Mamusie październik 2020 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-05-19, 11:14   #2761
xenka0
Raczkowanie

Dot.: Mamusie październik 2020

Cytat:
Napisane przez oblakanyobloczek Pokaż wiadomość
Ja tez chce go kupić bo jako jedyny mnie przekonuje jego budowa. Zastanawiam się tylko czy w jakiś sposób pas się nie będzie z tej zasówki wyślizgiwał... Chyba nie powinien, nie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czytałam opinie, że w przeciwieństwie do jego podróbek na allegro wykonany jest z czegoś antypoślizgowego właśnie po to żeby pas się nie wysunął. Bo szczerze też miałam taką rozkminę podobno (jeden komentarz był taki) powłoka jest na tyle antypoślizgowa, że czasem ciężko usiąść na fotel, bo nie da się wślizgnąć tylko trzeba go udem ominąć przy wsiadaniu. No i plus taki, że jest też rekomendowany dla kobiet po ewentualnej cesarce.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xenka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-19, 12:05   #2762
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margaret210 Pokaż wiadomość
Powodzenia na wizycie! Daj znać co i jak! Ja miałam wczoraj i kolejny raz się potwierdziło że córeczka, szyjka utrzymana no i najważniejsze że łożysko się podniosło!!!! Więc te z was które mają nisko- jest nadzieja!!!
Super, gratulacje!

Oblakanyobloczek, ja mam to samo z legginsami, ogólnie uważam, że to nie są spodnie i nie powinno się ich nosić z "gołym tyłkiem" , dlatego kupuję zawsze albo tregginsy, czyli udające spodnie z atrapami kieszeni z tyłu, albo zakładam dłuższą bluzkę lub dłuższy sweterek. Od biedy na spacer do lasu te legginsy ujdą, ale do pracy bym nie poszła na pewno, bo czułabym się jak w samych rajstopach bez spódnicy Ogólnie czekam na lato i sukienki

Stary 2020-05-19, 12:11   #2763
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Super, gratulacje!

Oblakanyobloczek, ja mam to samo z legginsami, ogólnie uważam, że to nie są spodnie i nie powinno się ich nosić z "gołym tyłkiem" , dlatego kupuję zawsze albo tregginsy, czyli udające spodnie z atrapami kieszeni z tyłu, albo zakładam dłuższą bluzkę lub dłuższy sweterek. Od biedy na spacer do lasu te legginsy ujdą, ale do pracy bym nie poszła na pewno, bo czułabym się jak w samych rajstopach bez spódnicy Ogólnie czekam na lato i sukienki

Powiem wam ze jak ciagle sprzątam i przymierzam i segreguję te rzeczy (kolejny etap wielkiego sprzątania, nareszcie mam zapał do pracy ) to bardzo dużo mam takich ciuchów na lato których spokojnie będę używać Na jesień też się znajdą, nawet jeden płaszczyk jesienno zimowy w którym mało chodziłam bo miał taki oversizowy krój nada się na końcówkę ciąży jeśli będzie zimno, miałam plan pożyczać kurtkę od męża a może nie będę musiała Także ja już nic więcej nie kupuję zupełnie poza może ewentualnie bielizną

oblakanyobloczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-19, 12:59   #2764
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez kanarkowaaa Pokaż wiadomość
byłam w pepco, kupiłam klapki i papcie w końcu dla siebie i o dziwo ! tylko skarpetki dla małej jestem z siebie dumna 🤣

Dalej jest ta promocja -30%?
Cytat:
Ale to chyba tylko dla tego że dziś przyszła jedna przesyłka.. to już takie większe, na wiosnę Załącznik 7716676

Cytat:
Wow prześliczne to newbe?

Do mnie tez tylko jedna przesyłka, gdzie reszta ja się pytam Załącznik 7716677

Fajne ciuszki!
Margitta na jaki rozmair bralas kombi?
Cytat:
cześć wam
ja mam dziś o 14 wizytę. wyniki dostałam i coś tam w morfologii nie halo ale reszta chyba ok. zresztą, lekarz oceni

Kciuki za wizyte!
Ciekawe jak duzy juz maluch jest

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Hej. Ja też mam dzisiaj wizytę. Tzn kontrolę szyjki. Co do ruchów, od tygodnia czuje porządne kopniaki. Czasem wręcz bolesne. Jestem w szoku ze tak szybko, z córką na tym etapie to były lekkie puknięcia tylko. Ja z ubrań ciążowych mam tylko spodnie i legginsy. Nie cierpię. Wkurza mnie ten pas na brzuch. Raczej nic typowo ciążowego kupować nie bede.Na teraz mam sukienki które się naciągają, na lato takie z gumką w pasie więc też się nadadzą. Za to czekam na wyprzedaże i zamówię sobie coś na czas po ciąży Na vinted patrze sobie rzeczy dla synia . Część kupię nowych wiadomo ale część tam. I muszę wystawic ubranka po córce te ładne, jak nowe. Resztę tych w gorszym stanie oddam komuś.
Kciuki za wizyte i szyjke!

I tez nie kupuje nic typowo ciazowego, mam jedne leginsy i spodnie z poprzedniej ciazy, dokupie pewnie tylko jakies spodenki na lato a sukienki będę brała jakies luzniejsze lub z gumką

Ubranka po corce sprzedajesz na vinted czy olx? Musze tez wystawić a nie wiem gdzie szybciej pójdą

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-19, 13:02   #2765
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Dalej jest ta promocja -30%? Fajne ciuszki!
Margitta na jaki rozmair bralas kombi?Kciuki za wizyte!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Kciuki za wizyte i szyjke!

I tez nie kupuje nic typowo ciazowego, mam jedne leginsy i spodnie z poprzedniej ciazy, dokupie pewnie tylko jakies spodenki na lato a sukienki będę brała jakies luzniejsze lub z gumką

Ubranka po corce sprzedajesz na vinted czy olx? Musze tez wystawić a nie wiem gdzie szybciej pójdą

tak chyba do 23. lub do 26.

kanarkowaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-19, 13:22   #2766
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Margaret210 Pokaż wiadomość
Powodzenia na wizycie! Daj znać co i jak! Ja miałam wczoraj i kolejny raz się potwierdziło że córeczka, szyjka utrzymana no i najważniejsze że łożysko się podniosło!!!! Więc te z was które mają nisko- jest nadzieja!!!
Super, gratuluję
Cytat:
Super, gratulacje!

Ja leginsy to tylko w domu nosze, czasem wyjdę na smietnik w nich, ale na spacer obowiązkowo spodnie lub jeansy! Poki co mieszcxe sie w swoje sprzed ciazy, ale mam przygotowane juz te ciążowe po córce

PM 2017
Stary 2020-05-19, 13:24   #2767
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oblakanyobloczek Pokaż wiadomość
Ja ogólnie mam problem z legginsami bo czuję się w nich jak w rajstopach z odsłoniętym tyłkiem. Nie wiem czemu, moze to zależy od budowy tylka Czasem chodze po domu w dłuższej bluzce a jedne używam non stop do spania jako dol piżamy

Wiec u mnie jeansy były w użyciu non stop, jak jest cieplej to sukienki letnie, dziś prasowałam zapas na kilka dni Ale ja chodzę jednak głównie w spodniach jeśli nie ma upału wiec te z pasem na brzuchu mnie ratują. Czasem sobie wywijam ten pas jak mnie wkurza ale się do niego przyzwyczaiłam już.

Właśnie robię przegląd szafy na lato, wyjmuję te ciuchy w których będę chodzić bo się zmieszczę a te obcisłe chowam na dno

Też się tak czuje w legginsach więc raczej chodzę w nich po domu a na wyjście jak już to muszę mieć tyłek porządnie zakryty
Ja na razie kupiłam 2 pak legginsów w Lidlu i jedne dzinsy używane. I przynajmniej 2 sztuka dżinsów by mi się przydała. Mam parę sukienek w które brzuch powinien wejść I mam fajne krótkie spodenki takie lniane, mega wygodne. Kupiłam na wyprzedaży jesienią na zaś i boję się, że do nich nie wejdę nie spodziewałam się brzucha na lato
I czekam z zakupami dla dzidzi, chce mieć płeć potwierdzona chociaż na 80% W czwartek mam wizytę i mam nadzieję, że popatrzy tam dłużej niż ostatnio i powie co widzi. Bo do połówkowych 10 czerwca nie wytrzymam Na pewno zrobię trochę zakupów w Sinsay. Teraz przyszła paczka dla starszaka od nich i jestem zadowolona, fajna jakoś z fajną cenę

nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-05-19, 13:30   #2768
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Dalej jest ta promocja -30%? Fajne ciuszki!
Margitta na jaki rozmair bralas kombi?Kciuki za wizyte!

Ten kombinezon jest 56, ogólnie jak na razie kupuję na zmianę coś 56 i coś 62, dalej jeszcze nie dotarłam ale ja tak na spokojnie bardzo z ubrankami

Natomiast co do moich ubrań to w większość sukienek i bluzek powinnam się mieścić całe wakacje, bo lubiłam zawsze szerokie fasony ale zawsze kupowałam trochę nowych ubrań na każdy sezon i teraz po prostu idą ciążowe zamiast zwykłych

Stary 2020-05-19, 14:02   #2769
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

ja już po córce nic nie wyrosło 🤣 340 gram, szyjka idealna. łożysko dalej nisko, na granicy przodującego

ogólnie wszystko dobrze, za dwa dni połówkowe

Stary 2020-05-19, 14:06   #2770
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Cytat:
ja już po córce nic nie wyrosło 340 gram, szyjka idealna. łożysko dalej nisko, na granicy przodującego

Super! Same dobre wieści, bo raczej łożysko może się podnieść a nie opaść niżej i tego się trzeba trzymać Ważne ze gorszych problemów nie ma

oblakanyobloczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-19, 14:19   #2771
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
ja już po córce nic nie wyrosło 🤣 340 gram, szyjka idealna. łożysko dalej nisko, na granicy przodującego

Super ze córka pozostała córką piekna waga i szyjka i mam nadzieje ze lozysko sie podniesie
Kiedy masz teraz kolejną wizyte? To byly polowkowe?

PM 2017
Stary 2020-05-19, 14:26   #2772
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Super ze córka pozostała córką piekna waga i szyjka i mam nadzieje ze lozysko sie podniesie
Kiedy masz teraz kolejną wizyte? To byly polowkowe?

kolejną u swojego za miesiąc, połówkowe pojutrze

Stary 2020-05-19, 15:10   #2773
agra123
Raczkowanie

Kanarkowa gratulacje

agra123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-19, 16:53   #2774
juka_juka
Wtajemniczenie

Pretty chyba na vinted. Wydaje mi sie, ze chyba tam zejdą szybciej. Poczekam jeszcze, może moja koleżanka będzie w ciąży niedługo to jej oddam.

Kanarkowa super, że wszystko ok.

Ja też po wizycie. Szew trzyma. A szyjka wydłużyła się z powrotem do długości, która miała na samym początku ciąży 🙂Synio potwierdzony na sto procent. Za 3 tyg połówkowe.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-19, 16:54   #2775
xenka0
Raczkowanie

Cytat:

Piękna waga

Stary 2020-05-19, 16:54   #2776
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

byliśmy z mężem na obiedzie w restauracji i na lodach..
trochę normalności zasmakowalismy

Stary 2020-05-19, 17:01   #2777
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Pretty chyba na vinted. Wydaje mi sie, ze chyba tam zejdą szybciej. Poczekam jeszcze, może moja koleżanka będzie w ciąży niedługo to jej oddam.

Kanarkowa super, że wszystko ok.

Ja też po wizycie. Szew trzyma. A szyjka wydłużyła się z powrotem do długości, która miała na samym początku ciąży Synio potwierdzony na sto procent. Za 3 tyg połówkowe.
Super z szyjka, oby juz trzymała do końca
Cytat:
byliśmy z mężem na obiedzie w restauracji i na lodach..
trochę normalności zasmakowalismy

I są jakieś obostrzenia w restauracjach? Duzo ludzi?

PM 2017
Stary 2020-05-19, 17:08   #2778
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Super z szyjka, oby juz trzymała do końca I są jakieś obostrzenia w restauracjach? Duzo ludzi?

byliśmy o 16, nie było nikogo. p później doszły z trzy ekipki Ale jedli w ogródku. dezynfekcja na Dzień dobry, wyznaczone miejsca itp, ale ogólnie nawet nie odczułam, że coś jest inaczej.

Stary 2020-05-19, 17:34   #2779
arenika
Zadomowienie

Kanarkowaaa dorpdna pannica już z twojej córeczki
Juka super ze z szyjka wszystko ok
Ja jjtro ide na połówkowe i juz mam stre czy wszystko bedzoe dobrze a z drugiej strony cieszę się że bycmoze w końcu dowiemy sie co bedziemy mieli bo ciuszki na wyprzedażach kuszą 🤣.
U nas taka piekna pogoda ze caly czas siedze na ogrodzie i nadrabiam ksiazkowe zaległości ale chyba musze lepiej dobierac co czytam bo po ostatniej książce mialam koszmary

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-05-19, 17:47   #2780
lenka990
Zaszynszylowana

kanarkowaaa - to gratuluje córci

Ja mam jutro badanie i jestem ciekawa czy też córcie potwierdzi czy jednak coś między nogami wyrosło ( moja cicha nadzieja )
A za tydzień połówkowe. Chcę zrobić 3D i wtedy to pewnie już będzie praktycznie na 100 wiadomo. Chyba, że dzidzia nie będzie współpracować

Ja mam 2 pary legginsów ale zawsze zakładam do nich dłuższą bluzkę jak gdzieś wychodzę. Generalnie dużo nie kupowałam ciuchów, bo teściowa w ciągu 10mc zrzuciła 28kg i dała mi sporo ciuchów w większych rozmiarach. Ona miała spory brzuch i często kupowała oversizeowe rzeczy. Mam sporo sukienek bawełniachych na lato takich luźnych więc raczej nic nie będę dokupować. Ale w lidlu kupiłam 2xlegginsy, jeansy z tym pasem, spódnice któa może być sukienką i 2 bluzki. Jak dla mnie bluzki super

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

kanarkowaaa - to gratuluje córci

Ja mam jutro badanie i jestem ciekawa czy też córcie potwierdzi czy jednak coś między nogami wyrosło ( moja cicha nadzieja )
A za tydzień połówkowe. Chcę zrobić 3D i wtedy to pewnie już będzie praktycznie na 100 wiadomo. Chyba, że dzidzia nie będzie współpracować

Ja mam 2 pary legginsów ale zawsze zakładam do nich dłuższą bluzkę jak gdzieś wychodzę. Generalnie dużo nie kupowałam ciuchów, bo teściowa w ciągu 10mc zrzuciła 28kg i dała mi sporo ciuchów w większych rozmiarach. Ona miała spory brzuch i często kupowała oversizeowe rzeczy. Mam sporo sukienek bawełniachych na lato takich luźnych więc raczej nic nie będę dokupować. Ale w lidlu kupiłam 2xlegginsy, jeansy z tym pasem, spódnice któa może być sukienką i 2 bluzki. Jak dla mnie bluzki super

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-19, 18:06   #2781
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

mąż właśnie wpadł na genialny pomysł zeby samodzielnie zrobic córeczce łóżeczko
Ale wątpię że to się uda 🤣

Edytowane przez kanarkowaaa
Czas edycji: 2020-05-19 o 18:42
Stary 2020-05-20, 07:31   #2782
Hania134
Raczkowanie

Kanarkowaaa, super ze wszystko super
Juka, na takie wiadomości czekałam, super!

Ja dzisiaj wizytuje, idę się zaraz ogarniać dzięki dziewczyny za rady odnośnie podróży, myśle ze częste postoje będą niezbędne... a któraś pisała o pończochach uciskowych, one są moim niezbednikiem przy dłuższych podróżach (ja już niestety po przygodach z żylakami)
Myśle ze jak dzisiaj dostanę potwierdzenie ze tam NIC nie wyrosło to zacznę i ja szaleć

Hania134 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-20, 08:22   #2783
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

mi dziś potwierdzili jutrzejsze połówkowe. przynajmniej wiem na którą godzinę bo ofc zapomniałam 🤣

Stary 2020-05-20, 08:52   #2784
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość
Kanarkowaaa dorpdna pannica już z twojej córeczki
Juka super ze z szyjka wszystko ok
Ja jjtro ide na połówkowe i juz mam stre czy wszystko bedzoe dobrze a z drugiej strony cieszę się że bycmoze w końcu dowiemy sie co bedziemy mieli bo ciuszki na wyprzedażach kuszą 🤣.
U nas taka piekna pogoda ze caly czas siedze na ogrodzie i nadrabiam ksiazkowe zaległości ale chyba musze lepiej dobierac co czytam bo po ostatniej książce mialam koszmary

Cytat:
Napisane przez Hania134 Pokaż wiadomość
Kanarkowaaa, super ze wszystko super
Juka, na takie wiadomości czekałam, super!

Ja dzisiaj wizytuje, idę się zaraz ogarniać dzięki dziewczyny za rady odnośnie podróży, myśle ze częste postoje będą niezbędne... a któraś pisała o pończochach uciskowych, one są moim niezbednikiem przy dłuższych podróżach (ja już niestety po przygodach z żylakami)
Myśle ze jak dzisiaj dostanę potwierdzenie ze tam NIC nie wyrosło to zacznę i ja szaleć

Kciuki i jeszcze dla Lenki ale nie zacytowalo mi
na którą wizytujecie?
Ja dziś tez polowkowe, ale dopiero na 15:30, tez sie idę zaraz ogarniać

PM 2017
Stary 2020-05-20, 08:57   #2785
Hania134
Raczkowanie

Cytat:
na którą wizytujecie?

Ja mam na 11, już siedzę wypiękniona i wypachniona
Kurde, teraz to wyjście do lekarza jest jedyna okazja do wypięknienia się

Hania134 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-20, 09:33   #2786
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hania134 Pokaż wiadomość
Ja mam na 11, już siedzę wypiękniona i wypachniona
Kurde, teraz to wyjście do lekarza jest jedyna okazja do wypięknienia się

no dokładnie haha 🤣 ja się wczoraj tak zagalapowalam że nawet usta pomalowalam. A potem założyłam maseczke.. 🤣🤣

Stary 2020-05-20, 10:08   #2787
margitta
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wizytę!

A ja wczoraj przeszłam 5 km i dzisiaj mnie coś boli w dole pleców, mam nadzieję, że to nie początki rwy kulszowej Wczoraj czułam się świetnie na spacerze, a dzisiaj ruina, ech, ciąża to jednak ciężka sprawa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-05-20, 10:41   #2788
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
na którą wizytujecie?

dzięki i kciuki za połówkowe
Ja na 16.00 :P Także jeszcze trochę czekania przede mną.

Wczoraj dzwoniły Panie z rejestracji przeprowadzić ankietę epidemiologiczną co by nie marnować czasu w przychodni i doszło nowe pytanie " czy w ostatnich 14 dniach spotykała się Pani z osobami pracującymi w górnictwie"

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-20, 11:18   #2789
xenka0
Raczkowanie

Oj to dzisiaj będzie ciekawie na forum jak zaczniecie raporty z wizyt pisać trzymam za wszystkie maluchy kciuki i czekam na dobre wieści

Stary 2020-05-20, 11:44   #2790
nancy822
Zadomowienie

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty Powodzenia!

Ja czekam na jutrzejszą bo nie czuje się zbyt dobrze, muszę zrobić listę dolegliwości, żeby o niczym nie zapomnieć powiedzieć

nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości