|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 idą na studia cz. VIII
Cytat:
![]() Ale wyjezdzasz juz na stale czy jeszcze przed rokiem akademickim bedziesz wracala do domu?
|
|
|
|
|
#1652 |
|
Adwokat diabła
|
jeszcze (niestety) wracam..
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
mnie trochę boli i jestem senna strasznie, a skoro ciśnienie spada to będzie jeszcze gorzej;/
idę umyć włosy i porobić coś z biżu, bo trochę pieniędzy w kamieniach zamroziłam, a ja chce ich jeszcze więcej kupić
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mimo tego ze bedziesz jeszcze wracala to bierzesz juz teraz wszystkie (a przynajmniej wiekszosc) swoich rzeczy?
![]() Jak ja bym chciala juz sie wyprowadzic
|
|
|
|
#1655 |
|
Adwokat diabła
|
a u mnie leje, co za pogoda...
szukanie pracy cz 1273 ![]() Pretty, wezmę te które mi się przydadzą na ten vojage z tż.. później się okaże.. też nie mogę się doczekać, wyemigrowania z domu.. bo krew mnie zalewa
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam sprzeczne uczucia odnośnie przeprowadzki
![]() z jednej strony chciałabym już wyjechać, a z drugiej to dobrze mi jest w domu jak często macie zamiar wracać do domu w czasie studiów? |
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez leje :/
Hula ja mysle ze max 2 razy w miesiacu, i to wtedy jak bede miala jakies wolniejsze weekendy lub moze piatek wolny ![]() I oczywiscie na swieta
|
|
|
|
#1658 | |
|
Zadomowienie
|
Tak.
![]() Cytat:
Z jednej strony się cieszę i jestem ciekawa jak to będzie, a z drugiej się boję, że sobie nie poradzę, że coś mi się stanie, że nie polubię ludzi albo oni mnie i że to co tu zostawiam zniknie; przyjaźnie się zakończą itd. ![]() Na początku pewnie będę wracać co tydzień Zależy też czy będzie co robić w Krakowie w weekend. Chciałabym wracać do domu i widywać się z tutejszymi znajomymi, żeby nie stracić tej więzi z nimi
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężko mi się tak będzie od razu przestawić![]() jak przyjdzie pierwsza sesja to pewnie zacznę przyjeżdżać rzadziej bo w jak przyjade do domu to nie będe się uczyć tylko plotkować z rodzinką i spotykać się ze znajomymi
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Ja co tydzień, bo co ja będę robić w weekendy. Do domu mam 60 km, więc to dla mnie żaden problem będzie
W weekendy będę zostawać tylko wtedy, gdy załapię się do jakiejś pracy albo będę chciała się spotkać z Hulą
|
|
|
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam podobnie. Nie chcę i chcę. Fajnie, bo w końcu skosztuję trochę wolności, ale z drugiej strony boję się tego. I będę straaasznie tęsknić, zwłaszcza za moją małą uroczą chrześnicą
A wracać zamierzam też tak na początku co tydzień, a później co dwa i rzadziej Jak będę tęsknić baaardzo, to wtedy przyjadę o i już.
|
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo mądrze mówisz
|
|
|
|
|
#1663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wcześniej ja zrozumiałam, że ok 350 w zimie. no ale to niby miało być tyle jakbyśmy we dwie mieszkały, a jak we trzy to wiadomo, że będzie więcej no ale nie spodziewałyśmy się, że aż tyle :| no i ta dziewczyna się wycofała bo mówi, że nie da rady tyle kasy. no a my teraz nie wiemy co zrobić, bo to już naprawdę wysoka cena. wcześniej liczyłyśmy, że będzie po ok. 575zł ;/ no i nie wiem co teraz. zaraz będę dzwonić do tej mojej koleżanki, z którą mam mieszkać i będziemy myśleć ![]() Cytat:
a co do powrotów to jak wyjade ok 22września to planuje wrócić chyba ok 4 paź bo 2.10 moja mała, której jestem chrzestną ma roczek. a potem to chyba na wszystkich świętych na początku chce się zgrać trochę z moim rokiem - połowa to ludzie właśnie z 3miasta więc są na miejscu - pewnie co weekend jakieś imprezy itp. no chyba, że będę bardzo tęsknić to wtedy jakoś w połowie paź może przyjade jeszcze
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
ojej zetka widzę, że problem podobny do tego co ja miałam ;/;/
a może znajdziecie inną osobę która by mogła z Wami mieszkać? poza tym dziwne, że koszty aż tak wzrastają przy 3 osobach
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
ja mam za daleko na przyjezdzanie co tydzien ew. 2 tyg.
mysle ze pierwszy raz przyjade na wszystkich swietych.. ale wszyskto zalzey od tego gdzie i jak bede pracowac.. a wczoraj dopadla mnie tesknota juz bo tak sobie pomyslalam o moim chlopcu i az mi sie lezka zakrecila w oku.. chlip![]() ale mysle ze bedzie fajnie przyjezdzac do domu.. dom to zawsze dla mnie sweet home .. ale teraz bedzie tam moj dom.
|
|
#1667 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
ja tam nie wiem czy przeprowadzić sie na stałe tam, czy kisnać tu.. zgłupiałam..
|
|
|
#1668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twój chłopak nie wyjeżdża z Tobą?
|
|
#1669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no nie niestety, moj chłopak zostaje tu, tu studiuje..
|
|
|
#1670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak planujecie teraz dalej Wasz związek? Nie boisz się takiej odległości? Myślisz, że wytrzymacie?
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
wysprzątałam cały pokój ...
półeczki, szafeczki, poukładałam ciuchy, powyrzucalam to co nie potrzebne, to w czym już nie chodzę...![]() i dostalam @... no i dobrze ![]() a teraz jestem głodna...
|
#1672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciezko mi bedzie tam w Gd.. juz sie przywiązałam do niego i w ogole potrzebuje kogos w kim moge miec oparcie.. ehh sie rozkleiłam
|
|
|
#1673 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
ja swojego tż będę miała czy sobie, bo tydzień rozłąki wytrzymałam dłużej nie wiem jakby było.. DsC mam lody chcesz? spadam! b. później
|
|
|
#1674 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym nie potrafiła być w związku 'czasowym' - czyli, że wiem, że tego i tego dnia on się zakończy, nie móc nic planować itd.
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
black o niiiiiiee... tylko nie lody
![]() ![]() ale dzięki, że o mnie pomyślałaś
|
#1676 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
własnie ze względu na świadomość zakonczenia tego zwiazku wraz z moim wyjazdem nie wkladam w niego calego serca, calej siebie.. nie chce potem cierpieć.. juz raz to przeżyłam.. teraz staramy sie nie rozmawiać w ogole o wyjezdzie itp. stramy sie jeszcze cieszyć tym czasem co nam został.. no cóż, w zyciu trzeba dokonywać wyborów..
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie nie wiem gdzie teraz znajdziemy następną osobe za taką kase ![]() poza tym ta moja kumpela też mówi, że to już jej naprawdę dużo kasy i że ona nie wie czy da rade;/ wszystko się sypieee ![]() już nie mam siły się denerwować. śmiać mi się z tego chce. w końcu zostane tam sama i będę miesięcznie 2tys płacić najgorsze jest to, że ja raczej muszę tam już zostać bo nie mam kiedy czegoś znaleźć. we wtorek wyjeżdżam i wracam dopiero z 4 dni przed tym jak zaczynam zajęcia na ug ![]() napisałyśmy do 3 dziewczyn z naszego kierunku, które jeszcze kilka dni temu czegoś szukały - zobaczymy co odpiszą. ![]() nie nie. ona właśnie nie zdziera, bo nie podwyższa kosztów tych co tylko dla niej idą. tylko chodzi jej o rachunki. dobrze w sumie, że mówi teraz a nie przy pierwszym płaceniu za nie;/
|
|
#1678 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1679 |
|
Adwokat diabła
|
Ja mam w domu spokój i ciszę ale na ile?
moja torba podróżna jest kaput więc będę musiała szukać po znajomych
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Co do przeprowadzki to początkowo chciałam bardzo teraz już nie.
Z jednej strony tak jak mówicie każdy chce skosztować trochę życia bez tłumaczenia się rodzicom gdzie idziemy itd....z drugiej strony wiem, że już będe tęsknić za rodzinką, mama mnie wkurza swoim gadaniem,nadopiekuńczowoś cią ale wiem, że szybko będe tęsknić za tym gadaniem. To jest w ludziach głupie, mają coś blisko siebie to nie doceniają. Już teraz muszę pomyśleć co zabrać Najgorzej będzie ze ubraniami bo tam nie będe miała tyle szafek co u siebie w pokoju. Zabieracie całą swoją garderobę? Z mebli biorę biurko, bo tam nawet nie ma 2 pufy i jeśli mama się zgodzi to toaletkę, która duża nie jest W pokoju stoją dwa fotele ale przeniosę je do pokoju koleżanki. Chcę mieć jak najwięcej przestrzeni. Planuję w następnym roku poszukać tańszego mieszkania, może zaprzyjaźnię się z kimś z roku, no chyba,że będzie mi się dobrze mieszkało z koleżanką. Ale już widzę, że będzie nieciekawie. We wtorek pojechała zobaczyć mieszkanie, numer do właścicielki podałam jej w niedziele a ona bezczelnie zadzwoniła do facetki we wtorek że chce zobaczyć mieszkanie, nic z tego nie wyszło, bo babki nie było w mieście. Ponadto miała isć na rozmowę w sprawie pracy, namiary do biura podałam oczywiście ja a ona nie poszła. Była na tej ulicy ale nie znalazła nazwy, no szlag mnie trafił. W takim wypadku zadzwoniłabym do firmy i poprosiła o dokładny adres albo zapytała ludzi. Być na właściwej ulicy i zrezygnować. ![]() Mi tak samo jest trudno się odnaleźć w dużym mieście ale jakoś daję rade. A ją widocznie trzeba brać za rączkę i prowadzić. Jestem ciekawa jak to będzie ze sprzątaniem, oj czuję że będzie wojna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

półeczki, szafeczki, poukładałam ciuchy, powyrzucalam to co nie potrzebne, to w czym już nie chodzę...