Być konsultantką... Avon, Oriflame... - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-04, 08:08   #151
ichiko
Raczkowanie

Dot.: Być konsultantką... Avon, Oriflame...

Cytat:
Napisane przez revontulet_ Pokaż wiadomość
1. 1 darmowy katalog zawsze dostaniesz w paczce z kosmetykami. Do zamówienia automatycznie dopisują się 2 katalogi w sumie za 2 zł, ale zamawiając przez Internet możesz z nich zrezygnować. Jeśli chcesz więcej katalogów, możesz kupić je w BR za 60 gr (przynajmniej w moim tak jest Właścicielka biura zamawia ponad 50 katalogów i odsprzedaje je za 60 groszy właśnie).
2. Jeśli nie uzbierasz 100 PP - punktów przypisanych produktom (a z postu wynika, że byłoby trudno, choć dlaczego by rezygnować ze sprzedawania kosmetyków nawet... konsultantkom Avonu? ), to musisz zapłacić opłatę detaliczną - 5zł. Przesyłka do biura (też poniżej 100 PP) kosztuje... cenę produktu promocyjnego, który musisz wybrać (lista zawsze w cenniku) lub 8 zł.
3. Rozliczenia z urzędem... skarbowym? Jeśli o to chodzi, to nie musisz się martwić, takie sprawy to wyższa szkoła jazdy konsultanta O szczegóły możesz zapytać w biurze. Jeśli chodzi o rozlicenie z Oriflame, to spokojnie na poczcie można wpłacić pieniądze

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to możesz pisać tutaj albo po prostu zapytać w swoim biurze. O wiele łatwiej tłumaczy się na żywo Ja jestem zadowolona z Oriflame, niedługo do mojej struktury dołączy pierwszy Konsultant Życzę powodzenia! I pamiętaj - nie musisz sprzedawać tylko ludziom, których znasz

strasznie dziękuje
oczywiście jak pójdę odebrać swoje zamówienie to dopytam się 'co i jak' z konsultowaniem, ale bardzo mi pomogłaś

tak, z urzędem skarbowym biurokracja dla mnie to czarna magia,a nie chcę, żeby rodzice musieli za mnie coś tam rozliczać.

no właśnie, nawet jakbym sprzedała kilka kosmetyków {ale to niemożliwe, żeby przez cały czas 'jechać' na swoich znajomych, koleżankach mamy- w końcu w katalogach prawie cały czas to samo, tylko kolejność promocji różna} to nie dobiję do magicznej ilości 100pp.
wiem, można też nieznajomym podrzucić, ale zakładając, że byłabym początkująca, to najpierw musiałabym się jakoś wdrążyć w te wszystkie zasady.
czyli musiałabym płacić 8zł, w sumie bardziej opłaca się wziąć jakiś kosmetyk- ale to też zależy jakie będą.

nie liczę na jakieś wielkie sumy, raczej na tańsze kosmetyki.
ori zainteresowałam się w lutym i w sumie w każdym katalogu {te ost. 3} zamawiałam coś. ale po podliczeniu wszystkiego wyszło 123zł {bo mama zamawiała 'freye', a jeśli bez tych 50zł, to raczej krucho }

czyli zakładając, że zamówiłabym {tak ja zrobiłam to w nowym katalogu} dla siebie rzeczy za łączną sumę 20zł, to musiałabym jeszcze 8zł dopłacać -.-
w sumie to ... dużo i za nic.
chciałabym być konsultantką, ale te przesyłki ... muszę się zastanowić.

Edytowane przez ichiko
Czas edycji: 2008-03-04 o 09:31 Powód: literówki
ichiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 17:04   #152
izus19
Raczkowanie

GG do izus19

jesli masz pytania to z checia na nie odpowiem, poniewaz uwielbiam sie dzielic wiedza nt Oriflame bo to moja pasja czekam na gg, jesli chcesz pomoge ci rozwinac skrzydla
izus19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 19:37   #153
myszucha
Przyczajenie

Cool Dot.: Być konsultantką... Avon, Oriflame...

A ja z checia sie moge podzielic informacjami o avonie
myszucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 17:29   #154
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

A ja bym miała jedno pytanie. Otóż wypełniłam formularz na stronie Avonu, że chcę zostac konsultanką, ale to było już parę dni temu a nikt się ze mną nie kontaktuje. Ile mniej więcej czekałyście aż ktoś się do was odezwie?
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 22:05   #155
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

podbijam
Stary 2008-03-07, 08:31   #156
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
A ja bym miała jedno pytanie. Otóż wypełniłam formularz na stronie Avonu, że chcę zostac konsultanką, ale to było już parę dni temu a nikt się ze mną nie kontaktuje. Ile mniej więcej czekałyście aż ktoś się do was odezwie?
Wiesz najlepiej chyba poszukać u siebie w mieście lidera sprzedaży i u niej wypełnić wszystko, bo to trwa 10 min. i od razu dostajesz wszystkie potrzebne informacje i katalogi.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-07, 08:51   #157
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Ok, dzięki. Tak zrobię.
Stary 2008-03-08, 20:10   #158
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Cytat:
Napisane przez ichiko Pokaż wiadomość
strasznie dziękuje
oczywiście jak pójdę odebrać swoje zamówienie to dopytam się 'co i jak' z konsultowaniem, ale bardzo mi pomogłaś

tak, z urzędem skarbowym biurokracja dla mnie to czarna magia,a nie chcę, żeby rodzice musieli za mnie coś tam rozliczać.

no właśnie, nawet jakbym sprzedała kilka kosmetyków {ale to niemożliwe, żeby przez cały czas 'jechać' na swoich znajomych, koleżankach mamy- w końcu w katalogach prawie cały czas to samo, tylko kolejność promocji różna} to nie dobiję do magicznej ilości 100pp.
wiem, można też nieznajomym podrzucić, ale zakładając, że byłabym początkująca, to najpierw musiałabym się jakoś wdrążyć w te wszystkie zasady.
czyli musiałabym płacić 8zł, w sumie bardziej opłaca się wziąć jakiś kosmetyk- ale to też zależy jakie będą.

nie liczę na jakieś wielkie sumy, raczej na tańsze kosmetyki.
ori zainteresowałam się w lutym i w sumie w każdym katalogu {te ost. 3} zamawiałam coś. ale po podliczeniu wszystkiego wyszło 123zł {bo mama zamawiała 'freye', a jeśli bez tych 50zł, to raczej krucho }

czyli zakładając, że zamówiłabym {tak ja zrobiłam to w nowym katalogu} dla siebie rzeczy za łączną sumę 20zł, to musiałabym jeszcze 8zł dopłacać -.-
w sumie to ... dużo i za nic.
chciałabym być konsultantką, ale te przesyłki ... muszę się zastanowić.
No i 5 zł opłaty detalicznej... czyli w sumie 13 zł Dlatego małych zamówień może i się nie opłaca, ale jeśli już chciałabyś więcej kosmetyków dla siebie, jeśli też Twoja mama coś by zamówiła... to pewnie te opłaty by się zwróciły w porównaniu z zamawianiem od innej konsultantki. Zastanów się i pomyśl, może jakaś Twoja dobra koleżanka również byłaby zainteresowana kosmetykami i kupowałaby od Ciebie Ty nastawiłaś się przede wszystkim na tańsze kosmetyki, ja dołączyłam do Ori głównie dla pieniędzy (choć teraz, gdy lepiej poznałam ofertę Ori, cieszę się, że dobre kosmetyki mogę mieć czasem nawet za darmo) i może dlatego nie mam problemów ze sprzedażą.
revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-09, 21:15   #159
ichiko
Raczkowanie

revontulet_ -
no właśnie, dlatego na razie dałam sobie spokój z konsultanctwem w ori. i bez martwienia się o zdobywanie klientek mam dużo zajęć, więc nie wiem czy dałabym sobie radę.
może później spróbuję, teraz po prostu nie opłaci mi się to.
zamawiając jedną czy dwie tanie rzeczy i dopłacając ponad 10zł, to zamiast zaoszczędzić- zbankrutowałabym.
dziękuję za odpowiedzi, które mi udzieliłaś

podziękowania należą się także izus19 za rozmowy na gg, pomoc, wytłumaczenie moich pytań

{jak na oscarach ^ ^ dziękuję moim rodzicom, producentom, pieskowi, bla, bla, bla ... }
Stary 2008-03-10, 08:20   #160
izus19
Raczkowanie

GG do izus19

jest mi niezmiernie milo ze moglam ci przekazac chociaz troche wiedzy o oriflame, taka jest moja rola, sponsora konsultanta i lidera
Stary 2008-03-10, 18:08   #161
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Nie ma za co Podobnie jak izus19, uwielbiam opowiadać o Oriflame
revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-19, 14:03   #162
laza
Zakorzenienie

chciałabym zostać konsultantką Avon a jestem już oriflame tylko że mam 15 lat no i nie wiem czy z 2 firm pociągne ;p ja jestem z Jeleniej Góry na dolnym śląsku i jak sprawdzić czy tam jest biuro Avon .?

a jak to robicie, że nie tylko znajomym dajecie./ np. chodzicie po mieście i obcych ludi się pytacie czy chcą kupić./ ja tez bym tak zrobiła nom ale jakoś bym do ich zaufania nie miała bo jakby ktos mi zamówił na 200 zł np. to potem dużo roboty z tym zwracaniem bo np. by powiedział, że jednak nie chce;/ a zresztą samej mi tak głupi lepiej z koleżanką tylko im się nic nie chce ;/
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 14:53   #163
shi
Raczkowanie

Nie wiem, gdzie moge zadac to pytanie, ale wydaje mi sie, ze moze ktoras z Was drogie Wizazanki bedzie znala odpowiedz Nie wiecie moze czy jeszcze beda w Avon te cudne blyszczyki, ktore po nalozeniu tak delikatnei zmrazaja usta? Jestem w nich zakochana, a moj wlasnie sie konczy... Wiem, ze byly calkiem niedawno w katalogu w promocji - nie wiem konkretnie w ktorym :/ - pozniej juz ich nie widzialam...
shi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 15:58   #164
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laza Pokaż wiadomość
chciałabym zostać konsultantką Avon a jestem już oriflame tylko że mam 15 lat no i nie wiem czy z 2 firm pociągne ;p ja jestem z Jeleniej Góry na dolnym śląsku i jak sprawdzić czy tam jest biuro Avon .?

a jak to robicie, że nie tylko znajomym dajecie./ np. chodzicie po mieście i obcych ludi się pytacie czy chcą kupić./ ja tez bym tak zrobiła nom ale jakoś bym do ich zaufania nie miała bo jakby ktos mi zamówił na 200 zł np. to potem dużo roboty z tym zwracaniem bo np. by powiedział, że jednak nie chce;/ a zresztą samej mi tak głupi lepiej z koleżanką tylko im się nic nie chce ;/
ja rozdaje katalogi znajomym, mamie żeby pokazała koleżankom z pracy. poza tym zanoszę znajomej fryzjerce do salonu, a nóż wiedelec ktoś coś zamówi

Cytat:
Napisane przez shi Pokaż wiadomość
Nie wiem, gdzie moge zadac to pytanie, ale wydaje mi sie, ze moze ktoras z Was drogie Wizazanki bedzie znala odpowiedz Nie wiecie moze czy jeszcze beda w Avon te cudne blyszczyki, ktore po nalozeniu tak delikatnei zmrazaja usta? Jestem w nich zakochana, a moj wlasnie sie konczy... Wiem, ze byly calkiem niedawno w katalogu w promocji - nie wiem konkretnie w ktorym :/ - pozniej juz ich nie widzialam...
jeśli to są te powiększające usta, to K07 są, ale w cenie regularnej 28 zł chyba. w K08 też są w cenie regularnej, a w K9 będą po 17.90. Do następnych katalogów nie mam wglądu
Stary 2008-05-11, 19:27   #165
shi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
jeśli to są te powiększające usta, to K07 są, ale w cenie regularnej 28 zł chyba. w K08 też są w cenie regularnej, a w K9 będą po 17.90. Do następnych katalogów nie mam wglądu
Aha, dzieki za odpowiedz Poczekam do nastepnego katalogu i moze zamowie od razu
Nie wiem, czy te blyszczyki powiekszaja usta - nie pamietam, a po swoich jakos specjalnie tego nie zauwazylam.
shi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 08:18   #166
asia_z
Zakorzenienie

zwią się powiększające usta, czy dają taki efekt, trudno mi powiedzieć, bo nigdy nie zamawiałam
Stary 2008-05-26, 07:02   #167
ekstradyska
Raczkowanie

mam bardzo wazne pytanie
czy jezeli ktos jest konsultantem i powiedzmy robi zamówienie na 3000 zł miesiecznie to czy musi płacić jakies podatki, jesli tak to ile ? czy trzeba zakładac działalnosc gospodarcza ?
i czy tak jest w oriflame i w avonie czy jak ?
wiem ze na fakturach z avonu pisze ze prodyktu zawieraja 22 procen vat, ale to chyba nic nie daje
prosze o odp
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 07:55   #168
izus19
Raczkowanie

GG do izus19

nieopłacona reklama - spam

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2008-06-10 o 08:12
Stary 2008-06-10, 01:24   #169
wefhq
BAN stały

nieopłacona reklama - spam

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2008-06-10 o 08:12
wefhq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-16, 10:32   #170
niunkaaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez okretka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam kilka pytań, pomóżcie!

1. Które kosmetyki cieszą się większym powodzeniem - Avon czy Oriflame?

2. Ile trzeba mieć lat żeby zostać konsultantką?

3. Czy za zostanie nią coś się płaci?

4. Skąd konsultantka dostaje katalogi i ile?

5. Jak to jest z zarobkami? Ile się zarabia?

6. Czy może się zdarzyć, że bycie konsultantką się nie opłaci i trzeba będzie do tego "dokładać"?

7. Co, jeśli zrezygnuje się z bycia konsultantką?

I w ogóle, proszę, napiszcie mi, jak to wszystko wygląda "od kuchni"...
Bardzo mi zależy na zarobieniu kilku groszy

Czekam

według mnie zdecydowanie jest lepsza firma Avon. jestem konsultantką obydwu firm...

trzeba mieć skończone 18 lat, lub umowa może być zapisana np. na Twoją mamę lub tatę, ciocię, babcię.

Wpisowe jest za free

katalogi zamawiasz razem z kosmetykami

zarobki kształtują się w zależności od ilości sprzedanych kosmetyków, ja na przykład z zamówień 3600zł mam ok 200zł zarobku, ponieważ większość kosmetyków idzie do mojej obszernej kosmetyczki....

A za rezygnacje nie ma żadnych kar finansowych, po prostu nie składasz zamówień i już.
niunkaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 11:36   #171
pinkey
Przyczajenie

Witam. Mam 15 lat. Bardzo chciałabym zostać konsultantką Avon. Wiem, że trzeba mieć 18 lat, ale są też osoby mniej-więcej w moim wieku, które są konsultantkami i jest wszystko ok. Np. Koleżanka mojej koleżanki(wiem, skomplikowane) ma 14 lat i jest konsultantką. Zbiera zamówienia tylko ze swojej szkoły, od rodziny i znajomych. Dla mnie, zbieranie zamówień w taki sposób byłoby idealne. Czy jeśli któraś z Was, jest konsultantką, mogłaby mi jakoś pomóc i wszystko wytłumaczyć? i powiedzieć jakie są szanse, że i ja mogłabym sie stać taką ,,nieletnią konsultantką" ?
Z góry dziękuję
pinkey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 12:01   #172
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez pinkey Pokaż wiadomość
Witam. Mam 15 lat. Bardzo chciałabym zostać konsultantką Avon. Wiem, że trzeba mieć 18 lat, ale są też osoby mniej-więcej w moim wieku, które są konsultantkami i jest wszystko ok. Np. Koleżanka mojej koleżanki(wiem, skomplikowane) ma 14 lat i jest konsultantką. Zbiera zamówienia tylko ze swojej szkoły, od rodziny i znajomych. Dla mnie, zbieranie zamówień w taki sposób byłoby idealne. Czy jeśli któraś z Was, jest konsultantką, mogłaby mi jakoś pomóc i wszystko wytłumaczyć? i powiedzieć jakie są szanse, że i ja mogłabym sie stać taką ,,nieletnią konsultantką" ?
Z góry dziękuję
Niestety, aby zostać konsultantką trzeba mieć skończone 18 lat. Cytat z umowy:
Cytat:
Osoba podpisująca umowę musi być pełnoletnia.
Możesz natomiast poprosić mamę, tatę, starszą siostrę lubi inną pełnoletnią osobę w rodzinie, aby podpisała umowę za Ciebie. Ty możesz zajmować się wszystkim. Po prostu paczki będą przychodzić na imię i nazwisko osoby, która podpisała umowę.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 12:35   #173
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

Cytat:
Napisane przez pinkey Pokaż wiadomość
Z góry dziękuję

Nie można podpisać umowy z Avon z osobą niepełnoletnią.

Może koleżanka jest wpisana do Avon przez mamę...

Ja zaczełam przygodę z avonem w wieku 16-17 lat, szkoła średnia i musiałam miec umowę zawartą na mamę.

Po ukończeniu 18 lat możesz zapisac się na nowo, albo dokonac sesji, choc nie wiem czy to przejdzie.

AVONOWE I ORIFLAMOWE
Suszara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-30, 16:48   #174
madziam90
Rozeznanie

a ja w maju skończyłam 18stke i właśnie teraz się tak zastanawiam czy by nie zostać konsultantką... chyba się kiedyś wybiorę do najbliższego avonu i się zapiszę.

latolato. lato czeka. <3.
madziam90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-07, 12:23   #175
Patussssia8
Przyczajenie

Chętnie zostanę sponsorką! Proszę pisać na gg:755290
Dołączenie do oriflame w tym katalogu 1 zł + mp3! Proszę pisać! ))
Patussssia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 17:17   #176
2018070520180950
Konto usunięte

a w katalogu ori nie pisze co ile punktow ma, skad moge wiedziec czy ubieram te 100PP na zamowienie????
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 17:49   #177
laza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
a w katalogu ori nie pisze co ile punktow ma, skad moge wiedziec czy ubieram te 100PP na zamowienie????
dostajesz taką specjalną kartę i tam jest napisane;p i jak się na stornie zalogujesz i dodasz do koszyka to tez pisze ile to ma pkt.
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 17:58   #178
AporiaCrataegi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
bo klientka nie musi wiedzieć ile punktów ma dany produkt. Z zamówieniem dostaniesz katalog i tam Cennik.
Polecam stronę internetową - tam od razu widać co jest w brakach.

Jestem konsultantką z Gliwic - jeśli jakaś wizażanka chciała by sie czegoś dowiedzieć i mieć sponsora to proszę na PW.
AporiaCrataegi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 05:55   #179
2018070520180950
Konto usunięte

dzieki
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 08:06   #180
anulciak85
Zakorzenienie

Moge odpowiedziec na pytania o Oriflame:

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości