatową w Australii- patrząc na to jakie to fajne rozwiązanie i skoro tam nie macie, to w rok zostaniesz krezuską ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87684105]No nie wiem, w galeriach są tłumy. Ja sama nigdy nie kupuję nic przez internet, nie chce mi się bawić w mierzenie, odsyłanie itd. Wolę się przejechać, kupić na miejscu, wypić kawkę i wrócić do domu zadowolona. Dla mnie zamknięcie sklepów z ubraniami i przeniesienie tego do neta byłoby tragedią, nosiłabym ciuchy do zdarcia ostatniej nici. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zdarza mi się kupować przez neta, ale wolę stacjonarnie- kolor często jest inny na żywo niż na monitorze, materiału nie pomacasz (podany skład nie powie czy materiał będzie miły w dotyku, może sztuczny czy drapiący?), no i blokowanie kasy na dwa tygodnie... Cytat:
Jak to ostatnio czytałam " Lot do domu = Generator zakażeń" |
|||
|
|
|
#2391 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2392 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Jak rozmawiam ze znajomymi pracującymi w bardzo różnych branżach, to chyba tylko moj partner uznał, że u nich w sumie skoczyła sprzedaż i zlecenia, ale to gamedev. Na pewno też firmy produkujące leki, kosmetyki, maseczki itd ale w tych akurat nikogo nie znam za dobrze. Wszędzie indziej chwilowo nieciekawie niestety. Dlatego mam wielką nadzieję, że nei potrwa to za długo. Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2393 |
|
Konto usunięte
|
UAM A opłaty za studia, akademiki itd.
"Władze uczelni podjęły cały szereg działań, których intencją jest nie tylko zapewnienie Państwu bezpieczeństwa, ale złagodzenie konsekwencji nadzwyczajnej sytuacji, w jakiej się wszyscy znaleźliśmy: - opłaty za akademiki zostaną zredukowane, proporcjonalnie do okresu Państwa nieobecności spowodowanej zagrożeniem epidemicznym; - na czas zagrożenia zawieszone zostały opłaty za studia; - wszystkie decyzje dotyczące terminów zaliczeń, egzaminów, składania prac dyplomowych etc., zostają automatycznie przedłużone o czas obowiązywania stanu zagrożenia; - osoby przygotowujące prace dyplomowe wymagające badań, których nie można wykonać w czasie epidemii, będą miały możliwość przedłużenia terminu złożenia pracy magisterskiej lub licencjackiej; -☠osoby, które z powodu epidemii znalazły się w trudnej sytuacji materialnej☠mogą składać wnioski o zapomogę – zgodnie z treścią „Pakietu dla studenta” MNiSW zamierza zwiększyć środki przeznaczone na ten cel☠https://www.gov.pl/web/nauka/informa...epidemicznego; - jednostki administracji, w tym BOSy, działają normalnie choć zdalnie – praktycznie wszystkie sprawy studenckie można załatwić telefonicznie, poprzez platformę ePUAP,☠system USOS i mailowo; - MNiSW przedłużyło automatycznie ważność Państwa legitymacji studenckich do końca maja 2020 roku; - poradnia psychologiczna działa on-line; - Biuro Wsparcia Osób z Niepełnosprawnościami pomaga studentom, którzy ze względu na stan zdrowia powinni szczególnie chronić się przed zarażeniem, w codziennych zakupach czy wykupieniu leków; - biblioteki nie naliczają kar za przetrzymanie książek. Informuję równocześnie, że jako Prorektor ds. studenckich jestem do Państwa dyspozycji w każdej sprawie (kanbo@amu.edu.pl) przez cały tydzień, nie wyłączając weekendów." Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2394 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież wszystko jest powiązane ze sobą... W UK wprowadzają powoli więcej zakazów. Zamknięte puby itp. Ja myślę, że oni strasznie się bali po wyjściu z unii. Ze gospodarka poleci w dół, ociągali do ostatnich momentów. |
|
|
|
|
#2395 |
|
Konto usunięte
|
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomo...l#s=BoxMMtImg1
Dyspensa od Wielkanocy. Ciekawi mnie tylko, co ze spowiedzią, która w tym okresie jest chyba obowiązkowa (?). |
|
|
|
#2396 |
|
Konto usunięte
|
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87684391]UAM A opłaty za studia, akademiki itd.
"Władze uczelni podjęły cały szereg działań, których intencją jest nie tylko zapewnienie Państwu bezpieczeństwa, ale złagodzenie konsekwencji nadzwyczajnej sytuacji, w jakiej się wszyscy znaleźliśmy: - opłaty za akademiki zostaną zredukowane, proporcjonalnie do okresu Państwa nieobecności spowodowanej zagrożeniem epidemicznym; - na czas zagrożenia zawieszone zostały opłaty za studia; - wszystkie decyzje dotyczące terminów zaliczeń, egzaminów, składania prac dyplomowych etc., zostają automatycznie przedłużone o czas obowiązywania stanu zagrożenia; - osoby przygotowujące prace dyplomowe wymagające badań, których nie można wykonać w czasie epidemii, będą miały możliwość przedłużenia terminu złożenia pracy magisterskiej lub licencjackiej; - osoby, które z powodu epidemii znalazły się w trudnej sytuacji materialnej mogą składać wnioski o zapomogę – zgodnie z treścią „Pakietu dla studenta” MNiSW zamierza zwiększyć środki przeznaczone na ten cel https://www.gov.pl/web/nauka/informa...epidemicznego;- jednostki administracji, w tym BOSy, działają normalnie choć zdalnie – praktycznie wszystkie sprawy studenckie można załatwić telefonicznie, poprzez platformę ePUAP, system USOS i mailowo;- MNiSW przedłużyło automatycznie ważność Państwa legitymacji studenckich do końca maja 2020 roku; - poradnia psychologiczna działa on-line; - Biuro Wsparcia Osób z Niepełnosprawnościami pomaga studentom, którzy ze względu na stan zdrowia powinni szczególnie chronić się przed zarażeniem, w codziennych zakupach czy wykupieniu leków; - biblioteki nie naliczają kar za przetrzymanie książek. Informuję równocześnie, że jako Prorektor ds. studenckich jestem do Państwa dyspozycji w każdej sprawie (kanbo@amu.edu.pl) przez cały tydzień, nie wyłączając weekendów." Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]I tak powinno być wszędzie. A moja uczelnia milczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2397 |
|
Czarna owca
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87684395]Wiadomo, że jedne firmy mają gorzej, a innym sprzedaż wzrasta. Ale to są wyjątki. Niestety ale większość jest w czarnej :dupa:
Przecież wszystko jest powiązane ze sobą... W UK wprowadzają powoli więcej zakazów. Zamknięte puby itp. Ja myślę, że oni strasznie się bali po wyjściu z unii. Ze gospodarka poleci w dół, ociągali do ostatnich momentów.[/QUOTE]Jak najbardziej wyjątki Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
#2398 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co więcej - jestem na uz, która przy podpisywaniu bardzo mi odpowiadała (ze względu na chorowanie dziecka - elastyczność godzin). Teraz jestem trochę w pupie, ale kto miał wiedzieć, że będzie taka sytuacja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2400 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87684425]Ja tak samo.
Co więcej - jestem na uz, która przy podpisywaniu bardzo mi odpowiadała (ze względu na chorowanie dziecka - elastyczność godzin). Teraz jestem trochę w pupie, ale kto miał wiedzieć, że będzie taka sytuacja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Bardzo współczuję. W ogóle jest mnóstwo ludzi w takich sytuacji jak Twoja. Wiem, że to marne pocieszenie ale myślę, że będzie też redukcja etatów w firmach i firmy będą upadać, więc nikt nie jest bezpieczny czy to osoby na umowie o pracę czy na zlecenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

toż to młodzi ludzie! 

Ja cytowałam post Wizazanki 
26.08.2023

akurat był Twój i pomyslałam, ze na bank to jest kierowane do niej. Wchodzę i sie potwierdziło

Dodatkowo zachęcające jest to, że masz aż 100 dni na zwrot, bezpłatną wysyłkę i zwrot, możliwość odbioru paczki z każdej Żabce, itp.
osoby, które z powodu epidemii znalazły się w trudnej sytuacji materialnej