|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..
Mój dzisiejszy obiad prezentuje się tak:
Ponieważ jestem sama w domu, najpierw pomyślałam, że poczekam jeszcze trochę aż domownicy wrócą i zjem owsianke. Taka mała na pół miseczki. Pół na pół mleko 0,5 % i jogurtem 0%, mała garsc rodzynek i mała garśc płatków owsianych górskich. Zjadłam i stwierdziłam, że jednak zjem obiad "taki na szybko" i mam domowników gdzieś. 100 g ryżu brązowe i takie dwa takie małe kawałki mięsa drobiowego z sosu słodkokwaśnego, (troche źle bo tato robił tego kurczaka i go smażył, ale nic innego nie miałam w lodówce nadającego się na obiad ;p). I dwie łyżki jakiejś sałatki z pomidorów i ogórków. Marzenko dzielna kobitko, placków ziemniaczanych z cebulą nie lubię, ale takiego bez, z solą i śmietaną haha chyba rok temu ostatnio taki bajer jadłam
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Agusjencja Ty to dopiero dzisiaj wyżerkę miałaś.
A moje placki z cebulą, a właściwie mojej mamy to mistrzostwo świata. Normalnie smakują, jak chipsy o smaku zielonej cebulki :PP
|
|
|
|
#4323 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny znalazłam taki przepis na placki z cukinii:
pół dużej lub jedna mała cukinia szklanka tartego żółtego sera 5 łyżek pikantnego ketchupu 1 cebula 1 jajko 4 łyżki otrąb 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki świeżych posiekanych ziół kilka łyżek mąki olej do smażenia sól, pieprz przyrzadzanie: Cukinię obrać ze skórki, z większej wydrążyć pestki, a miąższ zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Wrzucić do miski i posolić, a po 10 minutach dokładnie odsączyć z soku. Następnie wymieszać ze startym serem, ketchupem i drobno posiekaną cebulą. Doprawić do samku solą, pieprze oraz dodać świeże zioła. Dodać roztrzepane jajko, otręby i bułke tartą. Jeśli masa zbyt rzadka, aby formować z niej placuszki, dodać nieco mąki. Na dużej patelni rozgrzać olej. Formować płaskie, nieduże placuszki, obtaczać je w niewielkiej ilości mąki i smażyć z obu stron na złoty kolor na dość dużym ogniu. Podawać z surówkami. Czym można by zastąpić bułkę tartą i mąkę żeby były w miarę "ścisłe". czy może w ogóle z nich zrezygnować i oczywiście z keczupu! Bo jak by je wyeliminować to można chyba zrobić je jako obiad I fazowy
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Mąkę można zastąpić razową, ale lepiej wpadnij sobie tutaj:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...41#post4691741 napewno znajdziesz jakieś rzeczy z wariacją cukiniową
|
|
|
|
#4325 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() mnie znowu boli brzuch i wciaz bez sniadania nie moge znalezc przyczyny bolu brzucha bo orzechow nie jem w ogole juz kilka dni. wczoraj jadlam na sniadanie kurczaka, potem przegryzlam brzoskwinie, nastepnie spaghetti pelnoziarniste z pomidorami, tunczykiem cebulka i natka pietruszki oraz odrobinka pesto, jedno jablko i na kolacje kurczaka z salata, ogorkiem, cebulka, jogurtem, feta i awokado. No po czym moze bolec brzuch Radzcie jak wiecie ![]() teraz pije herbatke i mysle o sniadanku jakims lekkim zeby nie pogorszyc stanu rzeczy. Ale jak boli brzuch to sie jesc nie chce ![]() A odnosnie pierwszej fazy bo padaja pytania to przeszlismy ja z mezem naprawde rygorystycznie. A bylo ciezko bo to ponad dwa lata temu i ciezko bylo z produktami. Dwa tygodnie byly bez alkoholu, kawa bezkofeinowa z mlekiem 0% przez tydzien, tylko jeden pomidor do posilku, zero marchewki, ziemniakow i burakow. Zero jogurtow naturalnych. Ja przytylam jakies 2 kg a maz schudl prawie 5kg. Mi bylo strasznie ciezko bo juz wtedy mialam helicobactera nie wiedzac o tym wiec duza ilosc warzyw mnie dobila POzdrawiam
|
|
|
|
#4326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiedziałam że mąkę razową można w I fazie
|
|
|
#4327 |
|
Rozeznanie
|
Maka na I fazie
ZABRONIONA!
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4329 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki kochane mam lenia!
Jestem juz po kolacji - twarozek nat. i pomidor + kawa zbozowa z mlekiem 0,5%...
|
#4330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaz po tym jak zobaczylam modelki na zywo to mam wiecej zapalu. Znajac jednak zycie to bedzie wkrotce slomiany zapal. Zjadlam w koncu sniadanie: salata, feta, ogorek, cebulka, awokado, dressing (ocet jablkowy +oliwa +woda) i kromka pumpernikla. teraz bedzie drugie espresso i zabieram sie do cwiczen. MOge i ciebie zabrac
|
|
|
|
|
#4331 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co... pamięta mnie ktoś? Miałam zacząć SB od sierpnia i co? Dupa
![]() Czuje po sobie że przez te wszystkie praktyki przytyłam ![]() Kurcze jakoś nie potrafię się zmobilizować, jutro jade na 3 dni na Mazury, powrót w niedziele, bo w poniedziałek 10 tydzien praktyk więc trzeba sie stawić. Od września zaczynam SB, bo nie wytrzymam. Ciągle o tym myśle i nic w tym kierunku nie robie (((
|
|
|
|
#4332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak cos lubie to nie znam umiaru. I pomyslec, ze jako dziecko bylam niejadkiem i nawet bralam jakies leki na pobudzenie apetytu Teraz cos o przeciwnym dzialaniu by mi sie przydalo.maweth ja wszystkim polecam SB tylko nie jak odchudzanie ale zmiane sposobu odzywiania. W ogole jak czytalam o roznych dietach to SB jest wrecz rozpieszczaniem siebie a nie ograniczaniem. Ja nigdy wczesniej tyle nie jadlam co na SB. Tyle, ze jadlam inne rzeczy, glownie mieso i slodycze. Niestety kolo 30-stki i po rzuceniu palenia nie poznaje mojego organizmu - magazynuje wszystko co popadnie w dolnych partiach brzucha. Moglby w pupie np.
|
|
|
|
|
#4334 |
|
Konto usunięte
|
Moj obiad z racji pośpiechu ewoluował - zrobiłam sobie kalafiora z fetą i przyprawami klik
Gotowany filet bedzie na kolacje. Jestem juz po wizycie u kosmetyczki, piekna i mloda, lzejsza o jakieś 1,5kg wągrów Fajnie tak sięczasem dopieścic ![]() W drodze powrotnej wstapiłam do Lidla i nabyłam świezy szpinak, przygotujcie się zatem na serie salatek i zapiekanek ze szpinakiem Nie obedzło się też bez linessy waniliowej, ale ją zostawiam na chwile słabości Edit: a macie zdjecie ![]() paprak niedobrze ze brzuch wciąż cie boli, pojadłaś orzechów morze?? gdy tak czytam o twoich sniadaniach o 19, cały czas nie moge skojarzyć na pierwszy rzut oka ze to nie ta strefa Anetuniaa urzyj siemienia, ja nim zastępowałam mąke. A placki z cukinii też kiedyś robiłam, gdzieś nawet miałam przepis. Chyba na wątku obiadowym
|
|
|
|
#4335 |
|
Rozeznanie
|
Witam plażowe weteranki i nowe twarzyczki
![]() Ratunkuuuuu...mój brzuch przypomina balon! Masakra, od kilku dni już tak jest, dodam że jestem po @, wkurza mnie to bo czuję sie jak nadmuchana Muszę coś ze sobą zrobić bo nie podoba mi sie ten ktoś z lustrzanego odbicia... Oj wpadłam w jakis dołek...
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8793591]Moj obiad z racji pośpiechu ewoluował - zrobiłam sobie kalafiora z fetą i przyprawami klik
Gotowany filet bedzie na kolacje. Jestem juz po wizycie u kosmetyczki, piekna i mloda, lzejsza o jakieś 1,5kg wągrów Fajnie tak sięczasem dopieścic ![]() W drodze powrotnej wstapiłam do Lidla i nabyłam świezy szpinak, przygotujcie się zatem na serie salatek i zapiekanek ze szpinakiem Nie obedzło się też bez linessy waniliowej, ale ją zostawiam na chwile słabości Edit: a macie zdjecie ![]() paprak niedobrze ze brzuch wciąż cie boli, pojadłaś orzechów morze?? gdy tak czytam o twoich sniadaniach o 19, cały czas nie moge skojarzyć na pierwszy rzut oka ze to nie ta strefa Anetuniaa urzyj siemienia, ja nim zastępowałam mąke. A placki z cukinii też kiedyś robiłam, gdzieś nawet miałam przepis. Chyba na wątku obiadowym [/quote]Ja tez uwielbiam wizyty w salonie kosmetycznym. Tyle, ze ja zawsze robie mikrodermabrazje. I lekarz mi robi a kosmetyczka pozniej kawitacje i maseczki Humor od razu lepszy ![]() Danie wyglada smakowicie, musze wyprobowac Polecilam Twoj blog znajomej ![]() No widzisz korzystajac z twoich cennych wskazowek odstawilam orzechy i juz kilka dni bez nich funkcjonuje ale brzuch mnie pobolewa. Moze ja sie przejadam? Moze jem wiecej niz moj organizm potrzebuje i stad te bole? |
|
|
|
#4337 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zafundowałam sobie taki zabieg- czyszczenie+ mikro + piling kawitacyjny + algi wybielające+ masarz. W sumie tylko 80zl, a 2 godziny czystego relaksu Moze jesz szybko, ja mam z tym problem tak samo jak z orzechami , nie umiem jeść powoli bo najczesciej gdzieś się spiesze albo czymś denerwuje Wtedy rzeczywiscie łatwo zjeść za dużo. Wiolka sprobuj ciepłej wody z cytryną na czczo albo Colon C. Mi pomaga czasem
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Raczkowanie
|
Cykada właśnie przejrzałam Twój blog i powiem Ci, że Twoje dania są super
![]() Myślę, że czasem, jeśli pozwolisz zerżnę sobie coś od Ciebie i sobie ugotuję, bo wydaje się to wszystko takie smakowite ![]() Dzisiaj jako tako, dietowo nie jest ;P Jutro rano wyjeżdżam więc do poniedziałku pisać nie będę :P. Już się nie mogę doczekać jak zacznę sobie plażować, aczkolwiek wiem, że jak bym dzisiaj zaczęła to bym na wyjeździe zawaliła :P Mi też nie chce się dzisiaj ćwiczyć. ale będzie trzeba się w końcu zmusić do ćwiczeń bo dalej będę rosła w szerz ;P
|
#4339 |
|
Zadomowienie
|
Marzenko, podałabyś przepis na to chili con carne?
|
#4340 |
|
Wtajemniczenie
|
Pocwiczylam
Dzis na obiad zrobie zupe z soczewicy a na kolacje kurczak z rozna bedzie z warzywami. Do cwiczacych 8 minut. Nie wiem czy cos robie zle w kazdym razie Rozgrzewka w 8 minute buns czyli drugie cwicznie po prostu mnie rozwala NIe moge tego zrobic bez podpierania sie o krzeslo. I straszliwie cierpie. Juz sie wlasnie zastanawiam czy nie popelniam jakiegos bledu
|
|
|
|
#4341 |
|
Raczkowanie
|
popieram Djapirę podaj przepis ;D;D!!
|
#4342 |
|
Raczkowanie
|
Paprak generalnie wg mnie i kilka osób tez tak uważa, że 8ABS generalnie są ciężkie. Myślę, że jak troszke dojdziesz do wprawy to wtedy będzie Ci łatwiej
|
#4343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogole caly zestaw cwiczy mi sie swietnie z wyjatkiem tego cwiczenia na uda - Lunges. Wczeniej tez cwiczylam wiec nie mam zakwasow i w miare dobrze mi sie cwiczy jak sie juz zmobilizuje. 8 minute cwicze juz dwa miesiace prawie wiec nie wiem czy nie powinno byc lepiej w przypadku tego jednego cwiczenia.
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Raczkowanie
|
Hmm no to nie wiem, ja nie lubię tych ćwiczeń wolę zestawy które są na wizażu i na modelingu ;P
|
#4345 |
|
Rozeznanie
|
Paprak to drugie cwiczenie z 8buns dla mnie tez jest trudne, ale nie potrzebuje podparcia...choc czasem kolysze sie na boki
ale raczej wszystko jest OK.Aha, ja jednak dzisiaj nie cwiczylam. Mam przymusowy dzien regeneracji. Znaczy zrobilam 12 min twisterka i dostałam taki bol w klatce i zoladku, ze myslalam, ze wykorkuje...No i TZ sie zdenerwowal, ze tyle cwicze codziennie i musze miec dzien wolnego... chyba mial racje
|
#4346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A i Tz mial racje - ja cwicze tylko 5 dni w tygodniu a w weekend pozwalam miesniom rosnac
|
|
|
|
|
#4347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to ćwiczenie "lunges" mnie rozwalają - straszliwie bolą mnie mięsnie ud i nie mogę złapać równowagii ech dobrze że nie jestem sama z tym problem bo już się bałam o siebie że jestem jakaś dziwna :P a najgorsze jest to że nie wiem dlaczego mam problem z tym tylko ćwiczeniem
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór!
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8793591] Jestem juz po wizycie u kosmetyczki, piekna i mloda, lzejsza o jakieś 1,5kg wągrów Fajnie tak sięczasem dopieścic ![]() W drodze powrotnej wstapiłam do Lidla i nabyłam świezy szpinak, przygotujcie się zatem na serie salatek i zapiekanek ze szpinakiem Nie obedzło się też bez linessy waniliowej, ale ją zostawiam na chwile słabości [/quote]Fajnie, że się zrelaksowałaś u kosmetyczki. Ja chyba też musze się wybrać na jakieś maseczki z masażami ![]() Serek Linessa ma w składzie cukier, jesz go na II fazie? Ja od czasu do czasu jadłam np. homo naturalny z odrobiną homo czekoladowo-orzechowego "1" z Carrefoura (też z cukrem). Mój dzisiejszy jadłospis: - omlet z 2 jajek z fasolką szparagową i groszkiem, trochę papryki, ogórek świeży, ogórek małosolny, pomidor - twarożek domowy Piątnica - pierś z kurczaka a'la Strogonow, sałatka z sałaty lodowej i pora z sosem z jog. nat. i odrobiny musztardy Dijon, ogórek świeży i ogórek małosolny, 100g jog. naturalnego - upieczony z 3 plastrami cukinii mały kawałek piersi z kurczaka, sałatka - pomidor, szczypiorek, ogórek małosolny, serek homogen. naturalny (150g) z 12 orzeszkami ziemnymi, 200g jog. nat. Activia Jeśli macie jakieś uwagi do mojego menu Miłego wieczorku i słodkich snów! do jutra!
|
#4349 |
|
Rozeznanie
|
Majka jak na moje oko jadlospis super
Paprak - no wlasnie Ty cwiczysz 5 dni w tygodniu, a ja zwykle 6 albo 7...
|
#4350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

haha chyba rok temu ostatnio taki bajer jadłam

wystarczy Marzena 

nie moge znalezc przyczyny bolu brzucha bo orzechow nie jem w ogole juz kilka dni. wczoraj jadlam na sniadanie kurczaka, potem przegryzlam brzoskwinie, nastepnie spaghetti pelnoziarniste z pomidorami, tunczykiem cebulka i natka pietruszki oraz odrobinka pesto, jedno jablko i na kolacje kurczaka z salata, ogorkiem, cebulka, jogurtem, feta i awokado. No po czym moze bolec brzuch
Radzcie jak wiecie 

ZABRONIONA!

Fajnie tak sięczasem dopieścic 
to ćwiczenie "lunges" mnie rozwalają - straszliwie bolą mnie mięsnie ud i nie mogę złapać równowagii