|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Ok to teraz pytanie o pranie
Czy koniecznie trzeba prać dziecięce ciuszki i akcesoria w specjalnych proszkach/płynach? Trochę szkoda nastawiać pranie z prawie pustą pralką bo ile te ciuszki zajmują miejsca, poza tym dziecko i tak przytula się do rodziców, których ubrania były prane w zwykłych kapsułkach. Sama nie wiem.
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam, że podobno tak, bo te standardowe mają za dużo alergenów. Poza tym, myślę, że jak dziecko zacznie się brudzic to nie nadazymy z praniem ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dokładnie to zamówiłam dwie paczki i wszystko co mogłam w rossmanie kupić to już mam ale jeszcze przede mną masa zamówień. A każde większe idzie tydzień więc akurat na koniec listopada się zamknę z tym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi się dłuży, że mam wrażenie, że jeszcze mam tyyyyyle czasuuuu. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo wózków jest sprzedawane tylko w wersji 2w1. Na pewno Espiro i obstawiam że wszystkie te polskie. Jeden mam z innej firmy i też nie dało się kupić tylko samej gondoli/spacerówki tylko jako zestaw Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja z tych co jak mają coś jutro zrobić to zrobią to dzisiaj i to jak najszybciej nie lubię jak mi coś "wisi" nad głową ![]() No i czas to mi akurat tak ucieka chociaż siedzę na zwolnieniu. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#912 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wprowadziłam synowi smoczek jak miał ponad 3 miesiące bo natarczywie zaczął ssać kciuka. Konsultowałam się wtedy ze znajomą po stomie (ta od LePampucha) bo jej mąż jest stomatologiem dziecięcym i poleciła mi smoczki z Aventu jako polecane przez PTO (mam nadzieję że dobrze napisałam skrót ). Używamy do tej pory do usypiania i w awaryjnych sytuacjach jako uspokajacz (syn ma rok i 5 miesięcy) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
Bo są modne Ale ja bym się nie sugerowała właśnie takimi relacjami bo nie każdy analizuje czy coś jest dobre dla dziecka (tak jak np pierwszy fotelik - dopiero w sklepie z fotelikami nas uświadomiono że nie każdy fotelik się nadaje dla małego dziecka bo dziecko może mieć złą pozycję jak jeszcze nie trzyma główki; mieliśmy kupować Cybexa bo nam „wcisnęli” taki w Bobowózkach jako pasujący do auta ale się wtedy wstrzymaliśmy i dobrze, znajomi w tym roku kupili taki swojemu dziecku - bo wózek z tej firmy to i fotelik - i to dziecko miało brodę praktycznie opartą o górę klatki piersiowej) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
To on powinien nosić Jakiś czas temu pediatra mi powiedział żebym uważała teraz w ciąży bo te maseczki bawełniane co nosimy to chronią innych przed naszymi zarazkami a nie nas ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
Syn dostał na chrzciny (jak miał 3,5 miesiąca) i nawet go nie odpakowałam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#913 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Nairobi, co za szef, porażka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale myślę, że po tym tygodniu będę spokojniejsza (jutro notariusz, w czwartek wizyta, potem wyjazd na przedłużony weekend), oby wszystko było OK i oby maluch się pokazał i ujawnił ![]() Cytat:
Byłam dziś w pracy i chodziłam dosłownie w euforii. Stresów w zasadzie prawie brak, wszyscy mili, raz na tydzień fajnie ich zobaczyć Aż nie mogę w to uwierzyć, że czasami mam taaaak dobry nastrój, że szok, a czasami mam ochotę zwiewać na L4 następnego dnia, trochę to męczące...Miałam dziś konsultację z endo, muszę znowu zwiększyć dawkę euthyroxu. Powiedział też, że sugeruje L4 przez koronę, nawet jeśli jeżdżę do pracy raz w tygodniu. I kurczę, boję się, że zeświruję jeszcze na tym zwolnieniu, to jedno, a drugie - że przecież nawet jak je wezmę, to nie dam rady siedzieć na tyłku w domu cały dzień, nie wyobrażam sobie nie wychodzić, nie spotykać się zupełnie ze znajomymi całe dnie sama w domu, już sobie wyobrażam, jak wyśmienity mam humor ![]() Oczywiście jeśli takie będzie też zalecenie gina i tak mam zrobić dla dobra małego, to się zrobi i tyle, ale to brzmi dla mnie jak naprawdę średnia perspektywa... |
|||||
|
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj miałam wizytę i jak na razie wszystko jest w porządku
![]() Wrzuciłam Wam na fb najlepszy kadr z dzisiejszej „sesji” ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
Ja prałam w loveli i syna i swoje ubrania przez dłuższy czas
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Wczoraj miałam jakiś gorszy wieczór naczytalam się o porodach przedwczesnych i sączących się wodach płodowych. Ale dziś już mi lepiej. Myślicie o sesji noworodkowej? Jak wcześnie trzeba się umawiać? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bede robic u tej samej Pani fotograf co sesje brzuszkowa
jak do niej pisala jak to jest z sesja noworodkowa to mowila zeby sie odezwac jak dzieciatko sie urodzi bo inaczej nie da rady zarezerwowac terminu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dzidzia kopie coraz częściej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie robię takiej sesji, mnie przerażają te dzieci takie zwinięte, w dziwnych pozach. Jestem na nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sesje z tymi wielgachnymi brzuchami też do mnie nie przemawiają... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Wczoraj wróciłam z pracy z tak potwornym bólem głowy, że tylko wskoczyłam w piżamę i poszłam prosto do łóżka. Nie wiem skąd ten ból, w poniedziałek też mnie bolała, ale to może nadmiar emocji, badania, wizyta itd. A wczoraj ani w pracy nie wydarzyło się nic zaskakującego, był mały ruch pacjentów, jadłam normalnie, ciśnienie mierzyłam i nie było ani zbyt niskie ani zbyt wysokie, a głowa mi pękała na milion części. ![]() Szoszo, u mnie weny na zakupy też jakiejś ogromnej nie ma. Najpierw jestem pewna, że kupujemy to czy tamto. Później rozmyślam, a w efekcie uznaję, że to jeszcze za wcześnie albo że się nie przyda. ![]() ![]() Aa, w ogóle dziś miałam rozkminę, że ciekawe jak ja będę czuła ruchy, jak Bobek taki śpioch. ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
My może zrobimy sesję ciążową i tyle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też ani takiej ani takiej nie robię. Jakoś nie mam weny na takie rzeczy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Z sesji ślubnej mamy piękne zdjęcia 🤩🤩, ale wiem ile wysiłku nas ta sesja kosztowała. To się tak wydaje, że sesja to tylko stoisz i ci zdjęcia robią.
Brzuszkowej i noworodkowej nie mamy w planie.Swoją drogą to ja w ogóle nie mam żadnych ciążowych zdjęć. Znajome na Facebooku czy Instagramie wrzucają kolejne tygodnie, a mi tak leci czas, że w ogóle nie przychodzi mi do głowy, żeby to uwiecznić. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Rossmannie
za dołączenie do klubu rosnne za grosza dostaje się ta oliwkę babydream na rozstępy.Widziałam w promce też jakieś podkłady wlansie o których wczoraj była dyskusja i parę innych dzieckowych rzeczy jakby któraś była już zainteresowana. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.

Czy koniecznie trzeba prać dziecięce ciuszki i akcesoria w specjalnych proszkach/płynach? Trochę szkoda nastawiać pranie z prawie pustą pralką bo ile te ciuszki zajmują miejsca, poza tym dziecko i tak przytula się do rodziców, których ubrania były prane w zwykłych kapsułkach. Sama nie wiem.
czytałam, że podobno tak, bo te standardowe mają za dużo alergenów. Poza tym, myślę, że jak dziecko zacznie się brudzic to nie nadazymy z praniem 

nosz kurde... było u nas w pracy niby podejrzenie covid i pisałam do niego piątek sms okazało się,że to on jest chory ale tylko zapalenie oskrzeli i każa nam siedzieć w bawełnianych maseczkach w biurze.. gdzie ja się w tej maseczce duszę a poza tym nie uśmiecha mi się wdychać przez 8 h stoich zarazków i dzisiaj siedzę bez maseczki a ten do mnie " o ta co się tak bała covidka a bez maski siedzi i pisała do mnie sms" heh jeszcze trochę i będziesz za mną płakał, a ja wtedy nie odbiorę telefonu 
Jakiś czas temu pediatra mi powiedział żebym uważała teraz w ciąży bo te maseczki bawełniane co nosimy to chronią innych przed naszymi zarazkami a nie nas 

️ Gratuluję wizyty i że wszystko super i że chłopak 

całe dnie sama w domu, już sobie wyobrażam, jak wyśmienity mam humor 

naczytalam się o porodach przedwczesnych i sączących się wodach płodowych. Ale dziś już mi lepiej.