|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Studenciaki z Uniwersytetu Gdańskiego ;-)
No coś Ci świta 115 :P 199 i chyba jeszcze coś ale nie pamietam
|
|
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
haaa! wiedzialam!
martwi mnie tylko jedno. dlaczego u was przystanki nie sa oznaczone? [tj nie ma jakiegos napisu jaki to przystanek] czy to moze ja nie umiem patrzec albo to tylko w okolicach wydzialu chemii? ![]()
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
teraz większa cześć jest już pooznaczana są w miarę duże napisy na wiatach przystanków ale jak tam jest w okolicach wydziału to nie wiem. Ale we Wrzeszczu są wiec i tam pewnie dotrą
|
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
no ja na pierwszy dzien tez chyba bede miec kierowce
no a ze znajomymi to z chemii nie znam nikogo, ale mam notatki z chemii juz zalatwione na caly rok od znajomej mojego chlopaka juz przegladalam troche i mysle ze bedzie ciezko...
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
ekhem, wiesz, zawsze mozesz sie podzielic tajemna wiedza z kolezanka z wizazu?
![]() ![]() a ona tez na kosmetycznej?
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
no podzielic sie zawsze mozna ale podkreslam ze jest tego cztery grube zeszyty
juz sie dowiedzialam jak bedzie wygladal ten rok mojego zycia
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
no to z grubsza wal, b.zle? czego najwiecej?
|
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo duzo chemii nieorganicznej, w sumie to wszystko tam chyba jest zawarte
co zauwazylam na pierwszych wykladach beda mowic o takich lekkich rzeczach jak budowa atomu czy czasteczki, pierwiastki itp. Potem zaczynaja sie juz rzeczy o ktorych nie mam pojecia No a na cwiczeniach same reakcje i nic wiecej![]() Ale mysle, ze jak ktos to lubi to nie bedzie mial problemow z nauka.
|
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
nieorganiczna? yeah!
o, i jeszcze bedzie trzeba sobie przypomniec obliczanie stezen, moli i tych innych pierdołeczek![]() coz, uczyc chemii sie bardzo lubie, to jedyny tolerowany przez moj mozg przedmiot wiec moze nie bedzie tak zle
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
zdawałam z polskiego, angielskiego, historii i wosu (rozszerzone wszystko)ja od października będę na 3 roku, więc gdy pisałam maturę były inne przeliczniki i pisało się obydwa poziomy, więc w kwestii pkt niestety nie pomogę. jak masz jakieś pytania jeszcze/ wątpliwości to chętnie pomogę
|
|
|
|
|
#131 |
|
BAN stały
|
ja mam zamiar zdawać z polskiego podstawę, z ang dwujęzyczną, z historii rozszerzenie i wos podstawa. może wystarczy :P
Spaza a jesteś zadowolona ze studiów? i ciężko jest się utrzymać? |
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobisz jak uważasz, ale moim zdaniem opłaca się teraz zdawać rozszerzenie ![]() jestem bardzo zadowolona choć lekko, miło i przyjemnie zazwyczaj nie bywa czy ciężko się utrzymać? kwestia względna i indywidualna. zazwyczaj jest ogromny przesiew na pierwszym roku, ale np. obecny pierwszy rok(no teraz już drugi ) został baaardzo przychylnie potraktowany przez wykładowców. Poza tym, żeby wylecieć to raczej dłuuuga droga- zawsze są poprawki, warunki i repety, więc jeśli ktoś jest wytrwały prędzej czy później zda. Choć bez poprawek też można się spokojnie obyć jeśli się ma wiedzę i trochę szczęścia (ale to chyba wszędzie)edit: często też dużo osób nie tyle co wylatuje, a po prostu rezygnuje. stwierdzają, że chcą studiować, a nie ciągle się uczyć :P Edytowane przez Spaza Czas edycji: 2008-08-29 o 11:41 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#133 |
|
BAN stały
|
to w takim razie jeszcze polski w rozszerzeniu, ale własnie przez to ze mam z ang przelicznik 1,75 chce zrezygnować z rozszerzenia z wosu bo po prostu boje sie ze historii i wosu na rozszerzeniu nie ogarne ;/ moze mi sie uda
![]() z tego co napisałaś wnioskuje ze nauki macie sporo :P ale w gruncie rzeczy chodze do takiej szkoly ze przyzwyczajona do tego jestem ![]() a duzo macie historii? mam jeszcze jedno pytanie. bo pewnie masz kontakt z osobami które kończą lub juz skonczyły te studia, nie wiesz jak wygląda mozliwosc zrobienia aplikacji w gdańsku? bo jak tak samo jak we wrocławiu to chyba powinnam sie pytać czy jest jakaś praca dla absolwentów prawa bez aplikacji, niestety :| Edytowane przez linusiaihaha Czas edycji: 2008-08-29 o 13:08 Powód: zapomnialam o czymś ;p |
|
|
|
|
#134 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, dziala wam ps.ug.edu.pl? tj mozecie sie normalnie zalogowac? mi caly czas mowi, ze podaje niepoprawne dane, ale to niemozliwe!
![]()
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jesteś z trójmiasta? możliwość zrobienia aplikacji jest wszędzie teraz taka sama, Np. na aplikacje korporacyjne (adwokacka, radcowska, notarialna) jest egz i każdy kto zdobędzie odpowiednią ilość pkt się dostaje ![]() a bez aplikacji też są możliwości a będąc prawnikiem bez aplikacji zawsze można znaleźć pracę w prywatnych przedsiębiorstwach, korporacjach i administracji rządowej/ samorządowej zależy na czym pracodawcy zależy- jeśli potrzebuje reprezentacji przed sądem to wiadomo, że bez aplikacji nie ma szans... |
|
|
|
|
|
#137 |
|
BAN stały
|
jestem z okolic wrocławia :P wałbrzych dokładnie
![]() i po uzyskaniu tej odp. ilości punktów normalnie można zacząc prace w kancelarii i te sprawy :P? ta historia to jest masakra ale jak wczoraj czytałam na irk rankingi to i tak nie mam szans sie dostać wiec nie ma co sie historią przejmować ;p tak czy inaczej, dziękuję za pomoc i informacje
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aplikacja trwa 3, 5 roku (adwokacka i inne korporacyjne) i w trakcie niej masz zajęcia(ale rzadziej niż na studiach) zdajesz egzaminy itd, masz praktyki w sądzie itd. Musisz mieć patrona, który może Cię zatrudnić u siebie w kancelarii, ale nie musi. Czasami niektórzy pracują za darmo dla patrona...albo muszą na własną rękę znaleźć pracę gdzie indziej. Aplikacje korporacyjne są płatne dla aplikantów. Po aplikacji musisz zdać egzamin i dopiero wtedy masz prawo wykonywania zawodu ![]() "krótka" droga delikatnie mówiąc
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę o wypowiedź w tym wątku na temat nowego działu " edukacja" pomożecie nam przekonać że to dobry pomysł??
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...95#post8819795 |
|
|
|
|
#140 |
|
Wtajemniczenie
|
hejhej. mania, w ktorej grupie jestes?
![]() szczerze? sredni ten kurs. wszystko idzie za szybko, mnie to troche stresuje, a jedyne co po nim mam to notatki. ale kurcze takie same moglabym sama sobie zrobic... [a nawet juz mam, po nauce do matury] tylko kwestia czy by mi sie chcialo![]() zaluje troche bo szkoda mi wakacji!
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
ja jestem w I grupie. Mi tez sie srednio podoba, dla mnie tempo jest za szybkie, ale nie wiem czy to kwestia pani Profesor czy to we wszystkich grupach tak wyglada. Zaraz bede sobie powtarzala, bo zapisalismy bardzo duzo, z 10 stron
no ja mam nadzieje cos wyniesc z tego kursu, bo szkoda mi i czasu i pieniedzy...a Ty w ktorej grupie jestes?
|
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
ekhem...
moze sie nawet poznalysmy a nawet o tym nie wiemy nie masz moze na imie kasia i posiadasz dlugie blond wlosy? albo gosia i jestes baaardzo szczupla?![]() chociaz pamietam tez inne imiona tylko nie pamietam jakie:p gdzie dzis siedzialas? dzis bylo o wiele lepiej, profesor [badz doktor] myszka zdecydowanie przypadl mi do gustu tez bylo szybko [chociaz napewno wolniej niz wczoraj], ale tych dzisiejszych informacji to ja nigdy nie rozumialam, uczylam sie zawsze na pamiec i tak pewnie zostanie
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
hehe, no to niezle
nawet nie wiedzialam ze jestes w mojej grupie. Dla mnie dzisiejszy wyklad byl o wiele bardziej niezrozumialy niz wczorajszy no ale zobaczymy co z tego wyniknie. Ja siedzialam dzisiaj po lewej stronie, z dwoma innymi dziewczynami, mam na imie Monika, mialam zwiazane wlosy dzisiaj a Ty gdzie siedzialas??
|
|
|
#144 |
|
Wtajemniczenie
|
haha, iza, milo mi
![]() ja siedzialam po prawej, z dziewczyna w dlugim warkoczu [karolina ], kolo niej CHYBA gosia [taka bardzo szczupla], a obok taka rozgadana dziewczyna w bluzce w kolorze fuksji, nie pamietam imienia, ale wczoraj bardzo nazekala, ze nie lubi morza i robila to glosno wiec moze zapamietalas ja siedzialam od sciany a za mna taki chlopak, sam. a potem byla ostatnia wolna lawka albo jedna osoba tam siedziala, nie pamietam... dzis bylam w szarej bluzie i czarnym szaliku, wczoraj bardziej charakterystycznie, w zielonych saszkach, szarym swetrze i czerwonym pasku. krotkie blond wlosy zwiazane w kucyk przewaznie![]() no juz dluzszego opisu zrobic nie moglam ![]() a dla mnie temat moze i taki sobie [zadania b.latwe, ale sam temat to kosmos ], ale ten koles duzo jasniej to omawial, chociaz moze i porownania do rodziny, dzieci, jablek i innych pierdółek sa bardziej obrazowe
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
a czy przypadkiem we wtorek na tym spotkaniu organizacyjnym nie siedzialas w ostatniej lawce a ja sie tam dosiadlam??
ja narazie nikogo z kosmetycznej nie poznalam, wszyscy z medyka no zadania nie sa trudne, ale ja dlugo chemii nie mialam to moze dlatego to wszystko mi sie skomplikowane wydaje
|
|
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa,wiem jak moge jeszcze bardziej sie zareklamowac
![]() jak dzis na zajeciach pan myszka mowil o tym, ze takie trudne tematy to bedziemy mieli jak juz dojdziemy do ostatnich lat studiow. na co ja nie ugryzlam sie w jezyk tylko wypalilalm 'albo i nie '. na co on 'co?' a ja inteligentnie 'nie,nie,nic juz.' ![]() edit: a bardzo mozliwe, pytalas sie mnie moze o co chodzi z ta lista a ja ci powiedzialam, ze nie wiem bo nic o niej nie mowili? jesli tak to by sie zgadzalo
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
haha, no to sie poznalysmy w pewnym sensie. Zamienilysmy zdanie
no widzisz jakich zaskakujacych rzeczy mozna sie dowiedziec na wizazu a z tym Twoim stwierdzeniem to kojarze:P ale Pan Myszka chyba nie doslyszal
|
|
|
#148 |
|
Wtajemniczenie
|
tez mi sie tak wydawalo a przynajmniej taka mam nadzieje
![]() masz ciemne wlosy prawda? nie wiem czy cie jutro poznam bo mi mignelas wtedy a ja mam slaba pamiec, ale jak mnie jakims cudem zauwazysz i skojarzysz to daj znac ja z kosmetycznej poznalam 3dziewczyny [2bardzo fajne, jedna srednio, troche zarozumiala. opowiadala, ze sie dziwnie czuje, bo wszyscy tu mlodsi a ona zdawala mature rok temu i takie tam blablabla ] a tak to rzeczywiscie, same z medycznej
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
no takie srednio ciemne, brazowe raczej
no to malo nas z kosmetycznej, ale jak mowisz ze dziewczyny sympatyczne to trzeba sie zintegrowac przed pazdziernikiem:P a Ty w Gdansku mieszkasz?? ale chłopakow to mamy zabojczych
|
|
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
no faceci boscy
bylas przy tym jak dzis jeden taki szczegolnie wyrabisty przyszedl i powiedzial 'witajcie'? dzis siedzial sam po lewej stronie, przedostatnia lawka chyba, robert. z pod bialegostoku jest.]swoja droga co za faceci ida na chemie kosmetykow? ![]() widocznie z kosmetycznej sa rozrywkowe i nie skusily sie na kurs na rzecz miesiaca wakacji albo sa tak madre, ze sobie darowaly ja w kazdym razie z kazdym dniem czuje sie mniej pewnie...![]() aktualnie na czas kursu mieszkam w redzie rekowie, ale wlasnie kupuje mieszkanie w sopocie i mam nadzieje, ze wyrobimy sie ze wszystkimi umowami itp do pazdziernika. a ty gdynia moze? co sie kogos pytam to albo z bardzo daleka albo z gdyni
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

no a ze znajomymi to z chemii nie znam nikogo, ale mam notatki z chemii juz zalatwione na caly rok od znajomej mojego chlopaka
juz przegladalam troche i mysle ze bedzie ciezko...

nie masz moze na imie kasia i posiadasz dlugie blond wlosy?