Koronawirus z Chin i inne epidemie, część 2. - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-03-23, 11:57   #2431
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie, część 2.

Cytat:
Napisane przez Wizazanka1988rok Pokaż wiadomość
Te z ciuchami to zauważyłam,że kwoty zmniejszyło np.w jednym sklepie odzieżowym darmowa przesyłka była od 250 zł a teraz jest od 150 zł.
Z allegro to jednak płacić za wysyłkę trzeba

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Allegro wprowadziło darmowa wysyłkę do paczkomatow dla wszystkich na miesiac, wystarczy aktywować usługę.
Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość

Bez jaj. 40+ to nie 70+, to są ludzie w szycie wieku produkcyjnego i którzy już się wychowali z komórka w łapie od wczesnej młodości i poza może jakimiś nieprzystosowanymi jednostkami, ogarniają jak najbardziej.
40 latkowie wychowali się z komórką od wczesnej młodości? Co rozumiesz przez "wczesna młodość " ?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2020-03-23, 11:59   #2432
0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5
Konto usunięte

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-...ad,nId,4397869

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-...ra,nId,4384731

Nasz rząd to zawsze ma opóźniony zapłon.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Allegro wprowadziło darmowa wysyłkę do paczkomatow dla wszystkich na miesiac, wystarczy aktywować usługę.40 latkowie wychowali się z komórką od wczesnej młodości? Co rozumiesz przez "wczesna młodość " ?

Mój dziadek mając 80 lat bez problemu korzystał z komórki, A na komputerze śmigał lepiej niż niejedna młodsza od niego osoba. Internet, Excel, Word, no super sobie radził, choć zaczął się uczyć ok.70-tki

0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:02   #2433
cava
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87684660]Chociaż też trzeba brać poprawkę na to, że nie wiadomo co by było gdyby nie ograniczyć ludziom wolności i ludzie mogliby żyć jak zawsze, roznosząc tego wirusa. Nie wiadomo ile ta cała dezorganizacja, to siedzenie w domu tak na prawdę dało i może właśnie dzięki temu umarło "tylko" 15k ludzi a nie np 500 tysięcy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Co roku _"tylko"_ na malarię umiera 1,2 do 1,8 miliona (!!!!) ludzi.
A malaria ma dość ograniczony zasięg.
Umierają na nią głównie dzieci.
Mi się od tego mózg lasuje. jedyne wytłumaczenie jakie znajduję, ze na malarie to umierają "oni" a nie "my"

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:06   #2434
drzewosandalowe
Zadomowienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87684617]Ja to raz mam jakieś apokaliptyczne wizję, że to koniec świata, że wszyscy umrzemy a zaraz później mam myśli, że tak na dobrą sprawę to jakie jest prawdopodobieństwo, że zwykły szary Polak spotka się z tą koroną.
No bo sorry, ale w chwili obecnej na całym świecie wykryto go u 350k ludzi. To czymże to jest do całej populacji ludzkości? To jest tak jakby cały Lublin zachorował. A umarło 15k ludzi, czyli tak jakby miasto Siemiatycze.

W końcu kiedyś ten mityczny koniec świata nastąpi, ciężko wmawiać sobie,że to "nie za moich czasów", zawsze będzie niesprawiedliwe - a to ktoś dopiero wziął ślub, a to komuś zaczęło się układać, a to ktoś urodził dziecko - zawsze jakaś niesprawiedliwość będzie i zawsze ktoś "niewinny" umrze. Zawsze ktoś nie zdąży przeżyć życia, niestety...
drzewosandalowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:07   #2435
kasztanka3
Pani Mizantrop

Ponad 1700 przypadkow u mnie juz.
7 osob zmarlo, prawie 100 wyzdrowialo.
Stary 2020-03-23, 12:08   #2436
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drzewosandalowe Pokaż wiadomość
W końcu kiedyś ten mityczny koniec świata nastąpi, ciężko wmawiać sobie,że to "nie za moich czasów", zawsze będzie niesprawiedliwe - a to ktoś dopiero wziął ślub, a to komuś zaczęło się układać, a to ktoś urodził dziecko - zawsze jakaś niesprawiedliwość będzie i zawsze ktoś "niewinny" umrze. Zawsze ktoś nie zdąży przeżyć życia, niestety...
Aż chce się zacytować:

"W dzień końca świata
Pszczoła krąży nad kwiatem nasturcji,
Rybak naprawia błyszczącą sieć.
Skaczą w morzu wesołe delfiny,
Młode wróble czepiają się rynny
I wąż ma złotą skórę, jak powinien mieć.

W dzień końca świata
Kobiety idą polem pod parasolkami,
Pijak zasypia na brzegu trawnika,
Nawołują na ulicy sprzedawcy warzywa
I łódka z żółtym żaglem do wyspy podpływa,
Dźwięk skrzypiec w powietrzu trwa
I noc gwiaździstą odmyka.

A którzy czekali błyskawic i gromów,
Są zawiedzeni.
A którzy czekali znaków i archanielskich trąb,
Nie wierzą, że staje się już.
Dopóki słońce i księżyc są w górze,
Dopóki trzmiel nawiedza różę,
Dopóki dzieci różowe się rodzą,
Nikt nie wierzy, że staje się już.

Tylko siwy staruszek, który byłby prorokiem,
Ale nie jest prorokiem, bo ma inne zajęcie,
Powiada przewiązując pomidory:
Innego końca świata nie będzie,
Innego końca świata nie będzie."

Autor: Czesław Miłosz

b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:08   #2437
Konto usunięte

Cytat:
Nastąpi, ale póki co nic nie wskazuje na to, by miało to nastąpić w ciągu najbliższych, nawet kilkudziesięciu lat.

0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:11   #2438
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Allegro wprowadziło darmowa wysyłkę do paczkomatow dla wszystkich na miesiac, wystarczy aktywować usługę.40 latkowie wychowali się z komórką od wczesnej młodości? Co rozumiesz przez "wczesna młodość " ?

ja mam 48 lat i pierwsza komórke, miałam jakoś na 2-3 roku studiów.
Dla mnie to jest wczesna młodość.
To ludzie młodsi ode mnie o te kilka lat, mieli ja w średniej szkole.
I czesto sa to ludzie którzy jeszcze wcześniej, mając te klika lub kilkanascie lat, przeszli przez sprzęt nie mający w ogóle pamięci (!!!) i jak się chciało pograć w pseudo pinponga na monitorze, to se trzeba było za każdym razem program napisać samemu z tego co gazety drukowały.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:13   #2439
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Andziullka666 Pokaż wiadomość
Było już coś na temat teorii spiskowych? Bo nie chce mi się trzepać całego wątku. Ja to jestem załamana moją dobrą koleżanką która się radykalizuje w takich poglądach. Ona uważa że ta cała niby pandemia to pic na wodę, grypa jak co roku i jest to rozdmuchiwane żeby zatuszować ogólnoświatowy kryzys gospodarczy który zbliża się wielkimi krokami i bez tej całej korony. Potwierdza się niedawną wypowiedzią tego niemieckiego lekarza, poszukam linka po prostu i wstawię to tutaj. A co wy o tym sądzicie bo mi się już nawet nie chce dyskutować z nią.
Pic na wodę to nie, ale myślę, że panika okołowirusowa jest ekstremalnie teraz rozdmuchana. Częściowo pewnie samoistnie, bo ludzie panikują, a to chyba pierwsza taka pandemia z tak rozwiniętymi social mediami, to jednak robi swoje. Media też pompują. Statystyki śmiertelności są raczej mocno zawyżone, bo testy na koronawirusa robi się tylko najcięższym przypadkom, mnóstwo ludzi pewnie to ma, a nie wie. Tak samo z tymi zgonami, 99% zarażonych ma inne choroby przewlekłe i w wielu krajach już się nawet nie bada, co tak naprawdę tę osobę zabiło. I nie mam najmniejszych wątpliwości, że ktoś z tej atmosfery paniki skorzysta i spróbuje przepchnąć jakieś niekorzystne dla nas regulacje, na przykład dopuszczające inwigilację albo inne ograniczenie praw obywatelskich. Już widziałam pomysły śledzenia telefonów czy dozoru elektronicznego, a ludzie się z tego cieszą, bo im strach wyłączył logiczne myślenie.

Nie mówię, żeby nie stosować środków bezpieczeństwa typu zakazywanie imprez masowych, bo pandemia to jednak pandemia, ale pandemie się zdarzają co kilkanaście, kilkadziesiąt lat, ale ten stan paniki, który jest teraz, nie ma precedensu. Aż taki poziom schizy nie koresponduje nijak ze statystykami dotyczącymi tej choroby. Mam wrażenie, że ludzie z większym spokojem przyjmowali wiadomości o wybuchu II wojny światowej niż o chorobie, która nawet przy bardzo zawyżonych statystykach zabije jednak tylko kilka procent.

Tak na marginesie to wg statystyk co roku choroby płuc, zapalenie, gruźlica itp. zabijają jakieś 20 tysięcy osób w Polsce, bo niestety jak jesteś osobą starszą i z innymi chorobami przewlekłymi, to taka infekcja może być zabójcza.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:13   #2440
drzewosandalowe
Zadomowienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87684723]Aż chce się zacytować:

"W dzień końca świata
Pszczoła krąży nad kwiatem nasturcji,
Rybak naprawia błyszczącą sieć.
Skaczą w morzu wesołe delfiny,
Młode wróble czepiają się rynny
I wąż ma złotą skórę, jak powinien mieć.

W dzień końca świata
Kobiety idą polem pod parasolkami,
Pijak zasypia na brzegu trawnika,
Nawołują na ulicy sprzedawcy warzywa
I łódka z żółtym żaglem do wyspy podpływa,
Dźwięk skrzypiec w powietrzu trwa
I noc gwiaździstą odmyka.

A którzy czekali błyskawic i gromów,
Są zawiedzeni.
A którzy czekali znaków i archanielskich trąb,
Nie wierzą, że staje się już.
Dopóki słońce i księżyc są w górze,
Dopóki trzmiel nawiedza różę,
Dopóki dzieci różowe się rodzą,
Nikt nie wierzy, że staje się już.

Tylko siwy staruszek, który byłby prorokiem,
Ale nie jest prorokiem, bo ma inne zajęcie,
Powiada przewiązując pomidory:
Innego końca świata nie będzie,
Innego końca świata nie będzie."

Autor: Czesław Miłosz

No dokładnie,dokładnie...
Stary 2020-03-23, 12:15   #2441
megamag
BAN stały

Cytat:
Dla mnie to jest wczesna młodość.
To ludzie młodsi ode mnie o te kilka lat, mieli ja w średniej szkole.
Ja jestem po trzydziestce i komórkę miałam już w gimnazjum. To naprawdę nie jest taki nowy wynalazek. A internet to już w podstawówce, tylko że na modemie.

Edytowane przez megamag
Czas edycji: 2020-03-23 o 12:22
Stary 2020-03-23, 12:17   #2442
niemanicka
Wtajemniczenie

Mnie już dotknęlo znudzenie/zmęczenie tym tematem. Czasem zobacze ogolne statystyki, ale juz sie tym nie przejmuje, zyje dalej, czekam na wakacje, oby w zdrowiu. I oby byly one realne. Nie sledze na biezaco statystyk i dobrze mi to robi
niemanicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:19   #2443
wika82
Zakorzenienie

Cytat:

Eee, liceum?

Jestem 82 rocznik, w moim liceum koledzy i koleżanki mieli komórki, ja dostałam na I roku.

A internet, tj. sztywne łącze miałam od I klasy, jak 1/4 mojego miasta.

I żadni z nas krezusi, osiedlowa kablówka podłączała.

Stary 2020-03-23, 12:21   #2444
megamag
BAN stały

Cytat:
Tylko że na ten koniec świata ludzie czekają od tysięcy lat i jeszcze się nie doczekali. Mało prawdopodobne, że to my będziemy tymi wybranymi. Raczej sobie po prostu umrzesz, a świat będzie kręcił się dalej.

Poza tym krzyczenie o końcu świata podczas epidemii relatywnie mało groźnej w porównaniu z innymi choroby naprawdę źle o nas świadczy. Co mieli powiedzieć ci, którzy przeżyli epidemię dżumy, która wymiotła pół Europy? Albo drugą wojnę światową i holocaust? Naprawdę na tym świecie wydarzały się i wciąż wydarzają (bo przecież cały czas gdzieś jest jakaś wojna, na której ktoś traci całą rodzinę albo jest poddawany torturom) rzeczy straszne, przy których ta epidemia jest jak spacer przez park. To wręcz wstyd i obciach tak panikować. Módlcie się lepiej, żeby was prawdziwe nieszczęście w życiu nie spotkało.
Stary 2020-03-23, 12:24   #2445
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Pic na wodę to nie, ale myślę, że panika okołowirusowa jest ekstremalnie teraz rozdmuchana. Częściowo pewnie samoistnie, bo ludzie panikują, a to chyba pierwsza taka pandemia z tak rozwiniętymi social mediami, to jednak robi swoje. Media też pompują. Statystyki śmiertelności są raczej mocno zawyżone, bo testy na koronawirusa robi się tylko najcięższym przypadkom, mnóstwo ludzi pewnie to ma, a nie wie. Tak samo z tymi zgonami, 99% zarażonych ma inne choroby przewlekłe i w wielu krajach już się nawet nie bada, co tak naprawdę tę osobę zabiło. I nie mam najmniejszych wątpliwości, że ktoś z tej atmosfery paniki skorzysta i spróbuje przepchnąć jakieś niekorzystne dla nas regulacje, na przykład dopuszczające inwigilację albo inne ograniczenie praw obywatelskich. Już widziałam pomysły śledzenia telefonów czy dozoru elektronicznego, a ludzie się z tego cieszą, bo im strach wyłączył logiczne myślenie.

Nie mówię, żeby nie stosować środków bezpieczeństwa typu zakazywanie imprez masowych, bo pandemia to jednak pandemia, ale pandemie się zdarzają co kilkanaście, kilkadziesiąt lat, ale ten stan paniki, który jest teraz, nie ma precedensu. Aż taki poziom schizy nie koresponduje nijak ze statystykami dotyczącymi tej choroby. Mam wrażenie, że ludzie z większym spokojem przyjmowali wiadomości o wybuchu II wojny światowej niż o chorobie, która nawet przy bardzo zawyżonych statystykach zabije jednak tylko kilka procent.

Tak na marginesie to wg statystyk co roku choroby płuc, zapalenie, gruźlica itp. zabijają jakieś 20 tysięcy osób w Polsce, bo niestety jak jesteś osobą starszą i z innymi chorobami przewlekłymi, to taka infekcja może być zabójcza.

Mądrego to i miło poczytać, zgadzam się w zupełności. Odliczamy pojedyncze przypadki zgonów osób, które zwykłej grypy z powikłaniem w postaci zapalenia płuc najprawdopodobniej też by nie przeżyły.

Otacza nas chora ekscytacja tym tematem, media to wykorzystują, a gospodarka zaraz zrobi wielkie bum. Mi pozostaje jedynie cieszyć się, że pracę raczej bez większych problemów zachowam, zarówno ja, jak i tż, oraz, że nie mamy kredytu.

Liczę, że przewidywania się sprawdzą i w maju się to już uspokoi, bo nie mam ochoty przekładać wesela z czerwca

Edytowane przez Lottie69
Czas edycji: 2020-03-23 o 12:26
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:28   #2446
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Mądrego to i miło poczytać, zgadzam się w zupełności. Odliczamy pojedyncze przypadki zgonów osób, które zwykłej grypy z powikłaniem w postaci zapalenia płuc najprawdopodobniej też by nie przeżyły.

Otacza nas chora ekscytacja tym tematem, media to wykorzystują, a gospodarka zaraz zrobi wielkie bum. Mi pozostaje jedynie cieszyć się, że pracę raczej bez większych problemów zachowam, zarówno ja, jak i tż, oraz, że nie mamy kredytu.

Liczę, że przewidywania się sprawdzą i w maju się to już uspokoi, bo nie mam ochoty przekładać wesela z czerwca
Na razie zgony są pojedyncze, ale we Włoszech to idzie w tysiące.

Zagrożenie jest

Stary 2020-03-23, 12:30   #2447
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
Tylko że na ten koniec świata ludzie czekają od tysięcy lat i jeszcze się nie doczekali. Mało prawdopodobne, że to my będziemy tymi wybranymi. Raczej sobie po prostu umrzesz, a świat będzie kręcił się dalej.

Poza tym krzyczenie o końcu świata podczas epidemii relatywnie mało groźnej w porównaniu z innymi choroby naprawdę źle o nas świadczy. Co mieli powiedzieć ci, którzy przeżyli epidemię dżumy, która wymiotła pół Europy? Albo drugą wojnę światową i holocaust? Naprawdę na tym świecie wydarzały się i wciąż wydarzają (bo przecież cały czas gdzieś jest jakaś wojna, na której ktoś traci całą rodzinę albo jest poddawany torturom) rzeczy straszne, przy których ta epidemia jest jak spacer przez park. To wręcz wstyd i obciach tak panikować. Módlcie się lepiej, żeby was prawdziwe nieszczęście w życiu nie spotkało.
Popieram. Tak jak nie jestem zwolenniczką gadania "inni mają gorzej" czy "kiedyś to było", tak tutaj myślę, że niektóre zachowania i emocje są mocno przesadzone. Sytuacja jest trudna, irytująca, niepewna, ale gadanie o końcu świata...?
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:34   #2448
drzewosandalowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość

Zagrożenie jest

A przypadkiem nie było mowy o tym,że Włochy podają zgony jak leci?
W sensie zawał + koronawirus = śmierć przez koronawirusa?
Stary 2020-03-23, 12:34   #2449
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość

Zagrożenie jest

Bo oni nie stosowali się do kwarantanny i to tej zleconej im z góry, dla osób które mogą być chore albo miały potencjalnie kontakt z chorymi.

Stary 2020-03-23, 12:39   #2450
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 37 i pierwszą komórkę miałam na pierwszym roku studiów
A pierwszy komputer to pożyczony na trzecim roku jak musiałam pisać pracę licencjacką.

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2020-03-23 o 12:41
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:45   #2451
skazana_na_bluesa
.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87683726]BTW widziałam gdzieś jakąś petycję, żeby zrezygnować na czas epidemii z 500+.. No chyba się domyślacie, jakie były komentarze.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Gdzie takie świetne petycje? Już widzę, jak ktoś rezygnuje z takiego przypływu gotówki.
Cytat:
Moje corki twierdzą, ze wiele e- sklepów zrezygnowała teraz z nakładania kosztów wysyłki.
A paczkomat można otworzyć sobie bezdotykowo z poziomu aplikacji na komórce.
W wielu miastach nie działa to zdalne otwieranie, bo widziałam komentarze na fb inpostu.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Xylo93 Pokaż wiadomość
Dobra źle się wyraziłam. Do 40+ włożyłam 50+, 60+ i 70+

Moje otoczenie jest jakieś średnio ogarnięte. Jeszcze jak mama ogarnia przelewy itp, tak ojciec ni cholery.
I teraz moja babcia która miałaby wybierać on-line jak ledwo sms-a ogarnia bo komórka to wyższa szkoła jazdy
Moi rodzice przed 60 bez problemu ogarniają wszystko, a przelewy internetowe to u nich podstawa. Babcia lat 80 śmiga z smsami i mmsami.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:46   #2452
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
Gdzie takie świetne petycje? Już widzę, jak ktoś rezygnuje z takiego przypływu gotówki.W wielu miastach nie działa to zdalne otwieranie, bo widziałam komentarze na fb inpostu.

U mnie w pobliżu są chyba starsze paczkomaty, nie da się ich otworzyć zdalnie, nie ma takiej opcji w aplikacji.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:48   #2453
Wizazanka1988rok
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
No wlasnie. To wszystko brzmi jakby ktos poteznie nas wkręcal. Zwłaszcza jak się popatrzy na liczby które stoją za innymi chorobami: zakaznymi i nie. Dlaczego WHO nie ogłasza co roku pandemii zwykłej sezonowej grypy? Dlaczego cały świat się nie zatrzymuje? https://www.worldometers.info/?fbcli...YhQxw.facebook
Może jesteśmy testowani jak łatwo jest nam odebrać wolność, jak łatwo jest naruszyć prawa obywatelskie. (sama w to nie wierzę, ale rozne myśli krążą po głowie).

Może dlatego,że wirusa grypy każdy zna a tego nie i nie widomo jakie będzie miał skutki dla ludności.
Zresztą trochę widzimy we Włoszech jak jest groźny

Wizazanka1988rok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:48   #2454
Wizazanka1988rok
BAN stały

Cytat:

Dziękuję

Wizazanka1988rok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:49   #2455
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

I to jest prawda akurat. Dlatego pisałam o tych dziadkach co spokojnie sobie łażą do sklepów - ich większe nieszczęścia w życiu spotkały, a młodzi i w średnim wieku panikują.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:50   #2456
megamag
BAN stały

[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87684803]Bo oni nie stosowali się do kwarantanny i to tej zleconej im z góry, dla osób które mogą być chore albo miały potencjalnie kontakt z chorymi.

To jest oficjalne wytłumaczenie, nieoficjalnie podnosi się kwestię braku sekcji zwłok i własnie zapisywania wszystkich zgonów u osób zarażonych na poczet koronawirusa, a to wcale nie takie pewne. Koronawirus nie daje Ci nagłej odporności na zawały, udary czy śmierć z powodu nowotworu.
Stary 2020-03-23, 12:51   #2457
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ale jaki koniec świata? Jak wy to sobie wyobrażacie? Że wszyscy na to umrą? Bo jak dla mnie koniec świata jest możliwy tylko, jeśli walnie w nas jakaś asteroida.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:51   #2458
6roove
Zakorzenienie

Niedawno usłyszałam, że za dobrze było już na świecie i (w domyśle stąd) teraz mamy wirusa. Strzeliło mnie. Gdzie za dobrze? Ludzie nadal chorują, biedują, umierają przez wojnę, głód, choroby. Choćby w Afryce, choćby bliżej, Ukraina, Syria.

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-23, 12:59   #2459
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
Niedawno usłyszałam, że za dobrze było już na świecie i (w domyśle stąd) teraz mamy wirusa. Strzeliło mnie. Gdzie za dobrze? Ludzie nadal chorują, biedują, umierają przez wojnę, głód, choroby. Choćby w Afryce, choćby bliżej, Ukraina, Syria.

No takie osoby to mam ochotę kopać po tyłkach. Nierówności społeczne coraz większe, bieda, głód i wojny ciągle toczą spore obszary świata, a tu siedzą tacy mędrcy jak pączki w maśle i tylko wku*wiają.

Nie tak dawno oglądałam na YT filmiki z Jemenu, gdzie testowali nowe bomby, które rozchodzą się poziomo siłą uderzenia i są w stanie spalić całą dzielnicę łącznie z mieszkańcami. Ten świat, taki fajny, pokój i dobrobyt...

Edytowane przez megamag
Czas edycji: 2020-03-23 o 13:02
Stary 2020-03-23, 13:02   #2460
Bananalama
jestę wieszczę

Spokojnie. Nawet jak wszyscy umrzemy to nie będzie końca świata. Planeta się pozbędzie ludzi, ot i wszystko .

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości