Mamusie październik 2020 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-05-18, 13:09   #2731
xenka0
Raczkowanie

Dot.: Mamusie październik 2020

Cytat:
Napisane przez Hania134 Pokaż wiadomość
Ja dopiero z łóżka się zwlekłam
Wstyd się przyznać

U nas po paru dniach samopoczucia na poziomie -10, nadeszły lepsze dni
Może dlatego, ze cieszy mnie wizja wyjazdu do Polski boje się trochę podróży, bo to prawie 1000 km w jedna stronę, a ja już kiepsko znoszę jazdę samochodem macie jakieś rady jak to przetrwać?

A tak wgl, często macie badana krew teraz?
Ja do tej pory miałam raz robione badania, zaraz na początku ciąży

U nas dziś oficjalnie połowa!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gratuluję połowy u nas była wczoraj i tak wracając z mężem ze wsi od rodziców sobie rozmawialiśmy o naszej kruszynce co do samochodu, w każdy weekend wyjeżdżamy do rodziców (ok 155km w jedną stronę) i powiem szczerze, że więcej nie byłabym w stanie wysiedzieć. Raz, że ledwo wytrzymuje z siku (w czasie korony przestałam korzystać z WC na stacji), to jeszcze jak wysiądę pod domem to jestem cała połamana. No u Ciebie wyjścia z WC nie ma, więc od razu przy tej okazji radzę robić małe spacerki. Fotel faktycznie mocno do tyłu i lekko odchylone oparcie. Dużym ułatwieniem będzie też adapter do pasów, niestety już po godzinie jazdy u mnie zaczyna mi się pas wbijać w brzuszek i muszę trzymać rękę między pasem a brzuszkiem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xenka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-18, 13:17   #2732
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez kanarkowaaa Pokaż wiadomość
cześć wam. ja po badaniu, na szczęście poszło bez problemu.

A co badałaś tym razem? Mi na najbliższą wizytę ttlko mocz i morfo zlecił
Cytat:
Napisane przez Hania134 Pokaż wiadomość
Ja dopiero z łóżka się zwlekłam
Wstyd się przyznać

U nas po paru dniach samopoczucia na poziomie -10, nadeszły lepsze dni
Może dlatego, ze cieszy mnie wizja wyjazdu do Polski boje się trochę podróży, bo to prawie 1000 km w jedna stronę, a ja już kiepsko znoszę jazdę samochodem macie jakieś rady jak to przetrwać?

A tak wgl, często macie badana krew teraz?
Ja do tej pory miałam raz robione badania, zaraz na początku ciąży

U nas dziś oficjalnie połowa!

Ja mam na każdą wizytę jakiws badania, ale przeważnie to mocz i morfologia. Więcej badań było przed prenatalnymi i teraz pewnie na następną wizytę będzie jakaś powtórka toxo i innych

PM 2017

Edytowane przez pretty_girl19892
Czas edycji: 2020-05-18 o 13:51
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-18, 14:02   #2733
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Tez się spodziewam więcej badań na kolejna wizytę, bo nawet ostatnio coś mówił o toxo ale ze niby jeszcze za wczesnie.

Przy okazji- kupujecie adaptery do pasów? Ja chce kupić i chyba już zbliża się ten czas ze potrzebuje używać, tylko co kupić żeby nie jakiś bubel? Macie jakieś do polecenia? Narazie wpadł mi w oko Insafe Seatbelt Guide ale to jednak półtorej stówki... Jak jest warte to kupię, gorzej jak kupię a to jakiś bubel...

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Przyszła właśnie paczka z lidla

Jestem odkupiona na cała ciążę Teraz mam dwie pary długich jeansów (niebieskie i czarne), krótkie spodenki ciążowe, legginsy 2 pary czarne i jedna szara. Sukienka jeansowa ciążowa, letnia długa spódnica na gumce która tez może być sukienką. Ta letnia bez ciąży tez spoko będzie do noszenia. Jeszcze mam tez taki kardigan niby ciążowy ale normalnie można go nosić. Wiec jestem już happy pod względem ubioru, wszystkie rzeczy były tanie a są fajnej jakości i mega wygodne

oblakanyobloczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-18, 14:25   #2734
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

ja miałam dopiero drugie badanie
pierwsze miałam mocz, morfologia, toxo, glukoza, keratynina i tsh

teraz mocz, morfologia, hiv, hbs, vdrl, antyHCV

Edytowane przez kanarkowaaa
Czas edycji: 2020-05-18 o 14:29
kanarkowaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-18, 14:53   #2735
margitta
Zakorzenienie

Ja mam co wizytę czyli co cztery tygodnie, a raz robiłam jeszcze dodatkowo, bo glukoza wyszła na granicy, a i jeszcze do Pappy osobno, więc miałam już z 5 razy jak nic, a jeszcze w połowie ciąży nie jestem a dodam, że wiele badań robiłam przed ciążą też. A jestem zdrowa zupełnie, poza TSH przed ciążą na poziomie 2,5 (!), a lekarka woli 1

Adapter kupulam już dawno w Smyku za całe 50 zł i jestem bardzo zadowolona, jeżdżę juz teraz tylko tak, a prawie codziennie gdzieś jadę. Łatwo się zapina i spełnia swoją funkcję.

W ogóle dzisiaj weszłam do stacjonarnego sklepu pierwszy raz od 2,5 miesiąca! I poszalałam na promocjach w Rossmannie (jest m.in. -55% na makijaż ).

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2020-05-18 o 14:54
margitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-18, 15:09   #2736
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

ja właśnie kupiłam adapter z allegro

Stary 2020-05-18, 16:06   #2737
nancy822
Zadomowienie

Ja robiłam dopiero 2 badania z krwi.
Adapter mam z poprzedniej ciąży i bardzo sobie chwale. Nie pamiętam ile zapłaciłam ale na pewno nie więcej niż 100 zł.

nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-18, 16:07   #2738
xenka0
Raczkowanie

Ja też badania mam co wizytę (raz przed nie miałam przez koronę, ale już wszystko wróciło do normy ). Teraz na wizycie wiem, że dostanę skierowanie na
powtórne toxo,
powtórną grupę krwi,
krzywa cukrową

Stary 2020-05-18, 18:37   #2739
lenka990
Zaszynszylowana

Hej

Ja mam cały czas adapter w koszyku na allegro i w końcu muszę go kliknąć. Mam taki. Czy któraś coś w tym stylu ma?

Co do krwi to ostatnio miałam w marcu badania, później przez korone lekarz nie zlecał. Teraz miałam zlecone, robiłam w czwartek w zeszłym tyg a lekarz jutro.

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-18, 19:25   #2740
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

byłam w pepco, kupiłam klapki i papcie w końcu dla siebie i o dziwo ! tylko skarpetki dla małej jestem z siebie dumna 🤣

Stary 2020-05-18, 19:32   #2741
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Ale to chyba tylko dla tego że dziś przyszła jedna przesyłka.. to już takie większe, na wiosnę 20200518_192841-min.jpg

Stary 2020-05-18, 19:47   #2742
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanarkowaaa Pokaż wiadomość
Ale to chyba tylko dla tego że dziś przyszła jedna przesyłka.. to już takie większe, na wiosnę Załącznik 7716676

Wow prześliczne to newbe?

Do mnie tez tylko jedna przesyłka, gdzie reszta ja się pytam 20200518_171926.jpg

Stary 2020-05-18, 20:00   #2743
agra123
Raczkowanie

Dziewczyny a co daje ten adapter? Bo ja w pierwszej ciąży normalnie zapinalam pasy do końca. Ale nie jeździłam w dalsze podróże. Teraz może gdzieś na wakacje wyskoczymy i się zastanawiam czy nie kupić.

agra123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-18, 20:03   #2744
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agra123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co daje ten adapter? Bo ja w pierwszej ciąży normalnie zapinalam pasy do końca. Ale nie jeździłam w dalsze podróże. Teraz może gdzieś na wakacje wyskoczymy i się zastanawiam czy nie kupić.

Zdejmuje nacisk z dołu brzucha- w razie wypadku zwykły pas jest niebezpieczny dla dziecka, szczególnie w 3 trymestrze jak brzuch jest już duży

Stary 2020-05-18, 20:07   #2745
margitta
Zakorzenienie

Dokladnie, obniża dolny pas tak, że jest między nogami, a nie na brzuchu. W razie hamowania pas nie wbija się w brzuch. Mnie tez gniótł po prostu ten pas i mi było ciągle niewygodnie. Mój adapter trzyma pas w trzech miejscach.

Stary 2020-05-18, 20:20   #2746
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Wow prześliczne to newbe?

Do mnie tez tylko jedna przesyłka, gdzie reszta ja się pytam Załącznik 7716677

firma noname, gdzieś kiedyś zamówiłam, nawet nie pamiętam kiedy i gdzie 🤣

Stary 2020-05-19, 07:35   #2747
FALLinLOVE
Realistka

Tez zaczelam sie rozgladac za adapterem choc raczej bedziemy ograniczać weekendowe wyjazdy. Wczesniej duzo jezdzilismy do rodzocow, jednych czy drugich. Teraz bylismy na weekend i niestety w ciazy pojawila sie choroba lokomocyjna. Jest mi okropnie niedobrze podczas jazdy.

Zreszta taki chyba moj urok, wczoraj przelezalam caly dzien z bolem glowy. Mialam straszna migrenę, az wymiotowalam z tego bolu... Dzis jestem totalnie bez sil :/

Stary 2020-05-19, 08:25   #2748
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

cześć wam
ja mam dziś o 14 wizytę. wyniki dostałam i coś tam w morfologii nie halo ale reszta chyba ok. zresztą, lekarz oceni

Stary 2020-05-19, 08:54   #2749
kasi19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oblakanyobloczek Pokaż wiadomość
Tez się spodziewam więcej badań na kolejna wizytę, bo nawet ostatnio coś mówił o toxo ale ze niby jeszcze za wczesnie.

Przy okazji- kupujecie adaptery do pasów? Ja chce kupić i chyba już zbliża się ten czas ze potrzebuje używać, tylko co kupić żeby nie jakiś bubel? Macie jakieś do polecenia? Narazie wpadł mi w oko Insafe Seatbelt Guide ale to jednak półtorej stówki... Jak jest warte to kupię, gorzej jak kupię a to jakiś bubel...

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Przyszła właśnie paczka z lidla

Jestem odkupiona na cała ciążę Teraz mam dwie pary długich jeansów (niebieskie i czarne), krótkie spodenki ciążowe, legginsy 2 pary czarne i jedna szara. Sukienka jeansowa ciążowa, letnia długa spódnica na gumce która tez może być sukienką. Ta letnia bez ciąży tez spoko będzie do noszenia. Jeszcze mam tez taki kardigan niby ciążowy ale normalnie można go nosić. Wiec jestem już happy pod względem ubioru, wszystkie rzeczy były tanie a są fajnej jakości i mega wygodne

To wszystko z Lidla ?

kasi19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-19, 09:42   #2750
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasi19 Pokaż wiadomość
To wszystko z Lidla ?

Tak, wszystko z lidla. Najpierw kupiłam jedne jeansy i kardigan i sukienkę a jak zobaczyłam ze fajne to domowilam resztę. Tanio i jakość w miarę ok, jak na wszystkie moje planowane ciąże myślę że mi to posłuży i wystarczy Nie kupowałam tylko żadnych bluzek stamtąd bo wydawały mi się tandetne a moje zwykle są rozciągliwe w większości.

Stary 2020-05-19, 10:03   #2751
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oblakanyobloczek Pokaż wiadomość
Tak, wszystko z lidla. Najpierw kupiłam jedne jeansy i kardigan i sukienkę a jak zobaczyłam ze fajne to domowilam resztę. Tanio i jakość w miarę ok, jak na wszystkie moje planowane ciąże myślę że mi to posłuży i wystarczy Nie kupowałam tylko żadnych bluzek stamtąd bo wydawały mi się tandetne a moje zwykle są rozciągliwe w większości.

Ja wszystkie ciążowe na Vinted kupiłam, w tym większość nowych a zdążyłam już kupić dwie pary legginsów, tregginsy, dwie pary dżinsów (przy czy niezbyt w nich chodzę, bo się odzwyczaiłam od obcisłych ubrań), kardigan, luźne spodnie i długą sukienkę, i jeszcze ze trzy bluzki, ale w sumie chodzę i tak w normalnych swoich. Nie mówiąc już o bieliźnie, którą musialam kupić (tu nie Vinted) Jakoś w zwykłych sklepach mi się nic nie podoba z kolekcji ciążowych, same wory i to jeszcze w paski (to jakaś obsesja te poziome paski!). Może na lato coś wyjdzie, jakieś lekkie sukienki

Ciekawe co ja z tym potem zrobię....

Stary 2020-05-19, 10:44   #2752
juka_juka
Wtajemniczenie

Hej. Ja też mam dzisiaj wizytę. Tzn kontrolę szyjki. Co do ruchów, od tygodnia czuje porządne kopniaki. Czasem wręcz bolesne. Jestem w szoku ze tak szybko, z córką na tym etapie to były lekkie puknięcia tylko. Ja z ubrań ciążowych mam tylko spodnie i legginsy. Nie cierpię. Wkurza mnie ten pas na brzuch. Raczej nic typowo ciążowego kupować nie bede.Na teraz mam sukienki które się naciągają, na lato takie z gumką w pasie więc też się nadadzą. Za to czekam na wyprzedaże i zamówię sobie coś na czas po ciąży 🙂Na vinted patrze sobie rzeczy dla synia . Część kupię nowych wiadomo ale część tam. I muszę wystawic ubranka po córce te ładne, jak nowe. Resztę tych w gorszym stanie oddam komuś.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-19, 10:52   #2753
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

ja mam kilka sztuk legginsow ciążowych w spadku, i 3 takie giganty z Lidla, co teściówa mi kupiła na wyprzedaży po 1 zł 🤣 na lato mam kilka sukienek w które powinnam wejść

Stary 2020-05-19, 11:05   #2754
xenka0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez FALLinLOVE Pokaż wiadomość
Tez zaczelam sie rozgladac za adapterem choc raczej bedziemy ograniczać weekendowe wyjazdy. Wczesniej duzo jezdzilismy do rodzocow, jednych czy drugich. Teraz bylismy na weekend i niestety w ciazy pojawila sie choroba lokomocyjna. Jest mi okropnie niedobrze podczas jazdy.

Zreszta taki chyba moj urok, wczoraj przelezalam caly dzien z bolem glowy. Mialam straszna migrenę, az wymiotowalam z tego bolu... Dzis jestem totalnie bez sil :/

Też mnie dopadła choroba lokomocyjna w ciąży. Na szczęście albo szybko minęła, albo zdusiłam jej objawy częstymi wyjazdami. Przez pierwsze 10 min jest gorzej, ale później wszystko wraca do normy byle patrzeć przed siebie, a nie w dół czy bok. Nie korzystać z telefonu, bo wtedy głowa w dół też nie pomaga. No i przed jazdą zjeść, żeby nie być głodnym. My też jeździmy jak jest już ciemno, więc może to też pomaga, bo w bocznej szybie nic mi nie lata tylko jest ciemność
Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Ja wszystkie ciążowe na Vinted kupiłam, w tym większość nowych a zdążyłam już kupić dwie pary legginsów, tregginsy, dwie pary dżinsów (przy czy niezbyt w nich chodzę, bo się odzwyczaiłam od obcisłych ubrań), kardigan, luźne spodnie i długą sukienkę, i jeszcze ze trzy bluzki, ale w sumie chodzę i tak w normalnych swoich. Nie mówiąc już o bieliźnie, którą musialam kupić (tu nie Vinted) Jakoś w zwykłych sklepach mi się nic nie podoba z kolekcji ciążowych, same wory i to jeszcze w paski (to jakaś obsesja te poziome paski!). Może na lato coś wyjdzie, jakieś lekkie sukienki

Ciekawe co ja z tym potem zrobię....

Jak to co z tym zrobisz kolejne bobo

Stary 2020-05-19, 11:06   #2755
margitta
Zakorzenienie

Juka, wow, ale super! Ja bym strasznie chciała, a tak to kilka razy czułam i teraz już nic. Widać jestem z tych, co muszą długo czekać... podobno wiele kobiet czuje coś dopiero w 21 tc, a ja dopiero zaczynam 19

Trzymam kciuki za wizytę!

Xenka0, hahaha, bardzo śmieszne

Stary 2020-05-19, 12:00   #2756
Margaret210
Raczkowanie

Obłoczek- super! Ja też mam spodnie z Lidla i koszulki i są bardzo wygodne 😁

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Margitta- pochwał się łupami😁 ja chciałam wejść do Rossmana ale ludzi pełno nawet na dworze....więc poszłam do Pepco i trochę poszalałam😁

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Wow Kanarkowa super! Z jakiej firmy? Gratuluje silnej woli😁 ja kupiłam w Pepco spodenki, śliniaczki itp. za to poszalałam w 5 10 15 i ostatnio na lumpkach😁

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Śliczny ten kombinezon!!! Ja czekam na paczkę z Sinsay bo tylko tam znalazłam pajace na zamek w przystępnej cenie
Margaret210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-19, 12:01   #2757
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Ja ogólnie mam problem z legginsami bo czuję się w nich jak w rajstopach z odsłoniętym tyłkiem. Nie wiem czemu, moze to zależy od budowy tylka Czasem chodze po domu w dłuższej bluzce a jedne używam non stop do spania jako dol piżamy

Wiec u mnie jeansy były w użyciu non stop, jak jest cieplej to sukienki letnie, dziś prasowałam zapas na kilka dni Ale ja chodzę jednak głównie w spodniach jeśli nie ma upału wiec te z pasem na brzuchu mnie ratują. Czasem sobie wywijam ten pas jak mnie wkurza ale się do niego przyzwyczaiłam już.

Właśnie robię przegląd szafy na lato, wyjmuję te ciuchy w których będę chodzić bo się zmieszczę a te obcisłe chowam na dno

Stary 2020-05-19, 12:01   #2758
xenka0
Raczkowanie

Dobra, zrobiłam rozeznanie. Chyba zdecyduję się na ten adapter. Na allegro jest droższy o 5 zł niż u producenta jeszcze się troszkę zastanawiam, ale tylko w sumie ten ma obszerny opis, opis tworzywa, parę testów itp. więc chyba nic lepszego nie znajdę. Któraś z Was go miała może? Screenshot_20200519_115620.jpg

Stary 2020-05-19, 12:05   #2759
Margaret210
Raczkowanie

Powodzenia na wizycie! Daj znać co i jak! Ja miałam wczoraj i kolejny raz się potwierdziło że córeczka, szyjka utrzymana no i najważniejsze że łożysko się podniosło!!!! Więc te z was które mają nisko- jest nadzieja!!!
Margaret210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-19, 12:07   #2760
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xenka0 Pokaż wiadomość
Dobra, zrobiłam rozeznanie. Chyba zdecyduję się na ten adapter. Na allegro jest droższy o 5 zł niż u producenta jeszcze się troszkę zastanawiam, ale tylko w sumie ten ma obszerny opis, opis tworzywa, parę testów itp. więc chyba nic lepszego nie znajdę. Któraś z Was go miała może? Załącznik 7716740

Ja tez chce go kupić bo jako jedyny mnie przekonuje jego budowa. Zastanawiam się tylko czy w jakiś sposób pas się nie będzie z tej zasówki wyślizgiwał... Chyba nie powinien, nie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości