|
|
#2971 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2020
Cytat:
Najgorsze jest to, ze wedlug rozporzadzen ministerstwa wizyty pilne i prenatalne w tym usg polowkowe powinny sie odbyc. Jedynie zwykle wizyty moga byc odwolane Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2972 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
ja w końcu znalazłam komody, które mi pasują
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u stolarza też się czeka ;-) Idę dziś na usg |
|
|
|
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam dziś wizytę, będę za chwilę dzwonić czy na pewno aktualna, bo jak zawsze mi potwierdzali tak teraz cisza. A ja się nie mogę doczekać żeby zobaczyć maluszka. Chce jeszcze pogadać o moich nawracajacych intencjach bo raz jest dobrze A za chwilę znowu odczuwam dyskomfort przy oddawaniu moczu, a już biorę codziennie żurawinę.
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
kciuki za wizytę ja jutro polówkowe
|
|
#2977 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry !
Dzis mija mi dokladnie polowa ciazy Wczoraj poznym wieczorem zaczelam miec takie bardzo bardzo leciutkie skurcze. Co zabawne tego samego dnia z aplikacji hi mummy dostalam info ze moga sie pojawic skurcze skurcze braxtona hicksa. Mam nadzieje ze to bylo to ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2978 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Ja właśnie czekam na wizytę w przychodni z pakietu z pracy. Obu rozwiał moje obawy. Jutro też mam potwierdzoną wizytę u mojego gina. W czwartek prenatalne i na ten moment nie wiem czy się odbędą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapewne mi lekarz kazal lezec podczas nich, a jak mi bardzo dokuczaja to doraznie nospe. Mowil rowniez ze do 10 dziennie jest calkiem normalnie, ale jakby cos niepokoilo to pisac/dzwonic rozwieje watpliwosci ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
Skąd zamawiałaś? Ja rozważam z Ikei, ale jakbym znalazła coś tańszego to nie pogardzę. Nie mamy za dużo miejsca, więc biorę taką 60x50 cm, tylko wysoką (128cm chyba).
|
|
|
|
#2981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od soboty mam jakiś problem żeby sie najeść już nie mam pomysłu co mogłabym gotować i co zjeść... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2982 |
|
Raczkowanie
|
Udanych wizyt dziewczyny 😊
Też bym wolała żeby połówkowych nie odwołali ale jak to dalej się potoczy i jak długo potrwa to niewiadomo. Mi wpadła w oko komoda z BRW ale jeszcze poczekam z zamówieniem. |
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
z allegro. tańsze niż ikea nie są, ale na prowadnicach blum
|
#2984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem po wizycie. Maluszek waży 314 g łożysko mam na przedniej ścianie dlatego kiepsko wyczuć ruchy, ale fikał bardzo na usg. Ssał pięknie kciuka i krzyżował nóżki co chwilę. Wydaje się, że nosek ma tak samo zadarty jak ja i mój pierwszy synek. A te moje bóle wewnątrz to nacisk na spojenie łonowe i więzadła, także też normalne choć dokuczliwe. Mam więcej odpoczywać na tyle na ile się da przy starszaku. Na plusie niecałe 2kg łącznie ze zjedzonym śniadaniem (w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam już +10 kg). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super wieści! ktory tydz? Do nas dzwonili ze USG polowkowe w piatek aktualne jednak bez męża mam być i Pani wypytala o wszystko tj jak sie czuje czy bylam za granica czy ktos z bliskich byl w ostatnim czasie itd. Teraz jestem spokojniejsza tylko jak to dobrze ujete do piatku jeszcze wiele sie moze wydarzyc, ale trzeba byc dobrej mysli ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzwonilam do invicty i na szczescie usg wykonuja, ale nie moge mi przyspieszyc terminu, wiec musze czekac do 10 kwietni. Mam nadzieje ze nic sie nie zmieni ...
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
️A moja jutrzejsza wizyta została odwołana i mam się kontaktować z lekarzem drogą mailową. Połówkowe mam dopiero 2 lub 10 kwietnia (jestem zapisana na dwa terminy) i mam nadzieję że się odbędzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam wizytę dzisiaj o 15:40 I trochę się stresuje czy będzie wszystko dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
Super, że prenatalne dobrze! I kciuki za wizyty pozostałych.
Okazuje się, że ja muszę zmienić lekarza w połowie ciąży przez wirusa. Luxmed ma dedykowane placówki dla ciężarnych, gdzie nieco bezpieczniej zrobię badania - to fajnie. Niefajnie z kolei, że lekarze się w ogóle nie przenieśli, więc jak chcę iść do mojego, to muszę iść do zwykłej placówki i czekać koło pacjentów do internisty. To znaczy to tak teoretycznie, bo nawet jeszcze nie wiedzą, czy kwietniowe grafiki są aktualne - mój lekarz od dwóch tygodni nie przyjmuje, nie wierzę, że wróci w kwietniu. Tu go zupełnie rozumiem, na oko ma z 70 lat i zdecydowanie to jest za duże ryzyko. Ale luxmed ma bajzel jak zwykle. |
|
|
|
#2990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie identycznie Badania połówkowe na jutro potwierdzone, bez osoby towarzyszącej, nie przychodzić dużo przed czasem i dokładnie te same pytania co u Ciebie. Uff. Ale i tak chyba wezmę maskę i rękawiczki.
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś 20+1, jutro też malucha zobaczę na wizycie u tego mojego drugiego gina. Tak wyszło jak mi terminy poprzekładali, a w czwartek liczę jeszcze na te prenatalne.
My z mebli to tylko łóżeczko kupimy, plus chcemy nową kanapę narożną do salonu żeby dało się na niej wygodnie wyspać. Czeka nas również zakup piekarnika, bo obecny wczoraj się zepsuł. Chcę też firanki v-ki do salonu, mam wybrane, tylko od miesiąca nie mogę sie zgrać z mężem żeby wymiary pomierzyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też już po, z tych emocji nie pamietam ile waży ;-) najważniejsze, że sploty nerwowe są ok, bo w 15 tygodniu kazali mi to skontrolować Ufff no i jeśli mąż nie zmieni zdania to będzie Oliwia Aaa i moja ginekolog mnie dziś uspokajała, że jak boli brzuch to nie panikować, dziecko ma na razie dużo miejsca może nie leżeć w pionie tylko w poprzek i wtedy brzuch boli, nospa na to nie pomoże |
|
|
|
|
#2993 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super jak dostalas zdj USG to czasem waga jest tam napisana ale to i tak nie istotne jesli z malenstwem wszystko w porzadku! Zazdroszcze wam tak pozytywnie. Mam wrazenie ze do piatku to jeszcze wiecznosc ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2994 |
|
Rozeznanie
|
Uff, załapałam się na połówkowe w ostatnim momencie
W czwartek, będę 22+4. Muszę mieć maseczkę, ciekawe skąd ja ją teraz wezmę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo się się martwiłam że nospa mi nic nie daje i zastanawialam się co mam z tym zrobić. Dziękuję, uspokoiłam się ![]() Super że wszystko u Was dobrze. Ja wizyta dopiero za tydzień a polowkowe 1.04. Jak na razie wszystkie wizyty tam odbywają się normalnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2998 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie tak się stresowalam a już jest po.
Będzie chłopczyk ![]() waży 290g.Łożysko mi się podniosło już jest ok. Moja ginekolog mi powiedziała żebym nigdzie nie wychodziła i nikt do mnie nie przychodził bo nie wiadomo jak kobiety ciężarne przechodzą koronawirusa i jaki ma wpływ. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi dziś ginekolog powiedział, że do sierpnia raczej nie zniosą zakazu porodów rodzinnych w szpitalach ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wszystko dobrze![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

Mój gin na razie nie przyjmuje, coś czuję że wizyty 6 kwietnia nie będę mieć, nie wiem czy szukać kogoś innego czy jak. Dla mnie to ogólnie trochę nieodpowiedzialne i kobiety w ciąży powinny mieć normalny dostęp do lekarzy a nie jakieś teleporady. A w ogóle przeraża mnie fakt że bodajże w Poznaniu rodzice nie mogą odwiedzać swoich maluszków na neonatologii zaraz po urodzeniu, chyba nawet mleka nie mogą podawać ale nie zrozumiałam dokładnie. Ja wiem, że to dla bezpieczeństwa ale to po prostu okrutne urodzić dziecko i np. nie widzieć go dwa tygodnie albo i nawet w gorszym przypadku dwa miesiące 
Mam nadzieję, że jutro w końcu poznamy płeć i chciałam już zacząć kupować rzeczy po mału, bo nic jeszcze nie mamy.
u stolarza też się czeka ;-)

ja jutro polówkowe

już nie mam pomysłu co mogłabym gotować i co zjeść... 

️
ale to i tak nie istotne jesli z malenstwem wszystko w porzadku! Zazdroszcze wam tak pozytywnie. Mam wrazenie ze do piatku to jeszcze wiecznosc 
bo się się martwiłam że nospa mi nic nie daje i zastanawialam się co mam z tym zrobić. Dziękuję, uspokoiłam się