|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.
Plan na dziś. Młode ziemniaki z koperkiem , mizeria z dodatkiem pomidorów naszych, kotlety panierowane z piersi kurczaka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
u mie dla rodziców ziemniaki, mizeria i pieczona karkówa
|
#3813 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Kuchnia dziś serwuje ziemniaczki, poledwiczke z cebulka, fasolkę żółta z bułka tarta i surówkę
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3814 |
|
BAN stały
|
U mnie ryba była kilka dni temu, ale cos z nia chyba było nie tak :/ Nie wiem czy przez to ciepło, alby była dwa razy mrożona bleehhh. Już więcej nie kupię w pewnym sklepie ryby i już. Ja dzisiaj miałam kaszę orkiszową z suszonymi pomidorami i makaronem vermicelli, kurczak z piekarnika i salatka z pomidorow i cebulką. Za godzinkę zrobię sobie kawę. Swoja drogą to wgl szukam jakiegoś fajnego ekspresu. Mam na to budżet 3-4 tysiące. I nie wiem co wybrać. ma ktoś może ? Delonghi ? ciśnieniowy czy np Sage kolbowy ? W tym drugim podobno przygotowuje sie kawę zgodnie ze sztuką czy jakoś tak... czy jeszcze coś innego polecicie ?
|
|
|
|
#3815 |
|
zielony stworek
|
Gotuję właśnie berneńską zupę rybną na pstrągu
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3816 |
|
Raczkowanie
|
U mnie makaron w sosie ze szpinaku i sera pleśniowego
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
My wczoraj byliśmy na wycieczce we Wrocławiu, więc nie gotowaliśmy, bo jedliśmy na mieście
![]() Piękne miasto nawiasem mówiąc ![]() Dzisiaj w ramach obiadu grillujemy. IMG_20200816_115725-01_copy_1200x1600.jpeg A na śniadanie było udawane English Breakfast ![]() Porcja oczywiście TŻta, moja była za mała, żeby pokazywać ![]() Przypaliłam trochę boczek i grzanki, ale i tak było spoko. Pierwszy raz jadłam
|
|
|
|
#3818 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale że frytek? Czasami robię pieczone ziemniaki, jak bardziej w słupki pokroję to niech będzie, że to frytki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja ekspresu w domu nie mam, ale w pracy przerabiam w tej chwili chyba trzecią Nivonę Caferomatica i jeśli kiedyś kupię ekspres to tylko taki. Jest kilka modeli w różnym przedziale cenowym. Cytat:
U nas wczoraj sadzone jajka, puree z boczkiem i zieleniną, warzywka w białym sosie. Fotka w biegu więc taka sobie. |
|||||
|
|
|
#3819 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Dziś była łopatka z dzika z piekarnika, ziemniaki i wczorajsza fasolka
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś wpadł obiad u rodziców. Ziemniaki , karkowka w sosie , i mizeria. My do ogórkow dodajemy odrobinę pomidora ( wiem , ze nie powinno się ich łączyć ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś była polędwiczka z kurkami (z niewielkim oszustwem w postaci kilku pieczarek, bo kurek miałam mało
), kasza gryczana, buraczki od taty i sałatka na winie.
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie bardzo smaczny weekend, w piątek domowe burgery z Hallumi i surówką z czerwonej kapusty, wczoraj kakaowe naleśniki z bitą śmietanką, borówkami i czekoladą, a dziś wypad nad morze, był devolay z łososia, i przepyszne kawałki dorsza w piwnym cieście, do tego fryty belgijskie, i surówka, a jutro kierunek Mazury!
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#3823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To espresso tonic to po prostu tonic z espresso? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzmi pysznie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas dziś była restauracja, tato zapraszał i było bardzo smacznie. A wczoraj była zapiekana miruna z koperkiem i masłem, pieczone ziemniaki, surówka z ogórka, rzodkiewki, pomidora, koperku i jogurtu. |
||||
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi sie Was nadrobić
niestety nie skomentuje wszystkiego ale pyszności były oczywiscie ![]() ![]() klask i:!Ja nie mam sie czym chwalic. Jadłam i piłam za trzech . Kupiliśmy jedzenia na miesiąc calutkie auto zapakowane po dach i chyba oszalałam bo przywiozłam 11 bagietek Z gorszych wiadomości to ze od soboty weszła obowiązkowa kwarantanna dla wracających z urlopu z Francji i spóźniliśmy sie jeden dzien bo wracaliśmy wczoraj. Dlatego tez teraz bedziemy siedzieć i sie kisić w domu 14 dni z dzieckiem, dwoma psami i dwulatkiem... wprowadzili ja bez zadnych ostrzeżeń z dnia na dzien. Jestem pewna ze ma to podtekst polityczny i niewiele ma wspólnego z COVID-19. Nie wiem jak wytrzymam bez biegania bo juz mi sie bardzo tęskni . Ale moze wyjde gdzies w nocy lub bardzo wcześnie rano.Wracam do Was i bede gotować duzo! Lulka ciesze sie ze sos z mascarpone Ci posmakował .
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Fotek kilka
Moje bagietki Krab ktorego złowił teść jednak niestety nie miał nic miesa bo to nie sezon... I moj wczorajszy szybki obiad. Wege klopsy były kupne chciałam namówić syna zeby posmakował ale nie dał sie A sos to cebula sos pomidorowy i Troszke kremówki |
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Pani Mizantrop
|
Wlasnie robie meksykanski gulasz wolowy, do tego bedzie jakas surowka.
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chili sin carne
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#3831 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A na obiad krokiety z serem żółtym i pieczarkami - mało letni obiad, ale za to wykorzystanie do cna jedzenia z imprezy w weekend
|
|
|
|
|
#3832 | ||
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Co do ogórka i pomidora to jak mnie pamięć nie myli to mój dziadek tak się zajadał ale chyba bardziej ocet) i bez śmietany Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Zdradzisz coś więcej ? U mnie dziś tez gulasz ale jakby węgierski Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3833 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Takie chilli con carne, ale z kawalkami miesa zamiast miesa mielonego
|
|
#3834 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
O jejku Karolina współczuję. Oby szybko wam zlecialo. A tych zapasów bardzo zazdroszcze!
U mnie dziś leczo. Ja nie przepadam , wiec zjadłam pierogi moje z zamrażarki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....Jakis czas temu zamrozilam domowe sushi... byłam pewna ze nie bedzie dobre. Ake jak sie okazało trzyma sie całkiem niezle . Zjedliśmy dzis polowe druga jutro na lunch także mozna sushi mrozic I sałatka z prawdziwych pomidorow francuskich nie angielskich. Bardzo smaczna! |
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zupa koperkowa i pierogi ruskie. Smaczne!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3838 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#3839 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naleśniki i rybki też wyglądają obłędnie Cytat:
Espresso tonic to właśnie dokładnie to + kostki lodu i cytryna. Myślałam, że to nie może być dobre, a okazało się przepyszne Cytat:
![]() A ja wczoraj zrobiłam taką powiedzmy sałatkę makaronową trochę na ciepło Na dziś i jutro mam cukinię faszerowaną mięsem i paprykę z tego przepisu https://kuchnialidla.pl/faszerowana-...serem-halloumi ale trochę nagrzebałam w przepisie. Halloumi dałam mniej bo zostawiłam trochę do burgera Personal , kaszy jęczmiennej okazało się, że nie mam to ugotowałam gryczaną, no i zamiast pistacji był słonecznik. Zobaczymy co z tego wyszło, musi mnie powalić ten przepis żebym go powtórzyła bo sporo z nim roboty TŻ-towi usmażyłam klasyczne mielone |
|||
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moze zamówię na przyszły tydzien.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

klask i:!
i spóźniliśmy sie jeden dzien bo wracaliśmy wczoraj. Dlatego tez teraz bedziemy siedzieć i sie kisić w domu 14 dni