![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Narzeczone 2019
Hej
![]() A byliśmy od samego początku do samego końca. I na prawdę można znaleźć wszystko z branży ślubnej. Wiele osób oferuje rabaty czy też można wygrać różne rzeczy np. Sesję narzeczenską. My raczej zdecydujemy się na kamerzystę poznanego właśnie na targach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli opłacało się iść ![]() My właśnie z kamery zrezygnowaliśmy, mam nadzieję, że nie będziemy żałować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Rozeznanie
|
Zdecydowanie opłacało się
![]() Zrezygnowaliście że względu na koszty czy po prostu uważacie że nie jest wam potrzebny film? Mama tż dziwi się jakie są ceny takiego filmu ślubnego i mówiła że po co nam to, ile razy obejrzymy, że przecież można samemu nagrać film 🤨 Ale my z tż mimo, że wiemy jakie to koszty nie wyobrażamy sobie nie mieć takiej pamiątki. Jednak ten dzień tak szybko minie. A taka pamiątka na pewno nam przypomni te chwile gdy za 30 lat będziemy siedzieć z dziećmi w niedzielny nudny dzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Zrezygnowaliśmy ze względu na koszty... Nie chcieliśmy brać byle jakiego filmu żeby tylko był a te fajne kosztują min 4k
![]() Ale nie ukrywam, że od początku chcieliśmy kamerzystę tylko te koszty... Może się jeszcze okazać, że w ostatniej chwili coś weźmiemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Hejo
![]() Dawno mnie nie było - ale w sumie dopiero teraz ruszyliśmy z przygotowaniami bo wcześniej były inne ważne rzeczy. Wstępnie mamy kościół zarezerwowany, salę i zespół ![]() W grudniu mam w planie wybrać suknię i rozglądamy się za zaproszeniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Rozeznanie
|
To super że się u was ruszyło
![]() U nas też - wczoraj podpisaliśmy umowę z kamerzystą A jutro czeka nas wizyta u fotografki ![]() Te umowy podpisujemy 3 miesiące po tym jak podpisaliśmy umowy z salą i zespołem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki! Melduję się jako narzeczona od 23.11.2019
![]() Co do daty - wstępnie rozmawialiśmy o 2021-2022, ale nie mamy nic zarezerwowanego ani nawet na oku jeszcze. Jak widzę ogrom rzeczy ile jest do załatwienia przed ślubem, to czuję się jak dziecko we mgle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
My byliśmy w weekend na targach ślubnych - kilka ciekawych rzeczy do zastanowienia nam dzięki temu wpadło m.in. był fajny jubiler z obrączkami i chcemy się tam przejść zobaczyć na żywo jak to wygląda.
No i dzięki takim targom udało mi się wytłumaczyć narzeczonemu jak to wygląda ta "cielista siateczka" w sukniach ślubnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Rozeznanie
|
Czyli niepodobna Ci się cielista siateczka?
Mi się wydawało, że są beznadziejne dopóki nie widziałam jak moja siostra przymierzała suknie. Biała siateczka wyglądała o wiele gorzej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _Poli_ Czas edycji: 2019-12-06 o 06:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Generalnie na kimś nie wygląda to źle ale sama pewnie nie zdecyduję się na takie rozwiązanie.
Ale jak tłumaczyłam swojemu, że siateczka jest w kolorze ciała i na to np. jest naszyta koronka i w efekcie ma się wrażenie, że koronka jest na nagiej skórze to nie kumał co ja mu mówię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
Cześć można dołączyć?
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
chyba tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Rozeznanie
|
Hahaha
![]() No najważniejsze, że targi się na coś przydały. U nas jest to wybrany kamerzysta z targów i być może drink bar. Ale to jeszcze trzeba przemyśleć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Co do sukienek to mi się średnio podobają te siateczki ![]() ![]() U nas chyba nic nowego z przygotowań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No na szczęście, w niektórych da się usunąć siateczkę ![]() Pochwal się jaką suknię wybrałaś ![]() Macie już ustaloną datę ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
13.06.2020r. Suknia będzie taka: Dół jest cały w brokacie, ale zdjęcie tego nie oddaje ![]() ![]()
![]() 08.09.2019 ![]() 19.06.2021 ![]() Edytowane przez Rapaszka Czas edycji: 2019-12-19 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
To i ja dołączę, bo jestem całkiem zielona w tematach ślubnych, nie wiem co i jak, jak szybko rezerwować termin w urzędzie, kiedy szukać sukni, ani nic z tych rzeczy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#229 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Hej
![]() Dawno tutaj nie zaglądałam.. robiąc aktualizację. Mamy już załatwione: 1. Salę 2. Kościół i godzinę 3. Zespół 4. Dekoratorki 5. Fotografa (na początku chcieliśmy taki zespół osób - dwóch chłopaków i dziewczynę, którzy robią i zdjęcia i film, ale cena nas przeraziła..) 6. Nauki przedmałżeńskie (robimy w marcu 2020, mimo, że wesele mamy w 2021. To się podobno nie przedawnia, więc im wcześniej tym lepiej. Poza tym do czerwca jesteśmy w mieście, w którym studiujemy, więc tam w jednym z Kościołów to załatwimy) ![]() No i mam pare rzeczy upatrzonych takich jak krawcowa, cukiernia itd. ale jeszcze za wcześnie na takie rzeczy. Teraz tylko główkujemy co z filmem, bo skoro tamto nie wypaliło, mamy co prawda świetnego fotografa, którego zawsze chciałam mieć, to jednak zależy nam na filmie. Cytat:
![]() ![]()
» magister ❀ • żona 🕊 Edytowane przez leille Czas edycji: 2019-12-22 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana,a z jakiego województwa jesteś ? I jaki budżet chcecie przeznaczyć na kamerzystę ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Leille, tak, ale obecny facet to nie ten, z którym byłam wtedy
![]() My wesela nie robimy, tylko jakiś obiad po ślubie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#233 | ||
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
![]() Województwo Lubelskie Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ale cisza tutaj... Jakieś nowości wraz z nowym rokiem ? ![]() U nas chyba nie.. Ale byliśmy w niedzielę na targach ślubnych. Szczerze mówiąc spodziewałam się czegoś więcej ![]() Poza tym pooglądaliśmy obrączki. Nie wiemy natomiast dalej czy chcemy żółte złoto czy białe ![]() Jakie Wy będziecie mieć, żółte czy białe ? ![]() Ale wiemy już jakie mniej więcej nam się podobają, dostaliśmy też wyceny. Także to na plus. Poza tym dużo fotografów i dj/zespołów a to nas nie interesuje więc na nic więcej nie patrzyliśmy.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
![]() U nas nic nowego nie załatwione, jedyne co to w weekend idziemy się spotkać z fotografem. Planuję jeszcze załatwić oprawę muzyczną do Kościoła jakoś w najbliższym miesiącu. W marcu robimy kurs nauk przedmałżeńskich. Co do obrączek na pewno będziemy mieli żółte złoto. Zaręczynowy mam też z żółtego złota, a że planuję nosić na jednym palcu dwa pierścionki to akurat będzie pasować ![]()
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
No właśnie ja mam z białego zaręczynowy i stąd ten dylemat
![]() Oprawę muzyczną do kościoła też chcemy ![]() ![]() ![]() Dużo macie już rzeczy pozałatwianych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
![]() Ja w sumie też nie wiem kiedy się załatwia, więc załatwiam wszystko wcześniej ![]() ![]() ![]() Mam wrażenie, że kamerzysta i ta oprawa muzyczna to będzie większy orzech do zgryzienia, bo nawet nie wiem czego mam szukać, ale muszę do tego przysiąść, tylko akurat styczeń mało dobry miesiąc na załatwianie jak sesja i praca magisterska puka do mych drzwi. Także od lutego coś ruszę w kwestii ślubu. -- 1. Może pochwalicie się swoimi pierścionkami zaręczynowymi? jakieś zdjęcie czy coś ![]() 2. Jeśli którejś z Was nie ma w pierwszym poście (tam gdzie wpisane są daty zaręczyn), a chciała by być dodana do listy to dajcie znać, bo mogłam kogoś nie dodać ![]()
» magister ❀ • żona 🕊 Edytowane przez leille Czas edycji: 2020-01-17 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
A ja właśnie chciałam białe złoto, bo złotej biżuterii nie mam w ogóle, samo srebro. I chciałam pierścionek z białego złota. Nie przemyślałam wtedy tej obrączki
![]() ![]() My mamy załatwiony tylko: sala, fotograf, zespół ![]() Ostatnio szukałam kamerzystów (bo jednak nadal rozważamy tę opcję). I może coś wybierzemy ale teraz nie mamy kasy na zaliczki :/ Oprawa muzyczna do kościoła to w ogóle nie mam pojęcia jakie mają terminy i czy jest tak samo jak z fotografami czy zespołami, ale wydaje mi się, że nie jest to jeszcze aż tak modne i na razie to zostawiam. 1. Już chyba wysyłałyśmy nasze pierścionki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
![]() Oczywiście, że nie problem. Dużo dziewczyn przekłada zaręczynowy na drugą rękę ![]() Ależ mam dzisiaj dobry dzień! byliśmy na spotkaniu z fotografem i taki fajny z niego człowiek, że aż mam energię do dalszego załatwiania kolejnych kwestii weselnych.
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny przyjmiecie mnie. Jestem zaręczona od 24 grudnia 2019 ❤️
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.