ja on i jego przyjaciel - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-28, 19:56   #1
amaziz
Przyczajenie

ja on i jego przyjaciel

jestem w bardzo głupiej sytuacji.. mam chłopaka juz od 7 miesiecy kocham go ale na widok jego przyjaciela nie wiem co sie ze mna dzieje serce zaczyna mi od razu szybciej bic. On jest taki boski tylko jest problem bo jest przyjacielem mojego chłopaka. A ja czuje ze to miłosc mojego życia. Co ja mam zrobic pomózcie aha i jest jeszcze jeden wazny szczegół mój chłopak jest bardzo niski i juz wczesniej chciałam go zostawić ale on bardzo mnei kocha i nie da mi odejsc..
amaziz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 20:09   #2
Irmisia
Raczkowanie

Dot.: ja on i jego przyjaciel

Chcesz zerwać z chłopakiem bo jest niski?! Nie chce oceniać ale skoro takimi kategoriami się kierujesz to musisz być bardzo powierzchowna. Ja rozumiem, że wygląd jest ważny ale w takim razie po co zaczynałaś być z tym chłopakiem. Pewnie przyjaciel jest przystojny i tylko tym się kierujesz. Jeśli chodzi o moje stanowisko to uważam, że powinnaś zrezygnować z przyjaciela Twojego chłopaka bo już i tak wystarczająco go skrzywdzisz zostawiając go z powodu wzrostu.
Irmisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 20:11   #3
mirabelka88
Raczkowanie

Beznadziejna sytuacja. A znasz dobrze tego kolegę? Może to tylko zwykłe zauroczenie? Nie dość, że skrzywdzisz go swoim odejściem, to jeszcze "zabierzesz" mu najlepszego przyjaciela. A jak się później okaże, że z tym kolegą Ci nic nie wyjdzie? Zresztą wątpię, by chciał z Tobą być, po tym jak skrzywdzisz jego przyjaciela (ja bym na jego miejscu nie chciała). Odchodzisz od chłopaka bo jest niski? A wcześniej Ci to nie przeszkadzało? Hmm... Chyba nawet niepotrzebnie odpisuję, bo brak mi słów. Najpierw się zastanów nad swoimi uczuciami, a dopiero później rób innym mętlik w głowach.

Przepraszam, jeżeli w jakiś sposób Cię uraziłam. Wyraziłam tylko swoje myśli. Nie znam sytuacji dokładnie, a tym bardziej Twoich uczuć.
mirabelka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 20:23   #4
smv
Zakorzenienie

jest niski- i to powod dla ktorego chcialas zostawic faceta?
zostaw obecnego faceta jesli seie z nim zle czujesz po co naciagac chlopaka i nadzieje mu robic, skrzywdzisz jego a sama po jakims czasie podejmiesz taka decyzje jaka uwazasz za stsosowna ) dot. tego kolegi)
Stary 2008-08-28, 20:28   #5
nice6irl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirabelka88 Pokaż wiadomość
Beznadziejna sytuacja. A znasz dobrze tego kolegę? Może to tylko zwykłe zauroczenie? Nie dość, że skrzywdzisz go swoim odejściem, to jeszcze "zabierzesz" mu najlepszego przyjaciela. A jak się później okaże, że z tym kolegą Ci nic nie wyjdzie? Zresztą wątpię, by chciał z Tobą być, po tym jak skrzywdzisz jego przyjaciela (ja bym na jego miejscu nie chciała). Odchodzisz od chłopaka bo jest niski? A wcześniej Ci to nie przeszkadzało? Hmm... Chyba nawet niepotrzebnie odpisuję, bo brak mi słów. Najpierw się zastanów nad swoimi uczuciami, a dopiero później rób innym mętlik w głowach.

Przepraszam, jeżeli w jakiś sposób Cię uraziłam. Wyraziłam tylko swoje myśli. Nie znam sytuacji dokładnie, a tym bardziej Twoich uczuć.
Czy uraziłaś autorkę, czy nie i tak masz rację.

Poza tym jestem niemal przekonana, że to tymczasowe zauroczenie i niebawem się ono skończy. Miewałam kilka razy taką głupiutką fascynację na widok jakiegoś fajnego faceta. Nigdy nic ciekawego z tego nie wyszło. Mój tż też ma bardzo przystojnych kolegów, ale nigdy nie zrezygnowalabym z niego dla jakiegoś jego kolegi czy przyjaciela.
Ale ja go kocham szczerze, a ty amziz chyba jesteś jeszcze młodziutka, skoro robisz problem ze wzrostu.
Stary 2008-08-28, 20:28   #6
niebedetwoja19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez amaziz Pokaż wiadomość
jestem w bardzo głupiej sytuacji.. mam chłopaka juz od 7 miesiecy kocham go ale na widok jego przyjaciela nie wiem co sie ze mna dzieje serce zaczyna mi od razu szybciej bic. On jest taki boski tylko jest problem bo jest przyjacielem mojego chłopaka. A ja czuje ze to miłosc mojego życia. Co ja mam zrobic pomózcie aha i jest jeszcze jeden wazny szczegół mój chłopak jest bardzo niski i juz wczesniej chciałam go zostawić ale on bardzo mnei kocha i nie da mi odejsc..

ile masz lat?

powiem Ci tak, zerwij z tym chłopakiem bo szkoda żeby sie chłopak z Toba męczył skoro jest ZA NISKI(rzeczywiscie, powazny powód zeby zerwać) a jego przyjaciel jesli jest prawdziwym przyjacielem nawet na Ciebie nie spojrzy
niebedetwoja19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 20:41   #7
Kwas
Raczkowanie

Popieram w 100% (rzadko sie zgadzam z wizazankami ale tym razem masz racje piekna) Ona ma od 17 do 19 lat Jesli ma wiecej to ... bede w szoku. Takie myslenie... ehhhh szkoda slow

Kwas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 20:41   #8
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Znasz go kilka miesiecy i to jako przyjaciela Twojego chlopaka i juz wiesz ze to milosc Twojego zycia?

Jesli Ci przeszkadza, ze chlopak jest niski i to dla Ciebie taki problem to mu szczerze powiedz i go nie zwodz.

Nie wiem skad sie bierze takie nastawienie traktowania ludzi przedmiotowo. Jest okropne. Nie chce nikogo urazic, ale wyglada to tak, jakbys nie zaslugiwala na zadnego z nich.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 20:56   #9
niebedetwoja19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kwas Pokaż wiadomość
Popieram w 100% (rzadko sie zgadzam z wizazankami ale tym razem masz racje piekna) Ona ma od 17 do 19 lat Jesli ma wiecej to ... bede w szoku. Takie myslenie... ehhhh szkoda slow

he? ja mam 19 lat, wiec mozna mnie kwalifikowac do młodych i nie mam takiego toku myślenia... jeżeli ten chłopak jest zakochany to mu bardzo współczuje i życze żeby znalazł sobie dziewczyne któa go pokocha, bo wzrost to jest głupota.
Czyli co wolałabys wysokiego casanove który by Cie zdradzał czy obrazał? eh.
Stary 2008-08-28, 20:57   #10
mirabelka88
Raczkowanie

I nie mów mu lepiej prawdziwego powodu zerwania, bo szkoda, żeby przez epizod z niedojrzałą emocjonalnie dziewczyną, chłopak nabawił się kompleksów, które będą go męczyły całymi latami...

(Szkoda mi go. Okazuje się, że to nie zawsze faceci są draniami.)
mirabelka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 20:58   #11
zielona0noc
Rozeznanie

No dziewczyno, chyba nie wiesz co to miłośc. Kochasz kogoś, ale chcez go zostawić, bo jest niski i szalejesz za jego przyjacielem.. dość ciekawie..
I wanna be in movies
zielona0noc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 21:02   #12
bess
Zakorzenienie

Ja bym nie powiedziala,ze problemem jest to,ze on jest przyjacielem Twojego TZta
Ale to ,ze Ty w ogole masz TZta ,oszukujesz go,jestes z nim niewiadomo po co i w ogole jestes niedojrzala,"bo jest niski"a Ty go chcialas zostawic tylko sie nie dalo
A jak go poznalas to byl wyzszy tylko potem sie zmniejszył?
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 21:05   #13
niebedetwoja19
BAN stały

pewnie to ten typ związku, w króym sie jest tylko po to "żeby kogoś mieć" i jednocześnie czeka sie na lkepszą okazje:rolleyes :
Stary 2008-08-28, 21:33   #14
szarlotka88
Raczkowanie

100% ZGADZAM SIĘ z Wami dziewczyny. Jak można tak myśleć.... bo jest niski...
Sory, ale nie mogę się powstrzymać od śmiechu

Stary 2008-08-28, 21:55   #15
niebedetwoja19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez szarlotka88 Pokaż wiadomość
100% ZGADZAM SIĘ z Wami dziewczyny. Jak można tak myśleć.... bo jest niski...
Sory, ale nie mogę się powstrzymać od śmiechu

a mi jest bardziej przykro.. że ludzie mogą tak myśleć, tak traktować drugiego człowieka, a przede wszystkim żal mi chłopaka, mam nadzieje, ze nie angazuje sie w ten zwiazek
Stary 2008-08-28, 21:56   #16
bAndzik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
Ja bym nie powiedziala,ze problemem jest to,ze on jest przyjacielem Twojego TZta
Ale to ,ze Ty w ogole masz TZta ,oszukujesz go,jestes z nim niewiadomo po co i w ogole jestes niedojrzala,"bo jest niski"a Ty go chcialas zostawic tylko sie nie dalo
Hahahah...

amaziz - Zadnego z nich nie kochasz. Nie wiesz co to jest milosc.
Stary 2008-08-28, 22:07   #17
BarbiKena
Raczkowanie

zerwij z nim bo robisz krzywdę i sobie i jemu. a im dłużej to trwa tym będzie gorzej.
i nie niszcz przyjaźni.

"Pieniądze szczęścia nie dają.. dopiero zakupy"
BarbiKena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 22:19   #18
Blonde_Stranger
Zadomowienie

Cytat:
A ja czuje ze to miłosc mojego życia. Co ja mam zrobic pomózcie aha i jest jeszcze jeden wazny szczegół mój chłopak jest bardzo niski i juz wczesniej chciałam go zostawić ale on bardzo mnei kocha i nie da mi odejsc..

O ludzie - ale się uśmiałam Ty nie masz pojęcia co to miłość,chyba że normalne jest dla Ciebie zostawianie miłości życia z powodu wzrostu. Jesteś niedojrzała i dziecinna,chyba faktycznie powinnaś odejść od tego biednego chłopaka,dać mu spokój i poczekać aż dojrzejesz do jakiegokolwiek związku.

pozbędę się Noa Cacharel 95 ml!
Blonde_Stranger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 23:08   #19
shi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blonde_Stranger Pokaż wiadomość
O ludzie - ale się uśmiałam Ty nie masz pojęcia co to miłość,chyba że normalne jest dla Ciebie zostawianie miłości życia z powodu wzrostu. Jesteś niedojrzała i dziecinna,chyba faktycznie powinnaś odejść od tego biednego chłopaka,dać mu spokój i poczekać aż dojrzejesz do jakiegokolwiek związku.

Dokladnie tak... Co prawda najbardziej w tym wszystkim załamał mnie fakt, że jesteś z nim 7 miesięcy... A jak on w przeciwieństwie do Ciebie zaangazował się w ten związek?

Cóż z tego skoro jest za niski, nie?
shi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 23:18   #20
Oliwkaaa80
Raczkowanie

W profilu jest napisane, że dziewczyna ma 25 lat.
Oliwkaaa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 23:23   #21
Blonde_Stranger
Zadomowienie

W takim razie to prowokacja,nie wierzę że 25 letnia dziewczyna może mieć tak prymitywne myślenie.

Stary 2008-08-28, 23:28   #22
shi
Raczkowanie

Albo jakaś mała dziewczynka chciała się 'udorośnić' i wpisała sobie taki wiek, jaki wpisała?
shi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 23:28   #23
Oliwkaaa80
Raczkowanie

No mi też jest trudno w to uwierzyć
Oliwkaaa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 23:38   #24
Blonde_Stranger
Zadomowienie

W innym temacie pisze że ma 16 lat - no,w to jestem w stanie bez problemu uwierzyć

Stary 2008-08-29, 09:41   #25
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Czujesz, że ten przyjaciel twojego chłopaka to miłość twojego życia, bo serce na jego widok ci szybciej bije?

Rozumiem, że można się odkochać, ale zostawiać faceta, bo nagle za niski się zrobił?
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 10:10   #26
Miśka84
BAN stały

Badania pokazują, że ludzie bardzo często mają ochotę np. na seks z przyjaciółmi chłopaka/dziewczyny. Po prostu to, co zakazane bardziej kręci Widujesz jego kumpla często i głupio się zauroczyłaś. Bo baaardzo wątpię, aby było to coś więcej... Więc jeżeli rzeczywiście kochasz swojego TŻ skończ z takimi głupimi myślami. Ja często wiem, że podobam się kumplom TŻ, bo po prostu mówią mu o tym i jest mi miło z tego powodu, ale nigdy bym go nie zdradziła z żadnym z nich.
Poza tym - chyba nie myślisz, że jego przyjaciel chciałby z Tobą być???

Edytowane przez Miśka84
Czas edycji: 2008-08-29 o 11:06
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 10:14   #27
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
Ja trochę dziewczynę rozumiem, bo sama mam niższego TŻ i trochę mi to przeszkadza. Jak się zakochuje jest sie zauroczonym i nie zauważa się takich rzeczy, ale po jakims czasie zaczyna to jednak być lekkim problemem...
No, ale nigdy bym go nie zostawiła z tego powodu, bo to akurat jedyna jego "wada"
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 12:24   #28
szarlotka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blonde_Stranger Pokaż wiadomość
W innym temacie pisze że ma 16 lat - no,w to jestem w stanie bez problemu uwierzyć
ja też bardziej wierzę w wiek 16 lat a nie 25...
Stary 2008-08-29, 12:39   #29
niebedetwoja19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez szarlotka88 Pokaż wiadomość
ja też bardziej wierzę w wiek 16 lat a nie 25...
ja znam 15 latki o wiele dojrzalsze od niej.. wiec moze tu nie o wiek chodzi, ale o mentalność i przedmiotowe podejscie do drugiego człowieka?
Stary 2008-08-29, 16:47   #30
natka88
Raczkowanie

eee... dziewczynko, a ile Ty masz lat?? współczuję temu Twojemu chłopakowi, naprawdę by się załamał jak by się dowiedział co o nim tak naprawdę myślisz. nie chcę Cię urazić, ale nie zasługujesz na niego. prawdę mówiąc nie powinnaś mieć żadnego chłopaka, bo nie masz zielonego pojęcia o związkach damsko-męskich. myślę ze po prostu jesteś jeszcze bardzo młodziutka i po prostu musisz dojrzeć do pewnych spraw. nie ma sensu bawić się w związki gdy nie jest się zbyt dojrzałym.

natka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości