|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie, część 2.
Cytat:
aaa, dobra, nie miałam pojęcia z kim rozmawiam. trzeba było napisać tak od razu, to bym nie marnowała swojego czasu taka tylko uwaga z mojej strony - weźmiesz ją do siebie lub nie, I don't really care - najeżdżasz na całą Azję (a przynajmniej takie sprawiasz wrażenie), najeżdżasz na całę Chiny, bo w jakiejś prowincji chińskiej jedzą nadal psy. ja uważam to za idiotyczne. a Ty zrób z tym co chcesz.
Edytowane przez motyla Czas edycji: 2020-03-24 o 11:28 |
|
|
|
|
#2852 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Możliwe, ze ten limit trzeba uzgodnić w banku. Jednak małe kwoty to dla bezpieczeństwa naszego. Chociaż w każdym sklepie mozna płacić takie małe kwoty. |
|
|
|
|
#2853 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
tutaj te rozmowy przynajmniej są kulturalne, bo np. na blokadach polowań to jest fight z myśliwymi i oni serio się zagotowują ze złości. Jeżeli chodzi o rzeźnie, fermy futrzarskie, tam też wpadamy - jako "pracownicy" z ukrytymi kamerami, właściciele nas nienawidzą, bo mają duże problemy kiedy nagramy jakąkolwiek przemoc wobec zwierząt.edit: Nie, to był błąd że napisałam o ogóle społeczeństwa w Chinach. Tym bardziej szanuję tych, którzy wyłamują się z tamtych tradycji jednocześnie całe życie mieszkając np. w takim Yulin (czy tym bardziej jak z tym walczą). Edytowane przez Snowdrop_ Czas edycji: 2020-03-24 o 11:32 |
|
|
|
|
#2854 |
|
Pani Mizantrop
|
Premier wlasnie oglasza wiecej ograniczen: nie wiecej, niz 10 osob na pogrzebach, a na slubach tylko para mloda, dwojka swiadkow i urzednik, wieksze zgromadzenia juz nie sa dozwolone.
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak tam w ogóle u Was sytuacja ogólna?
|
|
#2856 |
|
Pani Mizantrop
|
W sobote bylo tysiac przypadkow, dzisiaj juz ponad 2 razy tyle - 2200.
8 osob zmarlo poki co, a 11 jest w stanie ciezkim/krytycznym.
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
należy Wam się ogromny szacun za Waszą robotę. zmiany w ludzkiej mentalności zachodzą powoli, ale pewnie dzięki Wam nastąpią szybciej. gorąco Wam kibicuję |
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2859 |
|
Raczkowanie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87687352]To dalej nie jest zamknięta granica według mnie. Bardzo słaba nazwa.
Zamknięta to zamknięta i koniec kropka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zanim dołączyliśmy do strefy Schengen to tak się po prostu mówiło, że granica jest zamknięta gdy są bramki, stoisz w korku i czekasz aż Cię przepuszczą albo i nie... Teraz granica jest zamknięta, bo nie możesz sobie swobodnie przejechać. |
|
|
|
#2860 |
|
Animal Liberation
|
|
|
|
|
#2861 |
|
Pani Mizantrop
|
W 10 dni liczba zarazen w Australii skoczyla z 200 do 2200 i ciagle rosnie, ponad 500 nowych przypadkow jedynie w ciagu ostatnich 24h. Polowa chorych znajduje sie w Sydney/NSW. Rzad bardzo sie upiera przy niezamykaniu szkol i sklepow, zamkneli kafejki i restauracje (mozna zamawiac jedynie na wynos), niektore sieci sklepow zrezygnowaly z transakcji gotowkowych i przyjmuja tylko platnosci karta.
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na codzień? W sklepach jak? Chodzicie do pracy oboje czy z domu pracujecie?
|
|
#2863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.forbes.pl/finanse/transa...ercard/kx0f4c7 Mozna sprawdzic na stronie swego banku. Zawsze mozna tez - jesli kupuje sie kilka produktow - rozbic zakup na kilka transakcji. Edytowane przez Ifinick Czas edycji: 2020-03-24 o 11:46 |
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i wszystko jasne. Też życzę wytrwałości w walce |
|
|
|
|
#2865 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla rozluźnienia rzucajcie pomysły na tytuł filmu vegi o koronawirusie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2866 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
W sklepach bieda i pustki, nie ma: papieru toaletowego, chusteczek, chusteczek nawilzanych, mydel, zeli pod prysznic, balsamow, zeli antybakteryjnych, tamponow, podpasek, recznikow papierowych, pieluch, makaronow, ryzu, dan instant (tych niewymagajacych chlodzenia czy mrozenia), niektorych mrozonek, mies, sosow w butelkach i sloikach (nie udalo mi sie w zeszlym tygodniu kupic keczupu, a akurat nam sie skonczyl).
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, potwierdzam. Wczoraj robiłam zakupy powyżej 50zł i nie musiałam wbijać pinu.
|
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;87687573]
Dla rozluźnienia rzucajcie pomysły na tytuł filmu vegi o koronawirusie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mały plagiat ale adekwatnie IMO: "FUGAZI". Z zastrzeżeniem: byle nie Vega. :/ kasztanka3 Cytat:
Jejku, macie tam u siebie naprawde bardzo napieta sytuację. U nas w sklepach trochę przetrzebione, ale pomijając środki dezynfekujące to zasadniczo wszystko jest. Najwyzej nie ma w punkt tego co sie chciało, ale to jest innego producenta, czy rodzaju i tyle. bardzo współczuję stresu związanego z dawaniem wypowiedzeń. nawet nie wiesz jak to rozumiem. niestety ja nie jestem tak optymistycznie nastwaiona, że to się skończy za 2-3 miesiace. IMo sytuacja gospodarcza niestety bezdie raczej coraz gorsza i to trzeba się chyba liczyć, że to dopiero same początki złego.
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daleka jestem od bronienia Chińczyków czy w ogóle Azjatów w ogóle, nie przepadam za nimi w ogóle (tak, całościowo) i pewnie dostanę bana za rasizm, choć nikogo nie opluwam, nie szkaluję ani nie obrzucam kamieniami. Ale to, o czym piszesz, że jest dla nas okrutne i bestialskie to nic innego jak różnice kulturowe. U nas nikt jakoś się nie oburza, że to zezwierzęcenie jeść pasztet z królika czy stek z wołowiny.
|
|
#2872 | |
|
Nówka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2873 |
|
Animal Liberation
|
Nie-powiem, są tacy którzy się oburzają
ale nie mogę być vege czy vega nazi i narzucać komuś dietę warzywną, chociaż polecać można (my robimy tzw. Chilli Vege, gdzie może przyjść każdy na wegański obiad z deserem, działa z nami kilka restauracji dla wegan). Sama jeszcze czasem zjem jajko. Tu nie tyle chodzi o niejedzenie mięsa, jajek w ogóle, co o traktowanie zwierzów przed śmiercią, klatki, lipna pasza czy brak dostępu do zieleniny. Idą na mięso to niech chociaż żywot i ubój będą humanitarne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Snowdrop_ Czas edycji: 2020-03-24 o 12:18 |
|
|
|
#2874 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#2875 |
|
Animal Liberation
|
Właśnie o humanitarne podejście w Chinach a często jego brak... nam chodzi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz : dokończenie posta wyżej, tel mi podzielił Edytowane przez Snowdrop_ Czas edycji: 2020-03-24 o 12:17 |
|
|
|
#2876 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
O 12.45 konferencja premiera. Chodzą plotki, że zaostrzy "kwarantannę"
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#2878 |
|
Pani Mizantrop
|
Od czwartku wszystkie salony urody maja byc zamkniete, tysiace kosmetyczek straci prace.
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cooooooo?!!!
|
|
|
|
|
#2880 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

taka tylko uwaga z mojej strony - weźmiesz ją do siebie lub nie, I don't really care - najeżdżasz na całą Azję (a przynajmniej takie sprawiasz wrażenie), najeżdżasz na całę Chiny, bo w jakiejś prowincji chińskiej jedzą nadal psy. ja uważam to za idiotyczne. a Ty zrób z tym co chcesz.

tutaj te rozmowy przynajmniej są kulturalne, bo np. na blokadach polowań to jest fight z myśliwymi i oni serio się zagotowują ze złości. Jeżeli chodzi o rzeźnie, fermy futrzarskie, tam też wpadamy - jako "pracownicy" z ukrytymi kamerami, właściciele nas nienawidzą, bo mają duże problemy kiedy nagramy jakąkolwiek przemoc wobec zwierząt.

no i wszystko jasne. Też życzę wytrwałości w walce 
ale nie mogę być vege czy vega nazi i narzucać komuś dietę warzywną, chociaż polecać można (my robimy tzw. Chilli Vege, gdzie może przyjść każdy na wegański obiad z deserem, działa z nami kilka restauracji dla wegan). Sama jeszcze czasem zjem jajko. Tu nie tyle chodzi o niejedzenie mięsa, jajek w ogóle, co o traktowanie zwierzów przed śmiercią, klatki, lipna pasza czy brak dostępu do zieleniny. Idą na mięso to niech chociaż żywot i ubój będą humanitarne.