|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring
Cytat:
![]() Słuchałam u Jaśmin historii Uli Olszowskiej. Skojarzyła mi się z historią holenderek. Bardzo ciekawa sprawa. Fajnie to przedstawiła, ale mogłoby być krócej. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
BAN stały
|
najpoprawniej mówi Michał Larek z Zabójczych opowieści
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
Ale czasami brzmi sztucznie. Szczególnie jak urywa wypowiedź, niby się rozmyślając co do dalszego opowiadania.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
dubel
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
jestem kotem
|
To prawda, mówi ladnie, ale rzeczywiście brzmi chwilami sztucznie, jakoś mi nie siadają te jego sprawy, dodatkowo ja lubię trochę dłuższe słuchanie
![]() W ogóle może źle się wyraziłam, nie chodzi mi o to żeby każdy się wysławiał jak profesor Miodek, tylko żeby to nie było tak strasznie niechlujne, z powtarzającymi się ciagle, aż kłującymi "w uszy" błędami ![]()
![]() |
#876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Zasiedzenie
|
Ja z Hulaj Dusza miałam na początku "wtf?", bo brzmiała mi jak Jaśmin (dalej uważam, że się na nią sili, bo cięzko mi uwierzyć w aż taki zbieg okoliczności co do głosu w tej samej kategorii filmów), ale po wsłuchaniu wychodzi u niej straszne niedbalstwo i też z tego względu nie mogę jej słuchać.
Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
Przesłuchałam kiedyś odcinek podcastu Michała Larka i przeczytałam jego książkę "Martwe ciała". I w jednym i w drugim przypadku miałam wrażenie, jakby wziął fragmenty ze źródeł, ułożył je po kolei i przeczytał (albo wkleił w przypadku książki). Nie odpowiada mi to. Wolę jak autor na podstawie źródeł zlepi historię i opowie ją.
![]() |
#879 |
Zadomowienie
|
Mnie ogólnie irytuje przyrównywanie wszystkich do Jaśmin. Oh nie ona opowiedziała o sprawie X a przecież Jaśmin o tym mówiła. A ta ma podobny głos jak Jaśmin. Ta wygląda jak ona a ta mieszka w USA pewnie Jaśmin pozazdrościła. Już nie popadajmy w paranoje. Jaśmin nie jest pępkiem świata. Żeby nie było bardzo lubię jej słuchać i uważam, że wykonuje kawał dobrej roboty
![]() Edytowane przez Takion94 Czas edycji: 2020-06-09 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Zadomowienie
|
Nie raz youtuberzy (Aga Rojek i na pewno jeszcze jedna youtuberka) usprawiedliwiają się, że nagrywają dany dokument, choć zdają sobie sprawę, że jest już u Jaśmin. I co z tego? Mają taką chęć to niech nagrywają. Nie rozumiem tego tłumaczenia się.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Konto usunięte
|
Dla mnie Jaśmin jest niedościgniona
![]() Ale może działa też to, że od Jaśmin zaczęłam słuchać tych kanałów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 | ||
Zasiedzenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
Muszę w końcu posłuchać tej Jaśmin, tyle tu o niej piszecie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Konto usunięte
|
U Karoliny Anny zaczynają mnie tak strasznie wkurzać reklamy, że chyba przestanę jej słuchać.
Najczęściej słucham historii w kuchni, gdy mam ręce uświnione i nie umiem tego przełączyć, więc muszę słuchać 2 minut reklam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Zasiedzenie
|
Dla mnie też jest jedną z lepszych, obok Agi Rojek, ale wierzę, że nie każdemu przypadnie do gustu. Ja bardzo lubię długie filmy, gdzie temat jest na maksa wyczerpany. No i opowiadnie normalnym głosem. Z krwi i kości też trafia w mój gust, szkoda że tak mało nagrywa.
![]() |
#887 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niektórzy to już pojechali całkowicie, że pewnie ta dziewczyna tylko rusza ustami a Jaśmin gdzieś się tam chowie i mówi za nią ![]() Edytowane przez Takion94 Czas edycji: 2020-06-09 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 | ||
Zasiedzenie
|
Cytat:
A co do drugiej części, ja nie wątpię, że to inna osoba, bo tak jak pisałam, nie mogę znieść jej chaotycznej narracji. Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() A tego "z morderstwem im do twarzy" nie znam, poszukam sobie. Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzeniona
|
Dla mnie Jaśmin jest zupełnie nie do przetrawienia, kompletnie nie wciąga mnie jej styl opowiadania. Z krwi i kości dla mnie super, ale mało filmików póki co.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę poszukać w takim razie. Obecnie z kryminalnych słucham na Spotify: -Zabójczych opowieści Michała Larka - ale rozważam porzucenie, bo jakoś kiesko mi się tego od jakiegoś czasu słucha -Kryminatorium - mnie nie przeszkadzają te efekty specjalne, lubię za klimat ![]() - Sceny zbrodni RMF FM -Piąte: Nie zabijaj -Prawdziwe Zbrodnie - trochę mi zajęło przyzwyczajenie się do stylu dziewczyn, dziś słucham z przyjemnością, choć nadal zżymam się, słysząc jakie braki mają w języku polskim (jedna z nich ukończyła polonistykę i zastanawiała się jak odmienić słowo "Czarnobyl"). Porzuciłam szept(h)anki. Z podcastów podnoszących włosy na nogach ![]() Z morderstwem im do twarzy - próbowałam, ale nie porwała mnie narracja. Odpadłam po pierwszym odcinku.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» Edytowane przez Paprotka_ Czas edycji: 2020-06-09 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Konto usunięte
|
Kurczę a ja się tak wciągnęlam w Jaśmin ostatnio...nie przepadałam za nią, miałam że 2 podejścia i nie, odpuściłam. A ostatnio jakoś wróciłam i połknęlam haczyk. Nie wiem dlaczego ale odmieniło mi się o 180 stopni! Teraz słucham słucham i słucham, a sprząta się przy tym jak na jakimś dobrym spidzie
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem malo wymagajaca w tej kwestii, lubie prawie wszystkie z tych kanalow. Tylko poza Kryminatorium dla mnie wlasnie on troche przedobrzyl. Nie ubie tylu efektow. Lubie wlasnie i kanay szeptane jak Szeptanki te spokojniejsze jak Justyny Mazur jak i te zywsze jak Jasmin, Hulaj Dusza. Bardzo lubie tez podcast chlopakow z No Nie Gadaj. Sa zabawni dla mnie i ciekawie opowiadaja. Dziewczyna z Krwi i Kosci tez jest swietna, tak ma pare filmow, ale to jej poczatki, wiec wiadomo, ze nie bedzie miec duzo. Kompulik89 tez nie ma duzo filmow, ale jego tez bardzo lubie. Jest bardzo szczegolowy, rozwaza kazda hipoteze i chyba najbardziej obiektywny. Nie widze u niego zeby cos mowil pod jakas teze. Jego filmy daja pelny obraz sprawy i mozna sie z nich wiele dowiedziec. Jestem pelna podziwu dla jego pracy. Polecam tez kanal Archiwum Zbrodni - sprawy z Hiszpanii, Lupa podcast kryminalny - sprawy z Wloch, Kwiaty zla - nowy fajny kanal, dziewczyna ma ladny glos, opowiada z duza wrazliwoscia. Zbrodnia do Kwadratu - tez ciekawie opowiada, kanal bez zbednych ozdobikow, mowi fajnie na luzie dosyc
![]() Jasmin tez uwielbiam ale podejrzewam ze rzadko juz bedzie cos wrzucac. Tez zaczynalam od Niediegetyczne i od niej. Jej fimow sluchalam setki razy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-06-09 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co sądzicie o historii Tani Head? Mi jej trochę szkoda. Próbowała zwrócić na siebie uwagę, poczuć się ważna (i w końcu ważna była przez jakiś czas). Swoją drogą powinna dostać nagrodę za najlepszą kłamczuchę. Jestem pod wrażeniem, że potrafiła aż tak kłamać. I to aż dziwne, że dopiero to wyszło bodajże po 3 latach. Dziwne również, że nikt z firmy Merrill Lynch nie kapnął się, że taka Pani nigdy tam nie pracowała (choć z tego co pamiętam Jaśmin tłumaczyła, że nikt tego nie sprawdzał, bo kto by kłamał o takich rzeczach). Po za tym skoro udzielała n wywiadów to dlaczego nie udzieliła go The New York Times? Co jej szkodziło? No chyba, że oni już mieli na nią dowody, że kłamię i celowo zadawali niewygodne pytania, żeby się przyznała do kłamstwa. Jedni się dziwią, że ludzie od razu się nie zorientowali, że kłamie, bo przecież była otyła. Dla mnie to żaden argument na kłamstwo. Każdy ma inny gust to raz. Dwa przed 09/11 mogła być szczupła dopiero później przybrać na wadzę. Ludzie różnie radzą sobie z traumą. Jedni nadużywają alkoholu a jeszcze inni tyją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87918746]U Karoliny Anny zaczynają mnie tak strasznie wkurzać reklamy, że chyba przestanę jej słuchać.
Najczęściej słucham historii w kuchni, gdy mam ręce uświnione i nie umiem tego przełączyć, więc muszę słuchać 2 minut reklam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
BAN stały
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;87918971]To słuchasz tak samo jak ja i tak samo się wkurzasz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Na telefonie słuchacie? Są takie przeglądarki, np. Brave, na których można oglądać jutube bez reklam. Ale pewnie jestem captain obvious, może specjalnie oglądacie z reklamami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
BAN stały
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;87919024]Na telefonie. Pierwszy raz słyszę o takiej przeglądarce. Ale ja z technologią zawsze jestem 100 lat za murzynami.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja też, ale reklamy mnie tak denerwują, że musiałam coś znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Na dodatek w tle. Moje wybawienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 | |
Zakorzenienie
|
[/INDENT]
Cytat:
Co do Hulaj Duszy to słyszę jej błędy gramatyczne, czasem też myślę, że może mogłaby lepiej omówić jakiś temat, może podać więcej faktów, ale i tak ją lubię. Jest sympatyczną (wspieram ją na Patronite, niby 10 zł, ale zawsze coś, teraz tylko zawiesiłam chwilowo, bo niby małe pieniądze, ale jak mniej zarabiam to czasem trzeba z czegoś zrezygnować, żeby nadal sobie dobrze radzić), mam ją też w znajomych na Facebooku, było to potrzebne, by mieć dostęp do grupy dla Patronów. Parę razy pisałyśmy coś na temat spraw kryminalnych i jest miła. Głos ma podobny do Jaśmin, ale pewne różnice ja słyszę, Hulaj Duszy ma chyba trochę niższy głos od Jaśmin. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.