![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Kwiecień 2021
Cytat:
A co do samego fakty ze mowil Ci ze bedzie trudno, to ja od w sumie 17 roku zycia slyszalam ze nie mam szans na ciaze, ze jedynie in vitro wchodzi w gre bo moje jajniki to masakram. Ok sa masakra, wygladaja jak ser szwajcarski (nawet po 30-40 torbieli na jednej) ale jak widac mam synka, teraz jestem w drugiej ciazy. Co prawda nie zaszlam naturalnie a z duzymi dawkami lekow, ale sie udalo niezabiegowo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W czasach studenckich, pod odstawieniu tabletek anty, które brałam kilka miesięcy rozregulowała mi się cała gospodarka hormonalna. Leżałam kilak dni na oddziale endo i stwierdzili u mnie PCOS i IO i straszyli, że jak chce dzieci to już teraz, a nie, że skończę studia jedne, potem drugie, potem ślub, praca, mieszkanie itd.bo będzie za późno. Po jakimś roku-dwóch latach po PCOS i IO nie było śladu, bez większego leczenia. Dwa lata temu stwierdzili u mnie endometriozę na jajniku i też nastraszyli, że mogę w ogóle nie zajść w ciążę, a już na pewno tego nie odkładać. Męczyłam męża już ze 2 lata, że musimy zacząć się starać, bo pewnie minimum 2 lata nam zajmą starania a tu pykło po 1,5 cs ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam ze mi jeden z ginow mówił ze często właśnie ginekolodzy bez większych podstaw diagnozują pcos i ze prawdziwe pcos nie jest tak częste jak mogłoby się wydawać.
Ja zaszłam w ciąże realnie po miesiącu starań a do tego jeszcze inny gin pcos nie widział. Warto jednak sprawdzac diagnozy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Witam się zaczynając 9tc i dziś znów przeszła mi taka myśl, że tam nic nie mam w brzuchu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Hej, w pełni to rozumiem.
Ja mam jutro wizytę i bardzo się martwię że serduszka już nie będzie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1417 |
Raczkowanie
|
Ja dopiero zaczynam mieć właśnie świadomość ze tam coś jest
![]() Co prawda jeszcze nie wymiotuje ale rany... tak bekam jak cokolwiek zjem 🙈🙉 ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Kejti głowa do góry, będzie i to bardzo silne <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnią wizytę miałam 27/08, następna dopiero w przyszłą sobotę. USG powinno być raz w tygodniu! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak serio to ja też się martwię, ale nie można myśleć negatywnie ![]() Mnie szczególnie to martwi bo w podobnym okresie moja przyjaciółka straciła ciążę i niby też wszystko bylo dobrze. Ale odsuwam te myśli od siebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 |
Zadomowienie
|
Niestety to prawda,też mam takie myśli,szczególnie jak się człowiek naczyta ile ciąż się kończy samoistnie :/
U mnie USG w ostatnim tygodniu września,więc jeszcze 2tyg. No i chyba najdziwniejsze,to że nie tyję wcale i brzucha nie widać:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
Raczkowanie
|
Drzewko, tym bym się nie przejmowała. Znam kilka szczęściar po których przed porodem prawie nie było widać ciąży a dzieci zdrowiutkie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w pierwszej ciąży brzuch było widać gdzieś dopiero w 19tc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1423 |
Raczkowanie
|
Mi w pierwszej ciąży brzuch widoczny dopiero w 16tyg wiec drzewoSandalowe spokojnie jeszcze jest czas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Raczkowanie
|
A ja w sumie nie wiem bo bebzol to miałam zawsze 🤷🏼☠♀️🙉🙈
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja 2kg przytylam 🥶🥶🥶
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
Raczkowanie
|
U mnie waga bez zmian. Ale brzuszek już widać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1427 |
Zadomowienie
|
Jestem tak strasznie załamana. Zapisałam się do grupy o cukrzycy ciążowej. I mam oczy jak 5zlotych. Te opisy insuliny,walki z samym sobą i cukrami. Patrzę co one tam jedzą i raczej dla mnie to szału nie robi... większości dań przy cukrzycy ciążowej po prostu widzę,że będzie mi ciężko przęłknąć.
Stwierdziłam,że sprawdzę jak moja silna wola. Wytrzymałam 2dni na takim jedzeniu,ale w końcu musiałam coś słodkiego zjeść. Będzie cholernie ciężko. A teściowa chciała pomóc,zrobiła mi zupę,wrzuciła ziemniaki,których podobno nie wolno rozgotować,A były rozgotowane,białe kluski i jakiś zagęszczać z torebki...więc mówię "tego nie mogę tamtego nie mogę" i nie zjadłam. Było jej przykro ale kurde...Nie myślałam,że to będzie tak ciężkie. Kupiłam sobie Skyr,dodałam owoce o niskim IG i.... Po prostu stanęło mi w gardle. Nie lubię jogurtów naturalnych ehh:/ Nie wiem jak to wytrzymam przez kolejne 30tygodni:/// Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Raczkowanie
|
Ja mam podobnie, ale wczoraj zauważyłam, że już jest inny i to nie tylko sam tłuszcz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
Mój tez chyba inny, dziś mąż zwrócił uwagę ze jakby mniej miękki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś zajadam ogórki małosolne i chce mi się kefiru.. Jak będziesz coś gotować to pisz co i jak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę stosować dietę o niskim IG. Najważniejsza będzie w tym zasada talerzyka, na Twoim talerzu 50% zawartości muszą stanowić warzywa, reszta to białko, węgle i tłuszcz. Wszystko to musi być w jednym posiłku, żeby był on prawidłowo zbilansowany. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś zjadłam 2kanapki,jestem głodna,a nie mam pomysłu na obiad. Myślałam o naleśnikach na jakiejś ciemnej (?) Mące. Ale nie mam takiej mąki,zresztą nie za bardzo mam siłę wychodzić z łóżka:/ Nie wiem, też nigdy nie lubiłam spędzać pół dnia w kuchni. Boże. No będę narzekać. Ale jak byłam głodna w pracy to kupiłam sobie drożdżowke czy zupkę chińską. A teraz.... wszystko trzeba będzie gotować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, te, które nie są na L4 - powiedziałyście już pracodawcy o ciąży czy jeszcze nie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Awulaz, rozumiem że Ty jeszcze przed rozmową? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Em_monika Czas edycji: 2020-09-17 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z drugiej strony dalej trwa sezon urlopowy i dostaję dużo tematów w zastępstwie za innych i robię trochę nadgodziny, a wolałabym tego uniknąć jednak, bo codziennie odliczam czas do końca pracy żeby iść na drzemkę ![]() I tak źle i tak niedobrze 🤦 No nic, jeszcze tydzień wytrzymam, a jak na wizycie się okaże, że jest ok to wtedy powiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze nie powiedziałam, bo pracuję zdalnie. W pierwszej ciąży ciąży pracowałam normalnie w biurze to powiedziałam praktycznie od razu. Liczyłam że będę mieć wtedy trochę taryfę ulgową, i faktycznie szefowa to rozumiała, ale bezdzietne koleżanki nie bardzo.
U mnie brzuszek delikatnie zaokrąglony, ale pod ubraniami nie jest jeszcze widoczny. Co do wagi to 5 kg na minusie. Mam nadzieję że już więcej nie schudnę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Naprawdę mega doceniam możliwość pracy z domu w tym momencie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
Taaak, praca zdalna ratuje sytuację
![]() ![]() Wydaje mi się, że po oświadczeniu, że jesteś w ciąży, zgodnie z prawem - nie będziesz mogla pracować nadgodzinami ![]() Mnie dzisiaj pierwszy raz w życiu obudziło burczenie w brzuchu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 | |
Wtajemniczenie
|
Ja powiedziałam tylko kierowniczce i poprosiłam o dyskrecję, bo się obawiam czy wszystko będzie ok.
No i wiem jakie podejście do ciąży w moim wieku mają koleżanki... Na razie wolę sobie i im oszczędzić plotek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.