|
|
#1801 | |||
|
pani.dietetyk
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Cytat:
Już się obkupiłam też w bawełniane majciochy <3 Cytat:
Ale pewnie trzeba mieć wskazania do skierowania - wtedy jest za darmo. Czekam dalej na wyniki.Cieszę się, że udało mi się zrobić w Pl bo w NO nikt by mi nie zrobił Cytat:
Wiecie jak jest na forum, nie zapisze się nazwy, nie ma kiedy - a potem 100 stron do przekopania, haha Drogie, te co robiły NIFTY - po ilu dniach roboczych miałyście wyniki? Wiem, że jest do dziesięciu dni roboczych, ale mam taką nadzieję, że może będą szybciej...... Miłego dnia!
|
|
#1802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie pamiętam. Mąż musiał przynieść na 62 bo nie było siły by go ubrać na 56. Mając 3 miesiące nosił już 68/74 a na 7 miesięcy 86 a wzrost miał na 81cm mierzony w przychodni. Znowu córka 56 rozmiar nosiła przez 4 miesiące gdzieś na roczek wychodziła z 68 i wchodziła na 74 bo miała marne 71cm Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1803 |
|
Rozeznanie
|
whimxx, cieszę się, że mogłam pomóc
![]() Wynik nifty miałam po 4 dniach roboczych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nifty pro po 5 dniach
(w środę pobranie, w poniedziałek wynik)
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Heej, nie dam rady przeczytać całego wątku. Czy któras z was miała zwiększone ryzyko ZD i robiła sanco albo coś podobnego?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy tak nie ubrałam córki Albo pajac albo body, a na początku to tylko kaftany rozpinane. Dopiero jak wprawy nabrałam to zaczęłam body i bluzki zakładać ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Córkę rodziłam latem to tylko w body leżała nie było zmartwień. Syn zimowy więc było już trzeba opatulac . Wogole nic mnie tak nie przeraża w noworotku jak ten kikut ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1808 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe, że mówisz o 5 sztukach, bo to w sumie tylko na 5 dni i to bez opcji przebierania w ciągu dnia, a zakładam, że na pewno się coś uleje i trzeba będzie zmienić ciuch. Chyba że chodzi Ci o 5 szt pajacykow, 5 szt śpioszków, 5 szt body itp. To wszystko jest dla mnie jeszcze takie nierealne. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1809 |
|
Rozeznanie
|
Aaa i pajace tylko rozpinanane po środku. Te na bok to wymyślil jakiś szarlatan
![]() ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No tak każdego po 5 sztuk, a i to może na dwa dni starczyć raptem. TŻ koleżanka z pracy przebierała małą po KAŻDYM karmieniu tak ulewała ![]() Codziennie cała pralka ubranek do prania. U nas tak źle nie było. Ale minimum raz czy dwa razy trzeba było przebrać. Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1813 |
|
Rozeznanie
|
Ej oswieccie mnie czemu zapinane z boku to takie zło
tylko takie kupiłam na razie
|
|
|
|
#1814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie robiłam dwa usg i raz pobierali mi krew na pappa. Do obu wyliczeń użyli tych samych wyników z krwi, oba usg wyszły idealnie (pierwsze w 11+6, drugie w 12+4). Z pierwszego usg z pappa ryzyko 1:1100, z drugiego 1:424. Kompletnie nic z tego nie rozumiem. Jakim cudem ten sam wynik krwi w jednym przypadku zmniejszyl ryzyko z wieku a w drugim zwiększył...
|
#1816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1821 | ||||
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
Cytat:
Ooooo, dzięki dziewczyny!!!!! W takim razie może na dniach już coś będzie !!!!! Cytat:
Dobrze wiedzieć Cytat:
Myślę, że tutaj możemy Ci po prostu odpowiedzieć na pytanie dot. zorganizowania i subiektywnych odczuć co do badań NIFTY lub Sanco (jeżeli któraś Marcóweczka robiła, nie wiem - wiem, że Nifty na pewno)
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sanco już zrobiłam w czwartek, czekam na wynik. Podobno 5 dni roboczych, a ja cały czas mam nadzieję, że będzie jutro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1823 | |
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
Mam dokładnie to samo z NIFTY - niby do 30-ego a mam nadzieję na jutro ![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1825 |
|
Zadomowienie
|
Hej
gdzieś umknęło mi, że wątek jest na fb do kogo mogę się zgłosić? ![]() Co do ubranek mój miał 55 cm i już 56 niektóre nie wchodził na wstępie. Jedynie z hm 56 było nawet lekko za duże i podwijalam rękawki. Co do ubranek ciężko doradzić bo urodził się w lipcu było upalnie, więc wystarczyły głównie body i rampersy, a na noc sam pajacyk. Mój mocno ulewal na początku plus zdarzyło się źle zapiąć mi pieluchę itp. Po paru dniach pamiętam męża wysyłałam po dodatkowe ciuszki do hm, teraz nie problem dokupić coś od ręki . Plus sporo tetrowych pieluch było niezbędne u nas Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ubranek, to córka praktycznie w ogóle nie ulewala, ubierałam ją rano w body/body+legginsy a później dopiero na wieczór w piżamkę, czasem i pod dwa dni zakładałam to samo po 5 sztuk wydaje się rozsądna opcja, zawsze można dokupić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1827 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy Wy już robicie jakieś zakupy dla naszych maleństw? Kupujecie ubrania?
Cytat:
️Cytat:
Cytat:
Jak dobrze, że mamy suszarkę do ubrań, to chociaż szybko powinno być gotowe do ponownego założenia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wychodzi na to, że na pierwsze dni trzeba mieć zestawy 56 i 62, a na kolejne tygodnie 68.Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||||
|
|
|
#1828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1829 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za tyle odpowiedzi 🥰 mam ochotę już kupować te ubranka ale TŻ mnie powstrzymuje
po polowkowych zaczynam ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1830 |
|
Raczkowanie
|
Podpisuje się pod słowami Dziewczyn, pajace zapinane z boku to katorga obustronna, ja również nie lubię tych body co hm rozkłada się jakby na boki i zapina się z obu stron po bokach. Może dla niektórych jest to praktyczne, bo nie trzeba przez głowę przeciągać, ale mnie strasznie one irytowały.
Z ilością ciuszków ciężko tak jednoznacznie się określić, bo wszystko zależy od tego jak dzidzia będzie "współpracować" z brzuszkiem i pupcią, czy będzie ulewac, czy kup będzie dużo. Na początku te kupy są bardziej płynne i niestety często wyciekają poprostu. U mnie dzieci raczej nie ulewaly. Ale czasem było u mnie tak, że przebrałam w nocy z kupy, za chwilę karmienie i znów kupa i 2 razy ciuchy do wymiany. Dla mnie takie ilości na początek to z 6 sztuk body i śpioszków czy pajaców. Dokupić zawsze można, tym bardziej, że wszystko można ogarnąć online i nie trzeba w tych pierwszych dniach nigdzie po sklepach chodzić. Zaś duże ilości ciuchów, też nie są potrzebne, bo rozmiar 56 czy 62 jest dość szybko odkładany. Przy dwójce Dzieci było tak, że ekspresowe rośniecie zatrzymało się przy rozmiarze 68. I również potwierdzam, że z hm mają za wyżoną rozmiarówkę. Np rozm 56 to spokojnie ok 60. Zas z c&a mają raczej tak na styk. Jeśli macie zamiar używać do spania spiworkow to polecam od początku uczyć. Ja z synem zaczęłam dopiero ok 6 miesiąca i już było ciężko. Co potem było problemem, bo do ok 5 roku rozkowpywal kołdrę i spał bez. Dlatego musiałam Mu kupować ekstra pajace ze stopkami, żeby nie marzł. Zaś Córka od urodzenia do dziś (6lat) w śpiworku. Jak dla mnie zdecydowanie praktyczniejsze niż kołderka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Przerabiałam 3 wanienki i muszę powiedzieć, że najparktyczniejsza jest dla mnie z ikei. Poręczna, wygodna do przenoszenia, ma gumki antyposlizgowe w środku, dziecko nie ślizga się. I pasuje do standardowych stojaków podwyższających, które rowniez polecam, są na odpowiedniej wysokości i nie trzeba kombinować ze schylaniem, używaniem jakiś stołów itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

Już się obkupiłam też w bawełniane majciochy
Ale pewnie trzeba mieć wskazania do skierowania - wtedy jest za darmo. Czekam dalej na wyniki.
Ooo dobre pytanie! Zastanawiam się też ile powinnam mieć ubranek w jakich rozmiarach? Ile sztuk 56, ile 62? I też zastanawiam się czy te pierwsze ubranka to powinny być pajacyki? W takim samym body to chyba zimno będzie? Czy doświadczone mamy mogłyby coś doradzić? Ooo i to jest fajne podejście z tym podziałem na domowe i wyjściowe. Hej, super, że wypoczęliście! 
nie pamiętam. Mąż musiał przynieść na 62 bo nie było siły by go ubrać na 56. Mając 3 miesiące nosił już 68/74 a na 7 miesięcy 86 a wzrost miał na 81cm mierzony w przychodni. Znowu córka 56 rozmiar nosiła przez 4 miesiące gdzieś
na roczek wychodziła z 68 i wchodziła na 74 bo miała marne 71cm

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

. Wogole nic mnie tak nie przeraża w noworotku jak ten kikut 

Sanco już zrobiłam w czwartek, czekam na wynik. Podobno 5 dni roboczych, a ja cały czas mam nadzieję, że będzie jutro 
️
po polowkowych zaczynam