|
|
#271 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Aborcja- wątek zbiorczy. Część 3
Cytat:
Facet za młodu miał wiele dziewczyn, zmieniał je regularnie, uprawiał przypadkowy seks. Cóż. No młody był. Musiał się wyszumieć. Kobieta za młodu postępowała analogicznie. No toż to dziwka była.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#272 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#274 |
|
jestę wieszczę
|
W jakim sensie?
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#275 |
|
Pani Mizantrop
|
Straszny burak, za takie grozby powinny byc konsekwencje. Gdybym miala taka osobe w pracy (czyli widywalabym ja 5 dni w tygodniu), to pewnie balabym sie chodzic do tej pracy. Niestabilni ludzie jak ten Twoj znajomy mnie przerazaja i chcialabym ich unikac za wszelka cene i w pracy i w zyciu prywatnym.
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#277 |
|
jestę wieszczę
|
Jemu chodzi o przepisy prawne. Bo widzisz, uważa, że jak w prawie jest wolność i równość, to już nie ma dyskryminacji. Puff, znikła! W tym samym kraju, w którym niby jest równość wobec prawa, ale niektórzy są równiejsi, wszyscy to wiedzą i mówią tylko, że tak jest. Skoro kraj gwarantuje równość wobec prawa, po czym widzimy, że Kaczyńskiemu za różne dziadostwa nikt nie dobiera się do tyłka, a zwyklemu Kowalskiemu już tak, to dlaczego jest taki społeczny opór z zaakceptowaniem tego, że mimo, że kraj gwarantuje równość płci, to i tak odbywa się dyskryminacja ze względu na płeć? To jest już dysonans poznawczy? Niewygodnie byłoby przyznać, że żyjemy w opresyjnym kraju?
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#278 |
|
Pani Mizantrop
|
Obrzydliwe stereotypy. Ale niestety czesto powielane w opiniach spoleczenstwa.
|
#279 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Bananku, miałam na myśli posty Karibati, nie Twoje. Z Tobą się w całości zgadzam
![]() Wybacz nieporozumienie
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#280 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
A ja się uśmiecham jak widzę, jak faceci pomstują, że kobieta ma łatwiej, gdy idzie o przyznanie opieki nad dzieckiem po rozwodzie. I nie widzą tutaj analogii z cudnym patriarchatem, który przecież zakłada, że kobieta zapewni najlepszą opiekę, bo jest kobietą, matką.
|
|
|
|
|
#281 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie każdy dziecka chce. A jak nie chce to lepiej, żeby usunął niż bujał się całe życie z niechcianym dzieckiem u boku, bo wtedy cierpi także ono. Dlatego dla mnie dziecka mieć nie warto, bo za dużo trzeba poświęcić. Przede wszystkim zdrowia. Także ja chciałabym mieć możliwość usunięcia ciąży, gdyby jakimś cudem mimo zabezpieczenia mi się przydarzyła. Nie mówię już o 3 przypadkach z ustawy, bo zmuszanie do urodzenia w takich okolicznościach to... nawet nie wiem jak to nazwać, bo cisną mi się same wulgarne słowa. Cytat:
Powiem Wam, że mam taką fajną koleżankę. Studiowałyśmy razem, potem drogi się rozeszły. Ostatnio odnowiłyśmy kontakt i okazało się, że jej facet (ma 25 lat) nie dotknie żelazka ani nawet nie włoży swoich skarpetek do pralki, bo to zadanie kobiece. Jak jej nie ma (a więcej jej nie ma niż jest, bo studiuje w innym mieście i tam ma pokój) to wszystko za gościa robi matka. Co więcej on nie zamierza się z domu rodzinnego wyprowadzić, to ona ma się wprowadzić na kupę do nich. A mieszka tam w sumie 6 osób bez niej. Coś strasznego, a facet jest młody, ale tak go nauczyli w domu i tak będzie całe życie robił. Sądzę, że podejmie odpowiednią decyzję, bo dziewczyna ogarnięta, wykształcona i raczej z tych życiowych. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2020-04-16 o 13:40 |
||
|
|
|
#282 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wtedy gorąca dyskusja między mną a nimi się rozgrywa. I tylko bo oni są facetami to oni mogą a kobieta ma się szanować facet nie musi. Ręce opadają,albo ciąża to nie choroba od kolegów słyszałam też wiele razy wtedy mówię owszem nie choroba ale dolegliwości czasami wskazują jak bym chora była wtedy się zamykają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Jeżeli chodzi o przykład Twojej koleżanki to takich facetów jest całe mnóstwo. Nie wiem czy to matki ich tak uczą,moj brat jednak w domu zrobi bardzo dużo i bratowej pomaga jak tylko może w kuchni czy przy dziecku ideał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#283 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#284 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Trzymam mocno kciuki.
A z tym projektem to się jeszcze długo będziemy bujać... ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- To jest coś, czego nawet najwięksi seksiści jakich znam nie ogarniają.
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
https://wyborcza.pl/7,75398,25874768...akazujaca.html
Skierowano do dalszych prac. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#286 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Karibati Czas edycji: 2020-04-16 o 17:41 Powód: Replikacja treści |
||
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrafią wypadać zęby, inne historie. I ja rozumiem, że jak ktoś chce dziecka, to gra jest warta świeczki, bo ryzyko jest małe. Ale jak ktoś nie chce, to zmuszanie go do takiego poświęcenia jest bardzo słabe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#288 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#290 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw FEMINIZDKI ZLE, NIENAWIDZĄ ŁADNYCH KOBEIET, PATRIARCHAT SKOŃCZYŁ SIĘ W 18 WIEKU, BABY SOM GUPIE, W DUPACH WAM SIĘ PRZEWRACA, NIE MA RÓŻNYCH PRAW DLA RÓŻNYCH PŁCI Ale wiesz, np. Kobieta nie może się ubezplodnic na stałe, facet tak. -a no to fakt, nie powinno tak być. ![]() ![]() ![]() ![]() No i co, czemu nie zgłaszasz, że mężczyźni mają gorzej, bo im nikt nie zabrania? Czemu nie składasz wniosku o odebranie mężczyznom możliwości decydowania o swoich nasieniowodach? Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka Edytowane przez tinkerver2 Czas edycji: 2020-04-16 o 17:47 |
|
|
|
|
#292 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Znajdź sobie statystyki, ile zgłasza się przestępstw zgwalcenia w Polsce i ile zapada wyroków skazujących. Plus jakie fikołki trzeba wykonywać, żeby w ogóle był wyrok. Później zobacz, jak śmieszne są te wyroki i jaki ich procent to wyroki w zawieszeniu. Możesz też poszukać w necie instrukcji policyjnej, jak nie zostać zgwalcona. Polecam również smaczki z podręczników do życia w rodzinie. Wypowiedzi myszki mikke i innych mądrych inaczej. Sprawę zgwalcen na amerykańskich uczelniach. Albo z naszego podwórka sprawę 18-latki zgwałconej na imprezie, czy też tłumaczki z Elbląga. Plus byłam na policji i obdukcji z ofiarą napaści seksualnej i skądinąd wiem, jak durne pytania są jej zadawane. Albo jak policjant mówi, że heh, no w sumie dobrze, że nic się nie stało, bo nie zgwałcił, tylko molestował.
|
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mnie boli, że ciężko udowodnić gwałt, no ale to prawda. A nie możemy skazywać ludzi, bo ktoś tak powiedział. W drugiej części masz rację. Już opowiadałam, kiedy podejrzewano, że byłam ofiarą molestowania i mnie przesłuchiwano tak o, na Janusza, przy otwartych drzwiach. Do tego przesłuchiwał mnie policjant. No i nie byłam żadną ofiarą molestowania. I ja bym pewnie powiedziała, bo jestem szczera i bezczelna. Ale myślę, że niepełnoletnią dziewczynę powinna przesłuchiwac w takiej sprawie policjantka (ja nic do tego faceta nie mam, ale są kobiety, które szybciej przyznają się innej kobiecie, alvo nie chodzą so mężczyzny ginekologa) w lepszej atmosferze, w zamkniętym pokoju. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#294 |
|
Wtajemniczenie
|
I oczywiście projekt uwalony m.in. 150 głosami PiS, bo tak miało być od początku. Co miałem bekę z tych błyskawic malowanych na twarzach to moje.
Jeszcze napotkałem w necie na mega trafny komentarz dot. tej całej "zadymy": "Strajki, protesty, parasolki, balkony i okna, kłótnie na portalach społecznościowych i rozlewające się po netach logo kojarzące się bardziej z hitlerjugend, a koniec końców potwierdziło się, że już od pierwszego dnia wiadomo było jak skończy ten projekt. Można się rozejść - w nabliższych dniach dostaniemy kolejny temat zastępczy, którym będziemy mogli się emocjonować i kłócić między sobą, aborcja była, czas wrócić do LGBT... Dajemy się robić bez mydła, klaszczemy kiedy chcą, wrzeszczymy kiedy chcą, nie patrzymy tam gdzie powinniśmy. PS - drogie Panie i Panowie od pioruna na profilówkach - pamiętajcie, że Kaczyński chce się Wam dobrać do macic, dlatego właśnie głosował za odrzuceniem tego obywatelskiego projektu. Co w Waszym rozumowaniu mogło być nie tak?" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe, że ci piejacy o fałszywych oskarżeniach o gwałt są tacy monotematyczni. Skoro tak narzekaja na wymiar sprawiedliwości, ciekawa jestem, dlaczego spod ich klawiatury nigdy nie wyszedl jakiś komentarz dotyczący nieprawidłowości w głównych procesach o zabójstwo na przykład. Vide chyba najgłośniejsza sprawa Komendy.
Ciekawe jest to tym bardziej z powodu dość znanego chyba wszystkim faktu, że w takich sprawach wyroki skazujace padają znacznie częściej, kara jest dużo wyższa, ostracyzm społeczny - nieporównywalnie większy. Potencjalni gwalciciele zawsze znajdą obrońców gromiacych o słynnym domniemaniu niewinności, potencjalni mordercy - życzenia śmierci w męczarniach i barwne opisy planowanych samosądów. No tak, ale to z wyrokami w sprawach zgwałcenia, gdzie - jak już banana napisała, wyroki zapadają tak rzadko i są tak niewielkie, jest największy problem. Nie wiem czy pomijacie, czy nie zdajecie sobie sprawy z jeszcze jednego problemu przestępstwa zgwałcenia - jest to przestępstwo, które może mieć też miejsce w zaciszu domowego ogniska. W jaki sposób osoba, która jest w związku (nieformalnym/małżeńskim) udowodni, że została siła nakłoniona do odbycia obcowania płciowego. W jaki? Najczesciej w żaden. Czy wasze mózgi są w stanie ogarnąć, że to, iż zapadł wyrok uniewinniający czy że proces w ogóle się nie rozpoczął z braku dowodów NIE MUSI OZNACZAC, iż do przestępstwa nie doszło i było to fałszywe oskarżenie? Gwałt wcale nie musi pozostawiać krwi czy siniaków na ciele, nie musi rozrywać narządów rodnych, nie musi być dokonany przez osobę nieznana na kobiecie, która broniąc się doznaje obrazen. To są chyba jakieś wasze dzikie, mokre sny. Sporo kobiet, które znam, może po latach przyznać, że było ofiarami zgwałcenia. Zgwałcenia pod własną kołdra, we własnym łóżku. Pod wpływem szantażu, większej siły fizycznej swojego "ukochanego", przemocy psychicznej. Nie będę podawać źródeł. Ja nie mam na celu udowadniania niczego. Chcecie - znajdziecie. Na koniec mała uwaga - w wątku wypowiada się moderatorka deklarująca się jako feministka. Posty użytkownika "karibati", jak stały, tak stoją, użytkownik również dobrze się trzyma. O co tu chodzi???? Ja prosta osoba jestem, może czegoś nie zrozumiałam? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#296 |
|
BAN stały
|
I znowu. Zapobieganie jako obwinianie ofiary. Oskarż producentów drzwi o stygmatyzację ofiar włamań. Albo polityków na całym świecie o upodlanie zakażonych koronawirusem. Rozumiem, że dla hard-feministki lepiej żeby doszło do zgwałcenia, niż aby ostrzec potencjalną ofiarę.
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem jak ja to rozumiem (ale może moderacja mnie poprawi). O ile nie dochodzi tu na forum do wypowiedzi sprzecznych z obowiązującym prawem bądź łamiących netykietę wizażu, to każdy ma prawo tu do głoszenia swoich poglądów jakiekolwiek by one nie były.
|
|
|
|
#298 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Przed czym chcesz mnie ostrzec? Przed posiadaniem znajomych, noszeniem jeansow? Otwieraniem drzwi kurierowi? Wyjazdem na szkolenie? Czy rozumiesz, że te śmieszne zasady nakazuja ciągła analizę tego, czy przypadkiem ktoś nie chce Cię zgwalcic, życie w strachu i stale pilnowanie się? A tu masz babo placek, jesteś gwalcona w domu, albo na randce. Już to chyba pisalam kiedyś, że obmacal mnie po tyłku starszy koleś. Miałam 15 lat i wychodziłam do kościoła, ubrana w jeansy i kurtkę. On stał przy klatce schodowej. Miałam nie wychodzić z domu czy jak? Koleżanka szła w biały dzień z przystanku do domu, a jakiś zbok próbował wciągnąć ja w krzaki.
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#300 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.