..::Dieta Plaż Południowych - część V ::.. - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-29, 12:16   #4441
Marzeniatko
Zakorzenienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..

Cykado ja tak myślę, że od poniedziałku, bo wtedy będę w szkole, łatwiej mi dietę trzymać. Na nic nie mam czasu. Wstaję o 7, jem śniadanie zdrowe oczywiście póżniej lecę do szkoły, w szkole zazwyczaj nic nie jem, bo nie mam czasu, po szkole jestem w domu ok 15-16, jem mały obiad, bo ze zmęczenia nie mam apetytu, następnie uczę się do 20 więc zapominam o jedzeniu, kolacja i koniec. Szkoła mnie wykańcza.

A co do depresji gangstera i wkręcaniu mamy w SB, fajnie macie Ja też bym chciała, żeby ktoś u mnie w domu był na diecie. Ale nie ma takiej opcji. Np. moja mama jest szczuplutka, ma bodajże 165cm , a waży z 50-53 kg więc jak tu nie popaść w kompleksy..

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 12:18   #4442
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Plażowiczki kochane jadę dzisiaj do rodziców, trzymajcie za mnie kciuki żeby za bardzo nie nagrzeszyła, bo to że zgrzesze choć raz to jest pewne bo oni mają takie grzeszne (i pyszne) jedzonko w lodówce zawsze że nie da rady inaczej!
Stary 2008-08-29, 12:21   #4443
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anetuniaa Pokaż wiadomość
Plażowiczki kochane jadę dzisiaj do rodziców, trzymajcie za mnie kciuki żeby za bardzo nie nagrzeszyła, bo to że zgrzesze choć raz to jest pewne bo oni mają takie grzeszne (i pyszne) jedzonko w lodówce zawsze że nie da rady inaczej!
Czymamy kciuki i u rąk i nóg

A wiecie co zauważyłam? Że jak wypiję raz dziennie , no dwa herbatę z cukrem to mnie nie ciągnie do słodkiego.

B L O G

Stary 2008-08-29, 12:21   #4444
Majka232
Zakorzenienie

Marzenko - a co jest u Ciebie podstawą omletu - same jajka? Czy dodajesz np. mleko? Ja na II fazie dodaję ok. łyżki mąki i trochę mleka, a na I fazie - tylko jajka

Cytat:
Serki muszą być mniam dzisiaj jade do rodziców to sobie zrobię ale wg zasad IF.

A płyta jak by dla mnie skoro na uda i pośladki zaraz zrobie sobie przerwę w pracy i skocze po nią

a ja w pracy a tu nie ma patelni o ogniu nie wspominając
Skocz to może mnie zmobilizujesz do wypróbowania ćwiczeń z tej płytki
Dodaj do tego sera 2-3 krople aromatu np. pomrańczowego lub śmietankowego, a gotowy polej sosem jogurtowym (jogurt + słodzik + ewent. cynamon lub kakao)

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8803750]Siemię lniane można od I fazy

Omlety są super i na słodko i na słono, z serem, jogurtem, warzywami, owocami, przyprawami, tysiąc opcji Dlatego kocham SB. Tutaj nie da sie jesc monotonnie, no chyba ze ogarnie nas lenistwo

Czyli musze rozgrzac piekarnik, chociaż w sumie przecież taki sernik mozna zjesc w 2 dni

Marzeniatko kiedy na tą I faze wskakujesz? Ja przewiduje ze po weselu wróce do restrykcyjnej II albo zrobie sobie tydzień I fazowy jak Majka - tak wiem odgapiara .
Cos mi te moje zachcianki i depresje gangstera zaczely osiadać w udach i na pysiu. Tego nie lubimy, o nie

I mame musze przekonać do SB, dopóki z nią mieszkałam ładnie brzuszek zrzucała, siłą rzeczy w domu było więcej zdrowszego jedzenia, a teraz widze ze cos gorzej ostatnio z tym u niej i zaczyna się źle czuc. Zadbamy i o mame

Off topic: Świeży szpinak w sałatce jest pyszny

Edit: Szerry dodaj do omletu łyżeczkę siemienia lub proszek do pieczenia, u mnie na blogu jest pare. Zawsze najpierw ubijam białko potem sole i daje siemie ciagle ubijajac, zółtka i proszek do pieczenia. Ewentualnie jakis serek jezeli chce go w ciescie. Robiłam tez z maka razowa ale wole siemieniowe[/quote]

Piekarnik warto rozgrzać i zrobić podwójną porcję tego serniczka
Muszę kupić świeży szpinak w takim razie, skoro jest taaaki pyszny Wystarczy go umyć, pokroić i już można dodać do sałatki?
Tobie potrzebna jest I faza? Ty grzecznie dietkujesz na II
Stary 2008-08-29, 12:23   #4445
Marzeniatko
Zakorzenienie

Maju na IF i przez długi czas na II podstawą omletu były tylko jajka, ale teraz właśnie kombinuję z mlekiem, płatkami owsianymi itp. ale mąki nie dodaję, bo razowej nigdzie kupić nie mogę.

B L O G

Stary 2008-08-29, 12:29   #4446
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
A wiecie co zauważyłam? Że jak wypiję raz dziennie , no dwa herbatę z cukrem to mnie nie ciągnie do słodkiego.
Ja bym nie mogła wypić herbaty z cukrem, że o kawie nie wspomnę. kiedyś postanowiłam przestać słodzić i od tego czasu nie słodzę. Hmmm... Chyba od 8 lat

Cytat:
Maju na IF i przez długi czas na II podstawą omletu były tylko jajka, ale teraz właśnie kombinuję z mlekiem, płatkami owsianymi itp. ale mąki nie dodaję, bo razowej nigdzie kupić nie mogę.
W Łodzi takiej metropolii nie ma mąki razowej. Nie wierzę
A macie tam Auchan? Ja tam kupiłam, albo w większym sklepie na dziale - zdrowa żywność.
Stary 2008-08-29, 12:43   #4447
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Cytat:
Cykado ja tak myślę, że od poniedziałku, bo wtedy będę w szkole, łatwiej mi dietę trzymać. Na nic nie mam czasu. Wstaję o 7, jem śniadanie zdrowe oczywiście póżniej lecę do szkoły, w szkole zazwyczaj nic nie jem, bo nie mam czasu, po szkole jestem w domu ok 15-16, jem mały obiad, bo ze zmęczenia nie mam apetytu, następnie uczę się do 20 więc zapominam o jedzeniu, kolacja i koniec. Szkoła mnie wykańcza.

A co do depresji gangstera i wkręcaniu mamy w SB, fajnie macie Ja też bym chciała, żeby ktoś u mnie w domu był na diecie. Ale nie ma takiej opcji. Np. moja mama jest szczuplutka, ma bodajże 165cm , a waży z 50-53 kg więc jak tu nie popaść w kompleksy..
Ale jedz cos w szkole, moze jogurt albo kefir. Inaczej przerwa miedzy posiłkami bedzie za dluga

A moja mama duzo schudła w tamtym roku gdy zaczynałam SB, miała operacje na woreczek żółciowy i siłą rzeczy mało jadła. Teraz się rozpuściła bestia i zaczyna jej to nie pasowac Siostre do zdrowego odzywiania już dawno wciągłam tyle ze ona siatkatka i ma na duze zapotrzebowanie okołotreningowe na wegle

Cytat:
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Muszę kupić świeży szpinak w takim razie, skoro jest taaaki pyszny Wystarczy go umyć, pokroić i już można dodać do sałatki?
Tobie potrzebna jest I faza? Ty grzecznie dietkujesz na II
Kup, kup, ja znalazłam w Lidlu po 3.99. Na opakowaniu są 3 przepisy: na makaron, zapiekanke i sałatke z mozarella. Do sałatki wystarczy wymyc i pokroić, dobrze smakuje doprawiony cytryną i czosnkiem. Moja dzisiejsza to bardzo smaczna improwizacja - szpinak, pomidor, pillos salatkowy, papryka czerowna, łyżeczka oliwy, sok z 1/2 cytryny, przyprawa kamiss Viva Italia Pasta alla Aglio Olio

I faza mi rzeczywiscie niepotrzebna chyba ale chce przypilnować II tak żeby zniwelować to, że ostatnio pogrzeszyłam w zbyt duzych ilosciach orzechami, czekolada, batonikami, masłem orzechowym i kupną pizza.

Co do pizzy, caly czas obiecuje sobie ze upieke wlasna zdrowa, II fazowa zgodna z SB. Nawet TZ powiedział ze zje
Zyjąc w nieswiadomosci jada juz kotlety ktore w panierce zamiast zwykłej maki maja razowa
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 12:55   #4448
ninaad
Wtajemniczenie

u mnie ostatnio wogóle nie plażowo jest. Co prawda nie jem ziemniaków i pieczywo (razowe, żytnie, graham itp) tylko na śniadanie, ale poza tym- masakra. Przede wszystkim mnóstwo słodyczy- niemalże wszystko co mam pod ręką. Nie wiem- może w ciągu dnia za mało węgli jem i stąd te napady obżarstwa słodyczowego? No albo z nudów- jak nie mam co robić to sobie podjadam. wrrrr należy mi się porządny kopniak w d@#$ ...i to nie jeden..,.
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 12:55   #4449
zielonamorelka
Zakorzenienie

a dziewczyny mozecie mi podpowiedziec co mozna by jesc w szkole zgodnego z 1 faza bo nic mi do glowy nie przychodzinorma lnie to bralam jablko ewentualnie chleb[razowy oczywiscie]ale na 1 to zabronione hmmm a jogurt to tak jakos dziwnie bedzie hihi
eh czemu u mnie nie ma takis Auchanow albo jakiegos sklepu ze zdrowa zywnoscia?zadupie moje kochane heh musze albo lepiej poszukac a jak nie to bede prosila tate zeby gdzies w koninie dla mnie poszukal hehe moze tam cos znajdzie
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 12:58   #4450
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
a dziewczyny mozecie mi podpowiedziec co mozna by jesc w szkole zgodnego z 1 faza bo nic mi do glowy nie przychodzinorma lnie to bralam jablko ewentualnie chleb[razowy oczywiscie]ale na 1 to zabronione hmmm a jogurt to tak jakos dziwnie bedzie hihi
eh czemu u mnie nie ma takich suchanow albo jakiegos sklepu ze zdrowa zywnoscia?zadupie moje kochane heh musze albo lepiej poszukac a jak nie to bede prosila tate zeby gdzies w koninie dla mnie poszukal hehe moze tam cos znajdzie

a czemu jogurt dziwnie? Ja tak jadłam swego czasu. Mogą być też wieśniaki np, sałatki zrobione w domu, zawijasy najróżniejsze, jajka gotowane + warzywa
sucharów nie można na IF, więc nie szukaj nawet w sklepach
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 13:01   #4451
asi_ula
Zadomowienie

Cześć kochane plażowiczki
A ja znowu mam super humorek tralala Spodnie mają luzy, t-shirty coraz mniej opięte chudnę tralala
A na obiad makaron z pszenicy durum i sos słodko-kwaśny, bo nic innego nie ma

She ricochets!
And you don't notice.
She's in your head!
And you just don't notice...
<3

>10<

asi_ula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 13:04   #4452
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asi_ula Pokaż wiadomość
A ja znowu mam super humorek tralala Spodnie mają luzy, t-shirty coraz mniej opięte chudnę tralala
a ja jestem zmuszona zjesc sobie czarnine na obiad bo SB nie mam praktycznie nic poza wiesniakiem i jajkamia jakos nie mam ochoty na jajka hehe
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 13:05   #4453
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Czesc laski!
Ale sie rozpisalyscie!
U mnie narazie wszystko ok, cm chyba spadaja.
Ale wciaz pozostaje twarda, jesli chodzi o wazenie.
Po 3 dniach zakwasow, ruszylam dzisiaj na czczo z cwiczeniami. Oczywiscie zrobilam ich malutko, bo myslalam, ze mi uda wykorkuja. Ale moze w koncu nie bede miala zakwasow i bede mogla cwiczyc regularnie bez bolu.

A teraz sobie siedze i maluje paznokietki a wieczorem znowu na pokera. Wiec obiad znowu bedzie wieczorem i pewnie na jakies piwko tez sie skusze.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 13:11   #4454
___just_me
Rozeznanie

GG do ___just_me

Cytat:
a ja jestem zmuszona zjesc sobie czarnine na obiad bo SB nie mam praktycznie nic poza wiesniakiem i jajkamia jakos nie mam ochoty na jajka hehe
mam podobny problem ; <
nie mam jak iść na zakupy bo mieszkam na osiedlu gdzie są dwa małe sklepiki ;/
a do marketu jakies 40min drogi i ten deszcz : <

a w domu tylko: wiejskie, jogurt, jajka, mleko, pomidory, salata lodowa, groszek ; o

i chyba pozostaje mi sałatka : <

SZUKAM KREMU NA NOC Z IWOSTINU oraz [COLOR="rgb(0, 100, 0)"]ŻELU DO MYCIA[/COLOR] TWARZY Z TEJ SAMEJ SERII ! ! !
___just_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 13:23   #4455
asi_ula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ___just_me Pokaż wiadomość
mam podobny problem ; <
nie mam jak iść na zakupy bo mieszkam na osiedlu gdzie są dwa małe sklepiki ;/
a do marketu jakies 40min drogi i ten deszcz : <

a w domu tylko: wiejskie, jogurt, jajka, mleko, pomidory, salata lodowa, groszek ; o

i chyba pozostaje mi sałatka : <

Możesz zrobić zupę z zielonego groszku jeśli masz oprócz tego cebulkę i serek topiony bez dodatków Podsmażasz cebulę na oliwie, dodajesz do 0,75l wody z kostką bulionowa jakąś, do tego puszka groszku i przyprawy - polecam zioła prowansalskie i bazylię Pokrój serek i też dodaj. Jak się rozpuści to na talerzu zabiel łyżką naturalnego jogurtu Wychodzi pyyycha zupka - przepis ze stronki SB, faza I

She ricochets!
And you don't notice.
She's in your head!
<3

>10<

Stary 2008-08-29, 13:25   #4456
___just_me
Rozeznanie

GG do ___just_me

Cytat:
Możesz zrobić zupę z zielonego groszku jeśli masz oprócz tego cebulkę i serek topiony bez dodatków Podsmażasz cebulę na oliwie, dodajesz do 0,75l wody z kostką bulionowa jakąś, do tego puszka groszku i przyprawy - polecam zioła prowansalskie i bazylię Pokrój serek i też dodaj. Jak się rozpuści to na talerzu zabiel łyżką naturalnego jogurtu Wychodzi pyyycha zupka - przepis ze stronki SB, faza I
nie ma cebulki, ani serka : <

ale znalazłam pierś z kurczaka! już się rozmraża.

a powiedzcie mi czy dozwolony jest `Olej Wyborowy Rzepakowy` ?

SZUKAM KREMU NA NOC Z IWOSTINU oraz [COLOR="rgb(0, 100, 0)"]ŻELU DO MYCIA[/COLOR] TWARZY Z TEJ SAMEJ SERII ! ! !
Stary 2008-08-29, 13:46   #4457
szagma
Raczkowanie

To i ja się przyłącze do plażowania jeśli można (już kiedyś próbowałam i nawet troche schudłam na I fazie ale nie udało mi się do końca wytrwać)
Poza tym widzę że się tu sporo osób przenosi z innych wątków i tam teraz cisza

Więc witam wszystkie plażowiczki do których grona chcę dołączyć

Cytat:
To pewnie przez tego chłopaka - wiadomo stan zakochania uskrzydla i jego efektem ubocznym jest chudnięcie bo przeciez wtedy nie ma czasu na myslenie o podjadaniu

szagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 13:50   #4458
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

witam

u mnie w koncu lepiej z brzuchem i odkrylam, ze to albo przeziebiony pecherz bo mi nogi ostatnio zmarzly albo chlebek. Niestety mi chleb nigdy nie sluzyl a to jedyna zmiana w jadlospisie jaka ostatnio wprowadzilismy. Takze pozegnalam sie z pumperniklem i dzis w nocy mialam spokoj Wlasnie sacze zielona herbatke i zastanawiam sie nad sniadaniem. Pewnie znowu bedzie feta. Postanowilam zmniejszyc troche porcje bo nie prowadze aktywnego trybu zycia wiec nie moge sie przejadac. Zobaczymy czy bede sie lepiej czula

Wczorajszy jadlospis:

salata, ogorek, feta, cebulka, dressing
jablko
Kurczak z grilla
Zupa z soczewica
jablko
kilka orzeszkow, dwa ciasteczka bez cukru

Milego popoludnia
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 13:52   #4459
asi_ula
Zadomowienie

Cytat:
nie ma cebulki, ani serka : <

ale znalazłam pierś z kurczaka! już się rozmraża.

a powiedzcie mi czy dozwolony jest `Olej Wyborowy Rzepakowy` ?
Wydaje mi się, że tak ja używam Kujawskiego. A do piersi z kurczaka możesz zrobić sosik z curry i łyżką majonezu i jogurtem (chyba, musiałabym sprawdzić).

She ricochets!
And you don't notice.
She's in your head!
<3

>10<

Stary 2008-08-29, 13:54   #4460
asi_ula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szagma Pokaż wiadomość
To pewnie przez tego chłopaka - wiadomo stan zakochania uskrzydla i jego efektem ubocznym jest chudnięcie bo przeciez wtedy nie ma czasu na myslenie o podjadaniu
Hihi, może masz rację Ale wolę się nie nastawiać, że coś z tego będzie. Rozczarowania są najgorsze.

Fajnie, że do nas dołączyłaś

She ricochets!
And you don't notice.
She's in your head!
<3

>10<

Stary 2008-08-29, 14:08   #4461
szagma
Raczkowanie

Oczywiście lepiej się nie nastawiać od razu na 'tak' bo jak nic z tego nie wyjdzie to potem możesz w wyniku rozczarowania zacząć zajadać smutki.
No, dlatego nie odchudzamy się dla facetów tylko dla siebie A jeśli dzięki któremuś a właściwie uczuciu do niego- uda nam się tu i ówdzie spaść kilka cm to bardzoo dobrze

A ja własnie zjadłam swój obiad - paprykę faszerowaną brązowym ryżem i pieczarkami - bez sosów i tłuszczu oczywiście - mniam

szagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 14:18   #4462
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Czesc laski!
Ale sie rozpisalyscie!
U mnie narazie wszystko ok, cm chyba spadaja.
Ale wciaz pozostaje twarda, jesli chodzi o wazenie.
Po 3 dniach zakwasow, ruszylam dzisiaj na czczo z cwiczeniami. Oczywiscie zrobilam ich malutko, bo myslalam, ze mi uda wykorkuja. Ale moze w koncu nie bede miala zakwasow i bede mogla cwiczyc regularnie bez bolu.

A teraz sobie siedze i maluje paznokietki a wieczorem znowu na pokera. Wiec obiad znowu bedzie wieczorem i pewnie na jakies piwko tez sie skusze.
Witaj witaj Zazdrosze tego samozaparcia z wazeniem, jakos nie umiem, co prawda skoki wagi nie wywoluja u mnie juz takiej zlosci ale nie moge sie powstrzymać zeby na niej nie stanąc

Cytat:
eh czemu u mnie nie ma takis Auchanow albo jakiegos sklepu ze zdrowa zywnoscia?zadupie moje kochane heh musze albo lepiej poszukac a jak nie to bede prosila tate zeby gdzies w koninie dla mnie poszukal hehe moze tam cos znajdzie
E tam dziwne, jak nie chcesz latać z łyżeczką kupuj kefiry 0% albo maślanki w buteleczkach. Nawet jak nie byłam na SB brałam takie na uczelnie. Potem już normalnie z sałatkami latałam

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
witam

u mnie w koncu lepiej z brzuchem i odkrylam, ze to albo przeziebiony pecherz bo mi nogi ostatnio zmarzly albo chlebek. Niestety mi chleb nigdy nie sluzyl a to jedyna zmiana w jadlospisie jaka ostatnio wprowadzilismy. Takze pozegnalam sie z pumperniklem i dzis w nocy mialam spokoj Wlasnie sacze zielona herbatke i zastanawiam sie nad sniadaniem. Pewnie znowu bedzie feta. Postanowilam zmniejszyc troche porcje bo nie prowadze aktywnego trybu zycia wiec nie moge sie przejadac. Zobaczymy czy bede sie lepiej czula

Wczorajszy jadlospis:

salata, ogorek, feta, cebulka, dressing
jablko
Kurczak z grilla
Zupa z soczewica
jablko
kilka orzeszkow, dwa ciasteczka bez cukru

Milego popoludnia
Cześć paparak Ciesze sie ze brzuch lepiej
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 14:19   #4463
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Wydaje mi się, że tak ja używam Kujawskiego. A do piersi z kurczaka możesz zrobić sosik z curry i łyżką majonezu i jogurtem (chyba, musiałabym sprawdzić).
Polecam do sosiku dodac zmiazdzony czosnek, pycha

EDIT: dopiero zauwazylam kolejny wpis witaj cykado
Stary 2008-08-29, 14:31   #4464
___just_me
Rozeznanie

GG do ___just_me

właśnie zjadłam obiadek ^^'

grilowana pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich i porze + gotowany zielony groszek [lovam ]

nic specjalnego, ale nie mialam dzisiaj za dużo do wyboru ^^'
trzeba się udać na zakupy ^^

Stary 2008-08-29, 14:34   #4465
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Czymamy kciuki i u rąk i nóg
Cytat:
Skocz to może mnie zmobilizujesz do wypróbowania ćwiczeń z tej płytki
Dodaj do tego sera 2-3 krople aromatu np. pomrańczowego lub śmietankowego, a gotowy polej sosem jogurtowym (jogurt + słodzik + ewent. cynamon lub kakao)

Cytat:
Trzymam mocno kciuki
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8804377]Trzymam kciuki [/quote]

DZIĘKUJĘ za kciuki

Majka232 kupiłam ale nie mam czasu pooglądać bo w pracy mi papierów naznosili :/
Cytat:
Napisane przez szagma Pokaż wiadomość
To i ja się przyłącze do plażowania jeśli można (już kiedyś próbowałam i nawet troche schudłam na I fazie ale nie udało mi się do końca wytrwać)
Poza tym widzę że się tu sporo osób przenosi z innych wątków i tam teraz cisza

Więc witam wszystkie plażowiczki do których grona chcę dołączyć
WITAMY
Stary 2008-08-29, 14:41   #4466
agusiencja
Rozeznanie

Witam Wszystkich

Marzenko zaskakuje mnie Twój "szkolny" apetyt :O
u mnie to w tym roku wyglądało mniej więcej tak, że rano jadłam śniadanie, czasami robiłam sobie kanapkę do szkoły, a czasami kupowałam jabłko i jogurt w drodze do szkoły, jadłam to, i tak wracałam głodna jak wilk ]:-> nie wspominając o tym co to było, gdy w ogóle zapominałam śniadania :O
A gdy się uczę to mam tak, że co 15 minut patrzę za ile mam kolejny posiłek, po prostu nauka wzmaga mój apetyt w tym roku planuje nie jeśc przed wyjściem do szkoły, ponieważ tak wcześnie rano nie czuje głodu, ale brać większe śniadanie do szkoły, siedzę w niej średnio od 14:30-16.
Ła, aż mnie ciarki przechodzą jak o tym myśle ;p

Ps. Również witam nowe Plażowiczki i życzę samych sukcesów

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 14:46   #4467
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie zjadłam obiadek ^^'

grilowana pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich i porze + gotowany zielony groszek [lovam ]

nic specjalnego, ale nie mialam dzisiaj za dużo do wyboru ^^'
trzeba się udać na zakupy ^^
Nie wiem czy mi się wydaje, ale chyba groszku nie można na I F

Cytat:
Napisane przez agusiencja Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich

Marzenko zaskakuje mnie Twój "szkolny" apetyt :O
u mnie to w tym roku wyglądało mniej więcej tak, że rano jadłam śniadanie, czasami robiłam sobie kanapkę do szkoły, a czasami kupowałam jabłko i jogurt w drodze do szkoły, jadłam to, i tak wracałam głodna jak wilk ]:-> nie wspominając o tym co to było, gdy w ogóle zapominałam śniadania :O
A gdy się uczę to mam tak, że co 15 minut patrzę za ile mam kolejny posiłek, po prostu nauka wzmaga mój apetyt w tym roku planuje nie jeśc przed wyjściem do szkoły, ponieważ tak wcześnie rano nie czuje głodu, ale brać większe śniadanie do szkoły, siedzę w niej średnio od 14:30-16.
Ła, aż mnie ciarki przechodzą jak o tym myśle ;p

Ps. Również witam nowe Plażowiczki i życzę samych sukcesów
No ja tak mam w roku szkolnym. W ogóle apetytu. Czasami jak w szkole może zjem jabłko, albo kupię sobie lizaka to dobrze będzie. Nie mam na to czasu.

B L O G

Stary 2008-08-29, 15:00   #4468
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

A ja z kolei zawsze jadlam ogromne ilosci w szkole, a teraz na uczelni. Non stop jestem glodna a jak nie to sobie wmawiam, ze zaraz bedzie mi w brzuchu burczec, wiec wcinam ile sie da.
No ale zobaczymy jak zaczna sie wyklady jak to bedzie z SB.
Mam nadzieje, ze duzo lepiej. Ale zreszta na ile wykladow ja chodze. Moze 3 w tygodniu po 1,5 h. Wiec napewno dam jakos rade.
A propos uczenia sie. Przez ten miesiac nie pisalam zadnej pracy, jak zwykle.
Wiec zostalo mi jakies 5 tygodni na napisanie dwoch prac. Grrrrr ale ja len jestem i pewnie na ostatnia chwile napisze a pozniej wielka nieznana czy zdalam czy nie. Och jak ja tego niecierpie!

Dobra, musze sie zajac czyms przyjemniejszym niz mysleniem o uniwerku. :P
Ide jesc II sniadanie. A wymyslilam, ze przed pokerem zrobie zapiekanke z makaronu pelnoziarnistego plus mieso mielone i warzywa i duzo sera na to. Wiec nie powinnam byc glodna.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 15:01   #4469
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Tez mi sie wydaje, ze zielony groszek ma wysoki IG. Chyba, ze byla mowa o fasolce szparagowej? Fasolka jak najbardziej ale groszek juz niezbyt

U mnie juz po sniadanku: feta i liscie z oliwa. Sacze kawke i sie nudze bo nic nie piszecie. Jak tak dalej pojdzie to z nudow chetnie pocwicze
Stary 2008-08-29, 15:01   #4470
___just_me
Rozeznanie

GG do ___just_me

Cytat:
Nie wiem czy mi się wydaje, ale chyba groszku nie można na I F

nie? a ja czytałam, że wszystkie roślinki strączkowe można, i niejednokrotnie zalazłam przepis na zupkę z serka topionego i groszku ;>

Marzeniatko nie załamuj mnie ! : < ; p

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości