|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.
Czarina, dzięki za odpowiedź
Ja też nie zamierzałam i nie zamierzam robić testów na przeciwciała. Może w innej sytuacji bym zrobiła, ale w tej też temu wszystkiemu nie ufam Nie wiem na ile wiarygodne są testy do diagnozowania, więc tak samo nie mam zaufania do tych na przeciwciała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
W Anglii jest afera z uczniami którzy mieli zdawać końcowe egzaminy, coś jak u had matura. Egzaminy odwołali, wystawili uczniom oceny na podstawie dwóch wytycznych--na jakim przewidywalnym poziomie uczeń się znajdował i jakie średnie wyniki szkoła otrzymywała w poprzednim roku z egzaminów
![]() Mnóstwo uczniów dostało zanizona ocenę końcową, a te wyniki decyduja o ścieżce życiowej. Już mi ręce opadły-- rozpieprzyli gospodarkę, rozpieprzyli służbę zdrowia, teraz rozpieprzyli edukację. Szok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do samego wirusa to mozna miec do niego dystans i byc sceptyczny, ale tez nie jest fajne jak ludzie mysla, ze wiedza i ze to na pewno spisek (nie mowie oczywiscie o Tobie). No i dla nich te zalozenie maski to juz wielkie zagrozenie zycia (prawda jest taka ze jezeli ktos nie ma powazniejszych problemow z oddychaniem to jest ok i maska zmieniana czesto nie ma takiej mocy zeby zrobic powazniejsza krzywde). Tak samo przylbica. Ja na miejscu niektorych zamiast np klocic sie o zakladanie masek lub nie wolalabym ja zalozyc, bo mnie to nie zbawi i zakladajac, ze wirus jest to moze cos pomoze. Jest zawsze jakas bariera. Ludzie oburzaja sie tez ze to musi byc klamstwo bo jak choro a moze byc bezobjawowa. Ja mysle ze moze byc, po prostu organizm jest silny, ale jestesmy nosicielem wirusa niemajac objawow organizm sobie radzi. No ale o tym musze jeszcze poczytac. Dzisiaj byl protest w Warszawie. Ja jestem przeciwna takim akcjom, ale ok jezeli w to wierza : https://www.o2.pl/informacje/goraco-...3705286638208a Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podzielam Twoje zdanie co do testów. Najśmieszniejsze w tym jest, że jeszcze w marcu we wszystko wierzyłam i gdyby testy byly wtedy dostępne to bym je zrobiła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Niezle 2 baseny dosc blisko mnie - tak do 10 km ode mnie zamykaja sie bo ktos sie zarazil : https://wawalove.wp.pl/koronawirus-z...9075626661505a
Co do choroby to ja tez nie wykluczam ze przeszlam w lutym. Zawsze w zime niestety cos mnie wezmie z goraczka czy bez ale w tym przypadku pare razy mnie lapalo i dluzej przechodzilo co zazwyczaj sie nie zdarzalo (niepotrzebnie nie poszlam od razu na zwolnienie lekarskie ale i tqk zazwyczaj szybko mi mijalo), goraczke chyba tez mialam z 2 dni i czulam sie fatalnie, kaszel mialam ladnych pare tygodni gdzie zazwyczaj kaszel mialam slaby. Oczywiscie kaszel moze sie dlugo utrzymywac to sie zdarza ale ja zazwyczaj tak nie mialam wiec nie wiadomo co to bylo. Oczywiscie nie mialam caly czas silnego kaszlu ale z mniejszym i wiekszym nasileniem przez ten czas byl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1506 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ludzie na ludziach, czasem faktycznie trzymają reżim, zmierzą temperaturę, wezmą adres, ale coraz bardziej się rozluźnia, a im bardziej na południe tym luźniej, na Sycylii to w ogóle hulaj dusza, covida nie ma. Te wszystkie obostrzenia prowadzą tylko do tak bezsensowych sytuacji, gdzie na trwających kilkanaście godzin promach ludzie, którym żal kasy na kajutę czy fotel leżą plackiem na podłodze bez maseczek, ramię w ramię, człowiek przy człowieku, ale jak już się przebudzą to każdy wymiętoloną maskę na nos i się snuje po statku, no bardzo dużo w tym sensu. Nikogo mi na pewno nie jest żal, dawno mnie tak nikt nie kroił na kasie, a i tak znaleźć wolne miejsce w knajpie to był cud. |
|
|
|
|
|
#1507 | |
|
BAN stały
|
Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.
Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mogę sobie myśleć co tam chce, bazując na moim doswiadczeniu, ale jeśli trzeba tą maskę nałożyć w przestrzeni zamkniętej to ją mam, bardziej że względu na innych niż z przekonania że coś tam daje. Tak samo trzymam dystans, szczególnie jak widzę starszych ludzi, bo po co mam ich narażać. No ale tutaj w Rivie tego dystansu nie da się utrzymać, także machnęłam na to ręką. Wczoraj byłam w muzeum, mierzona była temperatura na wejściu. Tak ogólnie to jestem mega zadowolona z wakacji, od kwietnia biłam się z myślami czy wszystkiego nie odwołać, ale w końcu postanowiliśmy jednak jechać. I jestem przeszcześliwa, bo jest super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1512 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88070843]I jak tam turystycznie wygląda? Bo ja jestem w Grecji i widoki są dołujące, restauracje, sklepy puste, wiele hoteli zamkniętych.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] O? Zdziwiłas mnie tym wpisem, myslalam, ze do Grecji, jako kraju z małą ilością zarazen sporo ludzi wyjechalo. Ja wracam właśnie z województwa małopolskiego , spod Tatr (nie Zakopane, ale chodziliśmy i jeździliśmy po wielu miejscach) i ludzi dużo- jak przed pandemią. W dodatku uśmiechnięci, towarzyscy, z obcymi pogadają. W maseczkach bardzo nieliczni. Powiat póki co zielony, podejrzewam,że mieszkańcy i być może służby ze wszystkich sił starają się o "brak wztostu zakazen"
Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 Czas edycji: 2020-08-17 o 10:59 |
|
|
|
|
#1513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Maszyna mierzy temperaturę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Konto usunięte
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88072926]O? Zdziwiła mnie tym wpisem, myslala m,ze do Grecji, jako kraju z małą ilością zarazen sporo ludzi wyjecwyjechali.
Ja wracam właśnie z województwa małopolskiego , spod Tatr (nie Zakopane, ale chodziliśmy i jeździliśmy po wielu miejscach) i ludzi dużo- jak przed pandemią. W dodatku uśmiechnięci, towarzyscy, z obcymi pogadają. W maseczkach bardzo nieliczni. Powiat póki co zielony, podejrzewam,że mieszkańcy i być może służby ze wszystkich sił starają się o "brak wztostu zakazen" [/QUOTE]Od nas dużo ludzi (i Czechów), ale mało innych nacji, pewnie z powodu covidowych regulacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1515 |
|
Raczkowanie
|
Kolega wrócił z wakacji w powiecie czerwonym. Opowiadał, że wszędzie tłumy, ludzie spacerują, nikt się nie przejmuje maseczkami ani innymi obostrzeniami. Policja czasami zwracała uwagę na brak maseczek, ale najczęściej nie reagowała.
Pewnie nie chcieli zniechęcać turystów, trzeba korzystać, póki sezon trwa. |
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88072926]O? Zdziwiłas mnie tym wpisem, myslalam, ze do Grecji, jako kraju z małą ilością zarazen sporo ludzi wyjechalo.
Ja wracam właśnie z województwa małopolskiego , spod Tatr (nie Zakopane, ale chodziliśmy i jeździliśmy po wielu miejscach) i ludzi dużo- jak przed pandemią. W dodatku uśmiechnięci, towarzyscy, z obcymi pogadają. W maseczkach bardzo nieliczni. Powiat póki co zielony, podejrzewam,że mieszkańcy i być może służby ze wszystkich sił starają się o "brak wztostu zakazen" [/QUOTE]Na dlugo byliscie? Moja kolezanka z pracy byla teraz w Zakopanem na 3 dni. Chciala dluzej ale juz nie bardzo ma kiedy wziac urlop. No a potem szkola u jej syna i nie bardzo jej pasuje wtedy jechac.Co do Zakopanego itp to czytalam, ze turystow jest niewiele mniej niz rok temu, prawie to samo. W Zakopanem to tym bardziej sa tlumy jak zawsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Rozumiem myslalam ze te termometry bezdotykowe ktore bywaja zawodne. Ja kiedys mialam termometr elektroniczny ale taki co wklada sie do ust i zdarzylo sie ze kiedys mi zle pokazal np 33 stopnie. Mialam wtedy oslabienie ale nie sadze ze 3e stopnie. No a czasem dobrze pokazywal. Dzisiaj najwiecej zarazen w mazowieckim czyli u mnie tyle co zazwyczaj na Slasku. Ciekawe czemu. Musze poczytac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-08-17 o 12:59 |
|
|
|
|
|
#1517 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam taki termometr Microlife pod pachę, co bardzo szybko zaczyna pikać, ale zawsze pokazuje wtedy około 35,9
i trzeba poczekać z nim jeszcze kilka minut po pikaniu, żeby osiągnął właściwą temperaturę Z bezdotykowym na razie mam tylko złe doświadczenia
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Konto usunięte
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;88074809]Ja mam taki termometr Microlife pod pachę, co bardzo szybko zaczyna pikać, ale zawsze pokazuje wtedy około 35,9
i trzeba poczekać z nim jeszcze kilka minut po pikaniu, żeby osiągnął właściwą temperaturę Z bezdotykowym na razie mam tylko złe doświadczenia [/QUOTE]Ja też. Kupiłam dla dziecka, ale chyba w życiu bym nie rozpoznała gorączki, gdybym miała tylko ten termometr. To już dłoń jest lepsza. A najlepszy oczywiście rtęciowy, trzymam i chronię jak skarb. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Jak jeszcze byłam w ciąży, to z myślą o dziecku kupiłam bezdotykowy, ale niestety, nie sprawdził się. Niedawno kupiliśmy taki do ucha i ten jest ok.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1520 |
|
Konto usunięte
|
Ja rtęciowego nie mam, kupiłam taki z alkoholem: wynik jest mało wyraźny (trzeba go obrócić pod odpowiednim kątem) i ciężko się go strzepuje, ale mierzy wiarygodnie, wyniki adekwatne do samopoczucia. Z bezdotykowymi nie mam doświadczenia. Kiedyś mierzyłam elektronicznym i zaniżał, tylko nie wiadomo o ile, równie dobrze mogłam nie mierzyć wcale.
|
|
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ufam tym elektronicznym termometrom
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brat z bratową szukali dla niemowlaka termometru, mówiłam, żeby brali do ucha. Ale nie... Oni wezmą taki hiper wypasiony, włoski, bezdotykowy, za 600 zł. Efekt? Przed weekendem mierzyli dziecku temperaturę (8 tyg., po szczepieniu)- z jednej strony czoła wychodziło niespełna 36, z drugiej ponad 37... Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, 10 lat temu wycofano termometry rtęciowe z produkcji, a do teraz nie ma dobrego zamiennika.
|
|
|
|
|
#1525 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ten bezdotykowy jest zupełnie bezsensu, już wolę ten elektroniczny pod pachę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam bezdotykowy i nie narzekam, ale służy mi głównie do mierzenia temperatury dzieciom podczas snu, żeby nie wybudzać i wtedy wyniki są miarodajne.
Te douszne lepsze, ale też nie jakieś rewelacyjne, mamy Brauna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1527 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88075133]No nie wiem, dla mnie ten inny cieczowy jest jako zamiennik całkiem przyzwoity, przynajmniej mierzy dobrze.[/QUOTE]
Czyli jaki? |
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W przypadku termometrów elektronicznych najbardziej zawodnym elementem jest człowiek, który nie stosuje się do instrukcji obsługi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Juliette88 Czas edycji: 2020-08-18 o 11:45 |
|
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88075133]No nie wiem, dla mnie ten inny cieczowy jest jako zamiennik całkiem przyzwoity, przynajmniej mierzy dobrze.[/QUOTE]Kiedyś kupiłam taki zamiennik rtęciowego, ale coś z nim było nie tak, bo po zamierzeniu temp. trzeba było bardzo szybko odczytać wynik, bo ta ciecz od razu po wyjęciu go spod pachy spływała na dół. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

Ludzie na ludziach, czasem faktycznie trzymają reżim, zmierzą temperaturę, wezmą adres, ale coraz bardziej się rozluźnia, a im bardziej na południe tym luźniej, na Sycylii to w ogóle hulaj dusza, covida nie ma. 

i trzeba poczekać z nim jeszcze kilka minut po pikaniu, żeby osiągnął właściwą temperaturę

26.08.2023
W przypadku termometrów elektronicznych najbardziej zawodnym elementem jest człowiek, który nie stosuje się do instrukcji obsługi
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88075133]No nie wiem, dla mnie ten inny cieczowy jest jako zamiennik całkiem przyzwoity, przynajmniej mierzy dobrze.[/QUOTE]Kiedyś kupiłam taki zamiennik rtęciowego, ale coś z nim było nie tak, bo po zamierzeniu temp. trzeba było bardzo szybko odczytać wynik, bo ta ciecz od razu po wyjęciu go spod pachy spływała na dół.