Wybory prezydenckie 2020 - na kogo głosujesz? + offtop. - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Na którego kandydata na prezydenta głosujesz?
Andrzej Duda 16 9,09%
Rafał Trzaskowski 57 32,39%
Szymon Hołownia 40 22,73%
Robert Biedroń 36 20,45%
Władysław Kosiniak - Kamysz 9 5,11%
Krzysztof Bosak 15 8,52%
Stanisław Żółtek 1 0,57%
Marek Jakubiak 0 0%
Mirosław Piotrowski 0 0%
Paweł Tanajno 2 1,14%
Głosujący: 176. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-07-02, 08:28   #1291
edan84
BAN stały

Dot.: Wybory prezydenckie 2020 - na kogo głosujesz? + offtop.

Cytat:
Napisane przez jelonki Pokaż wiadomość
Nie Edan, kolejny raz piszesz nieprawdę, tak jakbyś pisał do ludzi, którzy nie mają dostępu do innych informacji, niż w typ info.
Sztab Andrzeja Dudy, na czele z Adamem Bielanem zasłaniał się wielkimi spotkaniami wyborczymi. O oświadczeniu wygłaszanym w Polsacie, bo przecież nie będzie to rzetelny wywiad, poinformowano wczoraj po południu.
Ta, tak. Pisoski Polsat kłamie, że od tygodnia mają ustawione z Dudą spotkanie i że prosili TVN aby wspólnie w tym terminie zorganizować debatę, ale TVN nie chciał.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
edan84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-02, 08:32   #1292
Sabrinasab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Bumblebee_ Pokaż wiadomość
Ludzie, to nie Duda ma problem tylko Trzaskowski, bo żeby wygrać musi przekonać więcej "prawych" niż Duda "lewych".
Piszecie, że Duda stchórzył, a Trzaskowski przecież był w TVP. No i fantastycznie, tylko teraz przypomnijcie sobie co o tym wystąpieniu pisały media, nawet te jemu przychylne. Że nerwowy, że mało przekonujący, itd. Zyskał coś na tym? Nie. To po cholerę Duda ma iść do TVN, żeby odwalić to samo? Serio myślicie, że oni nie mają w sztabach analityków, którzy sondują co się bardziej opłaca? Duda w TVN zyskałby prawie nic, a mógłby stracić dużo. Dlatego Rafau i jego sztab tak naciskali na tę debatę. Bo wiedzą, że zrobiliby z Dudą to co TVP z Trzaskowskim. Problem Rafała polega na tym, że Duda ma ten komfort, że do zwycięstwa wystarczy mu trochę elektoratu Bosaka i środka (Hołownia i niezdecydowani) i już tak na prawdę nic nie musi, a najmniej chodzić na debaty na nie swoich warunkach.

Na prawdę wątpię, że wyborcy Hołowni pójdą na Dudę głosować, przecież ten kandydat przez całą kampanię najeżdżał na PIS. Raczej jestem zdania, że znaczna część głosujących na Hołownie w ogóle nie pójdzie na wybory, bo obie opcje wydają się być ujowe. Duda ma na prawdę wierny elektorat, który w ogień za niego skoczy i (niestety) uważam, że ma dużą przewagę nad Trzaskowskim.
Sabrinasab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-02, 08:32   #1293
Essence89
Rozeznanie

Cytat:
Ludzie, to nie Duda ma problem tylko Trzaskowski, bo żeby wygrać musi przekonać więcej "prawych" niż Duda "lewych".
Piszecie, że Duda stchórzył, a Trzaskowski przecież był w TVP. No i fantastycznie, tylko teraz przypomnijcie sobie co o tym wystąpieniu pisały media, nawet te jemu przychylne. Że nerwowy, że mało przekonujący, itd. Zyskał coś na tym? Nie. To po cholerę Duda ma iść do TVN, żeby odwalić to samo? Serio myślicie, że oni nie mają w sztabach analityków, którzy sondują co się bardziej opłaca? Duda w TVN zyskałby prawie nic, a mógłby stracić dużo. Dlatego Rafau i jego sztab tak naciskali na tę debatę. Bo wiedzą, że zrobiliby z Dudą to co TVP z Trzaskowskim. Problem Rafała polega na tym, że Duda ma ten komfort, że do zwycięstwa wystarczy mu trochę elektoratu Bosaka i środka (Hołownia i niezdecydowani) i już tak na prawdę nic nie musi, a najmniej chodzić na debaty na nie swoich warunkach.

Ja jednak uważam, że to błąd, że nie wystąpi na tej debacie.
Poza tym wydaje mi się, że Trzaskowski ma duże szanse na wygraną a różnica pomiędzy panami nie będzie duża.
Myślę też, że sporo osób, które głosowały na Bosaka nie pójdzie w drugiej turze do wyborów, a ludzie głosujący na Hołownie w większości zagłosują za Trzaskowskim.

Essence89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-02, 08:41   #1294
FALLinLOVE
Realistka

Cytat:
Napisane przez Essence89 Pokaż wiadomość
Nie, to w ogóle nie ta historia...
Duda odrzucił debatę tvnu, wp i onetu. Tak jak pisał edan miał już od tygodnia umówiony wywiad na żywo w polsacie co potwierdził polsat. Dlatego mówił o wspolnej debacie trzech telewizji plus pozostałych mediów, polsat się zgodził, jednak propozycja nie spotkała się z zainteresowaniem. Kto ją odrzucił? No raczej nie Duda skoro sam to zaproponował a za chwile musiałby się z tego tłumaczyć w relacji na żywo.

Poza tym przecież ta debata nie była ogłoszona więc odrzucenie pomysłu musiało być przez jedną z pozostałych dwóch telewizji.
Ta 'wspólną' debatę odrzucili obie stacje - TVP i TVN.
Cytat:
Napisane przez Sabrinasab Pokaż wiadomość
Na prawdę wątpię, że wyborcy Hołowni pójdą na Dudę głosować, przecież ten kandydat przez całą kampanię najeżdżał na PIS. Raczej jestem zdania, że znaczna część głosujących na Hołownie w ogóle nie pójdzie na wybory, bo obie opcje wydają się być ujowe. Duda ma na prawdę wierny elektorat, który w ogień za niego skoczy i (niestety) uważam, że ma dużą przewagę nad Trzaskowskim.
Zgadzam się, ciekawości poczytałam komentarze na fanpagu fb Holowni. Wielu jego wyborców zostaje w domu na 2 turę, Ci którzy idą faktycznie planują głosować na Trzaskowskiego.
Problem Trzaskowskiego to właśnie brak twardego elektoratu PO. Ten sam problem zresztą w 1 turze mieli Biedron i Kosiniak. Biedron niby miał spore poparcie, ale ostatecznie jego elektorat poszedł głosować na Trzaskowskiego. Twardy elektorat Kosianiaka to właśnie to 2 - 2.5%.

Tymczasem elektorat PIS był mocno zmobilizowany w 1 turze i będzie tak samo w 2.

Stary 2020-07-02, 08:44   #1295
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sabrinasab Pokaż wiadomość
Ależ oczywiście, że część elektoratu Hołowni zagłosuje na Dudę. Nie będzie to dużo (jakieś 15%), ale będzie. To jest ta część modląco-konserwatywna, która miała dość PiSu, ale przy ewidentnie lewicującym Trzaskowskim zagłosują na mniejsze zło.
Cytat:
Ja jednak uważam, że to błąd, że nie wystąpi na tej debacie.
Poza tym wydaje mi się, że Trzaskowski ma duże szanse na wygraną a różnica pomiędzy panami nie będzie duża.
Myślę też, że sporo osób, które głosowały na Bosaka nie pójdzie w drugiej turze do wyborów, a ludzie głosujący na Hołownie w większości zagłosują za Trzaskowskim.

No to poproszę o argumenty, dlaczego to błąd.
No przecież to II tura, więc wiadomo, że nikt nie wygra przewagą 15%. Stawiam na jakieś 53-54% dla Dudy.
Co do Bosaka to owszem, wiele nie pójdzie, ale zdecydowana większość tych, którzy pójdą zagłosują na Dudę, a co do Hołowni to już napisałem wyżej.

W I turze głosowało 19mln osób, więc, zakładając podobną frekwencję, do wygrania II tury potrzeba lekko ponad 9,5mln. Duda ma już 8,5mln. Bosak to 1,3mln. Niech z Bosaka przynajmniej połowa zagłosuje na Dudę, a reszta nie jest żadnym problemem.

_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-02, 09:06   #1296
jelonki
Wtajemniczenie

Cytat:
Ależ oczywiście, że część elektoratu Hołowni zagłosuje na Dudę. Nie będzie to dużo (jakieś 15%), ale będzie. To jest ta część modląco-konserwatywna, która miała dość PiSu, ale przy ewidentnie lewicującym Trzaskowskim zagłosują na mniejsze zło.No to poproszę o argumenty, dlaczego to błąd.
No przecież to II tura, więc wiadomo, że nikt nie wygra przewagą 15%. Stawiam na jakieś 53-54% dla Dudy.
Co do Bosaka to owszem, wiele nie pójdzie, ale zdecydowana większość tych, którzy pójdą zagłosują na Dudę, a co do Hołowni to już napisałem wyżej.

W I turze głosowało 19mln osób, więc, zakładając podobną frekwencję, do wygrania II tury potrzeba lekko ponad 9,5mln. Duda ma już 8,5mln. Bosak to 1,3mln. Niech z Bosaka przynajmniej połowa zagłosuje na Dudę, a reszta nie jest żadnym problemem.

.

Nie sądzę, aby aż połowa z wyborców Bosaka zagłosowała na Dudę.

https://nczas.com/2020/07/02/slawomi...y-nie-klamcie/

.

jelonki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-02, 09:14   #1297
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez edan84 Pokaż wiadomość
Ta, tak. Pisoski Polsat kłamie, że od tygodnia mają ustawione z Dudą spotkanie i że prosili TVN aby wspólnie w tym terminie zorganizować debatę, ale TVN nie chciał.

kłamiesz.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-02, 09:16   #1298
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jelonki Pokaż wiadomość
.

Nie sądzę, aby aż połowa z wyborców Bosaka zagłosowała na Dudę.

https://nczas.com/2020/07/02/slawomi...y-nie-klamcie/

.
Nie wiem czy to będzie połowa czy 40%. Wiem, że Duda ma do zdobycia 1milion głosów by wygrać, co jest spokojnie do wyciągnięcia łącznie z elektoratu Bosaka, Kosiniaka i Hołowni.

Stary 2020-07-02, 09:19   #1299
FALLinLOVE
Realistka

Cytat:
Nie wiem czy to będzie połowa czy 40%. Wiem, że Duda ma do zdobycia 1milion głosów by wygrać, co jest spokojnie do wyciągnięcia łącznie z elektoratu Bosaka, Kosiniaka i Hołowni.

Tez tak mysle. Tym bardziej, że wśród wszystkich tych elektoratow (Holowni, Bosaka i Kosiniak) są osoby typowo prawicowe dla których Duda będzie mniejszym zlem niż Trzaskowski.

Stary 2020-07-02, 09:22   #1300
edan84
BAN stały

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;87971546]kłamiesz.[/QUOTE]Tiaaa. Nie ma to jak argument.
Poza tym masz post uzytkowniczki wyżej, która napisała w sumie to samo, niezależnie ode mnie. Szkoda, że Ty musisz kłamać.

Stary 2020-07-02, 09:29   #1301
Essence89
Rozeznanie

Cytat:
Ależ oczywiście, że część elektoratu Hołowni zagłosuje na Dudę. Nie będzie to dużo (jakieś 15%), ale będzie. To jest ta część modląco-konserwatywna, która miała dość PiSu, ale przy ewidentnie lewicującym Trzaskowskim zagłosują na mniejsze zło.No to poproszę o argumenty, dlaczego to błąd.

Myślę, że to błąd, bo jest duża część niezdecydowanych osób. To jak to teraz zostało przedstawione w mediach, że Duda się wystraszył debaty w 'niezależnych mediach' i występuje tylko w telewizji sobie przychylnej nie działa na jego korzyść. TVN, WP i Onet to są duże media i dużo osób czerpie z nich informację. Wystarczy wejść na WP aby przeczytać, że niezależnej debaty nie będzie. Przekaz jest jasny, Duda ma wiele do ukrycia, występuje tylko w reżimowej telewizji i boi się konfrontacji z ludzmi ... bo wiadomo już po tym wątku, że w Końskich będą podstawieni ludzie i ustawione pytania a w TVN w ogóle, przecież to taka niezależna i bezstronna telewizja.
Oczywiście twardy elektorat tego nie kupi ale może to zniechęcić do niego osoby niezdecydowane i te które zastanawiają się czy w ogóle na wybory iść. Sama w gronie bliskich znajomych mam wyborce Bosaka, w drugiej turze zastanawiał się czy głosować na Dudę czy w ogóle nie brać udziału w wyborach i po tej decyzji jest raczej nastawiony na niegłosowanie. Oczywiscie jedna osoba to żaden wyznacznik, dzielę się tylko swoim zdaniem, że takich osób może być więcej ☺. Rozumiem Twoj punkt widzenia, że wzięcie udziału w takiej debacie mogłoby bardziej zaszkodzić urzędującemu prezydentowi ale tego już się nie dowiemy.
Ty uważasz, że różnica między nimi bedzie w granicach 6-8%. Mi sie wydaje, że różnica będzie około 2% . Zobaczymy, jestem bardzo ciekawa jak to się potoczy. Uważam, że jest wysokie prawdopodobieństwo, że jednak będziemy mieć nowego prezydenta, co uważam za niekorzystne, zwłaszcza, że mamy czasy kryzysu i nie potrzeba nam kogoś kto będzie wszystko taśmowo wetował aby tylko zmusić rząd do rozpisania nowych wyborów.

Stary 2020-07-02, 09:37   #1302
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

fajny był tez jeden z argumentów Dudy za odmową udziału tej debaty dzisiejszej:
Podczas spotkania z mieszkańcami Złotowa Duda próbował przekonywać, że "TVN próbuje narzucić dyktat co do terminu". - To pierwszy raz w historii, kiedy do takiej sytuacji dochodzi. Chodzi o zyski, podczas takich wydarzeń emitowane są reklamy. Dlaczego polskie media mają tracić takie pieniądze? Dlaczego telewizja pana Trzaskowskiego ma mieć monopol? - mówił wyraźnie zdenerwowany prezydent Andrzej Duda.

https://wiadomosci.wp.pl/wybory-prez...7402610378881a
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-02, 09:41   #1303
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że to błąd, bo jest duża część niezdecydowanych osób. To jak to teraz zostało przedstawione w mediach, że Duda się wystraszył debaty w 'niezależnych mediach' i występuje tylko w telewizji sobie przychylnej nie działa na jego korzyść. TVN, WP i Onet to są duże media i dużo osób czerpie z nich informację. Wystarczy wejść na WP aby przeczytać, że niezależnej debaty nie będzie. Przekaz jest jasny, Duda ma wiele do ukrycia, występuje tylko w reżimowej telewizji i boi się konfrontacji z ludzmi ... bo wiadomo już po tym wątku, że w Końskich będą podstawieni ludzie i ustawione pytania a w TVN w ogóle, przecież to taka niezależna i bezstronna telewizja.
Oczywiście twardy elektorat tego nie kupi ale może to zniechęcić do niego osoby niezdecydowane i te które zastanawiają się czy w ogóle na wybory iść. Sama w gronie bliskich znajomych mam wyborce Bosaka, w drugiej turze zastanawiał się czy głosować na Dudę czy w ogóle nie brać udziału w wyborach i po tej decyzji jest raczej nastawiony na niegłosowanie. Oczywiscie jedna osoba to żaden wyznacznik, dzielę się tylko swoim zdaniem, że takich osób może być więcej . Rozumiem Twoj punkt widzenia, że wzięcie udziału w takiej debacie mogłoby bardziej zaszkodzić urzędującemu prezydentowi ale tego już się nie dowiemy.
Ty uważasz, że różnica między nimi bedzie w granicach 6-8%. Mi sie wydaje, że różnica będzie około 2% . Zobaczymy, jestem bardzo ciekawa jak to się potoczy. Uważam, że jest wysokie prawdopodobieństwo, że jednak będziemy mieć nowego prezydenta, co uważam za niekorzystne, zwłaszcza, że mamy czasy kryzysu i nie potrzeba nam kogoś kto będzie wszystko taśmowo wetował aby tylko zmusić rząd do rozpisania nowych wyborów.

Jeśli zostanie aktualny prezydent to za 5 lat może już nie być czego zbierać patrząc po tym co wyprawia PiS. Nowy prezydent mógłby przynajmniej wetować a ja to uważam za plus w porównaniu z Dudą, który raczej wszystko podpisuje co mu podłożą pod długopis.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-02, 09:42   #1304
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiście twardy elektorat tego nie kupi ale może to zniechęcić do niego osoby niezdecydowane i te które zastanawiają się czy w ogóle na wybory iść. Sama w gronie bliskich znajomych mam wyborce Bosaka, w drugiej turze zastanawiał się czy głosować na Dudę czy w ogóle nie brać udziału w wyborach i po tej decyzji jest raczej nastawiony na niegłosowanie. Oczywiscie jedna osoba to żaden wyznacznik, dzielę się tylko swoim zdaniem, że takich osób może być więcej ☺. Rozumiem Twoj punkt widzenia, że wzięcie udziału w takiej debacie mogłoby bardziej zaszkodzić urzędującemu prezydentowi ale tego już się nie dowiemy.

Odpowiem tak: znajdź mi wybory po 1989r., w których kandydat, który zdobył w I turze tyle głosów co Duda, przegrał z kandydatem, który zdobył w I turze tyle głosów co Trzaskowski.

Stary 2020-07-02, 09:45   #1305
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez FALLinLOVE Pokaż wiadomość
Ta 'wspólną' debatę odrzucili obie stacje - TVP i TVN.Zgadzam się, ciekawości poczytałam komentarze na fanpagu fb Holowni. Wielu jego wyborców zostaje w domu na 2 turę, Ci którzy idą faktycznie planują głosować na Trzaskowskiego.
Problem Trzaskowskiego to właśnie brak twardego elektoratu PO. Ten sam problem zresztą w 1 turze mieli Biedron i Kosiniak. Biedron niby miał spore poparcie, ale ostatecznie jego elektorat poszedł głosować na Trzaskowskiego. Twardy elektorat Kosianiaka to właśnie to 2 - 2.5%.

Tymczasem elektorat PIS był mocno zmobilizowany w 1 turze i będzie tak samo w 2.

Kosiniak Kamysz ma jeszcze taki problem, że generalnie PiS już dawno temu podebrał dużą część naturalnego elektoratu PSL.

Cytat:

Tak naprawdę w Końskim nawet nie musiałoby być podstawionych ludzi.
To małe miasteczko w świętokrzyskim, w pierwszej turze Duda uzyskał tam 60% z hakiem, więc dobrze wiadomo, jak będą nastawieni mieszkańcy.
I bez słupów byłaby to debata, w której lepiej wypadłby Duda.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-02, 10:02   #1306
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-02, 10:11   #1307
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
To rodzaj celebrytów, o których mało kto pamięta i prawie nikt się z nimi nie liczy. To nie są żadne autorytety.
Tego typu głupich programów w ostatnich latach powstało tyle, że w każdym mieście pewnie znajdzie się ktoś, kto się pojawił.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-02, 10:11   #1308
Essence89
Rozeznanie

Cytat:
Odpowiem tak: znajdź mi wybory po 1989r., w których kandydat, który zdobył w I turze tyle głosów co Duda, przegrał z kandydatem, który zdobył w I turze tyle głosów co Trzaskowski.

Prawda, że takich wyborów nie było ale nigdy nie było tak wielu ludzi, którzy głosują przeciwko a nie za.
Prawda też taka, że Dudzie wzrosło poparcie i więcej ludzi zagłosowało na niego niż 5 lat temu. Naprawdę życzę Tobie i sobie żeby to Twój scenariusz był prawdziwy. ☺
Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
Jeśli zostanie aktualny prezydent to za 5 lat może już nie być czego zbierać patrząc po tym co wyprawia PiS. Nowy prezydent mógłby przynajmniej wetować a ja to uważam za plus w porównaniu z Dudą, który raczej wszystko podpisuje co mu podłożą pod długopis.

A nie wiesz, że obietnice Trzaskowskiego kosztowały by nas tyle samo co obietnice Dudy? Nie wiesz tego serio? Czy udajesz, że to antysocjalista i antypopulista? Jeśli chodzi o obietnice to nie ustępuje Dudzie.
Fakt, Trzaskowski ma tendencje do niedotrzymywania swojego słowa a partia, z której się wywodzi nawet robiła dokładnie odwrotnie niż to co obiecywali. Super, naprawdę świetny kandydat.
Oglądam wywiad Schetyny u Mazurka... tyle razy był i cały czas pozwala się zapędzić w kozi róg. No tak, jeszcze niedawno mówił, że nie ma opcji ze KO wejdzie w jakiekolwiek relacje z Konfederacją ale przecież ludzie głosujący na Bosaka to kompletnie inny ludzie już ! A następnie zapytany czy Konfederacja to opozycja demokratyczna, najpierw nie chciał udzielić odpowiedzi a później stwierdził, że jak Bosak poprze Trzaskowskiego to tak a jak Dudę to nie . Logiczne!
Także w społeczeństwie polskim mamy przeszło 43% obywateli, którzy są, nie wiem... anarchistami, komunistami, faszystami, przeszlo 7% ludzi, którzy się jeszcze nie określili a pozostała część to demokraci . Wychodzi na to, że mamy mniejszość demokratów w państwie. Chyba czas zmienić ustrój.

Stary 2020-07-02, 10:21   #1309
Konto usunięte

Cytat:
Prawda, że takich wyborów nie było ale nigdy nie było tak wielu ludzi, którzy głosują przeciwko a nie za.
Prawda też taka, że Dudzie wzrosło poparcie i więcej ludzi zagłosowało na niego niż 5 lat temu. Naprawdę życzę Tobie i sobie żeby to Twój scenariusz był prawdziwy. ☺A nie wiesz, że obietnice Trzaskowskiego kosztowały by nas tyle samo co obietnice Dudy? Nie wiesz tego serio? Czy udajesz, że to antysocjalista i antypopulista? Jeśli chodzi o obietnice to nie ustępuje Dudzie.
Fakt, Trzaskowski ma tendencje do niedotrzymywania swojego słowa a partia, z której się wywodzi nawet robiła dokładnie odwrotnie niż to co obiecywali. Super, naprawdę świetny kandydat.
Oglądam wywiad Schetyny u Mazurka... tyle razy był i cały czas pozwala się zapędzić w kozi róg. No tak, jeszcze niedawno mówił, że nie ma opcji ze KO wejdzie w jakiekolwiek relacje z Konfederacją ale przecież ludzie głosujący na Bosaka to kompletnie inny ludzie już ! A następnie zapytany czy Konfederacja to opozycja demokratyczna, najpierw nie chciał udzielić odpowiedzi a później stwierdził, że jak Bosak poprze Trzaskowskiego to tak a jak Dudę to nie . Logiczne!
Także w społeczeństwie polskim mamy przeszło 43% obywateli, którzy są, nie wiem... anarchistami, komunistami, faszystami, przeszlo 7% ludzi, którzy się jeszcze nie określili a pozostała część to demokraci . Wychodzi na to, że mamy mniejszość demokratów w państwie. Chyba czas zmienić ustrój.

Druga tura to zawsze było głosowanie "przeciw", a nie "za".

Te wywiady u Mazurka są okropne. Ciągle przerywa gościom, nie daje im odpowiedzieć, imputuje im jakieś totalne głupoty, ciągle pyta o jakąś jedną sprawę i drąży, a potem strzela gościowi tekstem, że to gość cały czas mówi o tym samym. Próbuje stosować jakieś chwyty, które są bardzo niskie. Upadek dziennikarstwa.

Schetyna jest jak koń. Jaki jest, każdy widzi. Nie bez powodu dzisiaj PO jest w takim miejscu, a nie innym. Gdzieś w internecie nawet pojawiły się informacje, że nie chciał słuchać jakichś doradców od wizerunku czy marketingu politycznego.

Po prostu liberalizm w środowisku politycznym umarł i pod tym względem zostaliśmy sierotami.
Stary 2020-07-02, 10:36   #1310
Essence89
Rozeznanie

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87971733]Druga tura to zawsze było głosowanie "przeciw", a nie "za".

Te wywiady u Mazurka są okropne. Ciągle przerywa gościom, nie daje im odpowiedzieć, imputuje im jakieś totalne głupoty, ciągle pyta o jakąś jedną sprawę i drąży, a potem strzela gościowi tekstem, że to gość cały czas mówi o tym samym. Próbuje stosować jakieś chwyty, które są bardzo niskie. Upadek dziennikarstwa.

Schetyna jest jak koń. Jaki jest, każdy widzi. Nie bez powodu dzisiaj PO jest w takim miejscu, a nie innym. Gdzieś w internecie nawet pojawiły się informacje, że nie chciał słuchać jakichś doradców od wizerunku czy marketingu politycznego.

Po prostu liberalizm w środowisku politycznym umarł i pod tym względem zostaliśmy sierotami.[/QUOTE]Nie zgadzam się z opinią, że druga tura to zawsze było głosowanie przeciw a nie za.
No tak tak, bo jak pada niewygodne pytanie do polityka z opozycji demokratycznej, na które on nie chce odpowiedzieć to należy mu zwyczajnie na to pozwolić. A najlepiej to w ogóle nie odzywać się jak taki polityk mija się z prawdą. Wtedy dziennikarstwo jest obiektywne

Stary 2020-07-02, 10:57   #1311
Konto usunięte

Cytat:
Nie zgadzam się z opinią, że druga tura to zawsze było głosowanie przeciw a nie za.
No tak tak, bo jak pada niewygodne pytanie do polityka z opozycji demokratycznej, na które on nie chce odpowiedzieć to należy mu zwyczajnie na to pozwolić. A najlepiej to w ogóle nie odzywać się jak taki polityk mija się z prawdą. Wtedy dziennikarstwo jest obiektywne

Dziennikarz po to zadaje pytania, by padła odpowiedź. A nie, że nawet nie pozwala się wypowiedzieć i sprowadza rozmowę do jakiegoś absurdu.
Tego wspomnianego przez ciebie wywiadu nie widziałam, ale widziałam trochę innych u Mazurka i niestety ich poziom prawie zawsze jest bardzo niski. Momentami wręcz zastanawiam się, po co on tych gości zaprasza, bo zdarza się, że większość "rozmowy" to są jakieś jego wywody i gwiazdorstwo, a gości równie dobrze mogłoby nie być. Bez względu na to, jaką opcję reprezentują.
Czasem mi się one z programem Lisa kojarzą, tam poziom też był żenujący.
Stary 2020-07-02, 13:03   #1312
FALLinLOVE
Realistka

Onet opublikował najnowszy SONDAŻ ibrisu. Duda 49, Trzaskowski 46,4.
Screenshot_20200702_130146_com.android.chrome.jpg

Stary 2020-07-02, 13:15   #1313
edan84
BAN stały

A tymczasem w alternatywnym świecie TrzaskowskiegoScreenshot_20200702-131359.jpg

Stary 2020-07-02, 14:40   #1314
nervusX
Raczkowanie

Cytat:
A tymczasem w alternatywnym świecie TrzaskowskiegoZałącznik 7720765

Dlaczego w alternatywnym? Sugerujesz, że rozmowa się nie odbyła?

Dla mnie bardziej alternatywnym światem jest chociażby udawanie, że podpisuje się umowę, kiedy tak naprawdę dokonuje się wpisu do księgi pamiątkowej albo wymyśla się projektanta mody, żeby tylko podniecił się stylem pierwszej damy.
nervusX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-02, 14:49   #1315
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nervusX Pokaż wiadomość

Dla mnie bardziej alternatywnym światem jest chociażby udawanie, że podpisuje się umowę, kiedy tak naprawdę dokonuje się wpisu do księgi pamiątkowej albo wymyśla się projektanta mody, żeby tylko podniecił się stylem pierwszej damy.
Załóż mu jeszcze aureolę, skoro go bronisz jak niepodległości.
Stary 2020-07-02, 14:55   #1316
edan84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nervusX Pokaż wiadomość

O! A ja właśnie rozmawiałem też z pewnym obywatelem USA o pokoju na Ziemi i innych sprawach. Powinienem się pochwalić na Twitterze? Może dzięki temu powinienem kandydować na stanowisko prezydenta?

Bo co mnie obchodzi rozmowa szeregowego obywatela Trzaskowskiego z szeregowym obywatelem USA? A niech se gadają o czym chcą, nawet o cyckach Miszel, żony szeregowego obywatela jułesej.

Rozmowa żula Mietka z menelem Zdziskiem pod monopolowym ma równie doniosłe skutki dla polityki międzynarodowej Polski.

Stary 2020-07-02, 15:02   #1317
nervusX
Raczkowanie

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87972481]Załóż mu jeszcze aureolę, skoro go bronisz jak niepodległości.[/QUOTE]

Nie przesadzaj. Dopytuję tylko użytkownika forum, czy sugeruje, że wpis był kłamstwem. Jeśli był, poproszę dowody.

I kontynuując ten temat, Edan84 jak masz twittera, to możesz tam sobie napisać o swoich rozmowach, nieważne czy prowadzić je z Mietkiem czy ze swoim odbiciem w lustrze. Media społecznościowe przyjmą wszystko. Pytanie tylko jaki jest zasięg Twoich wpisów, a jaki Trzaskowskiego.
Zresztą to Ty się podjarałeś tym postem i dodałeś o tym wpis na wizażu.
nervusX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-02, 15:44   #1318
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-02, 16:07   #1319
bibi1234
Zadomowienie

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87970342]W kampaniach zwykle mówią na okrągło to samo, mało jest pytań, które mogłyby zaskoczyć. Powinni być przygotowani.

Z jednej strony śmieszne, bo widać, że próbuje przeciągnąć tych wyborców do PO.
Z drugiej to prawdopodobnie będzie chciał ich zniszczyć, ale myślę, że w Konfederacji są tego świadomi.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Aż zajrzałam. Szkoda, że nie ma konkretnej listy.
Ciekawsze jest to, co wrzucili o podatku CIT.[/QUOTE]

Prezydent Nowych Podatków

bibi1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-02, 19:02   #1320
xxxAleksandraxxx
Raczkowanie

No i pięknie - od lipca mamy tańszy gaz. To tylko pokazuje że - niezależnie jakie kto ma poglądy - działania polskiego rządu są skuteczne. Platforma podpisała umowę na najdroższy gaz w Europie, obecny rząd to naprawia. A we wtorek Gazprom przelał i oddał nam 6 000 000 000 zł. Dla mnie polityka zagraniczna jest bardzo ważna, zależy mi aby pieniądze nie były wyprowadzane z Polski, to są podstawy. Tak się buduje silny kraj, a Trzaskowski i PO to mają jakiś postokupacyjny kompleks i zamiast po partnersku to politykę zagraniczną prowadzili służalczo i w strachu niestety. Pomijając już wpadki Trzaskowskiego, jak choćby gafa że Gazprom jest prywatną firmą I on ma jechać za granicę coś negocjować czy nas reprezentować jak ma braki wiedzy elementarnej odnośnie polityki zagranicznej? Strach się bać, gorzej niż Komorowski.

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość

Ty sobie zdajesz sprawę że Komorowski złożył ponad połowę mniej wet niż Duda? Dlaczego na niego nikt nie mówił że jest długopisem? Ta łatka przylgnęła do Dudy jako kolejna propagandowa głupota. No ale jak ludzie słuchają tego zewsząd to tak jest, sama słyszę jak ludzie mówią że na Dudę nie będę głosować bo długopis. Jak to ktoś powiedział: "jak usłyszysz kłamstwo któryś raz, to sam zaczynasz w nie wierzyć".

Cytat:
A tymczasem w alternatywnym świecie TrzaskowskiegoZałącznik 7720765

Teraz porównanie - Duda jedzie do faktycznego prezydenta USA, który w dodatku przyznaje że również dzięki Dudzie pozycja Polski w świecie jest dziś najlepsza jaka była, a Trzaskowski może sobie pogadać o wyimaginowanym sojuszu z byłym prezydentem USA. Czego to on nie wymyśli żeby się przypodobać. Ostatnio postawił zarzut Dudzie, że był w Brodnicy i olał ludzi. Okazało się to - a jakże - kłamstwem, bo Duda się w Brodnicy z ludzmi spotkał.

Cytat:
Napisane przez bibi1234 Pokaż wiadomość
Prezydent Nowych Podatków

Prawda jest taka, że PiS obniżył wszystkie istotne podatki - CIT, PIT, dla młodych w ogóle likwidacja PIT, mniejszy ZUS dla małych przedsiębiorców. Zadna inna ekipa nie obniżyła podatków na taką skalę, a to właśnie te podatki mają największy wpływ na portfele Polaków. Podatek handlowy ( dodajmy że jest to jakieś 1 % ) dla wielkich sieci supermarketów jest dla mnie słuszny, w wielu krajach takie coś istnieje, tak samo opłata/podatek od małpek, przez które społeczeństwo się rozpija. Trzeba spojrzeć szerszą perpektywą. Pewne opłaty w ogóle zlikwidowali jak choćby opłata za dowód osobisty. Dowiedziałam się przypadkowo jak dowód wymieniałam a tego pewnie jest więcej tylko nikt o tym nie pisze. Ja też do tej pory na PiS nie głosowałam ale jak się rzetelnie porówna co i jak to jest to do tej pory najlepszy rząd i tyle, co nie znaczy że nie będzie kiedyś lepszego ale napewno powrotu starego rządu nie chcę bo ich czas już minął.

Edytowane przez xxxAleksandraxxx
Czas edycji: 2020-07-02 o 19:24
xxxAleksandraxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości