|
|
#2311 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październik 2020
Rozmawiałam z lekarzem. Mam jutro wizytę. Mówi, że wszystko powoli normalnieje 🙂Oczywiście środki ostrożności zostają ale bez paniki. Któraś pytała o dziąsła. Mogą krwawić w ciąży,mi cała pierwsza ciąże krwawiły. Po porodzie przyszło odrazu. Czy są maści, nie wiem. Ja nie farbuje.Jak farbowałam to używałam Garnier olia. Bez amoniaku, ale bardzo ładnie kryła.
|
|
|
|
#2312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powodzenia na jutrzejszej wizycie. ja mam za dwa tygodnie, a za dwa i pół tygodnia połówkowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2313 |
|
Rozeznanie
|
Mi się wczoraj wieczorem znowu powtórzyło to twardnienie macicy, wysłałam właśnie sms do doktora- mam nadzieję ze też napisze ze takie coś może się zdarzać a nie każe przyjeżdżać do szpitala... Liczę na uspokojenie a nie wszczynanie alarmu, ale jednak wysłałam ten sms dla spokojnego sumienia
![]() Brzydka dziś pogoda, zimno, pada :/ Dobrze ze nie trzeba zbierac się do pracy- już się odzwyczailam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero za tydzień wizyta, już wariuję powoli czekając A połówkowe to jeszcze daleko, nawet terminu nie mam. Gdzieś w pierwszej połowie czerwca. Mam takie pytanie do Was - myślałyście nad adapterem do pasów samochodowych? Czytałam kilka artykułów i właśnie chyba zamówię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2315 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z ministerstwa też mówili w radio tydzień temu, że wyszła taka ustawa, ale dotyczy szpitali narażonych na kontakt z koroną. Cytat:
i jak koleżanka? Przerażają mnie takie długie porody ![]() Cytat:
dzięki. To już mam mniejsze parcie na dentystę. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę go wygrzebać bo na pewno go sobie zostawiłam.W ogóle dzień dobry w ten paskudny, zimny dzień. Ja muszę iść na kontrolę dentystyczną ale nie mam gdzie na razie. A też mi dziąsła krwawią. Krew z nosa też mi leciała dwa razy :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
Tez chcualam kupic ten adapter do pasów ale poki co do pracy nie jeżdżę i nigdzie sie nie ruszam to nie zamawiałam. Jak sie sytuacja zmieni i bede musiala uzywac wiecej auta i to chyba wtedy kupie.
Ale wczoraj przegladam wozki i mam juz swojego faworyta chyba mutsy i2 w wersji 2w1 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem, że są takie przedłużki pasów i takie co między nogami pasy ściągają. Myślałam o tych drugich. Ceny na allegro ok 100zl z tego co kojarzę.A jeździcie z przodu? Wiem, że powinno się albo wyłączyć poduszki w aucie albo lepiej siedzieć z tyłu. Wyłączać poduszek nie chcemy z mężem, bo potem będę myślała czy prawidłowo je podłączą na nowo a samej z tyłu tak smutno póki co siadam z przodu i odjeżdżam fotelem najdalej jak się da, ale brzuszek coraz większy i chyba pora się przesiąść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2320 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Ale naturalnie dała radę. podziwiam ją, ja bym chyba po 5 błagała o cesarke 🤪Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#2321 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz spokojnie pas mnie nie uwiera ani nie opina.Co do porodu to też miałam długi, zaczęli wywoływać (2 raz) o 8 a urodziłam o 22:40 🤦☠♀️ z czego 1,5 godziny to same parte, myślałam że umrę i pamiętam że przeklinałam i miałam pretensje do położnej że cały czas mówi "już główkę widać" przez te 1,5 godziny, jak na szkole rodzenia wciskali mi kit że jak główkę widać to już z górki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2323 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jestem coraz bardziej przerażona, bo co chwilę słyszę o coraz cięższych porodach, nawet tych wielorodek
jeszcze na początku się ludzilam, że jak pierwszy był szybki i lajtowy, to drugi też pewnie taki będzie. teraz już na nic nie liczę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2324 |
|
Raczkowanie
|
20h
po 5 byś błagała o cesarkę? Ja po 3 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie martwmy sie na zapas bo osiwiejemy. Na pocieszenie dodam że u mnie w rodzinie w niecałe 2 godzinki urodziło sie czterokilowe dzieciątko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w ogóle mnie to nie pociesza 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2328 |
|
Realistka
|
U mnie w rodzinie byly prawie same cesarki
![]() A u mojego meza rodza sie bardzo duze dzieci, on mial prawie 5 kg jak sie urodzil, jego ojciec i wujek podobnie ![]() Tak więc sadze ze sn i tak bym nie dala rady haha Licze do mojej wizyty za tydzien i mam nadzieje ze poznamy wtedy plec Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam same makabry w najbliższej rodzinie, ale trzymam się tego, że u mnie dla odmiany będzie inaczej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2331 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba też wolę znać te lepsze i gorsze porody
wtedy wiem czego mogę się spodziewać, bo niewiedza jest dla mnie dużo gorsza u mnie w rodzinie z porodami różnie, bywały godzinne i te powyżej 15stu godzin też :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a dzieci mojej siostry po 4600 ale ja juz osobiście tylko 3000 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2333 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie wyobrazam sobie wycisnąć więcej niż 3 kilo 🤣
|
|
|
#2334 |
|
Raczkowanie
|
A orientuje się ktoś od ilu kg jest cesarka?
|
|
|
#2335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwłaszcza, że waga z usg może się sporo różnic koleżanka rodziła sn 5 kg dziecko, więc nie wiem, w tym usg to by chyba musiał I wyjść z 6 kg żeby da skierowanie na cc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakoś tak. I na podstawie tego plus wagi dziecka pewnie sugerują cesarkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2337 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny muszę się poradzić czy sie martwic czy nie, bo od kilkunastu minut piecze mnie skóra na brzuchu po lewej stronie. Nie boli nic wewnątrz tylko skora, gdzieś na wysokości pępka i ciut wyżej, rozstępów jeszcze nie widać więc nie wiem czy to moge podciągnąć pod rozciąganie skóry?
|
|
|
#2338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak to nie patrzą na wagę dziecka? Mi prowadzący na którejś wizycie powiedział, żebym wagą dziecka się nie martwiła, bo jak będzie duża pod koniec ciąży to oczywiste, że wypisze mi cesarkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Posmaruje olejem kokosowym i zobaczymy czy cos ulży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na usg wychodzi powyżej 4500 g to chyba już cesarka wchodzi w grę, ale równie dobrze na usg może być 4 kg a tak naprawdę urodzi się 4,5 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

Oczywiście środki ostrożności zostają ale bez paniki. Któraś pytała o dziąsła. Mogą krwawić w ciąży,mi cała pierwsza ciąże krwawiły. Po porodzie przyszło odrazu. Czy są maści, nie wiem. Ja nie farbuje.Jak farbowałam to używałam Garnier olia. Bez amoniaku, ale bardzo ładnie kryła.
powodzenia na jutrzejszej wizycie. ja mam za dwa tygodnie, a za dwa i pół tygodnia połówkowe 

A połówkowe to jeszcze daleko, nawet terminu nie mam. Gdzieś w pierwszej połowie czerwca.
z ministerstwa też mówili w radio tydzień temu, że wyszła taka ustawa, ale dotyczy szpitali narażonych na kontakt z koroną.
dzięki. To już mam mniejsze parcie na dentystę.
Muszę go wygrzebać bo na pewno go sobie zostawiłam.

wiem, że są takie przedłużki pasów i takie co między nogami pasy ściągają. Myślałam o tych drugich. Ceny na allegro ok 100zl z tego co kojarzę.

u mnie w rodzinie z porodami różnie, bywały godzinne i te powyżej 15stu godzin też :/
, a dzieci mojej siostry po 4600
Jakoś tak. I na podstawie tego plus wagi dziecka pewnie sugerują cesarkę.