![]() |
#4981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XL.
Cytat:
Pewności oczywiście nie mam... Takie jest moje przypuszczenie, że skoro "Wszystko wyszło na jaw" - ja się dowiedziałam o niej, a ona o mnie, to mniemam, że się nie spotykali. No i właściwie codziennie się spotykaliśmy. Ale fakt, że jak chodziłam do pracy to dziwiło mnie to, że on mimo że nie pracował, to chodził o tych samych godzinach na siłownię, w jednym tygodniu na 12, w innym na 16. I to punktualnie. A siłownie jest w pobliżu jej miejsca zamieszkania. Inna sprawa była taka, że miał dwa bezpośrednie tramwaje do mnie. Przy czym często zdarzało mu się jechać z kolejnego przystanku - tłumaczył to tym, że wsiada w cokolwiek (u niego jeżdzą tam 3 tramwaje - 2 do mnie, 1 w kierunku tej dziewczyny) i przesiada się, żeby wsiąść na innym przystanku i być szybciej. Dla mnie to totalnie bez sensu - wsiadać w cokolwiek na jeden przystanek mając bezpośredni dojazd, na to też mu zwróciłam uwagę. Jakiś czas przed rozstaniem usunął ją ze znajomych, na dwa dni przed - ona się odezwała bo miała sprawę.
![]() |
#4982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, nikt nie wsiada w cokolwiek na jeden przystanek jak ma się bezpośredni dojazd. Serio. Więcej zachodu niż to warte. A ten chłopak jest teraz z ta dziewczyna? Co się z nim stało? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego nic mi w tym nie pasowało... Bo to wszystko było dziwne... Nie mam pojęcia, nie mamy kontaktu, on mnie wszędzie poblokował.
![]() |
#4984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiesz chociaż z jakiego powodu zerwaliście? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem mi napisał listę zarzutów, że robiłam mu awantury itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam się po co on z Toba był tyle czasu, przecież z jego strony nie było uczucia do Ciebie... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mandy, mimo tego, co tutaj piszesz w głębi siebie wiesz, jaka jest odpowiedź. Każda z nas miała i po trochę nadal ma taki etap obwiniania się, ale to błędne koło... nie zawiniłaś, nawet jeśli pewne reakcje były zbyt emocjonalne, to obie wiemy, że w normalnym, zdrowym związku by ich nie było, dla jak ktoś gra w tej sposób, trzymając drugą stronę w dwóch światach, to to rozdarcie i niepewność ma prawo prowadzić do takich emocji. Nic, czego bym nie znala z autopsji, niestety. Zrobiłaś, co mogłaś, to nie była Twoja wina... Niezapominajka, a jak Twoja pokręcona historia, ruszyło coś? ![]() I tak na marginesie, bo dużo więcej Was czytam, niż sama piszę, ale fun fact - przez to, że czytam Was od chyba 2 miesięcy, to każda z dziewczyn ma już dla mnie nadany jakiś kształt - wygląd i tak np. Mandy jest bardzo wysoką, szczupłą blondynką, Pandorę widzę jako taką drobniusią dziewczynkę z kucykiem, Milagros jako niską, ciemnowłosą kobietę w jakichś wyrazistych, mocnych kolorach, romantycznych sukienkach, a Patisię jako taką zaginioną siostrę Kardaszianek o seksownych kształtach hahahaaa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4988 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciebie widzę jako kobietę elegancką, ubraną minimalistycznie i z klasą ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Wczoraj trafiłam na piosenkę Anny Karwan "Czarny świt" i poruszyła mnie bardzo. Jakby wyśpiewała moje myśli. "Miało być ważne Stałe na zawsze Przecież oni to nie my Nas omijał czarny świt Zabrakło nam O włos" Tak się właśnie czuję. A do tego staram się dążyć: "Spróbuję nie patrzeć w tył Uformuję nową mnie z odłamków co pozostały i strzepnę z ramion pył codziennie krok za krokiem będę stawiać choćby w ogień przyjmę wszystko albo nic" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pan K. w Warszawie, podobno ma teraz mega aferę w domu, bo jakimś cudem pani G. (żona) dowiedziała się, że był u mnie w ostatni weekend w Łodzi. Chyba zatrudniła detektywa... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4991 | |
Raczkowanie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87824735]totalnie nie... ale chciałabym
![]() ![]() No i teraz wszystko popsułaś, muszę obraz Patisi przerzucić na Ciebie ![]() Cytat:
Jakkolwiek to może być na wyrost, to chyba coś takiego płynie z tego, co piszesz, a co lubię, choćby wyżej cytowana piosenka ![]() I tak trafione - i co ciekawe, zwykle jak gdzieś się wypowiadam i piszę więcej, niż tutaj, to właśnie tak jestem widziana i co gorsza to zgodne z prawdą, czy z klasą nie mi to oceniać, ale w istocie - kaszmirowe swetry, garnitury, minimalistyczne sukienki... ![]() Strach pytać, czy to przez mój drętwy styl pisania ![]() A tak serio, to podczytuję, ale chyba przydałby mi się solidny opieprz od Was, chyba ostatnio najbliżej mi do Mandy i ponownego analizowania czegoś, co wydawało się zamknięte... głowa to straszna rzecz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4992 |
Konto usunięte
|
Anna, co się dzieje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czerpanie korzyści to jedyne co mi się nasuwa z tej relacji. Bardzo wysoka nie jestem ![]() ![]()
![]() |
#4994 |
Zakorzenienie
|
Anno Joanno, jeśli masz chęć, to wyrzuć z siebie, co Cię dręczy.
Co do stylu, to nie, nie chodzi o to, że dretwo piszesz. Po prostu czytałam Cię tu i na Twoim wątku i zauważyłam, że wypowiadasz się z klasą, dbasz o poprawną stylistykę, interpunkcję itd., Twoje wypowiedzi są takie wyważone. No i wspominałaś o własnej firmie. Wydałaś mi się osobą poukładana i właśnie taką kobietą w minimalistycznej sukience ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Zakorzenienie
|
Anno joanno miło mi z tymi kardasziankami. Obwód bioder i talii może się zgadzać. Twarz na biedę też, brakuje tylko paru zabiegów
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4996 |
Raczkowanie
|
niezapominajka012 - może ta żona jednak nie jest taka głupia? Myślę, że to nie cud - tylko doskonale wie o swoim porożu i sposobie spędzania czasu wolnego przez męża. Przykre to jest to, że kobiety sobie to robią... nawet gdybym się mega zakochała, chciałabym, żeby najpierw mężczyzna rozwiązał swoje prywatne sprawy. To też utwierdziło by mnie w przekonaniu, że mu naprawdę na mnie zależy, a nie jestem tylko czasoumilaczem i odskocznią od rutyny życia rodzinnego. Ale jak to w życiu, skoro teraz ten mężczyzna robi to swojej żonie i dzieciom, to każdej następnej też to zrobi ... takie byczki po prostu tak mają
![]() Edytowane przez Lena_92 Czas edycji: 2020-05-06 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4997 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale dziękuję Mili, miło Mi ![]() Czyli zasadniczo wizję miałam całkiem, całkiem, gdyby mi tylko Pandora nie załamała statystyki ![]() Dobra, to niech będzie moja spowiedź i proszę o kopniaka w wiadomą część ciała. Otóż w poniedziałek otrzymałam telefon, że mamy potencjalnego kupca na nasz biznes. Oficjalnie mój były nie mógł przyjechać, bo tego dnia pacjentów. Wiedząc to, poszłam z pełnomocnikiem i zainteresowany kupnem. Aż tu gdzieś w połowie spotkania, wbiega to moje niedoszłe nieszczęście. Uśmiechnięty do ucha do ucha i przepraszający za spóźnienie. Klient zdecydowany tak 50/50, zaproponował wyraźnie niższą cenę. A zatem, już po spotkaniu ten mój nieszczęśnik przybiegł na parking, mówiąc, że za taką cenę nie ma mowy, że to kpina. Owszem, niska, ale ja zasadniczo byłabym skłonna sprzedać, trudno, że bez żadnego zysku, chcę to opchnąć i zamknąć ten rozdział. No i gadka szmatka, ale były, jakby nigdy nic, pełen luz, komplementuje, że ładnie wyglądam i że tak mu brakowało tego mojego stylu seksownej sekretarki (zgrozo, to tak a propos wizji Mili ![]() Widziałam go pierwszy raz od momentu rozejścia, wiem, że w tym czasie skakał od kobiety do kobiety, z tyłu głowy mam ciągle te jego słowa, jak zmuszał się do bliskości ze mną przez ponad 5 lat i jak to było dla niego trudne i odrażające, pozbawiając mnie tym całej masy poczucia wartości... i że możemy być dalej w tym układzie, póki sobie kogoś nie znajdziemy, jakbym była jakimś przedmiotem, a teraz bredzi te farmazony. Szlag mnie trafił, tłumione emocje wyszły gdzieś z dołu. Żałosne i bezsensowne. Jego dotyk, zapach, wszystko zadziałało dokładnie tak, jak nie powinno, bo w mojej głowie przez te 5, teraz już 6 lat znajomości, to on był właśnie tym jedynym... I tutaj też mści się moja osobowość, żmudne tłumaczenie, argumentowanie, wyważenie, po co do diaska... ![]() Edytowane przez anna_joanna Czas edycji: 2020-05-06 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko my się zawsze do tej pory spotykaliśmy w mieście X, a teraz wyjatkowo wypadło na Łódź bo w sumie nigdy u mnie nie był. Co więcej pani G. twierdzi, że ma nasze wspólne zdjęcia z Łodzi więc wygląda na to, że podeszła do tematu profesjonalnie. Nie wiem, skąd to społeczne przekonanie, że jak ktoś raz zdradzi to będzie już zawsze zdradzał. Aż tak to bym go nie przeceniała. Mam na myśli, że jest kilka kobiet między którymi lawiruje. Jeśli z jego strony jest tylko zabawa to ograniczam to do dwóch osób: siebie i pani G. Czasami mam wrażenie, że on mnie kocha. Ha, pewnie pani G. też ma takie wrażenie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4999 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Masakra....po nich to spływa jak po kaczce, a my się dobijamy i analizujemy. Jeszcze na komplementy mu się zabrało i przytulaski. No po prostu szczyt. Naprawdę wierzę, że karma istnieje i te ich uśmieszki kiedyś wyblakną - wtedy kiedy my będziemy w zdecydowanie lepszej formie. ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
To akurat pewnie w tym całym trójkącie się zgadza. Żona ma wrażenie, że on kocha Ciebie i jej dzieci. Ty masz wrażenie, że on kocha Ciebie ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5000 |
Zakorzenienie
|
Anna Joanna, ale za co niby należy Ci się kop w cztery litery? Przecież Ty nic złego nie zrobiłaś! Zobaczyłaś się z nim z konkretnej przyczyny, zresztą on Cię w sumie zaskoczył, bo mieliście załatwić tą sprawę bez niego. A później zachowywał się jak na niego przystało - jak skończony egoista. Po prostu bezczelnie! Jedyne co, to niepotrzebnie dałaś się wciągnąć w ta emocjonalna rozmowę. Na przyszłość zdecydowanie ucinaj. Powiedz że sobie nie życzyć uwag o swoim wyglądzie czy przytuleniu.
A teraz musisz przeżyć to spotkanie, poprzezywac. To naturalne. Nie jesteśmy ze stali. Widziałaś go pierwszy raz od rozstania, a on nie ułatwił tego spotkania. Po prostu jednak nie bądź dla siebie za surowa. Poza tym, jesteś silna i na pewno dasz sobie radę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#5001 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Żałuj, że Ci tego wcześniej nie powiedział, bo zmarnowałaś mnóstwo czasu na niego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#5002 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dyskusja, która trwała za długo, wyszło to, co mi zalegało, a o czym po rozstaniu nigdy nie było już okazji porozmawiać. To wewnętrzne, siedzące w nas pytanie (w sensie, tak jak i w Tobie) "dlaczego?" odpowiedź była taka, że przeszyło mnie do samego rdzenia... że owszem, wiele kobiet, ale droga do prawdziwego szczęścia nigdy nie jest łatwa, mogą zdarzyć się ofiary, ale to w dobrej wierze i w imię poszukiwania tej jedynej... a refleksja z jego strony tylko jedna i to przez zaciśnięte zęby - taki jestem, nigdy się nie zmienię i nawet nie próbuj, byłaś ze mną tyle lat, to chyba oznacza, że aż taki straszny nie jestem... z tym paskudnym, cynicznym grymasem... Edytowane przez anna_joanna Czas edycji: 2020-05-06 o 17:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5003 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówi, że mnie kocha ale nie rozwiedzie się ot tak, bo co on bidulek zrobi jak mi się odwidzi i go zostawię? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#5004 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zimny, okrutny, wyznający totalnie różny światopogląd ode mnie. Od Ciebie podejrzewam też. Więc tym bardziej...tym bardziej tę gorzką pigułkę trzeba przełknąć. Bo przecież Ty już wiesz (i wiedziałaś przed tą rozmową), że z tym człowiek całe życie by Ci nie wyszło... Ja w Ciebie wierzę! Staniesz na nogi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5006 | |
sentimental animal
|
Cytat:
![]() Dziewczyny! Mam totalny mętlik w głowie i w sumie nie wiem co robić. W skrócie mówiąc, przyczyną mojego rozstania z facetem był jego brak zaangażowania i zainteresowania moją osobą, pisałam o tym tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4336 potem napisałam mu list, w którym zerwałam, bo nie widzę już szansy na zmianę, on się ze mną zgodził i tak to się skończyło. to było 3 tygodnie temu. jako że nie rozstaliśmy się w kłótni, to stanęło na tym, że zostajemy znajomymi. przez ten czas mieliśmy ze sobą kontakt co parę dni, nie wracaliśmy do tematu rozstania ani on ani ja. w sumie to nie płakałam, ani nie żałowałam rozstania, bo wiedziałam że w tej formie w jakiej to wyglądało, ten związek i tak nie miałby sensu. niedawno wróciłam do miasta studenckiego, zaczęłam znowu spotykać się ze znajomymi i żyć własnym życiem,z byłym też ustawiliśmy się na kumpelskie piwo. przyjechał do mnie, najpierw rozmawialiśmy na jakieś totalnie neutralne tematy, potem się dowiedziałam że się za mną stęsknił i chciałby spróbować jeszcze raz ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5007 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest bardzo mądry koleś który dobrze kalkuluje i z obecnych kalkulacji wychodzi że nie ma po co się rozwodzić, Tobie wystarczy opowiedzieć kilka ckliwych historii i jakoś się kręci, cóż widocznie cała sprawa rozwodowa itd nie jest warta tego a jemu nie opłaca sie zostawiać żony dla Ciebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chłop ma głowę na karku i ustawia się tak, żeby jemu było najlepiej. Natalia, a co do Twojej sprawy - kochasz swojego byłego? Nie pisałaś wcześniej, że macie cały czas kontakt. Od rozstania minęły dopiero trzy tygodnie. Moim zdaniem niepotrzebny był ten seks, taki seks z eks nie wiadomo po co (czy zmierzamy do powrotu, czy nam brakuje seksu, czy o co chodzi) raczej nigdy nie przynosi nic dobrego, tylko wprowadza mętlik. No ale stało się. W każdym razie dalej nie musisz podejmować jakichś radykalnych kroków. Może ochlon trochę i zastanów się, czego chcesz na ten moment od życia i związków? Kochasz eks i chcesz próbować ponownie? Czy chcesz sobie randkowac z innymi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5009 |
Konto usunięte
|
Która zakłada nowy wątek?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87826043]Która zakłada nowy wątek?
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.