Wpadka z chłopakiem. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-06-10, 22:23   #31
pfffh
Zadomowienie

Dot.: Wpadka z chłopakiem.

Nie chciał dziecka, ulotnił się na wieść o ciąży, ale prawnie uznał dziecko za swoje i płaci alimenty? No może i tak się zdarza, nie mowie ze nie.

Czasami dla dobra dziecka lepszy jest jeden rodzic ktory kocha, niz dwoje ale jedno z przymusu.
Stary 2020-06-11, 05:20   #32
squirrelqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niemanicka Pokaż wiadomość
Nie zgodzę sie z Toba. Kobieta tez moze zwiac i nie widzieć problemu w momencie pojawienia sie dziecka. To nie jest tak, ze tylko facet „moze” uciec.

Rowniez nie rozumiem, czemu zaglądasz komus pod kołdrę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To prawda.
Tylko niestety fakt zostawienia dziecka po porodzie jest nagłaśniany. Co jakiś czas słyszę w wiadomościach lokalnych, że w oknie życia znaleziono dziecko i to mnie trochę wkurza. Jest taka opcja i możliwość, a jednocześnie robi się z tego news. O dochodzeniu ojca od dziecka nie mówi się w wiadomościach.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-11, 07:02   #33
Rena
Zakorzenienie

Jesli mieszkasz z rodzicami i Twoja mama Ci pomaga przy dziecku, to faktycznie po co Wam jeszcze matka eksa. To troche jak miec tesciowa, ale nie miec meza. Co innego gdybys nie miala gdzie mieszkac, czy ona proponowala pomoc finansowa.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-11, 15:37   #34
Frozen_Rose
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nimve Pokaż wiadomość
Bzdura totalna z tym, że jeden rodzic to nie dwóch. Liczy się jakość, a nie ilość. Ja mam tylko jednego rodzica, kompletnie niczego mi nie brakowało i niczego w związku z tym mi nie ubyło, ani jako dziecku, ani teraz w życiu dorosłym. Czasami byłam tylko ciekawa jakby to było, ale to tyle.

Najwięcej zamieszania robili jojczący dorośli naokoło, ojeju, jaka smutna historia, biedna dziewczynka, gdyby tego nie było i sytuacja byłaby przedstawiana jako coś normalnego, to znaczy nikt by się nie skupiał i nie wyciągał wiecznie, że na pewno czegoś mi brak, to w ogóle nie czułabym, że coś nie gra. Dobrze, że teraz są inne czasy i ludzie już chyba nie odwalają tak nagminnie takich cyrków, bo się jako społeczeństwo przyzwyczaili do różnych konfiguracji. Więc pozostaje tylko kwestia tego, jak Ty podejdziesz do sprawy i jak przedstawisz ją dziecku i na co uczulisz najbliższych. Jeśli będziecie zachowywać się normalnie, to i synek będzie czuł się normalnie.
U mnie było podobnie, jak tylko komuś w czasach podstawówki albo gimnazjum mówiłam, że jestem wychowywana przez mamę, ponieważ ojciec nas porzucił, słyszałam „przykro mi” albo „jaka szkoda”. I ich grobowe miny. Wszyscy zachowywali się tak jakby mi rodzic zmarł. Dopiero w technikum i na studiach nikt z tego sensacji nie robił. Na szczęście teraz społeczeństwo traktuje takie rodziny normalnie.

Autorko, jak na 19 lat jesteś dojrzałą osobą i masz głowę na karku. Przede wszystkim ogranicz mu władzę rodzicielską. Jeśli sam nie chce bawić się w „dobrego tatusia”, to dla dobra twojego i dziecka będzie lepiej jak tylko będzie płacił alimenty. I nie odpuszczaj, niech płaci, każdy grosz się przyda. Chociaż takie konsekwencje swojego postępowania poniesie. Interesowanie się młodym pod przymusem, raczej nic dobrego nie przyniesie. Najważniejsze, żebyś sobie zaoszczędziła z nim problemów. Jeśli teraz marudzi, że musi płacić alimenty, bądź pewna, że później wcale lepiej nie będzie. Może ci robić specjalnie pod górkę w wielu sprawach. Nie uczestniczy w życiu dziecka, to jaki sens, żeby miał do niego prawa.

Ja zostałam wychowana przez mamę i jej rodziców. Niczego mi nie brakowało. Jestem w 100% pewna, że wymuszone zainteresowanie i obecność „ojca” w moim życiu, by mi przeszkadzało, a nie pomagało. Cieszę się, że nie miałam z nim kontaktu.
A jeśli masz pomoc i wsparcie finansowe swoich rodziców, to rzeczywiście nie ma powodu przyjmowania rad drugiej babci. Tym bardziej, że jak czytam, masz wątpliwości co do jej osoby.
Frozen_Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-11, 16:52   #35
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Co Ciebie teraz obchodzi jakim sposobem wpadli?
Od dłuższego czasu obserwuje, ze jesteś z tych pierwszych do grzebania komuś pod kołdrą, nawet jak to było dawno i wiadomo ze skutków cofnąć się nie da, tylko jest powód do podręczenia kogoś w i tak trudnej sytuacji.
Doradzałbym zajrzeć pod własną kołdrę.
Zgadzam się.

Na mogę się czepić, że autorka mogła usunąć i chłopak miałby spokój i problemu by nie było.

Ale po co? Stało się, co się stało, szukanie winnych teraz nikomu w niczym nie pomoże.

Odebrałabym prawa dla wygody. Bo po prostu z każdą pierdołą będzie potrzebny jego podpis. A dla Was obojga to niepotrzebny problem.

Nie zwalnia to z alimentów, ewentualnie jakby kiedyś zechciał kontaktu to też możecie się dogadać.

Więc żadnych minusów, same plusy.

A niestety, no ty zdecydowałaś się urodzić, on dziecka nie chce. Nie jesteś w stanie nic zrobić, żeby mu się zachciało.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-11, 16:54   #36
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Natomiast jeśli jego matka chce pomóc (może doprecyzuj czy finansowo czy w opiece, czego dokładnie chciała i jak się zachowywała) to pomoc przyjmij. Może się okazać najlepszą babcią na świecie (równie dobrze- może być beznadziejna-warto się przekonać teraz gdy dziecko małe), ale tobie naprawdę dodatkowa para rąk i dorosła osoba która deklaruje chęć pomocy się przydadzą.

Tylko nie myśl nawet o tym, żeby babcia pomagała w zamian za nie płacone alimenty. Nie tędy droga. Babcia sobie, ojciec sobie. To dwie osobne sprawy.

Kolejna rzecz- jesteś młodziutka i masz całe życie przed sobą. Warto mieć uregulowane sprawy władzy rodzicielskiej chociażby po to, żeby ewentualny nowy partner/ przyszły mąż mógł (jesli zechcecie) przysposobić dziecko.
Z tym się zgadzam.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2020-06-12, 13:25   #37
motylka_30
BAN stały

Rozumiem twoje rozgoryczenie tą całą sytuacją ale jest tego wszystkiego duży plus a mianowicie wiesz,że spotykałaś się z dupkiem.
motylka_30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-12, 15:37   #38
Cukier_Puder_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez White_Dove Pokaż wiadomość
Używaliście prezerwatyw czy stosunku przerywanego? Dziwne trochę skoro facet też zdecydował się na seks powinien wi z czym to może się wiązać. Dupek. Współczuję. Wyrwij od niego alimenty, może jego matka coś pomoże. Należą ci się alimenty. A facet może jak dojrzeje to zechce być ojcem chociaż. Nieodpowiedzialny dupek.
Nie rozumiem po co chłopaka obwiniasz i skąd wiesz jak było

Cytat:
Napisane przez madziamach Pokaż wiadomość
Ale skoro płaci pod przymusem, to znaczy,że nie chce tego z własnej inicjatywy.
No i co z tego? To akurat nie zależy od jego dobrej woli

Cytat:
No właśnie tego sie obawiam,że kiedyś mu się przypomni.
I co z tego? Będziesz miała wtedy już swoje życie, on nie będzie miał praw i będziesz mogła go olać tak samo jak on ciebie.

Cytat:
Napisane przez niemanicka Pokaż wiadomość
Nie zgodzę sie z Toba. Kobieta tez moze zwiac i nie widzieć problemu w momencie pojawienia sie dziecka. To nie jest tak, ze tylko facet „moze” uciec.

Rowniez nie rozumiem, czemu zaglądasz komus pod kołdrę.
Może, ale jednak to kobita zachodzi w ciążę i po porodzie czuje przywiązanie do dziecka. Zresztą nie rozumiem czemu niektórzy tutaj chłopaka obwiniają. Nikt z nich tej ciąży nie chciał, ona postanowiła wychować, on jak widać nie chciał. Nie ma co chłopaka obwiniać, nie ma obowiązku wychowywania dziecka. Żal bym miała gdyby rozmawiali o tym, a tak to liceum, wpadka i przecież nic dziwnego, że jest problem. On nie jest temu dziecku nic winien poza alimentami przydzielonymi przez sąd. To ona postanowiła dziecka wychować, nie miała takiego przymusu. Współczuję, natomiast ja bym się maksymalnie od tego kolesia odcięła, skoro sam to zaczął robić, żeby potem było łatwiej. I jak się odezwie to ma problem
Cukier_Puder_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-12, 16:04   #39
skara
Zakorzenienie

Ja bym pozwoliła babci na kontakt z dzieckiem. Pod warunkiem że to normalna kobieta. Można się umówić w parku, to że jej syn okazał się dupkiem nie oznacza, że i ona jest do niczego. Jeśli to fajna kobieta, to dobrze by dziecko miało obie babcie.

skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-12, 16:53   #40
Essence89
Rozeznanie

Odbierz mu prawa. Spotkałam ostatnio osobę, którą się ojciec całe życie nie interesował, nawet nie płacił alimentów. Chłopak sobie życie już ułożył, ma dziecko i żonę ale tatuś się rozchorował, jest w jakimś hospicjum i niestety teraz ciągają tego chłopaka żeby łożył na niego. Chłopak poważnie zastanawia się nad pracą na czarno bo go po prostu nie stać na utrzymywanie tatusia, którego nawet na oczy nie widział.

Essence89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-13, 12:11   #41
motylka_30
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Cukier_Puder_ Pokaż wiadomość
Nie rozumiem po co chłopaka obwiniasz i skąd wiesz jak było

No i co z tego? To akurat nie zależy od jego dobrej woli

I co z tego? Będziesz miała wtedy już swoje życie, on nie będzie miał praw i będziesz mogła go olać tak samo jak on ciebie.

Może, ale jednak to kobita zachodzi w ciążę i po porodzie czuje przywiązanie do dziecka. Zresztą nie rozumiem czemu niektórzy tutaj chłopaka obwiniają. Nikt z nich tej ciąży nie chciał, ona postanowiła wychować, on jak widać nie chciał. Nie ma co chłopaka obwiniać, nie ma obowiązku wychowywania dziecka. Żal bym miała gdyby rozmawiali o tym, a tak to liceum, wpadka i przecież nic dziwnego, że jest problem. On nie jest temu dziecku nic winien poza alimentami przydzielonymi przez sąd. To ona postanowiła dziecka wychować, nie miała takiego przymusu. Współczuję, natomiast ja bym się maksymalnie od tego kolesia odcięła, skoro sam to zaczął robić, żeby potem było łatwiej. I jak się odezwie to ma problem
Najpierw piszesz,że będzie olać tak jak on ją a potem,że to nie jego wina i czemu większość pisze,że to dupek.

Dla mnie jest ważne,czy facet z którym dajmy na to się spotykam ma dziecko i czy się nim interesuje.Postawę chłopaka moralnie oceniam za naganna.Oczywiście jak by uciekł gdzie by było planowane dziecko, to jest o wiele gorzej.

Ale i tak jest dla mnie dupkiem.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez skara Pokaż wiadomość
Ja bym pozwoliła babci na kontakt z dzieckiem. Pod warunkiem że to normalna kobieta. Można się umówić w parku, to że jej syn okazał się dupkiem nie oznacza, że i ona jest do niczego. Jeśli to fajna kobieta, to dobrze by dziecko miało obie babcie.

Widać,że kobieta jest w porządku i przynajmniej po części wyręczyć syna.
Stary 2020-06-14, 01:59   #42
Cukier_Puder_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylka_30 Pokaż wiadomość
Najpierw piszesz,że będzie olać tak jak on ją a potem,że to nie jego wina i czemu większość pisze,że to dupek.

Dla mnie jest ważne,czy facet z którym dajmy na to się spotykam ma dziecko i czy się nim interesuje.Postawę chłopaka moralnie oceniam za naganna.Oczywiście jak by uciekł gdzie by było planowane dziecko, to jest o wiele gorzej.

Ale i tak jest dla mnie dupkiem.
Odnosiłam się do wypowiedzi użytkowniczki, która nie wiadomo skąd wie co on myśli i jak było, jak wyglądał ich seks i że on 'zawinił'. A chłopak jest młody, tak samo jak ona, żadne z nich tego nie planowało, pewnie nigdy o tym nie rozmawiali co zrobią jak wpadną. Gdyby byli starsi, to rozumiem, ale tak naprawdę są gówniarzami, którym wpadka nawet przez myśl nie przeszła, nie mają pojęcia jak się zachować. No i to niejako ona się zobowiązała to dziecko wychować, a nie miała takiego obowiązku. On jak widać nie chciał, więc ponosi jedynie odpowiedzialność finansową - moim zdaniem bez sensu w tej sytuacji, ale takie prawo (czy raczej jego rodzice ponoszą). Ale tak, nie trzeba chłopaka obwiniać, żeby chcieć go olać jak za 10 lat mu się przypomni i będzie chciał wywrócić ich życie do góry nogami. Mi nie chodziłoby w tym o jakąś gimnazjalną zemstę, tylko wygodę i mój spokój ducha, a nie że ktoś sobie przypomina jak mu to na rękę i mi się wszystko wali.

No, ale ty nie spotykasz się z licealistami, podejrzewam, więc normalne jest, że masz co do faceta większe wymagania w kwestii dziecka np. Ja jakbym zaczęła się spotykać z 19-latkiem to nie oczekiwałabym, że będzie dojrzały i odpowiedzialny.

Serio, jeżeli facet od początku nieplanowanego dziecka nie chce to nie ma co wymagać, że się tym dzieckiem zajmie, no bo uprawiali razem seks. Jeżeli ona się zdecydowała, to ok, ale sam fakt, że ona postanowiła się nim zająć, nie oznacza, że on też musi. Nie dziwię mu się, ja jakbym zaciążyła w liceum, to bym dziecka nie wychowywała, jakby mój chłopak chciał, no to proszę bardzo, niech sobie wychowuje, ale niech mi nie robi wyrzutów, że ja nie chcę się tym dzieckiem zajmować, bo ja wolałabym je oddać.

Ja wiem, że na wizażu są same święte, ale jakoś nie sądzę, żeby to było takie oczywiste, że każda nastolatka postanawia wychować dziecko zamiast skończyć szkołę i pójść na studia. Już widzę, jak deklarujące się tutaj laski na miejscu tego faceta postanawiają je razem wychować. Ale ja jednak pozostanę w rzeczywistości, sama byłam nastolatką i nastolatki się tak nie zachowują

Edytowane przez Cukier_Puder_
Czas edycji: 2020-06-14 o 03:16
Stary 2020-06-14, 13:31   #43
motylka_30
BAN stały

Cytat:
Odnosiłam się do wypowiedzi użytkowniczki, która nie wiadomo skąd wie co on myśli i jak było, jak wyglądał ich seks i że on 'zawinił'. A chłopak jest młody, tak samo jak ona, żadne z nich tego nie planowało, pewnie nigdy o tym nie rozmawiali co zrobią jak wpadną. Gdyby byli starsi, to rozumiem, ale tak naprawdę są gówniarzami, którym wpadka nawet przez myśl nie przeszła, nie mają pojęcia jak się zachować. No i to niejako ona się zobowiązała to dziecko wychować, a nie miała takiego obowiązku. On jak widać nie chciał, więc ponosi jedynie odpowiedzialność finansową - moim zdaniem bez sensu w tej sytuacji, ale takie prawo (czy raczej jego rodzice ponoszą). Ale tak, nie trzeba chłopaka obwiniać, żeby chcieć go olać jak za 10 lat mu się przypomni i będzie chciał wywrócić ich życie do góry nogami. Mi nie chodziłoby w tym o jakąś gimnazjalną zemstę, tylko wygodę i mój spokój ducha, a nie że ktoś sobie przypomina jak mu to na rękę i mi się wszystko wali.

No, ale ty nie spotykasz się z licealistami, podejrzewam, więc normalne jest, że masz co do faceta większe wymagania w kwestii dziecka np. Ja jakbym zaczęła się spotykać z 19-latkiem to nie oczekiwałabym, że będzie dojrzały i odpowiedzialny.

Serio, jeżeli facet od początku nieplanowanego dziecka nie chce to nie ma co wymagać, że się tym dzieckiem zajmie, no bo uprawiali razem seks. Jeżeli ona się zdecydowała, to ok, ale sam fakt, że ona postanowiła się nim zająć, nie oznacza, że on też musi. Nie dziwię mu się, ja jakbym zaciążyła w liceum, to bym dziecka nie wychowywała, jakby mój chłopak chciał, no to proszę bardzo, niech sobie wychowuje, ale niech mi nie robi wyrzutów, że ja nie chcę się tym dzieckiem zajmować, bo ja wolałabym je oddać.

Ja wiem, że na wizażu są same święte, ale jakoś nie sądzę, żeby to było takie oczywiste, że każda nastolatka postanawia wychować dziecko zamiast skończyć szkołę i pójść na studia. Już widzę, jak deklarujące się tutaj laski na miejscu tego faceta postanawiają je razem wychować. Ale ja jednak pozostanę w rzeczywistości, sama byłam nastolatką i nastolatki się tak nie zachowują
Twoja rzeczywistość nie jest prawdą objawioną.Ja znam wiele chłopaków w tym wiek co by się inaczej zachowała.Prawdą jednak jest,że wiek tutaj gra rolę.Dziwne masz pojęcie świętości.Żeby się interesować swoim dzieckiem nie trzeba być świętym.Hello.

No jeśli nie chce, to nie ma co na siłę wymagać od niego tego.Ja natomiast zdania o takich ludziach nie zmienię i zawsze taki facet w moich oczach będzie tracić.
Stary 2020-06-14, 14:27   #44
Cukier_Puder_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylka_30 Pokaż wiadomość
Twoja rzeczywistość nie jest prawdą objawioną.Ja znam wiele chłopaków w tym wiek co by się inaczej zachowała.Prawdą jednak jest,że wiek tutaj gra rolę.Dziwne masz pojęcie świętości.Żeby się interesować swoim dzieckiem nie trzeba być świętym.Hello.

No jeśli nie chce, to nie ma co na siłę wymagać od niego tego.Ja natomiast zdania o takich ludziach nie zmienię i zawsze taki facet w moich oczach będzie tracić.
A gdzie ja pisałam, że to, co piszę jest obiektywne?
No, to super, że znasz takich, ale to nie jest obowiązek wychować dziecko, bo matka chce. Już abstrahując skąd wiesz jak jakiś dzieciak by się zachował w tak ciężkiej sytuacji i to w tym wieku, tego nie da się przewidzieć jak zareagujesz, łatwo się mówi.
A ja ci każę coś zmieniać? Wyraziłam swoją opinię, a ty mi wmawiasz, że każdego próbuje przekonać.
I ja powtórzę, że o ile się nie spotykasz z nastolatkami, to mnie nie dziwi, że jednak takie tematy się porusza i zwyczajnie można od człowieka więcej wymagać. Tylko właśnie co innego jak wpadka zdarzy się ustatkowanym 30-latkom (np. w długoletnim związku), a co innego w liceum, ludziom w krótkim związku o charakterze puppy love albo w ogóle bez związku.
Zresztą ciekawa jestem czy jakby było odwrotnie, tzn. ona chciałaby oddać albo usunąć, a on bardzo chciałby je wychować, to czy takie by tutaj było gadanie jaka to ona jest nieodpowiedzialna i jak to nią gardzimy. Trochę empatii, oni mają po 19 lat, a widzę, że na wizażu łatwo przychodzi takie krytykowanie.
Stary 2020-06-14, 14:48   #45
Nimve
Zakorzenienie

Zgadzam się z Tobą Cukrze, też uważam, że jeśli ktoś od początku deklarował, że dziecka nie chce, to kobieta wie na czym stoi i to już jej wybór czy rodzi czy nie. Palantem to można nazwać gościa, który chciał dziecka, dlatego zostało poczęte, a później odszedł do kochanki kiedy żona już zaszła w ciążę czy coś takiego, ale nie w takiej sytuacji jak ta.
Nimve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-14, 15:01   #46
motylka_30
BAN stały

Cytat:
Zgadzam się z Tobą Cukrze, też uważam, że jeśli ktoś od początku deklarował, że dziecka nie chce, to kobieta wie na czym stoi i to już jej wybór czy rodzi czy nie. Palantem to można nazwać gościa, który chciał dziecka, dlatego zostało poczęte, a później odszedł do kochanki kiedy żona już zaszła w ciążę czy coś takiego, ale nie w takiej sytuacji jak ta.
Jeśli facet ma dziecko i się nim nie interesuje to dla mnie od razu jest skreślony.Fakt, że go nie chciał nic dla mnie nie zmienia.Zdanie na ten temat mam wykreowane już dawno i go nie zmienię.

Nie muszę wszystkich ludzi rozumieć i ich postępowanie a to jest jedno z tych, które oceniam krytycznie i jak widać po tym wątku nie je jedna.
Stary 2020-06-15, 09:37   #47
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:
Jak on nie chciał to mógł się lepiej zabezpieczać albo np tabsy + prezerwatywy albo się nie bzykać w wieku 19 lat. Z seksu może być dziecko. Gada się że seks ma być przemyślana decyzja bo ma konsekwencje. Co z tego że nie chciał skoro był płodny i zapłodnił. Skoro nie chciał to powinien dać jej kase na aborcję.

Edytowane przez White_Dove
Czas edycji: 2020-06-15 o 10:13
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-15, 10:42   #48
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:
Jak on nie chciał to mógł się lepiej zabezpieczać albo np tabsy + prezerwatywy albo się nie bzykać w wieku 19 lat. Z seksu może być dziecko. Gada się że seks ma być przemyślana decyzja bo ma konsekwencje. Co z tego że nie chciał skoro był płodny i zapłodnił. Skoro nie chciał to powinien dać jej kase na aborcję.
A co jej z kasy jeśli by nie chciała jej zrobić? To nie średniowiecze, że z seksu jak będzie dziecko to już koniec, trzeba rodzić, więc niech go uprawiają tylko gotowe na potomka małżeństwa.

Stary 2020-06-15, 13:17   #49
madziamach
Raczkowanie

Cytat:
Nie oczekiwałam od niego,że stworzymy przykładną rodzinę i będziemy żyli długo i szczęśliwie.Zwyczajnie mi jest przykro,że mojego dziecka ojciec nie kocha i nie wykazuje minimum zainteresowania.

No widzisz sytuacje, która ty opisujesz określiłabym jako mega palanta i świnie a tak, to dla mnie dupek.
madziamach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-15, 14:16   #50
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:
Nie oczekiwałam od niego,że stworzymy przykładną rodzinę i będziemy żyli długo i szczęśliwie.Zwyczajnie mi jest przykro,że mojego dziecka ojciec nie kocha i nie wykazuje minimum zainteresowania.

No widzisz sytuacje, która ty opisujesz określiłabym jako mega palanta i świnie a tak, to dla mnie dupek.

To są tak trudne tematy i bardzo emocjonalne, że w sumie ciężko na ten temat dyskutować, bo i też po co. Każdy ma swoją rację i będzie ciągnął na swoją stronę. Jak tak sobie komentuję z wygodnego fotela, to czysto bez emocji uważam dokładnie tak jak napisałam, ale gdybym była w takiej sytuacji już osobiście, to wbrew swojej logice też bym miała żal, przynajmniej na początku. Tu nie ma sprawiedliwości i nigdy nie będzie dla nikogo i samo to jest ciężkie do przetrawienia. Kobieta musi albo znosić trudy ciąży, albo konsekwencje aborcji, jedno i drugie jest dużym obciążeniem, facet może sobie zwyczajnie zdecydować, że się zmywa i go nie obchodzi.

Chociaż też nie do końca, bo z drugiej strony, nie ma nic do gadania. On by np. chciał usunąć, byłby zdolny, ale nie zmusi do tego partnerki i żyje z dzieckiem na karku, którego nie chciał i którego by nie miał, gdyby miał coś do gadania w kwestii własnego potomka. A nie ma.

Nie zazdroszczę żadnej ze stron, bo nie chciałabym ani sama wychowywać, ani musieć przechodzić przez aborcję, ani żeby mi ktoś wcisnął w życie dziecko którego nie chciałam, bo to już decydowanie o moim życiu przez kogoś innego. A wpadki się zdarzają. Także nikt na tym nie wyszedł lepiej od drugiego.
Stary 2020-06-15, 14:34   #51
madziamach
Raczkowanie

Cytat:
To są tak trudne tematy i bardzo emocjonalne, że w sumie ciężko na ten temat dyskutować, bo i też po co. Każdy ma swoją rację i będzie ciągnął na swoją stronę. Jak tak sobie komentuję z wygodnego fotela, to czysto bez emocji uważam dokładnie tak jak napisałam, ale gdybym była w takiej sytuacji już osobiście, to wbrew swojej logice też bym miała żal, przynajmniej na początku. Tu nie ma sprawiedliwości i nigdy nie będzie dla nikogo i samo to jest ciężkie do przetrawienia. Kobieta musi albo znosić trudy ciąży, albo konsekwencje aborcji, jedno i drugie jest dużym obciążeniem, facet może sobie zwyczajnie zdecydować, że się zmywa i go nie obchodzi.

Chociaż też nie do końca, bo z drugiej strony, nie ma nic do gadania. On by np. chciał usunąć, byłby zdolny, ale nie zmusi do tego partnerki i żyje z dzieckiem na karku, którego nie chciał i którego by nie miał, gdyby miał coś do gadania w kwestii własnego potomka. A nie ma.

Nie zazdroszczę żadnej ze stron, bo nie chciałabym ani sama wychowywać, ani musieć przechodzić przez aborcję, ani żeby mi ktoś wcisnął w życie dziecko którego nie chciałam, bo to już decydowanie o moim życiu przez kogoś innego. A wpadki się zdarzają. Także nikt na tym nie wyszedł lepiej od drugiego.
Tak zgadzam się dla nikogo to łatwe nie jest.Rozumiem,że dla niego, to był szok i w dodatku w tak młodym wieku. Jednakże uważam,że mógł się zachować inaczej nie dla mnie ale dla synka. Ale nie ma co przeżywać.Nie on pierwszym olał dziecko i nie ostatni.
Stary 2020-06-15, 14:41   #52
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Tak zgadzam się dla nikogo to łatwe nie jest.Rozumiem,że dla niego, to był szok i w dodatku w tak młodym wieku. Jednakże uważam,że mógł się zachować inaczej nie dla mnie ale dla synka. Ale nie ma co przeżywać.Nie on pierwszym olał dziecko i nie ostatni.
No ja go rozumiem.

W jego sytuacji to Ciebie hym nazwała palantką, bo nie zrobiłaś aborcji.

Po prostu różne są perspektywy i nie ma jednoznacznie dobrego rozwiązania takiej sytuacji. Więc każdy ocenia po swojemu po prostu.

Stary 2020-06-15, 15:21   #53
madziamach
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
No ja go rozumiem.

W jego sytuacji to Ciebie hym nazwała palantką, bo nie zrobiłaś aborcji.

Po prostu różne są perspektywy i nie ma jednoznacznie dobrego rozwiązania takiej sytuacji. Więc każdy ocenia po swojemu po prostu.

Może jestem zacofana i staroświecka jednak nie potrafię zrozumieć do końca takiej postawy w stosunku do swojego dziecka.
Stary 2020-06-15, 15:40   #54
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:
Może jestem zacofana i staroświecka jednak nie potrafię zrozumieć do końca takiej postawy w stosunku do swojego dziecka.
Czemu? Nie ma obowiązku kochania swojego potomka, ani nawet go chcenia. Po to istnieją rozwiązania w razie wpadki. Jeśli ktoś go nie chciał, a to ktoś inny zadecydował, że jednak się pojawi na świecie, bo on owszem chce, no to ten co chce nie powinien mieć pretensji do pierwszego.

Wyobraź sobie, że dzwoni ktoś do Ciebie i oświadcza, cześć madziamach, za pół roku będziesz miała dziecko, masz je kochać i na nie płacić, - co, czemu? ja go nie chcę, co to za pomysły - ale ja chcę i masz się dostosować, to nara, pa.

Jakoś nie wierzę, że byłabyś zachwycona, że ktoś rozporządza Twoim życiem i jeszcze czegoś oczekuje, kochania jakiegoś dziecka i płacenia na nie przez 26 lat. Czemu? Bo tak, bo sobie tak zdecydował.
Stary 2020-06-15, 17:45   #55
Cukier_Puder_
Raczkowanie

Cytat:
Ale co on, on, on mógł, jego problem? Za zabezpieczanie się odpowiadają oboje ludzie uprawiający seks, akurat tabsy to ona 'mogła' brać, idąc twoją logiką. Ale nie wzięła i nic twoje marudzenie i szydzenie nie zmieni. I co on jej powinien dać? Kobieta też świadomie bierze udział w tej czynności

Cytat:
Ale uważasz, że co on właściwie powinien zrobić dla tego dziecka?
Stary 2020-06-15, 20:34   #56
madziamach
Raczkowanie

Cytat:
Ale co on, on, on mógł, jego problem? Za zabezpieczanie się odpowiadają oboje ludzie uprawiający seks, akurat tabsy to ona 'mogła' brać, idąc twoją logiką. Ale nie wzięła i nic twoje marudzenie i szydzenie nie zmieni. I co on jej powinien dać? Kobieta też świadomie bierze udział w tej czynności

Ale uważasz, że co on właściwie powinien zrobić dla tego dziecka?
Zwyczajnie uczestniczyć w jego wychowaniu i wykazać minimum zainteresowania a nie zachowywać się jak by go nie było.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Czemu? Nie ma obowiązku kochania swojego potomka, ani nawet go chcenia. Po to istnieją rozwiązania w razie wpadki. Jeśli ktoś go nie chciał, a to ktoś inny zadecydował, że jednak się pojawi na świecie, bo on owszem chce, no to ten co chce nie powinien mieć pretensji do pierwszego.

Wyobraź sobie, że dzwoni ktoś do Ciebie i oświadcza, cześć madziamach, za pół roku będziesz miała dziecko, masz je kochać i na nie płacić, - co, czemu? ja go nie chcę, co to za pomysły - ale ja chcę i masz się dostosować, to nara, pa.

Jakoś nie wierzę, że byłabyś zachwycona, że ktoś rozporządza Twoim życiem i jeszcze czegoś oczekuje, kochania jakiegoś dziecka i płacenia na nie przez 26 lat. Czemu? Bo tak, bo sobie tak zdecydował.
Nie jakiegoś, tylko swojego a to spora różnica.
Stary 2020-06-15, 20:36   #57
Cukier_Puder_
Raczkowanie

Cytat:
Zwyczajnie uczestniczyć w jego wychowaniu i wykazać minimum zainteresowania a nie zachowywać się jak by go nie było.
Ale jak to sobie wyobrażasz? Skoro macie po 19 lat, nie jesteście już razem, nie macie ze sobą kontaktu, a on tego dziecka nie chce? To co dokładnie miałby on robić? Jaki to miałoby mieć sens skoro dziecko wyczuwa gdy ktoś go nie chce?
Stary 2020-06-15, 20:38   #58
madziamach
Raczkowanie

Cytat:
Ale jak to sobie wyobrażasz? Skoro macie po 19 lat, nie jesteście już razem, nie macie ze sobą kontaktu, a on tego dziecka nie chce? To co dokładnie miałby on robić? Jaki to miałoby mieć sens skoro dziecko wyczuwa gdy ktoś go nie chce?
Dobra ta rozmowa nie ma sensu.

Szkoda,że nie chce i tylko to o nim świadczy jaką osobą jest.Masz inne zdanie ok.Ja przy swoim zostanę.Dla mnie olanie własnego dziecka nigdy nie będzie obojętne.
Stary 2020-06-15, 20:56   #59
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Nie jakiegoś, tylko swojego a to spora różnica.
No dobra, jak wolisz: - halo, pobrałem twoje dna, i zrobiłem dziecko. Za pół roku masz się zacząć nim zajmować albo bulić, bo jesteście spokrewnieni.

Jak dla mnie to nic nie zmienia.

Stary 2020-06-15, 21:04   #60
madziamach
Raczkowanie

Cytat:
No dobra, jak wolisz: - halo, pobrałem twoje dna, i zrobiłem dziecko. Za pół roku masz się zacząć nim zajmować albo bulić, bo jesteście spokrewnieni.

Jak dla mnie to nic nie zmienia.

Jejciu jak wiem,że jak nie chce, to nikt go nie zmusi i lepiej będzie może jak będzie z daleka skoro go ono tak bardzo nie obchodzi.

Po protu jakoś racjonalnie nie potrafię wytłumaczyć i usprawiedliwić takiej obojętności wobec dziecka.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości