|
|
#2881 | |
|
Żona
|
Dot.: ♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Co do piersi mam wrażenie że dziś każdy waży po 10 kg 🤦☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile masz wzrostu?Wydaje mi się, że skoro lekarz Ci powiedział że powinnas przytyć 8 kg to wszystko jest ok i w normie I pozostaje się cieszyć
|
|
|
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
Mi z mojego juz i tak dużego 75I zrobiło się 75K, boje się co będzie do porodu i jakie naleśniki zostaną po karmieniu
smaruje jakimiś cudami ale mnie od początku ciąży piersi bardzo bolą, a szczególnie sutki, na które czasem stosuje żelowe okłady, bo bóle przypominają jak ostre poparzenie słoneczne i jakby ktoś mi igłami je nakłuwał. Cały czas piersi są czerwone i spuchnięte i bardzo gorące. Myślałam, że to minie, ale ciągle się utrzymuje ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się nie zmienił póki co rozmiar stanika. Mam wrażenie że moje wszytskie kg ulokowaly się na brzuchu i udach 🤦
Tez w sumie nawet mnie plecy nie bolą. Największa moja obecna bolączką jest to, że często odpadają u mnie jakieś spacery bo szybko mnie zaczyna napierać w kroczu i brzuch się twardy robi ![]() W poprzedniej ciąży przytyłam 20 kg ale szybko zrzuciłam bez jakiegoś większego wysiłku. Po powrocie ze szpitala było już -10kg. No ale teraz mam nadzieję, że nie dobije do 20 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2885 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jutro po lekarzu jadę kupić całego i zjem z córką na pół ![]() Co do tycia ja się nie ważę,dopiero położona także jutro będę wiedzieć ile na plusie ale już się boje tego wyniku. Ostatnio cały czas jestem głodna 🤦☠♀️ mogę się najeść po sam korek, ale jeszcze coś tam złapie 🤷 W poprzedniej ciąży miałam tylko dwa rozstępy na cyckach. Ale miałam takie fajne w ciąży i przy karmieniu, chociaż przy moich małych 75b to chociaż jeden rozmiarów większe to już były ekstra U nas z tymi rozstępami to raczej genetyczne, bo moja mama po 5 ciążach nie miała ani jednego rozstępu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2886 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pomijam, że kupowanie ubrań z wąskim pasem a dużym biustem to mega udręka a kręgosłup i szyja to mocno odczuwa pod koniec dnia, to miseczke E już mialam w 1 klasie gimnazjum, co zaowocowało dorodnymi rozstępami. Koleżanki płaskorzeźby nawet puściły o mnie plotke w szkole, że zrobiłam sobie biust (taaa 14latka ze zrobionymi cyckami ), bo wtedy te rozstępy były czerowone i wyglądału jak nacięcia na biuście. Na szczęście teraz już są mniejsze i praktycznie nie widoczne, że tych ewentualnych na brzuchu się bardzdo nie obawiam chociaż bym wolała ich uniknąć ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2889 | ||
|
Żona
|
Cytat:
☠♀️ we wtorek wizyta zobaczę co powie lekarz.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() Z tym arbuzem to daj spokój mój mąż mi dawkuje bo serio mogłabym go jeść i jeść. Co do cycków ja jestem posiadaczką takiego C. I teraz są niby większe ale jakoś nie zauważyłam różnicy. 🤷☠♀️ Mąż mówi że są takie jak zawsze przed okresem. I też od początku ciąży nie bolały teraz zaczynają i czuję taką ciężkość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2890 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja bym chciała większe. Wiadomo że przeważnie chce się na odwrót
ja mam 65E
|
#2891 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pojechaliśmy dzisiaj do rodziny męża, była tez moja teściowa i jej mała córka... ja pracuje w przedszkolu i serio lubię dzieci, ale tej młodej nie trawie. Dobrze, ze już w domu, bo dłużej bym nie wytrzymała. |
|
|
|
|
#2892 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#2893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tam z innej beczki: ludzie chcą dotykać Waszego brzucha? Ja nigdy żadnej ciężarnej po brzuchu nie macalam, nawet mi to do głowy nie przyszło. Teraz jak jestem w ciąży to mąż oczywiście się przytula do swojej córeczki, jak byłam u rodziców i mała zaczęła kopać to mama na mnie spoglądała i widziałam, ze chciałaby ją dotknąć wiec zaproponowałam, to samo z siostra 😉 Dzisiaj moja teściowa i jej facet (zupełnie obcy typ dla mnie i męża) chcieli koniecznie zrobić mi zdjęcie. Ja oczywiście jak zawsze odmówiłam, bo ogolnie nie lubię zdjęć, a teraz tez nie miałam żadnej sukienki podkreślającej brzuszek tylko taka oversize i nie było widać, ze to ciaza, chyba ze spożywcza. Wyobraźcie sobie, ze zrobili mi zdjęcia z ukrycia, bo potem teściowa chciała mi pokazać zdjęcie swoich kwiatów w ogródku a tam ja wieloryb na zdjęciach.. kurde sorki, ze tutaj Wam się tak żale, ale już czasem nie mam na nich siły. Boże, co za ludzie. Niech się młoda już urodzi to się schowamy w domu i nie będę nikogo wpuszczać |
|
|
|
|
#2894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2895 | |
|
Żona
|
Cytat:
A tak to ogólnie serio nie czuje się jak jakoś w centrum uwagi. Ja się np boję wtrącania się jak mała się urodzi. A jeszcze mama postanowiła u nas zamieszkać po porodzie to aż mi się gorąco zrobiło bo nie chce. Nie chce też odwiedzin w szpitalu lub jak tylko wyjedziemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale w drugiej ciąży latem ludzie mnie zaczepiali na ulicy nawet jakaś babka w sklepie bez pytania mój brzuch dotknęła, masakra jakaś
|
|
#2897 | |
|
Żona
|
Cytat:
ja nigdy nie dotykałam ciążowego brzucha u kogoś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2899 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Bezimienna2019 mnie nikt nie maca oprócz TŻ, bo z nikim się nie widuję
jedynie moi rodzice byli u nas wczoraj (po 2 miesiącach). Ale nic nie mówili, że chcą dotknąć chamsko z tym zdjęciem. Skoro nie chciałaś to powinni to uszanować czy hartujesz sutki? Co za baba 🤣Alwa obca baba w sklepie i dotykanie brzucha? Masakra ![]() Ja nie dotykałam brzucha ciężarnych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
Ja nigdy nie macałam ciężarnej po brzuchu. Nawet jak szwagierka obok mnie stała i mówiła, że mały kopie to nie pytałam czy mogę a co dopiero łapać bez pytania
na szczęście mnie nikt jeszcze nie zmacał prócz męża i mam nadzieje, że nie będzie, bo chyba bym w łeb przywaliła ![]() Moja teściowa na bank się bedzie wtrącać bo już mnie poucza i widze jak obgaduje pozostałe synowe i ich dzieci do mnie moja mama jest bardzo spoko i wszystko się zapyta i wiem, że nic nie wymyśli bez mojej zgody, poza tym ostatnio miała styczność z noworadkami jak moi bracia się urodzili 22 lata temu jak coś się zapytam to i tak nie pamięta tak samo było przy weselu. Najmniej dotyczyło mojej teściowej a nawięcej miała do gadania ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2904 | ||
|
Żona
|
Cytat:
więc może jak ruszy to nie zatrzymam ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam też przypadek w 9 mcu że czekałam na chodniku na męża i jakaś młoda kobieta specjalnie przeszła na drugą stronę ulicy i mi mówi, że myślała w pierwszej chwili, że trzymam piłkę i musiała podejść sprawdzić że to rzeczywiście brzuch a nie piłka ![]() Moja mama bardzo się wtrącała na początku, jak urodziłam synka, nic jej nie pasowało. A przychodziła wtedy codziennie. Dużo nerwów mnie to kosztowało. Ona chyba myślała że będzie mieć decydujące zdanie o wszystkim ![]() Po urodzeniu córki nie mogła do nas przychodzić ze względu na zdrowie przez około miesiąc i miałam taką wolność we wszystkim i tyle spokoju, że naprawdę wspominam to jako cudowny czas.
|
|
#2906 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
przewiduje, że jak się wprowadze do nich to będzie się do dziecka budzić szybciej niż ja, ale wiem, że nie będzie nachalna bo zawsze mnie pierwszą pyta o zdanie we wszystkim, bo sama ma wtrącającą się matke (moją babcie)Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Katarznaka Czas edycji: 2020-05-10 o 21:20 |
||
|
|
|
#2907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaczęło się 🤦☠♀️ Ale w sumie nie wiem czemu mi wychodzą skoro nie czuje zmiany rozmiaru tzn są takie jak przed okresem, ale zmiany w rozmiarze nie widzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Muszę sobie kupić coś specjalnie do biustu jutro. Mówiąc szczerze to wolalabym rozstepy na brzuchu a nie na piersiach no chyba że rosną to nie mam nic przeciwko Chociaż w sumie to mam takie w sam razWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2908 | |
|
Żona
|
Cytat:
![]() No i tego wtrącania wolałabym ominąć ale jednak pracując z babeczkami które są babciami wiem że one kochają się wtrącać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2909 | |
|
Żona
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

Ile masz wzrostu?
smaruje jakimiś cudami ale mnie od początku ciąży piersi bardzo bolą, a szczególnie sutki, na które czasem stosuje żelowe okłady, bo bóle przypominają jak ostre poparzenie słoneczne i jakby ktoś mi igłami je nakłuwał. Cały czas piersi są czerwone i spuchnięte i bardzo gorące. Myślałam, że to minie, ale ciągle się utrzymuje 

już się mąż nawet śmieje, że zmieniłam sposób chodzenia 

12.09.2015 

☠♀️ we wtorek wizyta zobaczę co powie lekarz.
ja mam 65E

nawet jakaś babka w sklepie bez pytania mój brzuch dotknęła, masakra jakaś

na szczęście mnie nikt jeszcze nie zmacał prócz męża i mam nadzieje, że nie będzie, bo chyba bym w łeb przywaliła
moja mama jest bardzo spoko i wszystko się zapyta i wiem, że nic nie wymyśli bez mojej zgody, poza tym ostatnio miała styczność z noworadkami jak moi bracia się urodzili 22 lata temu