|
|
#2731 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie październik 2020
Cytat:
u nas była wczoraj i tak wracając z mężem ze wsi od rodziców sobie rozmawialiśmy o naszej kruszynce co do samochodu, w każdy weekend wyjeżdżamy do rodziców (ok 155km w jedną stronę) i powiem szczerze, że więcej nie byłabym w stanie wysiedzieć. Raz, że ledwo wytrzymuje z siku (w czasie korony przestałam korzystać z WC na stacji), to jeszcze jak wysiądę pod domem to jestem cała połamana. No u Ciebie wyjścia z WC nie ma, więc od razu przy tej okazji radzę robić małe spacerki. Fotel faktycznie mocno do tyłu i lekko odchylone oparcie. Dużym ułatwieniem będzie też adapter do pasów, niestety już po godzinie jazdy u mnie zaczyna mi się pas wbijać w brzuszek i muszę trzymać rękę między pasem a brzuszkiem.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pretty_girl19892 Czas edycji: 2020-05-18 o 13:51 |
||
|
|
|
#2733 |
|
Rozeznanie
|
Tez się spodziewam więcej badań na kolejna wizytę, bo nawet ostatnio coś mówił o toxo ale ze niby jeszcze za wczesnie.
Przy okazji- kupujecie adaptery do pasów? Ja chce kupić i chyba już zbliża się ten czas ze potrzebuje używać, tylko co kupić żeby nie jakiś bubel? Macie jakieś do polecenia? Narazie wpadł mi w oko Insafe Seatbelt Guide ale to jednak półtorej stówki... Jak jest warte to kupię, gorzej jak kupię a to jakiś bubel... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Przyszła właśnie paczka z lidla ![]() Jestem odkupiona na cała ciążę Teraz mam dwie pary długich jeansów (niebieskie i czarne), krótkie spodenki ciążowe, legginsy 2 pary czarne i jedna szara. Sukienka jeansowa ciążowa, letnia długa spódnica na gumce która tez może być sukienką. Ta letnia bez ciąży tez spoko będzie do noszenia. Jeszcze mam tez taki kardigan niby ciążowy ale normalnie można go nosić. Wiec jestem już happy pod względem ubioru, wszystkie rzeczy były tanie a są fajnej jakości i mega wygodne ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2734 |
|
Wtajemniczenie
|
ja miałam dopiero drugie badanie
pierwsze miałam mocz, morfologia, toxo, glukoza, keratynina i tsh teraz mocz, morfologia, hiv, hbs, vdrl, antyHCV Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez kanarkowaaa Czas edycji: 2020-05-18 o 14:29 |
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam co wizytę czyli co cztery tygodnie, a raz robiłam jeszcze dodatkowo, bo glukoza wyszła na granicy, a i jeszcze do Pappy osobno, więc miałam już z 5 razy jak nic, a jeszcze w połowie ciąży nie jestem
a dodam, że wiele badań robiłam przed ciążą też. A jestem zdrowa zupełnie, poza TSH przed ciążą na poziomie 2,5 (!), a lekarka woli 1 ![]() Adapter kupulam już dawno w Smyku za całe 50 zł i jestem bardzo zadowolona, jeżdżę juz teraz tylko tak, a prawie codziennie gdzieś jadę. Łatwo się zapina i spełnia swoją funkcję. W ogóle dzisiaj weszłam do stacjonarnego sklepu pierwszy raz od 2,5 miesiąca! I poszalałam na promocjach w Rossmannie (jest m.in. -55% na makijaż ). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2020-05-18 o 14:54 |
|
|
|
#2736 |
|
Wtajemniczenie
|
ja właśnie kupiłam adapter z allegro
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2737 |
|
Zadomowienie
|
Ja robiłam dopiero 2 badania z krwi.
Adapter mam z poprzedniej ciąży i bardzo sobie chwale. Nie pamiętam ile zapłaciłam ale na pewno nie więcej niż 100 zł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2738 |
|
Raczkowanie
|
Ja też badania mam co wizytę (raz przed nie miałam przez koronę, ale już wszystko wróciło do normy
). Teraz na wizycie wiem, że dostanę skierowanie napowtórne toxo, powtórną grupę krwi, krzywa cukrową Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2739 |
|
Zaszynszylowana
|
Hej
![]() Ja mam cały czas adapter w koszyku na allegro i w końcu muszę go kliknąć. Mam taki. Czy któraś coś w tym stylu ma? Co do krwi to ostatnio miałam w marcu badania, później przez korone lekarz nie zlecał. Teraz miałam zlecone, robiłam w czwartek w zeszłym tyg a lekarz jutro.
|
#2740 |
|
Wtajemniczenie
|
byłam w pepco, kupiłam klapki i papcie w końcu dla siebie i o dziwo ! tylko skarpetki dla małej
jestem z siebie dumna 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2741 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale to chyba tylko dla tego że dziś przyszła jedna przesyłka..
to już takie większe, na wiosnę 20200518_192841-min.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to newbe? Do mnie tez tylko jedna przesyłka, gdzie reszta ja się pytam 20200518_171926.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2743 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co daje ten adapter? Bo ja w pierwszej ciąży normalnie zapinalam pasy do końca. Ale nie jeździłam w dalsze podróże. Teraz może gdzieś na wakacje wyskoczymy i się zastanawiam czy nie kupić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdejmuje nacisk z dołu brzucha- w razie wypadku zwykły pas jest niebezpieczny dla dziecka, szczególnie w 3 trymestrze jak brzuch jest już duży Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie, obniża dolny pas tak, że jest między nogami, a nie na brzuchu. W razie hamowania pas nie wbija się w brzuch. Mnie tez gniótł po prostu ten pas i mi było ciągle niewygodnie. Mój adapter trzyma pas w trzech miejscach.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2747 |
|
Realistka
|
Tez zaczelam sie rozgladac za adapterem choc raczej bedziemy ograniczać weekendowe wyjazdy. Wczesniej duzo jezdzilismy do rodzocow, jednych czy drugich. Teraz bylismy na weekend i niestety w ciazy pojawila sie choroba lokomocyjna. Jest mi okropnie niedobrze podczas jazdy.
Zreszta taki chyba moj urok, wczoraj przelezalam caly dzien z bolem glowy. Mialam straszna migrenę, az wymiotowalam z tego bolu... Dzis jestem totalnie bez sil :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć wam
ja mam dziś o 14 wizytę. wyniki dostałam i coś tam w morfologii nie halo ale reszta chyba ok. zresztą, lekarz oceni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, wszystko z lidla. Najpierw kupiłam jedne jeansy i kardigan i sukienkę a jak zobaczyłam ze fajne to domowilam resztę. Tanio i jakość w miarę ok, jak na wszystkie moje planowane ciąże myślę że mi to posłuży i wystarczy Nie kupowałam tylko żadnych bluzek stamtąd bo wydawały mi się tandetne a moje zwykle są rozciągliwe w większości.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zdążyłam już kupić dwie pary legginsów, tregginsy, dwie pary dżinsów (przy czy niezbyt w nich chodzę, bo się odzwyczaiłam od obcisłych ubrań), kardigan, luźne spodnie i długą sukienkę, i jeszcze ze trzy bluzki, ale w sumie chodzę i tak w normalnych swoich. Nie mówiąc już o bieliźnie, którą musialam kupić (tu nie Vinted) Jakoś w zwykłych sklepach mi się nic nie podoba z kolekcji ciążowych, same wory i to jeszcze w paski (to jakaś obsesja te poziome paski!). Może na lato coś wyjdzie, jakieś lekkie sukienki Ciekawe co ja z tym potem zrobię.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2752 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Ja też mam dzisiaj wizytę. Tzn kontrolę szyjki. Co do ruchów, od tygodnia czuje porządne kopniaki. Czasem wręcz bolesne. Jestem w szoku ze tak szybko, z córką na tym etapie to były lekkie puknięcia tylko. Ja z ubrań ciążowych mam tylko spodnie i legginsy. Nie cierpię. Wkurza mnie ten pas na brzuch. Raczej nic typowo ciążowego kupować nie bede.Na teraz mam sukienki które się naciągają, na lato takie z gumką w pasie więc też się nadadzą. Za to czekam na wyprzedaże i zamówię sobie coś na czas po ciąży 🙂Na vinted patrze sobie rzeczy dla synia . Część kupię nowych wiadomo ale część tam. I muszę wystawic ubranka po córce te ładne, jak nowe. Resztę tych w gorszym stanie oddam komuś.
|
|
|
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam kilka sztuk legginsow ciążowych w spadku, i 3 takie giganty z Lidla, co teściówa mi kupiła na wyprzedaży po 1 zł 🤣 na lato mam kilka sukienek w które powinnam wejść
|
|
|
#2754 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byle patrzeć przed siebie, a nie w dół czy bok. Nie korzystać z telefonu, bo wtedy głowa w dół też nie pomaga. No i przed jazdą zjeść, żeby nie być głodnym. My też jeździmy jak jest już ciemno, więc może to też pomaga, bo w bocznej szybie nic mi nie lata tylko jest ciemność ![]() Cytat:
kolejne bobo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Juka, wow, ale super! Ja bym strasznie chciała, a tak to kilka razy czułam i teraz już nic. Widać jestem z tych, co muszą długo czekać... podobno wiele kobiet czuje coś dopiero w 21 tc, a ja dopiero zaczynam 19
![]() Trzymam kciuki za wizytę! Xenka0, hahaha, bardzo śmieszne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2756 |
|
Raczkowanie
|
Obłoczek- super! Ja też mam spodnie z Lidla i koszulki i są bardzo wygodne 😁
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Margitta- pochwał się łupami😁 ja chciałam wejść do Rossmana ale ludzi pełno nawet na dworze....więc poszłam do Pepco i trochę poszalałam😁 ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Wow Kanarkowa super! Z jakiej firmy? Gratuluje silnej woli😁 ja kupiłam w Pepco spodenki, śliniaczki itp. za to poszalałam w 5 10 15 i ostatnio na lumpkach😁 ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Śliczny ten kombinezon!!! Ja czekam na paczkę z Sinsay bo tylko tam znalazłam pajace na zamek w przystępnej cenie |
|
|
|
#2757 |
|
Rozeznanie
|
Ja ogólnie mam problem z legginsami bo czuję się w nich jak w rajstopach z odsłoniętym tyłkiem. Nie wiem czemu, moze to zależy od budowy tylka
Czasem chodze po domu w dłuższej bluzce a jedne używam non stop do spania jako dol piżamy ![]() Wiec u mnie jeansy były w użyciu non stop, jak jest cieplej to sukienki letnie, dziś prasowałam zapas na kilka dni Ale ja chodzę jednak głównie w spodniach jeśli nie ma upału wiec te z pasem na brzuchu mnie ratują. Czasem sobie wywijam ten pas jak mnie wkurza ale się do niego przyzwyczaiłam już.Właśnie robię przegląd szafy na lato, wyjmuję te ciuchy w których będę chodzić bo się zmieszczę a te obcisłe chowam na dno ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2758 |
|
Raczkowanie
|
Dobra, zrobiłam rozeznanie. Chyba zdecyduję się na ten adapter. Na allegro jest droższy o 5 zł niż u producenta
jeszcze się troszkę zastanawiam, ale tylko w sumie ten ma obszerny opis, opis tworzywa, parę testów itp. więc chyba nic lepszego nie znajdę. Któraś z Was go miała może? Screenshot_20200519_115620.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2759 |
|
Raczkowanie
|
Powodzenia na wizycie! Daj znać co i jak! Ja miałam wczoraj i kolejny raz się potwierdziło że córeczka, szyjka utrzymana no i najważniejsze że łożysko się podniosło!!!! Więc te z was które mają nisko- jest nadzieja!!!
|
|
|
|
#2760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez chce go kupić bo jako jedyny mnie przekonuje jego budowa. Zastanawiam się tylko czy w jakiś sposób pas się nie będzie z tej zasówki wyślizgiwał... Chyba nie powinien, nie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

boje się trochę podróży, bo to prawie 1000 km w jedna stronę, a ja już kiepsko znoszę jazdę samochodem
macie jakieś rady jak to przetrwać?

i tak wracając z mężem ze wsi od rodziców sobie rozmawialiśmy o naszej kruszynce
co do samochodu, w każdy weekend wyjeżdżamy do rodziców (ok 155km w jedną stronę) i powiem szczerze, że więcej nie byłabym w stanie wysiedzieć. Raz, że ledwo wytrzymuje z siku (w czasie korony przestałam korzystać z WC na stacji), to jeszcze jak wysiądę pod domem to jestem cała połamana. No u Ciebie wyjścia z WC nie ma, więc od razu przy tej okazji radzę robić małe spacerki. Fotel faktycznie mocno do tyłu i lekko odchylone oparcie. Dużym ułatwieniem będzie też adapter do pasów, niestety już po godzinie jazdy u mnie zaczyna mi się pas wbijać w brzuszek i muszę trzymać rękę między pasem a brzuszkiem.

Teraz mam dwie pary długich jeansów (niebieskie i czarne), krótkie spodenki ciążowe, legginsy 2 pary czarne i jedna szara. Sukienka jeansowa ciążowa, letnia długa spódnica na gumce która tez może być sukienką. Ta letnia bez ciąży tez spoko będzie do noszenia. Jeszcze mam tez taki kardigan niby ciążowy ale normalnie można go nosić. Wiec jestem już happy pod względem ubioru, wszystkie rzeczy były tanie a są fajnej jakości i mega wygodne
a dodam, że wiele badań robiłam przed ciążą też. A jestem zdrowa zupełnie, poza TSH przed ciążą na poziomie 2,5 (!), a lekarka woli 1 

Czasem chodze po domu w dłuższej bluzce a jedne używam non stop do spania jako dol piżamy