![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październik 2020
![]() Cytat:
![]() Rany, w jakich czasach nam przyszło być w ciąży... Ale czytałam wczoraj wyniki badań jakiejś agencji, która przeprowadziła symulację, że po 20 kwietnia ma się wyciszyć ta epidemia w Polsce i będę się tego trzymać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1202 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Margitta też to czytalam. I też się tego trzymam. A i co do uczucia ssania w żołądku i przejedzenia jednocześnie też tak mam.. Jem co dwie godz i jest odrobinę lepiej. Narazie nie przytyłam nic. Ale mam lekka nadwagę więc się cieszę. W pierwszej ciazy przytyłam 5 kg😁
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Kolejne. Ginekolog też zalecił mocz i morfologię, ale najbardziej zależało mi na tsh bo zwiększyłam dawkę Eurhyroxu i muszę ocenić efekt bo poprzednio tsh było trochę za duże... Dlatego byłam w szpitalu. Na wejściu tak samo - obowiązkowa dezynfekcja rąk, pomiar temperatury przez panią w pełni ubrania ochronnego. W pobieraniu poza panią pielęgniarką nikogo nie było, potem jedna osoba za mną czekała. Także szybko i bezpiecznie, nie było czego się bać. Teraz czekam z utęsknieniem na jutrzejsze prenatalne, najważniejsze... ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Wtajemniczenie
|
![]()
cześć wam
![]() w czwartek o 11 30 i się śmiałam, że muszę się "zwolnić z pracy" bo do 12 mam być do dyspozycji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zadomowienie
|
![]()
Kanarkowaaa kciuki za wizytę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1206 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że wszystko jest dobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Rozeznanie
|
![]()
Kanarkowa
Dobrze, że udało ci się na szybko ogarnąć wizytę! To straszne, że akurat w takim beznadziejnym czasie zaszłyśmy w ciążę ![]()
#1208 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja jednak mam wizytę u mojego lekarza, dzwoniłam z samego rana
![]() ![]() Tak się stresowałam już tym ze od 3 nie śpię... ale już luz, wizyta o 13 wiec idę się zaraz szykować ![]() Pogoda taka piękna, ze aż się serce raduje ze człowiek może gdzieś wyjść ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Wtajemniczenie
|
![]()
ja sobie obiecałam, że jak prenatalne wyjdą dobrze to przestanę panikować i już będę na 100 procent się cieszyć ciąża. i gdzieś będę mieć tą koronę, nawet jakbym miała cały rok w domu siedzieć i w domu urodzić. byle tylko dziecko było zdrowe
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Kciuki! ![]() ![]() Ciekawe czy płeć już dziś poznacie dziewczyny ![]() Do mnie dziś jeszcze dzwonili potwierdzić jutrzejsze prenatalne, więc na szczęście na bank się odbędą. Wywiad też Pani przeprowadziła. I przynajmniej dowiedziałam się że krew do pappy będę mogła u nich oddać w czwartek, więc nie będę musiała po labach jeździć, uff I jak wszystko jutro będzie ok to powiemy rodzinie o ciąży ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
![]()
Trzymamy kciuki
![]() ![]() Ja powiem chyba rodzicom przed prenatalnymi, bo jeszcze mam trzy tygodnie, a niedługo mam urodziny i chciałam im powiedzieć ![]() Podczytałam trochę listopadówki i one mają jeszcze gorzej, nikt ich nie chce przyjąć żeby potwierdzić w ogóle ciążę, bo niektorzy lekarze przyjmują tylko pacjentki, które już przychodzą jakiś czas :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1212 |
Wtajemniczenie
|
![]()
u mnie najbliżsi wiedzą od pierwszej wizyty na usg
no i w pracy garstka osób, choć jak poszłam na l4 to podejrzewam , że większość już się domyśliła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Kciuki trzymam mocno za wszystkie wizyty. My powiedzieliśmy po pierwszej wizycie. Szczerze, nie było mega radości. Bardzo było mi przykro.. Ja już trochę wyluzowałam. Oczywiście dalej się martwię, żeby wszystko było ok. Jednak nie mam już takiego paraliżującego strachu..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Wtajemniczenie
|
![]()
mnie ten stres jakoś zawsze bliżej wizyt łapie 🤪
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Rozeznanie
|
![]()
Właśnie mi potwierdzili jutrzejsze prenatalne, juhuuuuuu! Kazali przyjść samemu i w maseczce, dobrze że jakaś tam mam... Ale chyba będą nas częściej prosić o przechodzenie do lekarza w maseczce i myśle czy nie kupić/zrobić sobie takiej materiałowej wielorazowej do prania...
Moi rodzice wiedza od pierwszego usg, w pracy szef wiedział wcześnie bo mam taką pracę że musiałam powiedzieć, reszta w pracy w zależności od powiązań dowiadywała się po kolei póki jeszcze pracowałam a jak poszłam na zwolnienie to wszyscy wiedza. Głupio żeby w pracy wiedzieli a rodzice nie, dlatego powiedziałam rodzicom po pierwszym usg ![]() Po prenatalnych mam już zamiar nigdzie się nie ukrywać z ciążą, o ile wszystko wyjdzie dobrze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hahah u mnie właśnie w pracy wiedzą, a rodzice nie, ale musiałam w pracy powiedzieć żeby wyżebrać pracę zdalną, a moja szefowa zna moją mamę i ciągle mi głupio
![]() Mój TŻ się uparł, ze zamówi nam te maski, a ja się z tego śmiałam i wybrałam taķą z narysowanym kotkiem, teraz się okaże, że będę tak musiała iść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1217 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
U mnie nikt nie wie, jutro wezmę też L4 i będę przerywać wychowawczy i iść na L4 ciazowe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Wtajemniczenie
|
![]()
ja dostałam wczoraj smsem elaborat od mojego gina odnośnie dzisiejszej wizyty i zasad bezpieczeństwa;p
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Wtajemniczenie
|
![]()
meldujemy się!
![]() prawie 6 cm dzieciaka, termin przesunięty na 4.03, pięknie bijące serduszko, kość nosowa widoczna, palce, oczy.. ![]() I póki co... nic między nogami 🤣 za dwa dni na prenatalnych powinno być pewne bez problemu ![]() kręciło się to to jak szalone ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję że ja na swojej jutrzejszej wizycie też zobaczę takiego dziecia ![]() Ej mam pytanie może glupie ale jednak 🤣, bo ja jutro mam wizytę u innego gin niż ta którą mnie prowadzi i on nie prowadzi ciąż. To on będzie tam ogarniał wszystko na tym usg tak jak ten lekarz co prowadzi ciążę?? Bo jednak nie chce pomimo wszystko żeby zrobił coś na odwal się a ja potem będę myslami po ścianach chodziła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1222 |
Raczkowanie
|
![]()
I my się meldujemy, ale niestety bez zdjęcia
![]() Dzidzia rozwija się super, zamiast 12+1 jest 12+3 ![]() ![]() Prenatalne mam za tydzień w czwartek ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zadomowienie
|
![]()
Hania Kanarkowaaa super ze wizyty pomyślne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1224 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kanarkowa a chciałabyś dziewczynke czy wolisz drugiego syna? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Hania gratuluję! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zadomowienie
|
![]()
Cześć Wam!
Gratuluję udanych wizyt i zazdroszczę. Miałam mieć jutro kontrolne usg ale odwołane, lekarz tylko zadzwoni pewnie z wynikami badań. Będę szukać prywatnie czy mnie ktoś przyjmie bo tak się martwię, czy wszystko ok. Prenatalne dopiero 15.04, ciekawe czy się odbędzie... Dzisiaj powiedziałam w pracy szefowej. Uff, taka ulga. A rodzina to już wie od początku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zadomowienie
|
![]()
A co do płci. Na pierwszym prenatalnym mówili, że dziewczynka a mam pięknego synka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Rozeznanie
|
![]()
Super wieści <3
Ja sobie właśnie uświadomiłam, że jeszcze dwa dni i przechodzę na prenatal duo! Matko ale ten czas leci, niedawno sypałyśmy pozytywnymi testami na forum... ![]()
#1229 |
Wtajemniczenie
|
![]()
ja póki co nie umiem lykac żadnych tabletek
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Rozeznanie
|
![]()
Kanarek aż tak mdłości ci dają popalić? :/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.