Aborcja- wątek zbiorczy. Część 3 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-04-16, 12:56   #271
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Dot.: Aborcja- wątek zbiorczy. Część 3

Cytat:
Napisane przez Karibati Pokaż wiadomość
Wskaż proszę przepis, który zabraniał by czegoś kobiecie, a zarazem pozwalałby to samo uczynić mężczyźnie.
A taki stereotyp:

Facet za młodu miał wiele dziewczyn, zmieniał je regularnie, uprawiał przypadkowy seks. Cóż. No młody był. Musiał się wyszumieć.

Kobieta za młodu postępowała analogicznie. No toż to dziwka była.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-16, 12:57   #272
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
Sytuacja wygląda tak.
Mój tz lubi sobie postawić jakieś grosze na zakłady. Nie robi tego często, raz w miesiącu. Raz wygra, raz nie wygra. Trudno. To są zakłady rzędu 20-50 zł miesięcznie. No i jakiś tam jego znajomy miał fajną sumkę, tz go wprowadzil w "świat zakładów", typ zaczął stawiać podobne kwoty jak tz. 20, 50 zł. I wygrywał. I w końcu postawił swoją okrągła sumkę i... Przegrał.
I teraz ma pretensje do tz. Bo gdyby nie tz, to by nie stracił. Kazał mu oddać pieniądze, które stracił na zakładach. Tz go wyśmiał, i powiedział, że przecież mówi, żeby nie stawiać dużych pieniędzy, bo można dużo stracić, że to jest fajne jak z 20 zł zrobisz 100, a nie jak stracisz.
No i typ probowal różnymi sposobami. Np. Pisząc do mojego tz, że jak mu nie odda pieniędzy, to "ma znajomości, które pójdą do jego domu i odzyskają co jego". Tz nie reagował. Nasz plecak został wykopany na środek hali, rzeczy powywalane - tz nie reagował.
Więc facet zaczął mi robić na złość. Blokować mnie w pracy, zajeżdżać mi drogę, chamsko się do mnie odzywać, np "co się k***a gapisz". Tz probowal z nim pogadać, ale powiedział, że dopóki mu nie odda hajsu, to niech się cieszy, że robi tylko tyle. Az w końcu facet podchodzi do mnie w pracy i mówi "masz ładny nos. Lepiej, żeby nic mu się nie stało".
Więc ja się wkurzyłam, poszłam to W KOŃCU zgłosić przełożonym i.. Zero reakcji. Nic. Po 2 dniach poszłam do drugiego przełożonego... Nic. Zgłosiłam się to wyżej. Nic. Zero reakcji. Więc poszłam do szefa wszystkich szefów (od zdarzenia minął miesiąc) i... Usłyszałam, czy NA PEWNO CHCE ŻEBY JAKIEŚ KROKI ZOSTAŁY PODJĘTE. Bo w sumie to nie mam na to żadnych świadków. I lepiej tego nie rozdrapywac, bo mogą być problemy. I w ogóle o co chodzi, przecież nic się nie stało, więc po co drążyć temat? Lepiej odpuścić. Tak, chciałam, żeby kroki zostały podjęte. Więc szef mi się pyta - ale wiesz, że to oznacza, że będzie konfrontacja między wami?
No i cóż, rozniosło się to po firmie. I nagle większość ludzi się ode mnie odwróciła. Bo jestem konfidentem i teraz biednemu typkowi grozi wyrzucenie z pracy. I czasem zdarza mi się słyszeć "uwazaj, bo przyjdzie Tinker i pójdzie poskarżyć". Albo jak ktoś o czymś rozmawia i ja przechodzę, to nagle cisza. Nikt ze mną nie chce gadać, bo jestem konfidentem.
Czaisz opcje? Ktoś MI grozi, ja idę z tym do szefostwa, ale to nie ten ktoś jest piętnowany, nie typ—szafa, który popchnięciem mógłby mnie połamać, ale laska 160 z wagą 45 kg.
Zero reakcji ze strony przełożonych i szef który mówi, że nic się nie stało i lepiej tego nie ruszać.

Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka
Straszne. Balabym sie chyba miec takich ludzi w bliskim towarzystwie.
Stary 2020-04-16, 12:58   #273
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Straszne. Balabym sie chyba miec takich ludzi w bliskim towarzystwie.
To nie jest żaden bliski znajomy, broń boże. Kumpel z pracy od papierosa

tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-16, 13:00   #274
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość

Mimo wszystko jednak zaprzeczanie obecnosci przejawow patriarchatu to grube nadużycie. Myślę (bez urazy), że Twoje posty są tego przykładem.
W jakim sensie?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-16, 13:02   #275
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
To nie jest żaden bliski znajomy, broń boże. Kumpel z pracy od papierosa

Straszny burak, za takie grozby powinny byc konsekwencje. Gdybym miala taka osobe w pracy (czyli widywalabym ja 5 dni w tygodniu), to pewnie balabym sie chodzic do tej pracy. Niestabilni ludzie jak ten Twoj znajomy mnie przerazaja i chcialabym ich unikac za wszelka cene i w pracy i w zyciu prywatnym.
Stary 2020-04-16, 13:04   #276
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Straszny burak, za takie grozby powinny byc konsekwencje. Gdybym miala taka osobe w pracy (czyli widywalabym ja 5 dni w tygodniu), to pewnie balabym sie chodzic do tej pracy. Niestabilni ludzie jak ten Twoj znajomy mnie przerazaja i chcialabym ich unikac za wszelka cene i w pracy i w zyciu prywatnym.
Ja pochodzę z naprawdę pato - miejscowości, ale na bór liściasty - jestem 1000 km od tego miejsca.

Stary 2020-04-16, 13:05   #277
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
A taki stereotyp:

Facet za młodu miał wiele dziewczyn, zmieniał je regularnie, uprawiał przypadkowy seks. Cóż. No młody był. Musiał się wyszumieć.

Jemu chodzi o przepisy prawne. Bo widzisz, uważa, że jak w prawie jest wolność i równość, to już nie ma dyskryminacji. Puff, znikła! W tym samym kraju, w którym niby jest równość wobec prawa, ale niektórzy są równiejsi, wszyscy to wiedzą i mówią tylko, że tak jest. Skoro kraj gwarantuje równość wobec prawa, po czym widzimy, że Kaczyńskiemu za różne dziadostwa nikt nie dobiera się do tyłka, a zwyklemu Kowalskiemu już tak, to dlaczego jest taki społeczny opór z zaakceptowaniem tego, że mimo, że kraj gwarantuje równość płci, to i tak odbywa się dyskryminacja ze względu na płeć? To jest już dysonans poznawczy? Niewygodnie byłoby przyznać, że żyjemy w opresyjnym kraju?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2020-04-16, 13:07   #278
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
A taki stereotyp:

Obrzydliwe stereotypy. Ale niestety czesto powielane w opiniach spoleczenstwa.
Stary 2020-04-16, 13:13   #279
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
W jakim sensie?
Bananku, miałam na myśli posty Karibati, nie Twoje. Z Tobą się w całości zgadzam

Wybacz nieporozumienie

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-16, 13:18   #280
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Bananku, miałam na myśli posty Karibati, nie Twoje. Z Tobą się w całości zgadzam

Wybacz nieporozumienie
Spoko

A ja się uśmiecham jak widzę, jak faceci pomstują, że kobieta ma łatwiej, gdy idzie o przyznanie opieki nad dzieckiem po rozwodzie. I nie widzą tutaj analogii z cudnym patriarchatem, który przecież zakłada, że kobieta zapewni najlepszą opiekę, bo jest kobietą, matką.

Stary 2020-04-16, 13:38   #281
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka1988rok Pokaż wiadomość
Mimo to żadna by nie usunęła dziecka gdyby się dowiedziała,że dostanie krwotoku czy będzie miała przekrwione biała oczu przez dwa miesiące od wysiłku bo dziecka pragnęły.
Poród to wysiłek nikt nie mówił,że będzie lekko

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Właśnie, tutaj jest kluczowa sprawa, że chciały dziecka. Jak czegoś chcesz to prawie nigdy nie jest tak, że nie musisz poświęcić czegoś innego.
Nie każdy dziecka chce. A jak nie chce to lepiej, żeby usunął niż bujał się całe życie z niechcianym dzieckiem u boku, bo wtedy cierpi także ono.
Dlatego dla mnie dziecka mieć nie warto, bo za dużo trzeba poświęcić. Przede wszystkim zdrowia. Także ja chciałabym mieć możliwość usunięcia ciąży, gdyby jakimś cudem mimo zabezpieczenia mi się przydarzyła.

Nie mówię już o 3 przypadkach z ustawy, bo zmuszanie do urodzenia w takich okolicznościach to... nawet nie wiem jak to nazwać, bo cisną mi się same wulgarne słowa.

Cytat:
Spoko

A ja się uśmiecham jak widzę, jak faceci pomstują, że kobieta ma łatwiej, gdy idzie o przyznanie opieki nad dzieckiem po rozwodzie. I nie widzą tutaj analogii z cudnym patriarchatem, który przecież zakłada, że kobieta zapewni najlepszą opiekę, bo jest kobietą, matką.
Tak. I do kobiety należy wychowywanie dzieci.

Powiem Wam, że mam taką fajną koleżankę. Studiowałyśmy razem, potem drogi się rozeszły. Ostatnio odnowiłyśmy kontakt i okazało się, że jej facet (ma 25 lat) nie dotknie żelazka ani nawet nie włoży swoich skarpetek do pralki, bo to zadanie kobiece. Jak jej nie ma (a więcej jej nie ma niż jest, bo studiuje w innym mieście i tam ma pokój) to wszystko za gościa robi matka. Co więcej on nie zamierza się z domu rodzinnego wyprowadzić, to ona ma się wprowadzić na kupę do nich. A mieszka tam w sumie 6 osób bez niej. Coś strasznego, a facet jest młody, ale tak go nauczyli w domu i tak będzie całe życie robił.
Sądzę, że podejmie odpowiednią decyzję, bo dziewczyna ogarnięta, wykształcona i raczej z tych życiowych.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Shar14
Czas edycji: 2020-04-16 o 13:40
Shar14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-16, 14:03   #282
Wizazanka1988rok
BAN stały

Cytat:
A taki stereotyp:

Wiele facetów to do uznaje ile ja to słyszałam od kolegów,że jak to ich dziewczyna mogła mieć 5 facetów bo drążyli temat ile miała przed nimi a jak oni przyznali się,że mieli kilka kobiet to już jest ok
Wtedy gorąca dyskusja między mną a nimi się rozgrywa.
I tylko bo oni są facetami to oni mogą a kobieta ma się szanować facet nie musi.
Ręce opadają,albo ciąża to nie choroba od kolegów słyszałam też wiele razy wtedy mówię owszem nie choroba ale dolegliwości czasami wskazują jak bym chora była wtedy się zamykają

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
Właśnie, tutaj jest kluczowa sprawa, że chciały dziecka. Jak czegoś chcesz to prawie nigdy nie jest tak, że nie musisz poświęcić czegoś innego.
Nie każdy dziecka chce. A jak nie chce to lepiej, żeby usunął niż bujał się całe życie z niechcianym dzieckiem u boku, bo wtedy cierpi także ono.
Dlatego dla mnie dziecka mieć nie warto, bo za dużo trzeba poświęcić. Przede wszystkim zdrowia. Także ja chciałabym mieć możliwość usunięcia ciąży, gdyby jakimś cudem mimo zabezpieczenia mi się przydarzyła.

Nie mówię już o 3 przypadkach z ustawy, bo zmuszanie do urodzenia w takich okolicznościach to... nawet nie wiem jak to nazwać, bo cisną mi się same wulgarne słowa.

Tak. I do kobiety należy wychowywanie dzieci.

Powiem Wam, że mam taką fajną koleżankę. Studiowałyśmy razem, potem drogi się rozeszły. Ostatnio odnowiłyśmy kontakt i okazało się, że jej facet (ma 25 lat) nie dotknie żelazka ani nawet nie włoży swoich skarpetek do pralki, bo to zadanie kobiece. Jak jej nie ma (a więcej jej nie ma niż jest, bo studiuje w innym mieście i tam ma pokój) to wszystko za gościa robi matka. Co więcej on nie zamierza się z domu rodzinnego wyprowadzić, to ona ma się wprowadzić na kupę do nich. A mieszka tam w sumie 6 osób bez niej. Coś strasznego, a facet jest młody, ale tak go nauczyli w domu i tak będzie całe życie robił.
Sądzę, że podejmie odpowiednią decyzję, bo dziewczyna ogarnięta, wykształcona i raczej z tych życiowych.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
No rozumiem,że byś chciała mieć taką decyzję jednak w Polsce jest jak jest i to się raczej nie zmieni.
Jeżeli chodzi o przykład Twojej koleżanki to takich facetów jest całe mnóstwo.
Nie wiem czy to matki ich tak uczą,moj brat jednak w domu zrobi bardzo dużo i bratowej pomaga jak tylko może w kuchni czy przy dziecku ideał

Wizazanka1988rok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-16, 14:46   #283
invisible_01
Zakorzeniona

FB_IMG_15870411870571543.jpg

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-16, 15:11   #284
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Mija62 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź. Przestraszyłam się, bo za 3 tyg mam wyniki.
Trzymam mocno kciuki.

A z tym projektem to się jeszcze długo będziemy bujać...

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Zrób sobie śledztwo dziennikarskie i dowiedz się jak wygląda sprawa z wazektomia w Polsce, a jak z podwiazaniem jajowodow.
To jest coś, czego nawet najwięksi seksiści jakich znam nie ogarniają.
Stary 2020-04-16, 15:12   #285
tinkerver2
Zakorzenienie

https://wyborcza.pl/7,75398,25874768...akazujaca.html

Skierowano do dalszych prac.

Stary 2020-04-16, 16:29   #286
Karibati
BAN stały

Cytat:
Zrób sobie śledztwo dziennikarskie i dowiedz się jak wygląda sprawa z wazektomia w Polsce, a jak z podwiazaniem jajowodow.
Akurat wazektomia jest w Polsce nielegalna.

Cytat:
Skumaj, jak niskie są wymierzane kary za gwałt i jak dobrze w Polsce ma się victim blaming.
Skumaj, że liczba skutecznych fałszywych oskarżeń jest przynajmniej kilkukrotnie większa niż liczba mitycznych victim blamingów. Zwykła złodziejka może oskarżyć policjanta i potrzeba potężnej machiny biurokratyczno-prawnej, żeby znaleźć dowody niewinności.[COLOR="Silver"]

Edytowane przez Karibati
Czas edycji: 2020-04-16 o 17:41 Powód: Replikacja treści
Karibati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-16, 16:34   #287
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko. Koleżanka mojej siostry zmarła w szpitalu po porodzie. Powikłania po cesarce. Z kolei dwie znane mi kobiety po porodzie zmagały się z nietrzymaniem moczu. To nie jest tylko przekrwienie oka.
Są też kobiety, które po prostu umierają w trakcie porodu. Bo coś pójdzie nie tak, to nie jest spacer po parku, to gigantyczne obciążenie dla organizmu. I to zdrowe kobiety, ciąża przebiega prawidłowo i bum, nie żyje.

Potrafią wypadać zęby, inne historie.

I ja rozumiem, że jak ktoś chce dziecka, to gra jest warta świeczki, bo ryzyko jest małe. Ale jak ktoś nie chce, to zmuszanie go do takiego poświęcenia jest bardzo słabe.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-16, 16:35   #288
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Są też kobiety, które po prostu umierają w trakcie porodu. Bo coś pójdzie nie tak, to nie jest spacer po parku, to gigantyczne obciążenie dla organizmu. I to zdrowe kobiety, ciąża przebiega prawidłowo i bum, nie żyje.

Potrafią wypadać zęby, inne historie.

I ja rozumiem, że jak ktoś chce dziecka, to gra jest warta świeczki, bo ryzyko jest małe. Ale jak ktoś nie chce, to zmuszanie go do takiego poświęcenia jest bardzo słabe.

Powiedzialabym wrecz, ze okrutne, to fundowanie traumy do konca zycia.
Stary 2020-04-16, 16:52   #289
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:

Eee, wazektomia w Polsce jest jak najbardziej legalna i stosowana
W przeciwieństwie do sterylizacji.

Stary 2020-04-16, 17:43   #290
Karibati
BAN stały

Cytat:
Eee, wazektomia w Polsce jest jak najbardziej legalna i stosowana
W przeciwieństwie do sterylizacji.
No to faktycznie, miałem nieaktualną wiedzę i faktycznie nie powinno tak być.
Stary 2020-04-16, 17:46   #291
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
No to faktycznie, miałem nieaktualną wiedzę i faktycznie nie powinno tak być.
Oh! No co ty!
Najpierw FEMINIZDKI ZLE, NIENAWIDZĄ ŁADNYCH KOBEIET, PATRIARCHAT SKOŃCZYŁ SIĘ W 18 WIEKU, BABY SOM GUPIE, W DUPACH WAM SIĘ PRZEWRACA, NIE MA RÓŻNYCH PRAW DLA RÓŻNYCH PŁCI
Ale wiesz, np. Kobieta nie może się ubezplodnic na stałe, facet tak.
-a no to fakt, nie powinno tak być.

No i co, czemu nie zgłaszasz, że mężczyźni mają gorzej, bo im nikt nie zabrania? Czemu nie składasz wniosku o odebranie mężczyznom możliwości decydowania o swoich nasieniowodach?

Edytowane przez tinkerver2
Czas edycji: 2020-04-16 o 17:47
Stary 2020-04-16, 18:32   #292
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:

Skumaj, że liczba skutecznych fałszywych oskarżeń jest przynajmniej kilkukrotnie większa niż liczba mitycznych victim blamingów. Zwykła złodziejka może oskarżyć policjanta i potrzeba potężnej machiny biurokratyczno-prawnej, żeby znaleźć dowody niewinności.[COLOR="Silver"]
Czyli tradycyjna gadka. Fałszywe oskarżenia.
Znajdź sobie statystyki, ile zgłasza się przestępstw zgwalcenia w Polsce i ile zapada wyroków skazujących. Plus jakie fikołki trzeba wykonywać, żeby w ogóle był wyrok. Później zobacz, jak śmieszne są te wyroki i jaki ich procent to wyroki w zawieszeniu. Możesz też poszukać w necie instrukcji policyjnej, jak nie zostać zgwalcona. Polecam również smaczki z podręczników do życia w rodzinie. Wypowiedzi myszki mikke i innych mądrych inaczej. Sprawę zgwalcen na amerykańskich uczelniach. Albo z naszego podwórka sprawę 18-latki zgwałconej na imprezie, czy też tłumaczki z Elbląga.
Plus byłam na policji i obdukcji z ofiarą napaści seksualnej i skądinąd wiem, jak durne pytania są jej zadawane. Albo jak policjant mówi, że heh, no w sumie dobrze, że nic się nie stało, bo nie zgwałcił, tylko molestował.

Stary 2020-04-16, 18:40   #293
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli tradycyjna gadka. Fałszywe oskarżenia.
Znajdź sobie statystyki, ile zgłasza się przestępstw zgwalcenia w Polsce i ile zapada wyroków skazujących. Plus jakie fikołki trzeba wykonywać, żeby w ogóle był wyrok. Później zobacz, jak śmieszne są te wyroki i jaki ich procent to wyroki w zawieszeniu. Możesz też poszukać w necie instrukcji policyjnej, jak nie zostać zgwalcona. Polecam również smaczki z podręczników do życia w rodzinie. Wypowiedzi myszki mikke i innych mądrych inaczej. Sprawę zgwalcen na amerykańskich uczelniach. Albo z naszego podwórka sprawę 18-latki zgwałconej na imprezie, czy też tłumaczki z Elbląga.
Plus byłam na policji i obdukcji z ofiarą napaści seksualnej i skądinąd wiem, jak durne pytania są jej zadawane. Albo jak policjant mówi, że heh, no w sumie dobrze, że nic się nie stało, bo nie zgwałcił, tylko molestował.
Wiesz co... No ale jak to rozwiązać, żeby było sprawiedliwie?

Też mnie boli, że ciężko udowodnić gwałt, no ale to prawda. A nie możemy skazywać ludzi, bo ktoś tak powiedział.

W drugiej części masz rację. Już opowiadałam, kiedy podejrzewano, że byłam ofiarą molestowania i mnie przesłuchiwano tak o, na Janusza, przy otwartych drzwiach. Do tego przesłuchiwał mnie policjant.

No i nie byłam żadną ofiarą molestowania. I ja bym pewnie powiedziała, bo jestem szczera i bezczelna.

Ale myślę, że niepełnoletnią dziewczynę powinna przesłuchiwac w takiej sprawie policjantka (ja nic do tego faceta nie mam, ale są kobiety, które szybciej przyznają się innej kobiecie, alvo nie chodzą so mężczyzny ginekologa) w lepszej atmosferze, w zamkniętym pokoju.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-16, 18:46   #294
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

I oczywiście projekt uwalony m.in. 150 głosami PiS, bo tak miało być od początku. Co miałem bekę z tych błyskawic malowanych na twarzach to moje.

Jeszcze napotkałem w necie na mega trafny komentarz dot. tej całej "zadymy":

"Strajki, protesty, parasolki, balkony i okna, kłótnie na portalach społecznościowych i rozlewające się po netach logo kojarzące się bardziej z hitlerjugend, a koniec końców potwierdziło się, że już od pierwszego dnia wiadomo było jak skończy ten projekt.

Można się rozejść - w nabliższych dniach dostaniemy kolejny temat zastępczy, którym będziemy mogli się emocjonować i kłócić między sobą, aborcja była, czas wrócić do LGBT...

Dajemy się robić bez mydła, klaszczemy kiedy chcą, wrzeszczymy kiedy chcą, nie patrzymy tam gdzie powinniśmy.

PS - drogie Panie i Panowie od pioruna na profilówkach - pamiętajcie, że Kaczyński chce się Wam dobrać do macic, dlatego właśnie głosował za odrzuceniem tego obywatelskiego projektu.

Co w Waszym rozumowaniu mogło być nie tak?"

_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-16, 19:24   #295
trzyrazypiec
Zakorzenienie

Ciekawe, że ci piejacy o fałszywych oskarżeniach o gwałt są tacy monotematyczni. Skoro tak narzekaja na wymiar sprawiedliwości, ciekawa jestem, dlaczego spod ich klawiatury nigdy nie wyszedl jakiś komentarz dotyczący nieprawidłowości w głównych procesach o zabójstwo na przykład. Vide chyba najgłośniejsza sprawa Komendy.

Ciekawe jest to tym bardziej z powodu dość znanego chyba wszystkim faktu, że w takich sprawach wyroki skazujace padają znacznie częściej, kara jest dużo wyższa, ostracyzm społeczny - nieporównywalnie większy. Potencjalni gwalciciele zawsze znajdą obrońców gromiacych o słynnym domniemaniu niewinności, potencjalni mordercy - życzenia śmierci w męczarniach i barwne opisy planowanych samosądów.

No tak, ale to z wyrokami w sprawach zgwałcenia, gdzie - jak już banana napisała, wyroki zapadają tak rzadko i są tak niewielkie, jest największy problem.

Nie wiem czy pomijacie, czy nie zdajecie sobie sprawy z jeszcze jednego problemu przestępstwa zgwałcenia - jest to przestępstwo, które może mieć też miejsce w zaciszu domowego ogniska. W jaki sposób osoba, która jest w związku (nieformalnym/małżeńskim) udowodni, że została siła nakłoniona do odbycia obcowania płciowego. W jaki? Najczesciej w żaden. Czy wasze mózgi są w stanie ogarnąć, że to, iż zapadł wyrok uniewinniający czy że proces w ogóle się nie rozpoczął z braku dowodów NIE MUSI OZNACZAC, iż do przestępstwa nie doszło i było to fałszywe oskarżenie?

Gwałt wcale nie musi pozostawiać krwi czy siniaków na ciele, nie musi rozrywać narządów rodnych, nie musi być dokonany przez osobę nieznana na kobiecie, która broniąc się doznaje obrazen. To są chyba jakieś wasze dzikie, mokre sny. Sporo kobiet, które znam, może po latach przyznać, że było ofiarami zgwałcenia. Zgwałcenia pod własną kołdra, we własnym łóżku. Pod wpływem szantażu, większej siły fizycznej swojego "ukochanego", przemocy psychicznej.

Nie będę podawać źródeł. Ja nie mam na celu udowadniania niczego. Chcecie - znajdziecie.

Na koniec mała uwaga - w wątku wypowiada się moderatorka deklarująca się jako feministka. Posty użytkownika "karibati", jak stały, tak stoją, użytkownik również dobrze się trzyma. O co tu chodzi???? Ja prosta osoba jestem, może czegoś nie zrozumiałam?

trzyrazypiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-16, 19:31   #296
Karibati
BAN stały

Cytat:
Możesz też poszukać w necie instrukcji policyjnej, jak nie zostać zgwalcona.
I znowu. Zapobieganie jako obwinianie ofiary. Oskarż producentów drzwi o stygmatyzację ofiar włamań. Albo polityków na całym świecie o upodlanie zakażonych koronawirusem. Rozumiem, że dla hard-feministki lepiej żeby doszło do zgwałcenia, niż aby ostrzec potencjalną ofiarę.
Stary 2020-04-16, 19:39   #297
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazypiec Pokaż wiadomość
Na koniec mała uwaga - w wątku wypowiada się moderatorka deklarująca się jako feministka. Posty użytkownika "karibati", jak stały, tak stoją, użytkownik również dobrze się trzyma. O co tu chodzi???? Ja prosta osoba jestem, może czegoś nie zrozumiałam?
Powiem jak ja to rozumiem (ale może moderacja mnie poprawi). O ile nie dochodzi tu na forum do wypowiedzi sprzecznych z obowiązującym prawem bądź łamiących netykietę wizażu, to każdy ma prawo tu do głoszenia swoich poglądów jakiekolwiek by one nie były.
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-16, 19:45   #298
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
I znowu. Zapobieganie jako obwinianie ofiary. Oskarż producentów drzwi o stygmatyzację ofiar włamań. Albo polityków na całym świecie o upodlanie zakażonych koronawirusem. Rozumiem, że dla hard-feministki lepiej żeby doszło do zgwałcenia, niż aby ostrzec potencjalną ofiarę.
Jakie zapobieganie? Mam nie wychodzić z domu? Nie, bo najczęściej przecież gwalca osoby znane ofierze. Jak mam się zachowywać, by nie paść ofiarą gwałtu, skoro gwalcone są kobiety w każdym przedziale wiekowym, każdej profesji, ładne, brzydkie, ubrane skąpo i w dres? Gwalcone są staruszki, małe dzieci, dziewczyny w wieku nastoletnim, kobiety 50-letnie.
Przed czym chcesz mnie ostrzec? Przed posiadaniem znajomych, noszeniem jeansow? Otwieraniem drzwi kurierowi? Wyjazdem na szkolenie? Czy rozumiesz, że te śmieszne zasady nakazuja ciągła analizę tego, czy przypadkiem ktoś nie chce Cię zgwalcic, życie w strachu i stale pilnowanie się? A tu masz babo placek, jesteś gwalcona w domu, albo na randce.
Już to chyba pisalam kiedyś, że obmacal mnie po tyłku starszy koleś. Miałam 15 lat i wychodziłam do kościoła, ubrana w jeansy i kurtkę. On stał przy klatce schodowej. Miałam nie wychodzić z domu czy jak? Koleżanka szła w biały dzień z przystanku do domu, a jakiś zbok próbował wciągnąć ja w krzaki.

Stary 2020-04-16, 19:46   #299
trzyrazypiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Powiem jak ja to rozumiem (ale może moderacja mnie poprawi). O ile nie dochodzi tu na forum do wypowiedzi sprzecznych z obowiązującym prawem bądź łamiących netykietę wizażu, to każdy ma prawo tu do głoszenia swoich poglądów jakiekolwiek by one nie były.
No tak, chyba za długo siedziałam w grupach na fb i zapomniałam, że tutaj można klepać co "ślina na język przyniesie" dopóki się komuś personalnie nie dosra

trzyrazypiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-16, 19:47   #300
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Wiesz co... No ale jak to rozwiązać, żeby było sprawiedliwie?

Też mnie boli, że ciężko udowodnić gwałt, no ale to prawda. A nie możemy skazywać ludzi, bo ktoś tak powiedział.

W drugiej części masz rację. Już opowiadałam, kiedy podejrzewano, że byłam ofiarą molestowania i mnie przesłuchiwano tak o, na Janusza, przy otwartych drzwiach. Do tego przesłuchiwał mnie policjant.

No i nie byłam żadną ofiarą molestowania. I ja bym pewnie powiedziała, bo jestem szczera i bezczelna.

Ale myślę, że niepełnoletnią dziewczynę powinna przesłuchiwac w takiej sprawie policjantka (ja nic do tego faceta nie mam, ale są kobiety, które szybciej przyznają się innej kobiecie, alvo nie chodzą so mężczyzny ginekologa) w lepszej atmosferze, w zamkniętym pokoju.

Przecież właśnie o tym piszę. Jaki to może być odsetek skazania za fałszywy gwałt, skoro nawet udowodnienie prawdziwego to jest niekonczaca się historia.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości