♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-05-10, 15:03   #2881
MrsSeductive
Żona

Dot.: ♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Też myślę że nie jest to jakoś bardzo dużo.
Zależy sporo od jakiej wagi się zaczyna. W poprzedniej ciąży ważyłam 56 kg i na tym etapie miałam ponad 5 kilo więcej. A teraz startowałam niestety z 59. Dlatego bardziej się pilnuję
Spacerki super robią Mam nadzieje, że jednak nie beda Ci plecy dokuczać tak mocno
Ja startowałam z wagi 53 a mam 52 🤷☠♀️

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Co do piersi mam wrażenie że dziś każdy waży po 10 kg 🤦☠♀️

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-10, 15:05   #2882
Baambi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Ja startowałam z wagi 53 a mam 52 🤷☠♀️

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Co do piersi mam wrażenie że dziś każdy waży po 10 kg 🤦☠♀️

Ale martwisz się tym? Ile masz wzrostu?
Wydaje mi się, że skoro lekarz Ci powiedział że powinnas przytyć 8 kg to wszystko jest ok i w normie
I pozostaje się cieszyć
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-10, 15:16   #2883
Katarznaka
Zadomowienie

Mi z mojego juz i tak dużego 75I zrobiło się 75K, boje się co będzie do porodu i jakie naleśniki zostaną po karmieniu smaruje jakimiś cudami ale mnie od początku ciąży piersi bardzo bolą, a szczególnie sutki, na które czasem stosuje żelowe okłady, bo bóle przypominają jak ostre poparzenie słoneczne i jakby ktoś mi igłami je nakłuwał. Cały czas piersi są czerwone i spuchnięte i bardzo gorące. Myślałam, że to minie, ale ciągle się utrzymuje

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Katarznaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-10, 15:30   #2884
sunshine16
Zakorzenienie

A mi się nie zmienił póki co rozmiar stanika. Mam wrażenie że moje wszytskie kg ulokowaly się na brzuchu i udach 🤦

Tez w sumie nawet mnie plecy nie bolą. Największa moja obecna bolączką jest to, że często odpadają u mnie jakieś spacery bo szybko mnie zaczyna napierać w kroczu i brzuch się twardy robi

W poprzedniej ciąży przytyłam 20 kg ale szybko zrzuciłam bez jakiegoś większego wysiłku. Po powrocie ze szpitala było już -10kg. No ale teraz mam nadzieję, że nie dobije do 20

sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-10, 15:48   #2885
stypi_89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katarznaka Pokaż wiadomość
Zmienia Ci się środek ciężkości. Ja nie przytyłam dużo a plecy odczuwam jak przy dużej otyłości, bo brzuch wybuliło już się mąż nawet śmieje, że zmieniłam sposób chodzenia

O ja też ostatnio chodzę jak pokraka 🤦☠♀️mam wrażenie, że przez brzuch plecy mam bardziej wklęsłe
Cytat:
Możliwe raczej myślałam że to od przybierania na wadze mąż kupił arbuza jeju znów będę sikać jak opętana.

O kurde arbuz jutro po lekarzu jadę kupić całego i zjem z córką na pół

Co do tycia ja się nie ważę,dopiero położona także jutro będę wiedzieć ile na plusie ale już się boje tego wyniku. Ostatnio cały czas jestem głodna 🤦☠♀️ mogę się najeść po sam korek, ale jeszcze coś tam złapie 🤷

W poprzedniej ciąży miałam tylko dwa rozstępy na cyckach. Ale miałam takie fajne w ciąży i przy karmieniu, chociaż przy moich małych 75b to chociaż jeden rozmiarów większe to już były ekstra U nas z tymi rozstępami to raczej genetyczne, bo moja mama po 5 ciążach nie miała ani jednego rozstępu

23.03.2017
stypi_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-10, 15:57   #2886
mamaporazczwarty
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laluna91 Pokaż wiadomość
Oby było jak piszesz Mam koleżankę co mimo karmienia piersią ponad rok cały czas tyła po porodzie... przeraża mnie to. Ona ma brzuch po dwóch latach jakby była w 7msc i ogólnie wagę ma większą niż miała do porodu. Na szczęście to jedyny taki przypadek który znam, reszta raczej chudnie i to często nawet bardziej niż przed ciążą.

Powiedz mi a jak było że skórą po porodzie i przy takiej utracie wagi.

Ale grzeje, opalam się na tarasie ale z umiarem
Dziś robimy powtórkę z wczoraj, też będziemy grillowac i wybieramy się do lasu na spacer.

Też jestem śpioch 9h snu teraz to lekko. Szkoda że nie można na zapas się wyspać

Ja tyłam w każdej ciąży conajmniej 20 kg, w pierwszej 33kg, a mimo to przy wzroście 174cm, miałam po drugim dziecku wagę 63 kg, a teraz przed czwartym startuje z waga 68 kg i juz 5 na plusie

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez laluna91 Pokaż wiadomość
Ja staram się codziennie oliwkowac i czasem balsam ale różnie z tym jest. Ja zawsze miałam problem z regularnoscią. Ja okropnie boję się rozstępów ale patrząc na mame to skolonnnosci genetyczne mam 🤦♀️
Ale zauważyłam ostatnio że wyszły mi jakieś dziwne żyłki na piersiach jakby od spodu. Dziwne bo czytam że w ciąży częste są niebieskie żyłki a u mnie na pewno nie są niebieskie

Wiec to rozstępy, ja też myślałam, że to żyłki i zaczęło się od spodu piersi, ale ja ogólnie mam dużo rozstępów okropnie, ale przy tym nie mam wiszącej skóry, miałam po drugim dziecku nadmiar, ale zrobiłam sobie u kosmetyczki 10 zabiegów fal radiowych i pięknie mi się napięła, wiec nie ma się co przejmować za wczasu

mamaporazczwarty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-10, 16:05   #2887
Katarznaka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stypi_89 Pokaż wiadomość
O ja też ostatnio chodzę jak pokraka mam wrażenie, że przez brzuch plecy mam bardziej wklęsłe O kurde arbuz jutro po lekarzu jadę kupić całego i zjem z córką na pół

Co do tycia ja się nie ważę,dopiero położona także jutro będę wiedzieć ile na plusie ale już się boje tego wyniku. Ostatnio cały czas jestem głodna mogę się najeść po sam korek, ale jeszcze coś tam złapie

W poprzedniej ciąży miałam tylko dwa rozstępy na cyckach. Ale miałam takie fajne w ciąży i przy karmieniu, chociaż przy moich małych 75b to chociaż jeden rozmiarów większe to już były ekstra U nas z tymi rozstępami to raczej genetyczne, bo moja mama po 5 ciążach nie miała ani jednego rozstępu

Szczerze to marze o tak małym biuście i nawet myśle o pomniejszaniu piersi, ale to już jak zamknę warsztat z robieniem dzieci. Chciałabym jeszcze jedną ciąże, ale może dopiero za 2-4 lata, zależy jak sobie poradze z pierwszym dzieckiem pomijam, że kupowanie ubrań z wąskim pasem a dużym biustem to mega udręka a kręgosłup i szyja to mocno odczuwa pod koniec dnia, to miseczke E już mialam w 1 klasie gimnazjum, co zaowocowało dorodnymi rozstępami. Koleżanki płaskorzeźby nawet puściły o mnie plotke w szkole, że zrobiłam sobie biust (taaa 14latka ze zrobionymi cyckami ), bo wtedy te rozstępy były czerowone i wyglądału jak nacięcia na biuście. Na szczęście teraz już są mniejsze i praktycznie nie widoczne, że tych ewentualnych na brzuchu się bardzdo nie obawiam chociaż bym wolała ich uniknąć

Stary 2020-05-10, 16:08   #2888
Baambi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaporazczwarty Pokaż wiadomość
Ja tyłam w każdej ciąży conajmniej 20 kg, w pierwszej 33kg, a mimo to przy wzroście 174cm, miałam po drugim dziecku wagę 63 kg, a teraz przed czwartym startuje z waga 68 kg i juz 5 na plusie

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Wiec to rozstępy, ja też myślałam, że to żyłki i zaczęło się od spodu piersi, ale ja ogólnie mam dużo rozstępów okropnie, ale przy tym nie mam wiszącej skóry, miałam po drugim dziecku nadmiar, ale zrobiłam sobie u kosmetyczki 10 zabiegów fal radiowych i pięknie mi się napięła, wiec nie ma się co przejmować za wczasu

Dobrze wiedzieć że są jakieś sposoby na poprawę skóry po ciąży
Stary 2020-05-10, 16:37   #2889
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Ale martwisz się tym? Ile masz wzrostu?
Wydaje mi się, że skoro lekarz Ci powiedział że powinnas przytyć 8 kg to wszystko jest ok i w normie
I pozostaje się cieszyć
Wiesz co trochę się martwię że nie mogę przytyć. I niby nie jem mało ☠♀️ we wtorek wizyta zobaczę co powie lekarz.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez stypi_89 Pokaż wiadomość
O ja też ostatnio chodzę jak pokraka 🤦♀️mam wrażenie, że przez brzuch plecy mam bardziej wklęsłe O kurde arbuz jutro po lekarzu jadę kupić całego i zjem z córką na pół

Co do tycia ja się nie ważę,dopiero położona także jutro będę wiedzieć ile na plusie ale już się boje tego wyniku. Ostatnio cały czas jestem głodna 🤦♀️ mogę się najeść po sam korek, ale jeszcze coś tam złapie 🤷

A to ja się sama muszę ważyć bo u mnie nie ma czegoś takiego jak położna

Z tym arbuzem to daj spokój mój mąż mi dawkuje bo serio mogłabym go jeść i jeść.

Co do cycków ja jestem posiadaczką takiego C. I teraz są niby większe ale jakoś nie zauważyłam różnicy. 🤷☠♀️ Mąż mówi że są takie jak zawsze przed okresem. I też od początku ciąży nie bolały teraz zaczynają i czuję taką ciężkość.

Stary 2020-05-10, 17:17   #2890
alwa
Wtajemniczenie

A ja bym chciała większe. Wiadomo że przeważnie chce się na odwrót ja mam 65E

❤️❤️❤️
K+H+Z
alwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-10, 17:21   #2891
Bezimienna2019
Raczkowanie

Cytat:
12 kg to nie jest zły wynik. Mi ginekolog mówił że powinnam przytyć max 8kg.

Z tego co czytalam jesteś bardzo szczupła, dlaczego możesz przytyć max. 8kg? Jakieś wskazania ze względu na zdrowie? Przepraszam, ze tak bezpośrednio pytam ale jestem szczerze zaskoczona, bo ja wazę o wieeeele więcej a lekarz ani położna nie dali mi żadnych „limitów” i sugeruje się tym co w internecie można wyczytać.

Pojechaliśmy dzisiaj do rodziny męża, była tez moja teściowa i jej mała córka... ja pracuje w przedszkolu i serio lubię dzieci, ale tej młodej nie trawie. Dobrze, ze już w domu, bo dłużej bym nie wytrzymała.
Bezimienna2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-10, 17:32   #2892
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez Bezimienna2019 Pokaż wiadomość
Z tego co czytalam jesteś bardzo szczupła, dlaczego możesz przytyć max. 8kg? Jakieś wskazania ze względu na zdrowie? Przepraszam, ze tak bezpośrednio pytam ale jestem szczerze zaskoczona, bo ja wazę o wieeeele więcej a lekarz ani położna nie dali mi żadnych „limitów” i sugeruje się tym co w internecie można wyczytać.

Pojechaliśmy dzisiaj do rodziny męża, była tez moja teściowa i jej mała córka... ja pracuje w przedszkolu i serio lubię dzieci, ale tej młodej nie trawie. Dobrze, ze już w domu, bo dłużej bym nie wytrzymała.
Niby to po prostu tak zdrowo 🤷☠♀️ to że jestem w ciąży nie znaczy że można sobie na wszystko pozwalać

Stary 2020-05-10, 17:58   #2893
Bezimienna2019
Raczkowanie

Cytat:
Niby to po prostu tak zdrowo 🤷☠ to że jestem w ciąży nie znaczy że można sobie na wszystko pozwalać

Bardzo mądre podejście 👍

A tam z innej beczki: ludzie chcą dotykać Waszego brzucha?
Ja nigdy żadnej ciężarnej po brzuchu nie macalam, nawet mi to do głowy nie przyszło. Teraz jak jestem w ciąży to mąż oczywiście się przytula do swojej córeczki, jak byłam u rodziców i mała zaczęła kopać to mama na mnie spoglądała i widziałam, ze chciałaby ją dotknąć wiec zaproponowałam, to samo z siostra 😉
Dzisiaj moja teściowa i jej facet (zupełnie obcy typ dla mnie i męża) chcieli koniecznie zrobić mi zdjęcie. Ja oczywiście jak zawsze odmówiłam, bo ogolnie nie lubię zdjęć, a teraz tez nie miałam żadnej sukienki podkreślającej brzuszek tylko taka oversize i nie było widać, ze to ciaza, chyba ze spożywcza. Wyobraźcie sobie, ze zrobili mi zdjęcia z ukrycia, bo potem teściowa chciała mi pokazać zdjęcie swoich kwiatów w ogródku a tam ja wieloryb na zdjęciach.. kurde sorki, ze tutaj Wam się tak żale, ale już czasem nie mam na nich siły. Boże, co za ludzie. Niech się młoda już urodzi to się schowamy w domu i nie będę nikogo wpuszczać
Stary 2020-05-10, 17:59   #2894
ewulkamala16
Rozeznanie

Cytat:
Niby to po prostu tak zdrowo 🤷♀️ to że jestem w ciąży nie znaczy że można sobie na wszystko pozwalać

Ilość max. kg licza z BMI. Mi powiedział, ze do 11-12 mogę przytyć. Ale ja do szczupłych nie należę i nie nalezalam. Już teraz z tymi 6 czuje sie źle... a co bedzie później

Stary 2020-05-10, 18:05   #2895
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Bardzo mądre podejście

Ja nigdy żadnej ciężarnej po brzuchu nie macalam, nawet mi to do głowy nie przyszło. Teraz jak jestem w ciąży to mąż oczywiście się przytula do swojej córeczki, jak byłam u rodziców i mała zaczęła kopać to mama na mnie spoglądała i widziałam, ze chciałaby ją dotknąć wiec zaproponowałam, to samo z siostra
Dzisiaj moja teściowa i jej facet (zupełnie obcy typ dla mnie i męża) chcieli koniecznie zrobić mi zdjęcie. Ja oczywiście jak zawsze odmówiłam, bo ogolnie nie lubię zdjęć, a teraz tez nie miałam żadnej sukienki podkreślającej brzuszek tylko taka oversize i nie było widać, ze to ciaza, chyba ze spożywcza. Wyobraźcie sobie, ze zrobili mi zdjęcia z ukrycia, bo potem teściowa chciała mi pokazać zdjęcie swoich kwiatów w ogródku a tam ja wieloryb na zdjęciach.. kurde sorki, ze tutaj Wam się tak żale, ale już czasem nie mam na nich siły. Boże, co za ludzie. Niech się młoda już urodzi to się schowamy w domu i nie będę nikogo wpuszczać
Mnie nikt nie maca 🤷☠♀️ tzn szwagierka czasami dotknie brzuch ale my mamy bardzo koleżeńskie stosunki więc jakoś mi nie przeszkadza. Chociaż i tak jest dziwnie bo jednak mąż to mąż
A tak to ogólnie serio nie czuje się jak jakoś w centrum uwagi.

Ja się np boję wtrącania się jak mała się urodzi. A jeszcze mama postanowiła u nas zamieszkać po porodzie to aż mi się gorąco zrobiło bo nie chce. Nie chce też odwiedzin w szpitalu lub jak tylko wyjedziemy.

Stary 2020-05-10, 18:08   #2896
alwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo mądre podejście

Ja nigdy żadnej ciężarnej po brzuchu nie macalam, nawet mi to do głowy nie przyszło. Teraz jak jestem w ciąży to mąż oczywiście się przytula do swojej córeczki, jak byłam u rodziców i mała zaczęła kopać to mama na mnie spoglądała i widziałam, ze chciałaby ją dotknąć wiec zaproponowałam, to samo z siostra

W pierwszej ciąży byłam zimą, jak się zaczęła wiosna to musiałam leżeć wiec za bardzo nie miałam z nikim kontaktu.
Ale w drugiej ciąży latem ludzie mnie zaczepiali na ulicy nawet jakaś babka w sklepie bez pytania mój brzuch dotknęła, masakra jakaś

❤️❤️❤️
K+H+Z
Stary 2020-05-10, 18:12   #2897
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez alwa Pokaż wiadomość
W pierwszej ciąży byłam zimą, jak się zaczęła wiosna to musiałam leżeć wiec za bardzo nie miałam z nikim kontaktu.
Ale w drugiej ciąży latem ludzie mnie zaczepiali na ulicy nawet jakaś babka w sklepie bez pytania mój brzuch dotknęła, masakra jakaś
Serio? Ludzie nigdy by mi to do głowy nie przyszło ja nigdy nie dotykałam ciążowego brzucha u kogoś

Stary 2020-05-10, 18:16   #2898
Bezimienna2019
Raczkowanie

Cytat:
Mnie nikt nie maca 🤷☠ tzn szwagierka czasami dotknie brzuch ale my mamy bardzo koleżeńskie stosunki więc jakoś mi nie przeszkadza. Chociaż i tak jest dziwnie bo jednak mąż to mąż
A tak to ogólnie serio nie czuje się jak jakoś w centrum uwagi.

Ja się np boję wtrącania się jak mała się urodzi. A jeszcze mama postanowiła u nas zamieszkać po porodzie to aż mi się gorąco zrobiło bo nie chce. Nie chce też odwiedzin w szpitalu lub jak tylko wyjedziemy.

Ja tez się właśnie boje tego wtrącania ze strony mojej teściowej i jej faceta. Oni maja mała córkę (5lat) i uważają, ze na wychowaniu i w ogóle opiece nad dzieckiem znają się najlepiej (Innie członkowie rodziny, w tym obiektywna babcia, widzimy jednak, ze ona robi co chce, a oni udają, ze tak powinno być, ale to ich dziecko wiec niech robią co chcą. Jak jest u nas to są moje zasady, dlatego ona nie chce do nas przyjeżdżać za bardzo). Już słucham o tym, ze ten laktator/fotelik/wózek jest najlepszy(bo taki oni mieli), do jakiego lekarza mam isc(bo to ich znajomy), po co smoczek (ich dziecko nie potrzebowało przecież) itp. Oczywiście zlewam to wszystko i mówię, ze ja już mam coś innego wybrane/coś innego na ten temat sadze itp. Bardzo rzadko z nią rozmawiam a ostatnio zadzwoniła spytać „czy hartuje sutki?” 🤦 O moich rodziców specjalnie się nie martwię, bo mama przeżyła wtrącanie się teściowej w wychowywanie swoich dzieci, a teść ma swoje życie, pyta tylko męża jak ja się czuje, wiec specjalnie zainteresowany nami nie jest 😉
Stary 2020-05-10, 18:20   #2899
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Ja tez się właśnie boje tego wtrącania ze strony mojej teściowej i jej faceta. Oni maja mała córkę (5lat) i uważają, ze na wychowaniu i w ogóle opiece nad dzieckiem znają się najlepiej (Innie członkowie rodziny, w tym obiektywna babcia, widzimy jednak, ze ona robi co chce, a oni udają, ze tak powinno być, ale to ich dziecko wiec niech robią co chcą. Jak jest u nas to są moje zasady, dlatego ona nie chce do nas przyjeżdżać za bardzo). Już słucham o tym, ze ten laktator/fotelik/wózek jest najlepszy(bo taki oni mieli), do jakiego lekarza mam isc(bo to ich znajomy), po co smoczek (ich dziecko nie potrzebowało przecież) itp. Oczywiście zlewam to wszystko i mówię, ze ja już mam coś innego wybrane/coś innego na ten temat sadze itp. Bardzo rzadko z nią rozmawiam a ostatnio zadzwoniła spytać „czy hartuje sutki?” 🤦 O moich rodziców specjalnie się nie martwię, bo mama przeżyła wtrącanie się teściowej w wychowywanie swoich dzieci, a teść ma swoje życie, pyta tylko męża jak ja się czuje, wiec specjalnie zainteresowany nami nie jest
Jeju to jest chyba najstraszniejsze. U mnie chyba wszyscy będą się wtrącać takie mam wrażenie. Zwłaszcza moja rodzina

Stary 2020-05-10, 20:05   #2900
Waniliova
Zakorzenienie

Bezimienna2019 mnie nikt nie maca oprócz TŻ, bo z nikim się nie widuję jedynie moi rodzice byli u nas wczoraj (po 2 miesiącach). Ale nic nie mówili, że chcą dotknąć chamsko z tym zdjęciem. Skoro nie chciałaś to powinni to uszanować czy hartujesz sutki? Co za baba 🤣

Alwa obca baba w sklepie i dotykanie brzucha? Masakra

Ja nie dotykałam brzucha ciężarnych

Stary 2020-05-10, 20:39   #2901
Baambi
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co trochę się martwię że nie mogę przytyć. I niby nie jem mało ☠♀️ we wtorek wizyta zobaczę co powie lekarz.

Rozumiem Mam nadzieję, że to taka uroda i po prostu nic złego się nie dzieje
Stary 2020-05-10, 20:49   #2902
Katarznaka
Zadomowienie

Ja nigdy nie macałam ciężarnej po brzuchu. Nawet jak szwagierka obok mnie stała i mówiła, że mały kopie to nie pytałam czy mogę a co dopiero łapać bez pytania na szczęście mnie nikt jeszcze nie zmacał prócz męża i mam nadzieje, że nie będzie, bo chyba bym w łeb przywaliła
Moja teściowa na bank się bedzie wtrącać bo już mnie poucza i widze jak obgaduje pozostałe synowe i ich dzieci do mnie moja mama jest bardzo spoko i wszystko się zapyta i wiem, że nic nie wymyśli bez mojej zgody, poza tym ostatnio miała styczność z noworadkami jak moi bracia się urodzili 22 lata temu jak coś się zapytam to i tak nie pamięta tak samo było przy weselu. Najmniej dotyczyło mojej teściowej a nawięcej miała do gadania

Stary 2020-05-10, 21:04   #2903
monika2736
Rozeznanie

Cytat:
Ja nigdy nie macałam ciężarnej po brzuchu. Nawet jak szwagierka obok mnie stała i mówiła, że mały kopie to nie pytałam czy mogę a co dopiero łapać bez pytania na szczęście mnie nikt jeszcze nie zmacał prócz męża i mam nadzieje, że nie będzie, bo chyba bym w łeb przywaliła
Moja teściowa na bank się bedzie wtrącać bo już mnie poucza i widze jak obgaduje pozostałe synowe i ich dzieci do mnie moja mama jest bardzo spoko i wszystko się zapyta i wiem, że nic nie wymyśli bez mojej zgody, poza tym ostatnio miała styczność z noworadkami jak moi bracia się urodzili 22 lata temu jak coś się zapytam to i tak nie pamięta tak samo było przy weselu. Najmniej dotyczyło mojej teściowej a nawięcej miała do gadania

Jakbym czytała o swojej

monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-10, 21:09   #2904
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Rozumiem Mam nadzieję, że to taka uroda i po prostu nic złego się nie dzieje
Na prenatalnych wszystko ok więc może jak ruszy to nie zatrzymam

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:

U nas to pierwsza wnuczka dla moich rodziców jak i dla teściów. I nie przewidzę jak będzie. Ze ślubem to też każdy miał dużo do powiedzenia. Tylko ślub to ślub ale wtrącania się co do wychowania dziecka to może być wojna.
Stary 2020-05-10, 21:11   #2905
alwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Serio? Ludzie nigdy by mi to do głowy nie przyszło ja nigdy nie dotykałam ciążowego brzucha u kogoś

Serio. Byłam w takim szoku, że nawet nie wiedziałam co powiedzieć, a kobieta zaraz poszła (uciekła) między regały.

Miałam też przypadek w 9 mcu że czekałam na chodniku na męża i jakaś młoda kobieta specjalnie przeszła na drugą stronę ulicy i mi mówi, że myślała w pierwszej chwili, że trzymam piłkę i musiała podejść sprawdzić że to rzeczywiście brzuch a nie piłka

Moja mama bardzo się wtrącała na początku, jak urodziłam synka, nic jej nie pasowało. A przychodziła wtedy codziennie. Dużo nerwów mnie to kosztowało. Ona chyba myślała że będzie mieć decydujące zdanie o wszystkim
Po urodzeniu córki nie mogła do nas przychodzić ze względu na zdrowie przez około miesiąc i miałam taką wolność we wszystkim i tyle spokoju, że naprawdę wspominam to jako cudowny czas.

❤️❤️❤️
K+H+Z
Stary 2020-05-10, 21:18   #2906
Katarznaka
Zadomowienie

Cytat:
Serio. Byłam w takim szoku, że nawet nie wiedziałam co powiedzieć, a kobieta zaraz poszła (uciekła) między regały.

Miałam też przypadek w 9 mcu że czekałam na chodniku na męża i jakaś młoda kobieta specjalnie przeszła na drugą stronę ulicy i mi mówi, że myślała w pierwszej chwili, że trzymam piłkę i musiała podejść sprawdzić że to rzeczywiście brzuch a nie piłka

Moja mama bardzo się wtrącała na początku, jak urodziłam synka, nic jej nie pasowało. A przychodziła wtedy codziennie. Dużo nerwów mnie to kosztowało. Ona chyba myślała że będzie mieć decydujące zdanie o wszystkim
Po urodzeniu córki nie mogła do nas przychodzić ze względu na zdrowie przez około miesiąc i miałam taką wolność we wszystkim i tyle spokoju, że naprawdę wspominam to jako cudowny czas.
Serio??? Ta baba jakaś porąbana... nawet jakbym tak pomyślała to bym w życiu bie wpadła, żeby lecieć do obcej kobitki i gadać

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Na prenatalnych wszystko ok więc może jak ruszy to nie zatrzymam

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

U nas to pierwsza wnuczka dla moich rodziców jak i dla teściów. I nie przewidzę jak będzie. Ze ślubem to też każdy miał dużo do powiedzenia. Tylko ślub to ślub ale wtrącania się co do wychowania dziecka to może być wojna.
To współczuje. Ja teściową znam i wiem co będzie. A moja mama jest tak wrażliwa, że do tej pory jak coś mówie o USG i o bliźniaku to potrafi się rozkleić chociaż ja nie płacze. Ostatnio jak przyszłam do niej w obcisłej sukience to też się rozpłakała na widok mojego brzucha przewiduje, że jak się wprowadze do nich to będzie się do dziecka budzić szybciej niż ja, ale wiem, że nie będzie nachalna bo zawsze mnie pierwszą pyta o zdanie we wszystkim, bo sama ma wtrącającą się matke (moją babcie)

Edytowane przez Katarznaka
Czas edycji: 2020-05-10 o 21:20
Stary 2020-05-10, 21:28   #2907
laluna91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaporazczwarty Pokaż wiadomość

Tak właśnie dziś sobie uswiadomilam że to muszą być rozstepy a nie żadne żyłki zaczęło się 🤦☠♀️
Ale w sumie nie wiem czemu mi wychodzą skoro nie czuje zmiany rozmiaru tzn są takie jak przed okresem, ale zmiany w rozmiarze nie widzę

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Muszę sobie kupić coś specjalnie do biustu jutro. Mówiąc szczerze to wolalabym rozstepy na brzuchu a nie na piersiach no chyba że rosną to nie mam nic przeciwko Chociaż w sumie to mam takie w sam raz

laluna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-10, 21:36   #2908
MrsSeductive
Żona

Cytat:

Dalej to dla mnie nie do pomyślenia

No i tego wtrącania wolałabym ominąć ale jednak pracując z babeczkami które są babciami wiem że one kochają się wtrącać.

Stary 2020-05-10, 21:37   #2909
MrsSeductive
Żona

Cytat:

To współczuje. Ja teściową znam i wiem co będzie. A moja mama jest tak wrażliwa, że do tej pory jak coś mówie o USG i o bliźniaku to potrafi się rozkleić chociaż ja nie płacze. Ostatnio jak przyszłam do niej w obcisłej sukience to też się rozpłakała na widok mojego brzucha przewiduje, że jak się wprowadze do nich to będzie się do dziecka budzić szybciej niż ja, ale wiem, że nie będzie nachalna bo zawsze mnie pierwszą pyta o zdanie we wszystkim, bo sama ma wtrącającą się matke (moją babcie)

Chce o tym z nią pogadać jak tylko będzie już po imprezie mojej siostry bo nie wiem jak zareaguje

Stary 2020-05-10, 21:45   #2910
Baambi
Zadomowienie

Cytat:
A ja bym chciała większe. Wiadomo że przeważnie chce się na odwrót ja mam 65E
Ja to jestem już w ogóle dziwakiem bo mam normalnie 70C i jak teraz mam większy biust to mi z nim źle (myślę że o 1 rozmiar jest większy).
Nie lubię u siebie większego biustu, nie pasuje mi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości