|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Gwiazdeczko prześpij się z tymi wszystkimi opiniami rodziców jednych, drugich, siostry TŻ, przejdź się później na baaaaaaaaaaardzo długi spacer, odetchnij głęboko a może świat wyda Ci się wtedy bardziej przyjazny. Jeśli prawdziwie kochacie się z TŻ to ta miłość powinna być dla Was najważniejsza ale to nie oznacza też że nikt oprócz Was się nie liczy. W każdym razie nie podejmuj żadnych pochopnych decyzji.
Ja trzymam w każdym razie za Wasze szczęście kciuki ![]() iwonka861 no właśnie ja takie nakładki na ząbki zamówiłam z jakimś środkiem. Wiem, ze to nie za zdrowe jest ale znowu od 3 razy to chyba mi ząbki nie wypadną (a przynajmniej mam taka nadzieję)
Hania 5 marca 2011 r Edytowane przez *kaalinaa* Czas edycji: 2008-08-28 o 10:34 Powód: dopisek |
|
|
|
#3513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Planowaliście ślub, to go weźcie, końcu to chyba było i jest Twoje marzenie. A sądzę że huczne wesele to bardziej marzenie Twoich rodziców ![]() Psychologiem nie jestem, ale sądzę że najpierw zapyta czego Ty sama tak naprawdę chcesz i będzie Cię namawiał na realizowanie własnych celów. Zbliża się ostatni weekend lata - odpocznij trochę od tego wszystkiego poza miastem. Powodzenia i trzymam kciuki.
|
|
#3515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gwiazdeczka84 wszystko sie ulozy zobaczysz |
|
|
|
|
#3516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3517 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
Gwiazdeczko mi się wydaje,że powinnaś porozmawiać z TZ-em, bo skoro Twoi rodzice potrafili pójść na ustępstwa i mieli dwa całkiem dobre pomysły w tej sytuacji to On powinien się nad nimi zastanowić,a nie od razu je negować.Może sam się zastanowi nad tym wszystkim i jednak dojdziecie do kompromisu.Nie może być tak,że juz na początku Waszego wspólnego życia, wszystko jest podporządkowane jednej stronie.Trzeba iśc na kompromisy,przecież na tym polega małżeństwo! Nie zamartwiaj się,musicie porozmawiać na spokojnie i bez nerwów.
|
|
#3519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
Owszem żona powinna stać za mężem,jednak w rozsądnym granicach-to tak na przysłość
Ale małe ustępstwa z jednej i drugiej strony nikogo nie zbawią.Może napiszcie na dwóch karteczka jak byście chcieli aby ten dzień wyglądał i porównajcie to na spokojnie.Bo ja już nie wiem co radzić...Trudna sytuacja
|
|
#3521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzieki Wam wszystkim za rady
|
|
|
#3522 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny ile płacicie za fatografa?
Czy 1500 to wygórowana stawka czy standart? (Dla mnie ciut dużo) I w jakiej formie dostajecie zdjęcia ? Co jeszcze moge wymagać od fotografa - widziałam u kogoś piękny album w twardych okładkach wydany na papierze kredowym- cudeńko - Nasi Lubelscy też tak robią? w cenie? czy za taki bajer się płaci? Pomóżcie proszę |
|
|
|
#3523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() płacimy 1100zł, w tym jest materiał za 100zł np. my birzemy fotoksiążkę, ale mogliśmy wywołane zdjęcia ok 100sztuk, lub wielki fotoportret na płótnie. 1000zł jest za robociznę : przygotowania do ślubu, błogosławieństwo, ślub, wesele do oczepin=tortu, i plener na tygodniu po weselu(lub przed), finalnie dostajemy ze wszystkiego razem 800 do 1000 zdjęć "obrobionych"na płycie DVD + płyta DVD z fotoreportażem. no i wspomnianą fotoksiażkę.
|
|
#3526 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Czy mogłabyś podać namiary na właścicieli bryczek jakie zdobyłaś i oczywiście na tą z Opola również. Z góry dziękuję |
|
|
|
|
#3527 |
|
Przyczajenie
|
czy któraś z Was miała na swoim weselu zespół OBSESSION z Lublina???? fajnie grają???
|
|
|
|
#3528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I oczywiscie plytka ze wszytskimi zdjeciami napykanymi od blogoslawinstwa do konca wesela.A co do wczesniejszych watkow w stylu wiki5891 czy jakos tak to z tego co widze to narobila rabanu i juz nic nie pisze.. Szkoda slow na takie rozkapryszone zachowanie ![]() A co do reklamowania sie na tym forum roznych firm to bardzo wiele osob u ktorych bylismy: fotografowie, zespoly, kamerzysci : proponowali zeby wlasnie tutaj zajrzec bo to jest najlepsza kopalnia wiedzy przedślubnej i potwierdzenie ze ktos jest faktycznie dobry skoro wiele osob go poleca. A jak napisze jedna osoba i nikt tego nie podtrzyma to wiadomo.... O zespole Obssesion niestety tez mi nic nie wiadomo
|
|
|
|
|
#3531 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3532 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki. Nareszcie znalazlam chwilke wytchnienia, zeby tu zajrzec i podzielic sie z Wami moja radoscia... Jestem przeszczesliwa
I w tym miejscu moge wszystkim tym, ktorzy jeszcze szukaja polecic moja orkiestre. Normalnie bomba! Zespol nie ma nazwy ani strony internetowej, bo jak twierdza graja z zamilowania i rozglos im nie potrzebny. Bardzo sie obawialam, bo to trzech facetow, w dodatku nie sprawdzonych, ale zarowno ja jak i wszyscy goscie bylismy zachwyceni. Niektore kawalki grali lepiej niz w oryginale. Przerwy tylko i wylacznie na posilki i to bardzo krotkie. Grali dluzej niz planowalismy i nie wzieli za to ani grosza. Gdyby ktos chcial nr moge wyslac na PW. To glownie dzieki nim wesele bylo takie udane. Polecam naprawde. Polecic moge tez salon fryzjerski Megan na ul Nadbystrzyckiej. Pani Małgosia przesympatyczna kobitka, bardzo zaangazowana w to co robi. Fryzurka sliczna. Na drugi dzien przyjechala do mnie do domu i tez rewelacyjnie mnie uczesala. Nie polecam natomiast kwiaciarni BlueRose w palacu parysow. Bukiet dostalam inny niz widzialam na zdjeciu. W dodatku juz w kosciele wypadlo mi z niego kilka kwiatkow. Jak tylko zmniejsze fotki postaram sie wrzucic kilka. Narazie tyle. Pozdrawiam.
|
|
#3533 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie uważasz ze postepujecie wstrętnie? Cytat:
Cytat:
![]() Może powinniście spisać wszystko za czym są na NIE twoi przyszli tesciowie z twoim tż i twoi rodzice i sprawiedliwie, jak oni ustępuja w 5 rzeczach to i twoja strona rodziny ustępuje w 5, bo tak będzie w kółko że oni tego nie a tamci ze to musi być. Przyznam Ci się szczerze, że ciężką macie sytuacje, mam nadzieję że nie wpłynie to na wasz związek i wszystko da sie jakoś ułożyć, na pewno jakoś dacie radę, szkoda byłoby tak odwołać ślub ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
Cannabis84 suuper, że wszystko się udało
Dziewczyny mam do Was pytanie, wynajmujecie coś żeby przewieść gości pod salę weselną z kościółka??. Jeśli tak to kogo i ile mniej więcej płacicie. Może obecne mężatki pomogą i polecą kogoś. Z góry wielkie dzięki
|
|
#3535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W zeszłym roku za jeden kurs z kościoła św. Rodziny do Motycza gość wziął 200 albo 250 zł (nie pamiętam dokładnie). Do tego zabłądził po drodze i dowiózł gości już prawie po toaście. Nie pamiętam skad rodzice go wytrzasnęli, ale jak widać godny polecenia nie jest. Kiedys znajoma polecała mi Marko (sama wynajmowała na ślub syna). Mówiła, że niedrogo biorą, ale to było 3 lata temu. Podpisalismy dokumenty dziś w kancelarii. I w końcu dowiedzieliśmy się ile kosztuje ślub. Byliśmy ciekawi - ksiądz zaczął tajemniczo - że u nas w parafii (św. Rodziny) płaci się za wszystko razem, tzn. za ślub, organiście, kościelnemu i siostrze zakonnej, więc myśleliśmy, że sporo zaśpiewa i zastanawialiśmy się czy wystarczy nam $. Powiedział wprost - 500 zł i dodał, że jeżeli nas oczywiście stać na taka kwotę, więc jest ok
|
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chyba 500 zł to nie jest dużo prawda?? Nie orientuje się w ogóle jeszcze w "kościelnych cenach, ale wydaje mi się, że to tak przystępnie, czy może sie mylę
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Raczkowanie
|
Za całość to niedużo... Nam ksiądz mówił "co łaska". Nie powiedział dokładnej kwoty... Przekonamy się koło wtorku ile to jest "co łaska"
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
a tak mnie zastanawia, ze skoro ksiądz powiedział "co łaska" to jak by sie wyciągnęlo np 200 zl (albo nawet i 100) i dało, to zwróciłby uwagę, że za mało??
|
|
|
|
#3539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)) I to na dodatek również 14.08.2010...fajosko ) to o której planujesz ślub hehe? Byłas w ogole w kosciele cos załatwiać? Ile wcześniej trzeba oświadczyć księdzu, że się chce zmienić stan cywilny?
|
|
|
|
|
#3540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wyszło na to, że byliśmy pierwsi.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

.

I oczywiscie plytka ze wszytskimi zdjeciami napykanymi od blogoslawinstwa do konca wesela.

za 4 dni