|
|
#1831 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale my koniecznie chcemy z bazą isofix i to już się robi większy wydatek jeśli chodzi o nowy. A ja niestety szukam oszczędności bo jeszcze z wiekszych zakupów czekaję mebelki, dobry laktator, niania elektroniczna, termometr no i fotelik z bazą ![]() A juz wydałam lekko ponad 3tys A nie mam jeszcze wielu rzeczy wyprawkowych. Jakby doliczyć badania i wizyty to lepiej nie znać kwoty
|
|
|
|
|
#1833 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1834 | |
|
Żona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam zaledwie kilka ciuszków i wydałam 700 zł już i nic poza tym a gdzie do reszty. Ja zrobiłam na szybko liste i mi wyszło, że wydamy min. 10 tys ![]() ale to pierwsze dziecko, nic nie mamy i jakoś nie umiem dziecku kupić czegoś używanego po kimś. Dla siebie jeszcze spoko ale dla dziecka nie...Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1836 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87774631]Tylko trzeba pamiętać jeszcze o 1 ważnej rzeczy - ważność atestów dla tego pierwszego fotelika to zazwyczaj max. 3 lata. Tyle czasu bezawaryjności i pełnej ochrony dziecka zapewnia producent. Więc trzeba uważać, żeby się nie naciąć.
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dlatego jak uzywnay to max roczny. Ale zobaczymy, może kupimy nowy, tylko nie wymarzony Avionaut tylko np Maxi Cosi ![]() Cytat:
![]() No i na same ciuszki wydałam kilkaset zł już, czy nowy czy używane ale od prawie początku ciąży kupowałam coś na promocjach. Na sam zapas pampersów i chusteczek też już kasy poszło (a miałam jakieś zniżki to chciałam wykorzystać) Dwa razy już zamawiałam apteczne rzeczy gdzie odliczając reszte to rzeczy dla dzieciaczka lekko 300zł. Mam już też jakies pojemniki na komode kupione, kosz na pranie, kosz na pieluchy, płyny do prania i rzeczy typu pieluchy tetrowe, kocyki, jakieś pierwsze zabawki, grzechotki także pobieżnie liczyłam kwote i już nie zamierzam dalej liczyć ![]() Ale ciuszki to muszę sobie już spisywac wszystko co mam bo już zapominam a chyba już powinnam stopować ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Pamiętam to bylo 4 lata temu i powedziałam że ja w życiu nic nie kupie używanego swojemu dziecku Szybko zmieniłam podejście jak sie przekonałam patrzac na chrześnice jak dzieci szybko rosną, jak brudzą ubrania. Jak szybko wyrastają z wózka. I mozna kupić uzywane rzeczy w bardzo dobrym stanie ![]() Ale wiadomo, jak kogoś stać na wózek za 5 tysięcy to czemu nie. Ja nie chcę stracić wszystkich oszczędności na wyprawke, nie wiadomo jak będzie pózniej czy nie trzeba będzie więcej kasy na lekarzy czy coś, wtedy nawet najpiękniejsza wyprawka nie pomoże. |
||
|
|
|
#1837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się trzymam pierwszego pomiaru wg usg, bo moja owulacja byla spóźniona o tydzień.
Edytowane przez Baambi Czas edycji: 2020-04-21 o 11:57 |
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nam takie zdanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
My będziemy powoli sprowadzać kartony z ubrankami po córce od teściów. Przynajmniej odejdą nam częściowo wydatki na ubranka. Chociaż córa nr 1 była wiosenna a tu jesienna będzie więc i tak trzeba będzie coś dokupić.
Mamy krzesełko do karmienia, spacerówki i stelaż pod gondolę, łóżeczko, kokon, sporo tych rzeczy w sumie ale czeka z takich większych wydatków to czeka nas zakup bujaczka, kołyski na dół, fotelika i gondoli ( sprzedalismy to wcześniej
|
|
|
|
#1840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A teraz dla dzidziusia jeszcze nic nie kupiłam
|
|
#1841 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#1842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja za wcześnie zaczęłam szaleć i teraz patrząc na niektóre używane żałuję kasy zostawionej np w 5 10 15 (nawet na dużej promocji). Ale za to nie będę musiała prać tak często mając tyle rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1843 |
|
Żona
|
No mi jakoś na te ubranka na prawdę żal pieniędzy
Łóżeczko, wanienka, fotelik, wózek i inne już będą nowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się udało i trafiłam na olx ubranka za darmo. Spodziewałam się szmatek a dostałam nowe z metkami
![]() Ale materac, wanienkę higieniczne rzeczy tez musimy kupić. Wózek używany a foteliki mam po córce wiec to mi odpada ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1845 |
|
Żona
|
No to serio Ci się udało
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1846 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkich oszczędności na pewno nie wydamy
, ale dziecko chcieliśmy dużo wcześniej, więc mamy odpowiednie kwoty na wszystko odłożone (mam nawet osobne konto założone dla dziecka). Dziecko wyczekane, więc też chcemy dać od siebie wszystko co nam się upodoba i wole np. kupić mojemu nowe i to potem sprzedać. Wiadomo, że nawet najpiękniejszy pokoik i najlepsze rzeczy nie pomogą w niektórych sytuacjach, ale na to zawsze znajdą się pieniądze, choćbym spod ziemi miała je wytargać. Poza tym planujemy w niedługim czasie starać się o drugie bo nie wiadomo ile teraz znowu będą trwały nasze starania, więc kupuje lepsze rzeczy z myślą o drugim maluchu może też tak być, że następnego dziecka nie będzie patrząc na nasze problemy w tym zakresie, więc cieszę się z tego co mam Wakacji w tym roku nie będzie, więc chociaż naciesze się zakupami ![]() W ogóle przyszły mi ciuchy z lidla. O ile sukienki spoko chociaz w tej w paski nie przewidzieli, że kobiety mogą mięc większy biust to legginsy totalna porażka. Czarne są mniej kryjące niż rajstopy 100tki więc tylko do tunik w połowe uda i na dodatek zjeżdżają z tyłka poszłam tyle co na poczte (200m) i czułam jak już przedziałek mi wychodzi . Rozmiar mniejszych bym nie wcisnęła, więc nie wiem jakie by się nadały ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Laluna91 o kurde, ale lipa z dentystą
też bym z góry założyła, że wizyta się nie odbędzieWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- My część rzeczy też planujemy kupić używane np wózek czy łóżeczko o ile będą w dobrym stanie oczywiście |
|
|
|
|
#1850 |
|
Rozeznanie
|
Jednak dzwonili żeby odwołać. Wczoraj też ale coś mi ten zasięg świruje i nie dodzwonili się.
U nas jest problem z dentystami teraz. Zwykle przyjmują tylko z bólem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1851 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#1852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie łóżeczko z wyprawka juz mamy od jednych "dziadkow". Wózek i nosidełko biorę od bratowej. Fotelik potem też wezmę. Wiem, że sa to rzeczy zadbane, bezkolizyjne, więc czemu nie. To co zaoszczędze wydam na jakas nowa, fajna spacerowke. Z wydatków to napewno komoda została. Bede mieć kosz Mojżesza na kołach od kumpeli, więc nie wiem czy potrzebny mi jakiś bujaczek? Co jeszcze trzeba z takich większych rzeczy? Napewno Przewijak, czujnik oddechu, laktator, to urządzenie do noska. Z ciuchów bede musiała kupić jakis kombinezon do wózka, na spacer, z dwa, trzy sweterki i jakies ☠☠☠☠☠☠☠y jak skarpeteczki. Hmmm... nooo i na koniec zostawię sobie te wszystkie pampersy, chusteczki, podkłady, kosmetyki, medikamenty... O czym zapomniałam? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choćbym żyła o chlebie i wodzie to z oszczędności tego nie skończymy nawet w przyszłym roku...Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1854 | |
|
Żona
|
Cytat:
Edytowane przez MrsSeductive Czas edycji: 2020-04-21 o 13:53 |
|
|
|
|
#1855 |
|
Raczkowanie
|
W brzuchu się wierci 370g dziewczyna ❤❤
Na usg lekarz zobaczył 4mm torbiel splotu naczyniowkowego w mózgu, jednak uspokajał żebym się nie martwiła... łatwo mówić, gorzej zrobić i się nie martwić. |
|
|
|
#1856 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A coś więcej nt. tej torbieli mówił? Jakieś dalsze zalecenia? To było USG połówkowe u lekarza z certyfikatem? Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1857 |
|
Raczkowanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87775634]Gratulacje córci.
A coś więcej nt. tej torbieli mówił? Jakieś dalsze zalecenia? To było USG połówkowe u lekarza z certyfikatem? Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/ Tak, ma certyfikat FMF. Mówił, ze nie mam się tym przejmować i ze takie torbiele się wchłaniają |
|
|
|
#1858 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1859 |
|
Raczkowanie
|
U innego, ale wszystko było ok. Jakoś wole o tym nie myśleć
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2
Wszystko będzie dobrze ![]() A ja siedzę pod gabinetem i czekam na wizytę I już po Chłopak ma 380g
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2020-04-21 o 18:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

A nie mam jeszcze wielu rzeczy wyprawkowych. Jakby doliczyć badania i wizyty to lepiej nie znać kwoty

a gdzie do reszty. Ja zrobiłam na szybko liste i mi wyszło, że wydamy min. 10 tys 
ale to pierwsze dziecko, nic nie mamy i jakoś nie umiem dziecku kupić czegoś używanego po kimś. Dla siebie jeszcze spoko ale dla dziecka nie...

Już tyle się oczytałam o bezpieczeństwie, a jednak taki maluszek jest taki kruchy, że szkoda na tym oszczędzać i żałować.

, ale dziecko chcieliśmy dużo wcześniej, więc mamy odpowiednie kwoty na wszystko odłożone (mam nawet osobne konto założone dla dziecka). Dziecko wyczekane, więc też chcemy dać od siebie wszystko co nam się upodoba i wole np. kupić mojemu nowe i to potem sprzedać. Wiadomo, że nawet najpiękniejszy pokoik i najlepsze rzeczy nie pomogą w niektórych sytuacjach, ale na to zawsze znajdą się pieniądze, choćbym spod ziemi miała je wytargać.
może też tak być, że następnego dziecka nie będzie patrząc na nasze problemy w tym zakresie, więc cieszę się z tego co mam
Wakacji w tym roku nie będzie, więc chociaż naciesze się zakupami 
też bym z góry założyła, że wizyta się nie odbędzie
choćbym żyła o chlebie i wodzie to z oszczędności tego nie skończymy nawet w przyszłym roku...