|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie i córka i syn są bardzo szczupli, córka je wszystko i dużo ale ona ma już 8 lat. Synek różnie, ma okresy że je niechętnie, człowiek się nastara, a dziecko nic nie zje, to frustruje. U mnie jest ten plus że jak maluch podziękuje, to chociaż córka zje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Pelagia A i są pieczarki. Zrobię te danie , bo porów mam caly ogród. Niech jeszcze pójdą trochę w masę
Damdalena ja placki z cukinii robiłam namiętnie w latach 2006-2008. Były co parę dni latem. Do tego stopnia mi sie przejadly , ze potem nie mogłam na nie patrzeć. Mi zawsze wychodziły zbyt mączne. Niestety. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3904 |
|
Konto usunięte
|
U mnie dzisiaj bedzie troche oszukana spaghetti alla puttanesca z tego co mam w domu. A na przekaske salatka grecka
.Poza tym mam jeszcze pol mlodej kapusty spiczastej w domu i nie wiem, co z niej zrobic. Jak jeszcze bedzie mocno swieza w srodku, to zrobie cos ala coleslaw, a jak nie, to jakos ja udusze z kielbaska czy czyms takim. Edytowane przez 742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32 Czas edycji: 2020-08-22 o 11:03 |
|
|
|
#3905 | ||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Wczoraj dojedliśmy kotlety mielone - zrobiłam burgery: kupne bułki pszenno-żytnie posmarowałam resztą Lulkowej surówki, na to dałam sałatę, pomidora świeżego i zielone pomidory takie ze słoika, plaster kiszonego ogórka, białą cebulę, kotleta, plaster sera żółtego i trochę majonezu. Ciężko się jadło tę piramidę, ale daliśmy radę
![]() Dziś w planach grill ze znajomymi: szaszłyki, kiełbasa, boczek, kukurydza, ziemniaki w mundurkach. Jako dodatki: caprese, sałatka grecka, tzatziki. Do picia: herbatka z hibiskusa, wino białe i czerwone
|
|
|
#3906 | ||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
jeszcze fotka
|
|
|
#3907 | ||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88085312]U mnie dzisiaj bedzie troche oszukana spaghetti alla puttanesca z tego co mam w domu. A na przekaske salatka grecka
.Poza tym mam jeszcze pol mlodej kapusty spiczastej w domu i nie wiem, co z niej zrobic. Jak jeszcze bedzie mocno swieza w srodku, to zrobie cos ala coleslaw, a jak nie, to jakos ja udusze z kielbaska czy czyms takim.[/QUOTE] Lego kiedyś podawał przepis na fajną sałatkę z kapusty spiczastej. Do tej pory nie zrobiłam, bo nie udało mi się kupić tej kapusty
|
|
|
#3908 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle , ze raz hot dogi a raz burgery ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A wiecie jak najszybciej odświeżyć chleb czy bagietkę??? Lekko zwilżyć woda i na kilka minut do piekarnika. Od razu robi sie świeży i chrupiący jak w dniu zakupu Ja przed wyjazdem do Fr dałam zamrożona Francuzka bagietkę moje dog walkerce . Tak sie nia zajadała ze prosiła zebym jej więcej przywiozła tezraz jak wracaliśmy z Francji... No ale przez kwarantannę nie mogłam sie z nia zani zobaczyc ani jej Przekazać . Ale za tydzien sie z nia podzielę tymi ktore mam zamrozone . Cytat:
. Probowalam. Dlatego wole zeby chociaz te owoce jadł. Ale cos jest nie tak. Chyba jakis regres czy skok bo wczoraj odmówił drzemki całkowicie. Usnął o 16:30 na kolanach Tz.obudzilismy go na obiad na literki i nuggetsy o 18 ale nie chciał nic zjesc był tak zmęczony... wiec położyliśmy juz go spac i spał cała noc. Dzis na lunch pomyslałam ze skoro nie zjadł tych literek wczoraj to mu zrobie nowe. Ale lunchu tez nie ruszył . To juz do niego zupełnie niepodobne. A teraz odmówił znowu drzemki... także musi byc regres snu albo skok jakis...
|
||
|
|
|
#3911 |
|
BAN stały
|
U mnie dzis znowu grill
Zrobilam mistrzowskie żeberka duszone ponad 3h w coli, palce lizać, mięso samo odchodzi od kości. Poza tym sataye z polędwiczki wieprzowej w imbirowej marynacie, szaszłyki z krewetek i ananasa, birmańska sałatka z pomidorów, surówka z czerwonej kapusty, moreli i granata, pieczone ziemniaczki z rozmarynem i halloumi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3912 |
|
Pani Mizantrop
|
U mnie dzis znowu sushi bylo po pracy, w mojej ulubionej restauracji
|
#3913 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3914 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#3915 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Oooo cola a coś jeszcze tam użyłaś do tych żeberek ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam dla rodziców kotlety mielone z indyka, fasolkę szpragowa z bułką i masłem i rodzinka chwali... szkoda ze moje jedzenie tak mi nie smakuje ;/
|
#3917 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nie była
tzn. do obiadu jeszcze całkiem całkiem, ale potem na kolację zrobiłam sałatkę z tuńczyka i fasoli czerwonej i już się zrobiła kapciowata ![]() Cytat:
Cytat:
U nas dziś na szybko, TŻ moje pierogi z mięsem z zamrażalnika z cebulową okrasą, ja kupne tortellini polane masłem i posypane cheddarem z chili. Do tego oczywiście sałatka ![]() ![]() Potem pojechaliśmy do mojego taty, który ma dziś spotkanie z przyjaciółmi. Upiekłam mu muffinki z borówkami i kruszonką cynamonową, ale na siłę upchnęłam do 12 dołków no i mam piekarnik do czyszczenia ![]() Zrobiłam też sałatkę z tortellini, tata przygotował przekąski i razem zrobiliśmy kawę mrożoną z rumem - świetną! Jutro jestem cały dzień sama i aż nie wiem co sobie zrobić na obiad, czy coś ze śmierdzącym serem czy może z łososiem wędzonym
|
||
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś tylko fasolka szparagowa z pomidorami na cebulce i czosnku z bagietką.
Cytat:
może ma taki gorszy okres A później nadrobi. Moja córka od zawsze 3 centyl, ma 8 lat i waży 22 kg. Syn niewiele lepiej. Waży 10 kg w wieku niespełna 1,5 roczku. To około 10 centyl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Podajcie przepis na surówkę
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Która ? Moja ?
Mój synek je wszystko a chudy. Wazy ledwie 18,5. Gdzie jak był młodszy ważył więcej lub podobnie , a ma 4, 5 roku. U mnie dziś byl obiad u mamy. Jedliśmy gołąbki z sosem pomidorowym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3921 |
|
BAN stały
|
Co robicie na obiad? - część XIX.
Wczoraj zamarynowałam je w mieszance przypraw: wędzona papryka, chilli, mielona kolendra, pieprz, mielony kminek, koper wloski... (Możliwe że coś jeszcze). Dzisiaj ponad 3h dusilam w coca coli, potem na ruszt ![]() Jeden z gości stwierdził, że to najlepsze żeberka jakie jadł w życiu, więc chyba trudno o lepszy komplement ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez melkmeisje Czas edycji: 2020-08-22 o 21:47 |
|
|
|
#3922 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Ona była już dziesiątki razy tu walkowana
Por kroje , przelewam gorąca woda , marchewkę i jabłko ścieram. Mieszam wszystko , daje jogurt , łyżkę majonezu , doprawiam sola , pieprzem , mozna cukru dac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3925 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#3926 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś puree ziemniaczane z chrzanem , udka z kurczaka w przyprawach ziołowych , mizeria z ogórków swoich
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dziś zrobiłam kolorowy makaron z wędzonym łososiem, koperkiem i śmietaną + surowe pomidorki i rukola. |
|
|
|
|
#3929 | ||||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
I kawka super Cytat:
![]() My dziś byliśmy na obiedzie u rodziców: duszone bitki wołowe w sosie z dodatkiem leśnych grzybów
|
|
|
#3930 | ||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

. Ochyda to była. Moja mama za nic nie umiała zrobic dobrego sosu muszTardowego.
. Dwulatek ktory zje jedynie frytki, nuggetsy i paluszki rybne... wstawię Wam trzy posiłki ktore mu podałam z ktorych zjadł jedynie jeden kęs 

Zrobilam mistrzowskie żeberka duszone ponad 3h w coli, palce lizać, mięso samo odchodzi od kości. Poza tym sataye z polędwiczki wieprzowej w imbirowej marynacie, szaszłyki z krewetek i ananasa, birmańska sałatka z pomidorów, surówka z czerwonej kapusty, moreli i granata, pieczone ziemniaczki z rozmarynem i halloumi 

tzn. do obiadu jeszcze całkiem całkiem, ale potem na kolację zrobiłam sałatkę z tuńczyka i fasoli czerwonej i już się zrobiła kapciowata 

?