|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
Cytat:
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Pannajoanna71 mysle, ze dla bezpieczeństwa powinnaś przełożyć
wtedy już po pierwszej miesiączce wydaje mi się, że lekarz będzie miał pełniejszy obraz jak się to wszystko oczyściło. Może zaleci Ci też jakieś dodatkowe badania w kontekście ewentualnych ponownych starań. Czy dobrze pamiętam, że musiałaś przejść operację usunięcia jajowodu? Jak się trzymasz?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4894 |
|
Rozeznanie
|
Hejka!
Byliśmy 10 dni na wakacjach i właśnie wróciliśmy. Super sobie wypoczęłam. Czytałam ostatnio ze te 3 miesiące po poronieniu które zalecają lekarze to już niezgodne z najnowszą wiedzą i że można się starać od razu, więc na urlopie się nie zabezpieczaliśmy. Co będzie to będzie, nie nastawiam się. |
|
|
|
#4895 |
|
Rozeznanie
|
Mi lekarz powiedział że jesli wszystko jest ok to w drugim cyklu po poronieniu można się starać
więc trzymam za Was kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4896 |
|
Raczkowanie
|
To trzymam kciuki.
A to były akurat twoje płodne dni? |
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Poczwarkah trzymam kciuki za powodzenie w staraniach
![]() Ja dziś byłam u ginekologa, który zalecił mi dodatkowe badania. Nie powiedział mi wprost ile cyklów mam czekać że staraniami, ale zasugerował, że najpierw badania... Jestem w trakcie pierwszego cyklu, ale niedługo powinnam dostać drugiej miesiączki w ciągu kilku najbliższych dni... Wiem, że to niedługo i staram się podchodzić racjonalnie do tematu, ale nie jest łatwo. Miałam iskierkę nadziei, że lekarz powie ,,jest super proszę się starać jak najszybciej". Wiem, że on chce podejść do tematu racjonalnie i zwiększyć nasze szanse na zdrowa ciążę i że ja też powinnam podejść do tego z głową oraz jak najlepiej się przygotować, ale gdzieś z tyłu głowy czasem nachodzą mnie czarne myśli... 10 lipca pobrano mi i mężowi krew na kariotyp i czekam na wyniki, wiec trzymajcie kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4898 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczwarkah, kciuki
![]() Ja za to witam się w 1 dc 2 cs 🤷☠♀️. @ przyszla przed czasem więc nawet nie dała szans na za testowanie 🤦☠♀️ ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4899 |
|
Raczkowanie
|
MoszKa88 napisałam ci priv
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś mam wizytę, która (mam nadzieję) potwierdzi zarodek i tętno - strach jest! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Tulipanowysłonecznik trzymam kciuki! Napisz jak było!
Dziewczyny odpiszcie jak możecie i chacie na mój post powyżej, no dziś mnie nachodzą jakieś smutne myśli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz dobrze mówi. Zdrowie Twoje i przyszłego dziecka jest najważniejsze. Wiem, że to trudne, a najgorsze jest czekanie, ale pomyśl sobie, że to wszystko jest dla Waszego dobra. Lekarz dobrze mówi- najpierw badania, ewentualne leczenie czy inna pomoc w zależności od wyników. Sama jestem na podobnym etapie co Ty. Jesteś silna i młodziutka, wszystko dopiero przed Tobą
|
|
|
#4903 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj też mnie nachodzą jakieś złe myśli. W dodatku szykuje mi się wyjazd w to miejsce gdzie mnie tak wytlukło w ciąży i obwiniam się że to zaszkodziło dziecku. I nie wiem czy uda mi się wymigać.
Czarne myśli każda z nas ma, ale pamiętaj że jeszcze cykl czy dwa (chociaż to wydaje się wiecznością) zleci szybciej niż myślisz i będziecie wiedzieć na czym stoicie. Czy trzeba coś podleczyć zanim znowu zajdziesz w ciążę? Lepiej poczekać teraz a potem być już spokojnym Pamiętajcie że najpiękniejsze jeszcze przed nami <3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny! Przesyłam Wam pozytywną energię i za każdą z Was mocno trzymam kciuki.
To prawda, że teraz to oczekiwanie wydaje się wiecznością i mam wrażenie, że już ,, przegapiłam" najlepszy wiek na dziecko. Wiem, że te myśli są głupie, ale czasem nie mogę na to nic poradzić... Faktycznie najlepiej zrobić badania, leczyć się żeby zwiększyć szanse na zdrową ciążę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4905 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
🤞Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#4906 |
|
Raczkowanie
|
Ja również musiałam czekać - łącznie cztery miesiące aż usłyszałam, że mamy zielone światło. Najpierw, że nie bo chociaż z dwa trzy miesiące, a w międzyczasie nałożyła się epidemia i lekarze sugerowali czekać i dodatkowo dostałam wyniki, które zakazany starania.
No Ale po tych czterech miesiącach w końcu mogliśmy. Tak, to była wieczność, ale jak mówi mój mąż, że chyba lepiej poczekać i mieć pewność. Dlatego dziewczyny....czekajmy. A będzie nam dane ;-) |
|
|
|
#4907 |
|
Rozeznanie
|
Platynowa91 a jakie badania zalecił Ci lekarz? U mnie jak nigdy TSH poszło w górę mam nadzieję, że uda mi się je szybko zbić
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Kaaach w związku z tym, że mam zespół policystycznych jajników to zlecił wyniki:
17-OH-progesteron, AMH, TSH, insulina i obciążenie glukozą, lipidogram i prolaktyna Jeśli chodzi o ten mój problem z upływającym czasem to chodzi też o to, że gdybym dostała miesiączki standardowo po 4 tygodniach od łyżeczkowania (a nie jak to było u mnie po 9 tygodniach) to już pewnie bym była na etapie trzeciego cyklu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4909 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po badaniu i ....sama nie wiem... tzn. wg miesiączki jest 6+4, a wg Usg 5+6
W pecherzyku ciążowym jest Pęcherzyk żółtkowy z brylantem. Więc albo za jakieś dwa dni rozwinie się to w zarodek albo i nie. Czekamy do piątku. Zrobiłam betę, mam powtórzyć, ale beta często rośnie dobrze, a ciąża przestaje się rozwijać. Wg tego co czytałam na mamaginekolog to jest nadzieja, że po prostu owulacja przesunęła się jakimś cudem. I ciąża jest po prostu młodsza. Moja Pani gin też tak mówiła, że tak może być. Czyli jest cień szansy, ale i ogromny strach.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4910 |
|
Raczkowanie
|
MoszKa88 napisałam do cb bo mam jeszcze kilka pytań
|
|
|
#4911 |
|
Zadomowienie
|
Tulipanowyslonecznik nie martw sie na zapas, w sumie to tylko 4 czy 5 dni różnicy to naprawde mało. Owulacja czesto sie przesuwa o kilka dni. Najwazniejsze ze jest pecherzyk z brylantem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Platynowa kazda z nas ma ogromne cisnienie na poczatku na jak najszybsze starania, pozniej troche to mija. Wszytsko na spokojnie, jak juz bedziesz miala zielone światło to bedziecie dzialac albo sie okaze że zaczniecie to opóźniac tak jak ja, już 5miesiecy minelo od T a my siw tak do tego zbieramy, jak slimaki. Mam za 2tyg owulacje i teraz to juz napewno mamy brać sie do roboty ale zoabczymy. A na poczatku to bylam pewna ze po 3okresie zaczniemy odliczalam dni itp, a teraz czas leci i leci i jakos sie nie spieszy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4912 |
|
Raczkowanie
|
Witam, na moim teście 17 sierpnia a więc 22 cyklu pojawiły się dwie kreski. Owu miałam 4 i 5 sierpnia. Mój lekarz tak stresuję się ciążą pozamaciczną że odrazu kazał mi przyjechać na wizytę. Pęcherzyka nie znalazł. Myślę że to za wcześnie ale za to jakiś płyn w macicy po prawej stronie. Z prawego jajnika doszło do owulacji. I teraz okropnie mnie nastraszył diagnostyka w szpitalu i laparoskopią. Beta dzisiaj wyszła 182. Myślę że juz cała ciąża taka będzie od strachu do strachu. Nie ma narazie miejsca na radość. Chyba dopiero jak kiedyś wypuszczą mnie z dzieckiem całym i zdrowym do domu. Chcę zrobić betę za dwa dni i zobaczyć jak przyrasta. Nie wiem sama już czego się spodziewać.
|
|
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
Teresa gratuluje ! Ale faktycznie troche chyba za wczesnie na pęcherzyk skoro to 23 dzien cyklu. Zrob bete za dwa dni i kolejne usg za jakis 2tyg i trzymam kciuki zeby wszytsko sie udalo
|
|
|
#4914 |
|
Raczkowanie
|
My że staraniami musieliśmy czekać cały rok. Kiedyś już o tym pisałam. Nie wolno nam było po mojej operacji prędzej. I nie wolno było nam opóźniać. Jakby mięśniaki znów się pojawiły to wszystko poszłoby na marne. Już chyba żaden lekarz by nie operował. Za nas z decyzję kiedy zacząć starania o dziecko podjęli lekarze. My tylko tylko wiedzieliśmy że chcemy i musieliśmy się dostosować. Teraz mam strach że coś znowu mogło pójść nie tak.
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Sosnanieradosna dziękuję za odpowiedź. Możliwe, że ja też za jakiś czas się uspokoję chęcią natychmiastowego bycia w ciąży...
Teresa1985 trzymam kciuki dawaj znać. Chyba faktycznie jeszcze trochę za wcześnie. Mogę sobie jednak wyobrazić Twój stres i wydaje mi się, że każda ciąża po T jest obarczona takimi przeżyciami...chyba nie da się już tak beztrosko podchodzić do tego wszystkiego po przeżyciach takich jak nasze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4916 |
|
Raczkowanie
|
Teresa piękne informacje!
|
|
|
|
#4917 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, będę się odzywać jak to dalej poszło. A jako ciekawostkę napiszę że mąż tak profilaktycznie zrobił 12 sierpnia test nasienia. I wyszło mu że 100 proc plemników jest o nieprawidłowej budowie. WHO wskazuje że musi być co najmniej 4 proc a u niego 0. Wyobraźcie co my przez weekend przeżyliśmy. Mój gin stwierdził że na ciążę wystarczy jeden wojownik. I się znalazł ale mąż musi jeszcze raz iść na badania.
|
|
|
#4918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamto, odpisalam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
. Z całych sił życzę, żeby Wam się udało. Bardzo poprawiłaś mi dziś humor i dałaś nadzieję ![]() . Co do nerwow... Beztroska ciąża została nam po t. odebrana. Nudnej ciąży życzę ![]() pisz do na snapie biezaco. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4919 |
|
Raczkowanie
|
Teresa
Czyli wychodzi na to, że nie ma co tak wierzyć Tym badaniom
|
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

wtedy już po pierwszej miesiączce wydaje mi się, że lekarz będzie miał pełniejszy obraz jak się to wszystko oczyściło. Może zaleci Ci też jakieś dodatkowe badania w kontekście ewentualnych ponownych starań. Czy dobrze pamiętam, że musiałaś przejść operację usunięcia jajowodu? Jak się trzymasz?
więc trzymam za Was kciuki 

♀️. @ przyszla przed czasem więc nawet nie dała szans na za testowanie 🤦

. Z całych sił życzę, żeby Wam się udało. Bardzo poprawiłaś mi dziś humor i dałaś nadzieję
.